![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si eu am ridicat aceleasi intrebari in diferite ocazii.. dar cu new ageistii nu te pui ca-ti pocnesc cu iubirea in cap de nu te vezi ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
:)) unde am spus ca trebuie sa dam in cap?
Daca mi se da mie personal in cap, sa mi se dea, o merit. Daca Il loveste cineva pe Hristos, sa-L loveasca. Cum scrie si in Apocalipsa, cine savarseste raul, savarseasca-l.. Il loveste cineva pe Hristos in casa lui (in religia lui, in confesiunea lui), sa o faca sanatos. Musulmanii spun de peste 1500 de ani ca Sfanta Treime este spurcaciune si nu merge nimeni sa-i invadeze pentru asta. Dar daca cineva Il loveste pe Hristos in Casa Lui, LA CARE SI TU ESTI PARTAS, atunci se schimba totul. A fi partas presupune atat ascultare, smerenie, cat si RESPONSABILITATE. Pana la urma, e vorba de invadarea intimitatii aici, caci daca aceasta rana deschisa a ecumenismului, daca se savarsea in niste grupulete speciale era cu totul altceva, insa acest lucru se petrece IN BISERICA. Si nu este vorba de a da in cap nimanui, NICI MACAR AICI. Este vorba doar de acea minima marturisire de bun simt, de care vorbea parintele Nicolae Steinhardt - "NU, DOMNULE!". Mucenicii, atunci cand se jertfeau, nu incercau sa isi loveasca asupritorii, dar nu ezitau sa spuna, nici in ultimele clipe, ca idolii tot demoni sunt. oricat de necivilizat si de netolerant suna asta pentru urechile noastre, ei au adaugat aceasta "necivilizare" la marturisirea lor, si astfel s-au sfintit. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
New ageistii pocnesc cu "iubirea".. nu crestinii. Crestinii nu sunt chiar asa de siguri ca au iubire.. sunt siguri doar de pacate |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
SENTIMENTUL URII este unul, daca-l simti, esti deja dus! adormit duhovniceste bustean! Nu tine sa urasi pe cineva /ceva si sa iubesti pe altcineva. Asta psihologic vorbind este un non-sens, o utopie si tine numai la cei "orbi si surzi" |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu este un lucru pe care-l inteleg cu mintea, dar traiesc cu impresia ca este cel mai important sfat pentru ziua de azi. Nu stiu in ce fel sa-l aplic (ca nu mi-a dat inca Dumnezeu sa-mi vad pacatele ![]() Dimpotriva, trairea iubirii (sentimentul ca-l iubesti pe celalalt, ideea ca-L iubesti pe Dumnezeu, bucuria de a trai in lume, bucuriile cotidiene care vin din mancare, bautura, muzica, discutii, filme etc, etc, etc..) mi se pare foarte inselatoare. Mai ales iubirea in ziua de astazi.. cat se vorbeste de ea! Cat ne impodobim cu ea ca niste pauni! Dam la gunoi si pe slujitorii bisericii de atata "iubire" ce avem. Nesocotim dreapta credinta din prea multa "iubire".. Nesocotim jerfta lui Hristos si Sfintele Taine, din nebunia noastra pe care o numim iubire. Ma gandesc ce iubire de aproape avea un pustnic (adica, fara suparare: care aproape? ca fugea de lume). Se ruga si-si zdrobea inima pentru mantuirea oamenilor. Ce milostenii facea un pustic (ca nu avea nimic!)? Rugaciunea.. samd. |
|
|||
|
|||
![]()
Offf, ce pacat! acei "crestini" ai lui Anna, nici macar nu stiu ce pierd in viata!..saracii de ei!
|
|
|||
|
|||
![]()
Uite cum a lansat unu' controversa si noi toti comentam care mai de care. Mai bine sa ascultam ce zice Domnul. Petru in ocazia aceea speciala se adreseaza Mantuitorului:"Doamne, dar cu acesta ce va fi?”, referinduse la Ioan. Dar Domnul i-a raspuns:..., ce-ti pasa tie? Tu vino dupa Mine! Cred ca indemnul e pentru noi toti.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dupa tine ce crezi ca este mai bine? Sa umplii cimpuri intregi de trupuri, mate si singe sau sa ai un minim de bun simt si repsect si pentru altii si prin asta printre altele... sa fii FACATOR DE PACE, NU DE RAZBOI! Milioane de oameni au murit in batalii din cauza unor vorbe care puteau DIN BUN SIMT sa NU fie spuse! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ma gandesc numai la Hitler, Stalin...si atatia altii care nu au pregedat sa sacrifice oameni...pentru orgoliul lor stupid. ![]() Si ma intreb si acum, dupa ce se invoca atat de mult evolutia si civilizarea lumii...ei in continuare creeaza bombe nucleare pe sub pamant, in desert...rachete si arme, dar de ce nu se renunta la ideea de razboi...si sa se adopte omenia si buna intelegere?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Despre mine este vorba. Voi vorbi despre iubire pentru ca ea este esenta (am observat ca faci alergie cand vine vorba de iubire). Este pacat sa critici preotii? Parca doar unul, care-si spune papa, era infailibil! Stii care e diferenta intre a discerne si a osandi? Care era invatatura preotului la care te referi? "Ce "pedepse" sa-i dam unui om care a pacatuit. Haideti! Eu l-am pus la zid, voi dati cu pietre." Asta am inteles eu din discutiile de aseara. Hristos nu a ridicat piatra! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
De dragul părintelui Teofil | laurastifter | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 31.01.2012 22:22:10 |
Un an de la moartea Parintelui Teofil Paraian | apostol viorica | Intrebari utilizatori | 2 | 29.10.2010 14:26:29 |
predicile Parintelui Teofil | christina84 | Resurse ortodoxe on-line | 4 | 25.08.2009 20:44:16 |
O sinteza a gandirii Parintelui Teofil | Laurentiu | Generalitati | 0 | 17.09.2006 13:15:46 |
|