Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.09.2009, 19:42:11
Antoni0's Avatar
Antoni0 Antoni0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.09.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lore86 Vezi mesajul
vedeti cata dreptate are ai2? asa este.asa zisi atei isi marturisesc convingerile dar nu jignesc
pe nimeni, iar noi, in vartutea credintei crestine ne permintem sa jignim.din pacate e si cazul meu, care cand aud ceva contrar ideilor mele imi sare repede tandara.multumim ca ne mai trageti de maneca si ne reamintiti statul de crestini

dar voi nu aveti altceva de lucru decat sa intrati pe un forum ortodox?sau care e placerea voastra ?de a fi ironici, de a produce suparare(chiar daca nu jigniti)?
sau carui fapt se datoreaza desele voastre vizite pe forum?ca sigur nu vreti sa va intariti duhovniceste.si atunci?...
Ha...! Cum sa nu jigneasca un ateu? Defapt doctrina ateismului neaga evidenta, adica existenta lui Dumnezeu.

Deci, tu nu te simti jignita?

Toleram ecumenismul, toleram ateismul, toleram budismul, yoga, etc.

Unii sunt atat de "orbi", incat nu vad lucrarea satanei in asa-zisa "iubire"...

Din "iubire" tre' sa tacem, din "iubire" nu tre' sa afirmam ca Ortodoxia e Dreapta Credinta ca poate ii jignim pe musulmani, evrei, etc...

Din ce am citit pana acum, Sfintii Parintii au luat intotdeauna atitudine impotriva ereziilor! Sfintii nostri, au luat intotdeauna atitudine impotriva catolicilor.

Cred eu, ca "iubirea" asta falsa, ne orbeste...
Reply With Quote
Vechi 20.09.2009, 21:55:17
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Implicit

nu e vorba de "iubire", nu ma facut nici o aluzie la acest subiect.daca convingerile noastre religioase sunt diferite de ale lor asta nu inseamna ca ei ne sunt inferiori si avem dreptul sa-i jignim.Hristos ne invata sa-i iubim si pe dusmani, adica pe cei care ne fac rau.nu am zis ca trebuie sa fi de acord cu ce afirma ei, ci doar ca atitudinea noastra fata de ei nu este potrivit evangheliei.nu corespunde "statutului" de crestini.Hristos n-a facut rau nimanui, nu a jignit pe nimeni.
nu confunda iubirea aproapelui cu toleranta ecumenista, a pacatului.
Reply With Quote
Vechi 21.09.2009, 08:55:33
archanghel
Guest

Smile

Citat:
În prealabil postat de Antoni0 Vezi mesajul
Ha...! Cum sa nu jigneasca un ateu? Defapt doctrina ateismului neaga evidenta, adica existenta lui Dumnezeu.

Deci, tu nu te simti jignita?

Toleram ecumenismul, toleram ateismul, toleram budismul, yoga, etc.

Unii sunt atat de "orbi", incat nu vad lucrarea satanei in asa-zisa "iubire"...

Din "iubire" tre' sa tacem, din "iubire" nu tre' sa afirmam ca Ortodoxia e Dreapta Credinta ca poate ii jignim pe musulmani, evrei, etc...

Din ce am citit pana acum, Sfintii Parintii au luat intotdeauna atitudine impotriva ereziilor! Sfintii nostri, au luat intotdeauna atitudine impotriva catolicilor.

Cred eu, ca "iubirea" asta falsa, ne orbeste...
Draga frate,Sfintii Parinti NU au luat niciodata atitudine,aceasta convingere este gresita,ei NU MAI AVEAU atitudini,ceia ce ati citit pina acum,in mod sigur v-a orbit.Dumneavoastra aveti o parere,pai fii lui Dumnezeu,NU MAI AU pareri,pentru ca Dumnezeu NU ESTE O PARTE,nu se afla intr-o tabara sau alta,El este NEPARTINITOR.Cine este de o parte sau alta,NU mai este fiul Lui.Fii lui Dumnezeu,INTELEG si nu se simt jignitii iar IUBIREA cind este adusa intr-o discutie,cine vorbeste despre ea,MAI BINE AR TACEA pina cind va renunta la PAREREA sa despre iubire ,pentru a ''se informa'' daca ceia ce stie el/ea despre iubire ESTE ADEVARAT.Pentru ca credinta majoritatii despre iubire,(nici macar nu-si dau seama ei/ele),in mod inconstient,este ca iubirea este iubirea de sine.Ce amintiri frumoase despre iubire,ce bine ne simtim cind ne amintim de ea,ce stari sublime am trait cu acele sentimente,etc,etc,intradevar,iubirea e sublima.DAR ACESTEA TU LE-AI TRAIT,DE ACEIA PROTEJEZI ASA CEVA,PENTRU CA ACEASTA ESTE...IUBIREA DE SINE.
Amin.
Reply With Quote
Vechi 21.09.2009, 09:20:02
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit Greșești !

Citat:
În prealabil postat de archanghel Vezi mesajul
Draga frate,Sfintii Parinti NU au luat niciodata atitudine,aceasta convingere este gresita,ei NU MAI AVEAU atitudini,ceia ce ati citit pina acum,in mod sigur v-a orbit.Dumneavoastra aveti o parere,pai fii lui Dumnezeu,NU MAI AU pareri,pentru ca Dumnezeu NU ESTE O PARTE,nu se afla intr-o tabara sau alta,El este NEPARTINITOR.Cine este de o parte sau alta,NU mai este fiul Lui.Fii lui Dumnezeu,INTELEG si nu se simt jignitii iar IUBIREA cind este adusa intr-o discutie,cine vorbeste despre ea,MAI BINE AR TACEA pina cind va renunta la PAREREA sa despre iubire ,pentru a ''se informa'' daca ceia ce stie el/ea despre iubire ESTE ADEVARAT.Pentru ca credinta majoritatii despre iubire,(nici macar nu-si dau seama ei/ele),in mod inconstient,este ca iubirea este iubirea de sine.Ce amintiri frumoase despre iubire,ce bine ne simtim cind ne amintim de ea,ce stari sublime am trait cu acele sentimente,etc,etc,intradevar,iubirea e sublima.DAR ACESTEA TU LE-AI TRAIT,DE ACEIA PROTEJEZI ASA CEVA,PENTRU CA ACEASTA ESTE...IUBIREA DE SINE.
Amin.
Mai citește, și ai să vezi că au luat atitudine, chiar o atitudine dură împotriva ereticilor, până la pălmuirea lor , asta neânsemnând ură sau lipsă de iubire.
Vechi 21.09.2009, 10:27:41
ghemis ghemis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.06.2009
Implicit pt.Iore86

Citat:
nu e vorba de "iubire", nu ma facut nici o aluzie la acest subiect.daca convingerile noastre religioase sunt diferite de ale lor asta nu inseamna ca ei ne sunt inferiori si avem dreptul sa-i jignim.Hristos ne invata sa-i iubim si pe dusmani, adica pe cei care ne fac rau.nu am zis ca trebuie sa fi de acord cu ce afirma ei, ci doar ca atitudinea noastra fata de ei nu este potrivit evangheliei.nu corespunde "statutului" de crestini.Hristos n-a facut rau nimanui, nu a jignit pe nimeni.
nu confunda iubirea aproapelui cu toleranta ecumenista, a pacatului.
Draga Iore86 vreau sa-ti spun si tie ceea cea am zis si la altii (asumandu-mi si "greseala" s-au supararea pe care poate am produs-o la altii).Noi ca si crestini ortodocsi avem un Domn IiSUS HRISTOS ca Mantuitor al sufletelor noastre(dogmatica credintei ortodoxe),noi pe acesta IL marturisim.Ca stam de vorba cu atei,cu iudei,cu musulmani,etc; noi marturisim pe Hristos Domnul,cu toata convingerea si cu toata puterea.( daca traim in Duhul Adevarului si poruncile bisericii ortodoxe avem si puterea de a marturisi pe Hristos).Acesta este primul lucru care trebuie sa-l faca crestinul. Cine va marturisi inaintea oamenilor pe Hristos,si EL va marturisi inaintea Tatalui despre el.Acum te intreb ce a facut Hristos cu negustorii care erau in templu?Sau cum s-a comportat cu farisei,carturari,invatatii acelei vremi?Mai vorbim.Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 21.09.2009, 21:11:58
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ghemis Vezi mesajul
Draga Iore86 vreau sa-ti spun si tie ceea cea am zis si la altii (asumandu-mi si "greseala" s-au supararea pe care poate am produs-o la altii).Noi ca si crestini ortodocsi avem un Domn IiSUS HRISTOS ca Mantuitor al sufletelor noastre(dogmatica credintei ortodoxe),noi pe acesta IL marturisim.Ca stam de vorba cu atei,cu iudei,cu musulmani,etc; noi marturisim pe Hristos Domnul,cu toata convingerea si cu toata puterea.( daca traim in Duhul Adevarului si poruncile bisericii ortodoxe avem si puterea de a marturisi pe Hristos).Acesta este primul lucru care trebuie sa-l faca crestinul. Cine va marturisi inaintea oamenilor pe Hristos,si EL va marturisi inaintea Tatalui despre el.Acum te intreb ce a facut Hristos cu negustorii care erau in templu?Sau cum s-a comportat cu farisei,carturari,invatatii acelei vremi?Mai vorbim.Doamne ajuta!
nu tin minte Hristos sa fi jignit pe cineva.
una e sa fi aspru, sa iei atitudine, si alta e sa jignesti.
nu crezi?
Reply With Quote
Vechi 21.09.2009, 21:19:57
Antoni0's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
nu tin minte Hristos sa fi jignit pe cineva.
una e sa fi aspru, sa iei atitudine, si alta e sa jignesti.
nu crezi?
Pai a spune ca ateismul este o nebunie, te indobitoceste este o jignire? A spune ca islamul, budismul, yoga s.a.m.d. sunt lucrarea satanei este tot o "jignire" d.p.t.d.v.?
Reply With Quote
Vechi 21.09.2009, 21:22:27
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Antoni0 Vezi mesajul
Pai a spune ca ateismul este o nebunie, te indobitoceste este o jignire? A spune ca islamul, budismul, yoga s.a.m.d. sunt lucrarea satanei este tot o "jignire" d.p.t.d.v.?
nu, dar a spune ca X e retardat mi se pare o jignire
Reply With Quote
Vechi 21.09.2009, 21:26:01
Antoni0's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
nu, dar a spune ca X e retardat mi se pare o jignire
Unde s'a spus asa ceva aici pe forum? Da copy&paste cu frazele unde X a spus "bai retardatule" lui Y!

Multumesc!
Reply With Quote
Vechi 21.09.2009, 21:56:16
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Implicit

Nu cred ca are rost sa-i explici unui retardat

nu prea stiu sa fac asta.
cauta in topivul cu teologie si stiinta, la cine este cel mai puternic om.
vei gasi...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Hotararea B.O.R in ceea ce priveste pasapoartele biometrice dorinastoica14 Stiri, actualitati, anunturi 477 11.10.2010 12:09:52
Pasapoartele biometrice nu vor fi obligatorii mihailt Stiri, actualitati, anunturi 2 27.06.2009 02:43:09
Sunt pasapoartele biometrice o lucrare diabolica? moro.d Stiri, actualitati, anunturi 6 05.02.2009 23:45:44