Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.11.2009, 14:59:56
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
Adica nu respecti cuvantul Domnului in totalitate? Ce a zis D-zeu nu e destul de bun pt copilul tau? Te rog sa raspunzi sincer la urmatoarea intrebare: Ce faci daca D-zeu iti vorbeste si iti cere sa-ti omori copilul?
Legea lui Iisus este o lege a iubirii prin care am evoluat la un cu totul alt stadiu.
Dumnezeu nu are cum sa ceara asa ceva,El,cel mult are cum sa ii ia pe cei dragi la El atunci cand misiunea lor a luat sfarsit aici.Aceea este intr-adevar o incercare pentru noi cei care ramanem si o lectie de invatat.
Ai2,indiferent ce replici ai primit de la unii si altii,nu e cazul sa confunzi crestinismul cu niste concepte rigide,iar adeptii lui nu sunt niste incuiati. :)
Reply With Quote
Vechi 12.11.2009, 15:07:03
emanouela emanouela is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Legea lui Iisus este o lege a iubirii prin care am evoluat la un cu totul alt stadiu.
Dumnezeu nu are cum sa ceara asa ceva,El,cel mult are cum sa ii ia pe cei dragi la El atunci cand misiunea lor a luat sfarsit aici.Aceea este intr-adevar o incercare pentru noi cei care ramanem si o lectie de invatat.
Ai2,indiferent ce replici ai primit de la unii si altii,nu e cazul sa confunzi crestinismul cu niste concepte rigide,iar adeptii lui nu sunt niste incuiati. :)
crede-ma ca sunt destui "incuiati"...nu esti tu si alti cativa de aici, nu are sens sa ii enumar...dar sunt destui cei "incuiati".
nu vreau sa fiu oftopic cu un raspuns pe care eu l-am primit de la un ....nici macar "incuiat" nu-i pot zice
Reply With Quote
Vechi 12.11.2009, 15:26:48
elizabeta elizabeta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.11.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de emanouela Vezi mesajul
crede-ma ca sunt destui "incuiati"...nu esti tu si alti cativa de aici, nu are sens sa ii enumar...dar sunt destui cei "incuiati".
nu vreau sa fiu oftopic cu un raspuns pe care eu l-am primit de la un ....nici macar "incuiat" nu-i pot zice
Bine, hai sa zicem ca ar fi asa. Dar nu-ti face rau singura acuma. Lasa-l. Ai auzit expresia "inapoia mea, satano!"?
Reply With Quote
Vechi 12.11.2009, 15:29:32
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
poi draga mea....chiar ca reactionezi impulsiv.....eu nu vad in cele descrise de tine unde minte....ci doar ca isi recunoaste greseala prin faptul ca isi cere scuze. cauta sa ii dai ocupatie, daca te deranjeaza chiar asa de tare a se uita la Tv...invat-o sa impleteasca, sa coase goblen, cumpara-i puzzle, da-i ceva care sa ii solicite creierasul...iti zic eu, din proprie experienta ca nu va mai fi asa dornica de tv.
....le place de asemenea sa picteze, sa deseneze, sa decupeze, origami ...si la cate lucruri frumoase sunt acum pe piataaaaa
Reply With Quote
Vechi 12.11.2009, 15:32:27
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Eu vorbeam de religie in sine si chiar daca "nu exista padure fara uscaturi" si unii cam fac exces de zel,nu aceasta este caracteristica crestinilor.
Reply With Quote
Vechi 12.11.2009, 15:34:34
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de clementia Vezi mesajul
Sunt cateva seri de cand i-am explicat semnificatia cuvintelor : "... "... ne-a poruncit, zicind: Tu iarta fratelui tau greselile lui si Eu iti iert pe ale tale!"
Asta din cauza ca se intampla sa-i faca uneori diverse rautati copiii de la scoala, spatiul de joaca etc si-atunci apelez la invatatura ortodoxa . Incerc sa-i dau si o educatie religioasa .
Buun , toate bune si frumoase pana cand ma supar pe ea , ne certam din cauza ca nu-mi da ascultare si-i spun : "sunt suparata pe tine nu mai suntem prietene sincere ptr ca tu ma minti mereu , nu mai vreu sa vorbesc cu tine astazi" . La care vine replica " nu tu mi-ai spus ca Dumnezeu ne-a poruncit sa iertam ? " Si de multe ori ne iertam si ne impacam imediat ca doar nu o sa ma dezmint , dar nu stiu daca e corect, ea trebuie sa suporte consencinta faptelor ei si acum se foloseste de ideea aceasta. Are 11 ani este destul de isteata si stie sa ne manipileze deci e un pic si bandita ( nici partea asta nu-mi place si nu stiu cum sa o corectez). Nu ma descurc uneori ,
poate din experienta sau stiinta imi puteti da niste sfaturi?
Multumesc anticipat celor care se vor implica .
Povesteste-i despre altruismul reciproc
Reply With Quote
Vechi 12.11.2009, 15:34:55
emanouela emanouela is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de elizabeta Vezi mesajul
Bine, hai sa zicem ca ar fi asa. Dar nu-ti face rau singura acuma. Lasa-l. Ai auzit expresia "inapoia mea, satano!"?
ei doamne!!! eu nu pastrez rautate nici macar pt ce-i ce-mi fac rau daramite pt cei ce vorbesc uneori fara sa stie ce.
Reply With Quote
Vechi 12.11.2009, 15:41:36
Senior Member

Implicit

Citat:
ei doamne!!! eu nu pastrez rautate nici macar pt ce-i ce-mi fac rau daramite pt cei ce vorbesc uneori fara sa stie ce.
Eh, asa te vreau!
Reply With Quote
Vechi 12.11.2009, 16:16:29
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Inseamna ca n-ai citit Biblia! D-zeu a cerut asta de 2 ori din cate stiu.
Citat:
Credinciosii prezinta un spectru larg iar ce am scris a fost un test. Referindu-ma la o situatie ipotetica, ce raspuns am primit? Unul care apara in acelasi timp si copilul si zeul, cu toate ca D-zeu are antecedente si lumea pretinde ca e credincioasa. Conform Bibliei, e destul de plauzibil ca D-zeu sa ceara asa ceva si totusi, lumea e sigura ca n-ar face-o. Daca Iisus ar fi reprezentat legea iubirii, cum se face ca un citat pentru care am fost catalogat cu probleme se regaseste si in Evanghelia lui Matei? (daca am gresit referinta imi cer scuze dar, sigur e un undeva in Noul Testament).
Lumea alege din Biblie ce considera ca e bun, iar aceasta selectie arata ca va conduceti dupa alte principii (si asta e foarte bine pentru ca in Biblie sunt destule atrocitati si instigari). Si eu consider ca multe pasaje din Biblie sunt foarte ok ca invataminte dar, la fel gandesc si despre Coran si alte carti "sacre", iar modul asta de gandire ma face ateu. Credinta a ajuns o comoditate sociala la care unii dintre noi renunta devenind atei. Ai mei nici n-au stiut o perioada si totul a fost "normal". Daca as fi continuat sa pup icoanele, nici n-ar fi avut vreo banuiala.
Reply With Quote
Vechi 12.11.2009, 16:20:31
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
Inseamna ca n-ai citit Biblia! D-zeu a cerut asta de 2 ori din cate stiu.

Credinciosii prezinta un spectru larg iar ce am scris a fost un test. Referindu-ma la o situatie ipotetica, ce raspuns am primit? Unul care apara in acelasi timp si copilul si zeul, cu toate ca D-zeu are antecedente si lumea pretinde ca e credincioasa. Conform Bibliei, e destul de plauzibil ca D-zeu sa ceara asa ceva si totusi, lumea e sigura ca n-ar face-o. Daca Iisus ar fi reprezentat legea iubirii, cum se face ca un citat pentru care am fost catalogat cu probleme se regaseste si in Evanghelia lui Matei? (daca am gresit referinta imi cer scuze dar, sigur e un undeva in Noul Testament).
Lumea alege din Biblie ce considera ca e bun, iar aceasta selectie arata ca va conduceti dupa alte principii (si asta e foarte bine pentru ca in Biblie sunt destule atrocitati si instigari). Si eu consider ca multe pasaje din Biblie sunt foarte ok ca invataminte dar, la fel gandesc si despre Coran si alte carti "sacre", iar modul asta de gandire ma face ateu. Credinta a ajuns o comoditate sociala la care unii dintre noi renunta devenind atei. Ai mei nici n-au stiut o perioada si totul a fost "normal". Daca as fi continuat sa pup icoanele, nici n-ar fi avut vreo banuiala.
Da, dreptului Abraham. Ca sa-l incerce. Apoi "Iar îngerul a zis: "Să nu-ți ridici mâna asupra copilului, nici să-i faci vreun rău, căci acum cunosc că te temi de Dumnezeu și pentru mine n-ai cruțat nici pe singurul fiu al tău". Deci sacrificiul nu s-a consumat, n-a fost nevoie.
Pe de alta parte, sacrificiul Brancovenilor tu l-ai interpreta ca omor asupra propriilor copii?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Numele copilului casiana Botezul 184 23.11.2013 02:04:06
Educatia in declin lugrez Generalitati 25 08.03.2011 08:39:10
Impartasirea copilului mic DariaFlor Generalitati 95 08.09.2010 20:12:34
1 Iunie - Ziua copilului costel Generalitati 10 03.06.2008 23:04:02
Educatia azi IC Generalitati 25 12.03.2007 14:15:37