Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.02.2010, 14:27:59
anaana71's Avatar
anaana71 anaana71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2009
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru anaana71
Implicit

Citat:
În prealabil postat de philalex Vezi mesajul
ce nasol....patima jocurilor de noroc.....eu zic sa il lasi, ce vrei sa platesti tu mai tarziu?....daca e asa....lasa-l....
"Nu este niciodată nimeni degeaba lângă tine. El este cu stiinta lui Dumnezeu, ca tu să-l ajuti sau să te folosesti. Te folosesti, că poate are o putere de duh mai mare. Sau îl ajuti tu, în sensul de-al suporta. Este o mare greseală atunci când certăm pe unul sau pe altul! Il rabdă Dumnezeu si pe acela, si de aceea l-a pus în calea ta, ca să-l rabzi si tu si să te încununezi!"

parintele Arsenie Papacioc
Vechi 22.02.2010, 14:36:05
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anaana71 Vezi mesajul
"Nu este niciodată nimeni degeaba lângă tine. El este cu stiinta lui Dumnezeu, ca tu să-l ajuti sau să te folosesti. Te folosesti, că poate are o putere de duh mai mare. Sau îl ajuti tu, în sensul de-al suporta. Este o mare greseală atunci când certăm pe unul sau pe altul! Il rabdă Dumnezeu si pe acela, si de aceea l-a pus în calea ta, ca să-l rabzi si tu si să te încununezi!"

parintele Arsenie Papacioc
Daca celui de alaturi nu ii esti de folos...eu cred ca nu ai facut nimic in viata, si nici in casnicie...sotii daca nu au ajuns un trup, atunci trebuie sa incerce sa devina...nu sa se separe prapastia dintre ei, dar asta o fi parerea mea!

Cel care are discermanatul sanatos, trebuie sa faca ceva si pentru cel al caruia a fost afectat din diverse motive..altfel tot asa, a 2 a zi poate sotul moare in patima aia, si ce a facut sotul ala incununat pentru sufletul sotului, dar el personal, cu indrazneala si ferm pe pozitie...nu pe dupa dulap, dar cu credinta cica?
Reply With Quote
Vechi 22.02.2010, 14:45:53
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anonimaf Vezi mesajul
nu mai simt nimic...nu mai vreau nimic, nu mai vreau sa-l mai vad, nu mai vreau sa-l privesc in ochi..sa aud ca-i pare rau. ma simt vinovata, nu am cu cine sa vb, parintii lui au aflat dar ce pot face? parintilor mei nu le voi spune...nu le pot umbri batranetile cu asa sufeinta, nu vreau sa-i dezamagesc..

pe Dumnezeu il simt departe...si nu pot sa ma abtin sa nu ma razvratesc, sa nu-L intreb de ce?

ma gandesc sa divortez...dar nu pot, il iubesc totusi...
dar nu mai am puterea sa o iau de la capat, si ma intreb daca mai are rost...
Si eu daca privesc la vecini, observ ca ei se bucura de faptul ca au parintii in viata. Eu daca nu mai am tatal, ar trebui sa-i cer socoteala lui Dumnezeu pentru asta? Ar trebui sa-i intorc spatele? Cu siguranta ca nu. Dumnezeu revarsa neincetat daruri peste noi si cat de orbi suntem!

Asa ca nu este cazul sa te razvratesti.

Sotul tau nu trebuie incurajat in ceea ce face. Daca va continua asa, vei avea toate sansele sa stai cu chirie sau sa nu-ti mai gasesti unele lucruri. Trebuie trezit.
Reply With Quote
Vechi 22.02.2010, 14:56:47
anaana71's Avatar
Senior Member

Implicit

acum citind atatea, inteleg altfel lucrurile, si nu imi pierd repede credinta in Dumnezeu. pana asa ajungi la masuri extreme trebuie sa fi sigura ca ai incercat totul. multi, printre care si eu, cand au dat de greu au zis ca nu-i ajuta Dumnezeu, doar atunci isi aduc aminte de El.
lipsa iubirii fata de Dumnezeu in familie duce la astfel de probleme.
dar ea inca isi iubeste sotul, ceea ce este foarte important, deci mai poate lupta.
Vechi 22.02.2010, 15:15:01
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
acum citind atatea, inteleg altfel lucrurile, si nu imi pierd repede credinta in Dumnezeu. pana asa ajungi la masuri extreme trebuie sa fi sigura ca ai incercat totul. multi, printre care si eu, cand au dat de greu au zis ca nu-i ajuta Dumnezeu, doar atunci isi aduc aminte de El.
lipsa iubirii fata de Dumnezeu in familie duce la astfel de probleme.
dar ea inca isi iubeste sotul, ceea ce este foarte important, deci mai poate lupta.
Pai oricum nu cred ca a incerca totul...inseamna a-ti pierde credinta in Dumnezeu, ba dimpotriva numai asa.
Reply With Quote
Vechi 22.02.2010, 15:16:54
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Citat:
Asa este Ana, iubirea nu inseamna orbire, adica sa inchid ochii sau sa nu vad ca face ceva nepotrivit. Nu poti iubi un om mort, iar daca persoana respectiva nu se va opri din ceea ce face, va avea toate sansele sa ajunga un mort.

Iubirea ne face sa fim un trup. Atat timp cat cel cu care traiesc face lucruri nefiresti, e ceva asemanator cu a acepta sa-mi port bratul rupt. Cu un brat rupt nu mai poti face nimic, doar suferi. Asa si in cazul de fata, dupa cum alergi imediat sa-ti vindeci bratul, la fel trebuie sa faci tot ce-ti este cu putinta sa-ti vindeci sotul.
Reply With Quote
Vechi 22.02.2010, 15:21:19
anaana71's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Pai oricum nu cred ca a incerca totul...inseamna a-ti pierde credinta in Dumnezeu, ba dimpotriva numai asa.
pai asta spun si eu ca nu a incercat totul.
Vechi 22.02.2010, 15:27:35
anaana71's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Asa este Ana, iubirea nu inseamna orbire, adica sa inchid ochii sau sa nu vad ca face ceva nepotrivit. Nu poti iubi un om mort, iar daca persoana respectiva nu se va opri din ceea ce face, va avea toate sansele sa ajunga un mort.

Iubirea ne face sa fim un trup. Atat timp cat cel cu care traiesc face lucruri nefiresti, e ceva asemanator cu a acepta sa-mi port bratul rupt. Cu un brat rupt nu mai poti face nimic, doar suferi. Asa si in cazul de fata, dupa cum alergi imediat sa-ti vindeci bratul, la fel trebuie sa faci tot ce-ti este cu putinta sa-ti vindeci sotul.
mai intai, fapul ca poate iubi, dupa un asemenea esec e mare lucru. multi si-ar lua talpasita si ar pleca. deocamdata inca nu ne-a spus daca sotul ei va juca incontinuare, inca nu stim daca el este "mort". nu spune nimeni sa traiesti asa si sa nu faci nimic, ci doar sa accepti. e ca si cum ai deveni complice. el trebuie ajutat si vazut daca si el doreste acest lucru... daca nu, sa ceara dezlegare sau sfat la preotul duhovnic. poate n-am inteles eu bine, dar in aceasta familie Dumnezeu nu apare, decat la aparitia problemei, dar s-ar putea sa ma insel. Doamne ajuta!
Vechi 22.02.2010, 15:36:58
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
mai intai, fapul ca poate iubi, dupa un asemenea esec e mare lucru. multi si-ar lua talpasita si ar pleca. deocamdata inca nu ne-a spus daca sotul ei va juca incontinuare, inca nu stim daca el este "mort". nu spune nimeni sa traiesti asa si sa nu faci nimic, ci doar sa accepti. e ca si cum ai deveni complice. el trebuie ajutat si vazut daca si el doreste acest lucru... daca nu, sa ceara dezlegare sau sfat la preotul duhovnic. poate n-am inteles eu bine, dar in aceasta familie Dumnezeu nu apare, decat la aparitia problemei, dar s-ar putea sa ma insel. Doamne ajuta!
Pai nu stiu daca e mare lucru, oare nu pe asta se bazeaza si cei care isi bat joc fara sa le pese prea mult...si numai cand sunt prinsi " manifesta pareri de rau"?

Stii cum e, cand sotul nu cunoaste limitele sotiei...i le stabileste el, fara sa ii pese de ce e in sufletul ei de fapt...iar asta nu e ceva normal si nici crestinesc! Orice om trebuie sa stie ca celalalt poate fi si dezamgit si sa poata vedea lucrul asta...si nu sa il prosteasca cum are el chef, doar pentru ca vede ca e loc berechet!
Reply With Quote
Vechi 22.02.2010, 16:05:29
bodo1222's Avatar
bodo1222 bodo1222 is offline
Member

Data înregistrării: 26.01.2010
Locație: Husi
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anonimaf Vezi mesajul
buna ziua, nu stiu exact ce caut pe acest forum..poate doar sa-mi citeasca cineva gandurile fiindca nu am cu cine sa vorbesc despre problema mea,nu exista nimeni care sa ma asculte.... intotdeauna am crezut ca Dumnezeu ma iubeste si imi ofera mai mult decat merit..acum am ajuns sa nu mai cred asta.
sunt casatorita civil de 1 an de zile, asta dupa ce am avut o relatie cu sotul meu de aproape 10 ani, de cand eram pe bancile liceului..am crezut ca putem muta muntii impreuna.

anul trecut pe vremea asta sotul meu a venit si mi-a spus ca a pierdut la jocuri de noroc aproape 80 milioane vechi...am fost distrusa. a pierdut banii din incasari de la serviciu si trebuia sa-i dea inapoi intr-un timp scurt...cu greu m-a convins si am vandut un imobil, a platit datoriile si restul banilor i-am pus la banca...am trecut peste.

acum cateva zile aflu cu groaza ca nu mai avem nici un ban in banca...nimic. s-au dus pe apa sambetei, la jocuri...500 miloane vechi, bani pe care nu-i vom putea stange nicodata din salariu.
este dependent...bolnav practic.
erau banii nostri cu care speram ca intr-o zi sa-i dam ca avans ptr casa. stam la parintii lui.....

nu mai simt nimic...nu mai vreau nimic, nu mai vreau sa-l mai vad, nu mai vreau sa-l privesc in ochi..sa aud ca-i pare rau. ma simt vinovata, nu am cu cine sa vb, parintii lui au aflat dar ce pot face? parintilor mei nu le voi spune...nu le pot umbri batranetile cu asa sufeinta, nu vreau sa-i dezamagesc..

pe Dumnezeu il simt departe...si nu pot sa ma abtin sa nu ma razvratesc, sa nu-L intreb de ce?

ma gandesc sa divortez...dar nu pot, il iubesc totusi...
dar nu mai am puterea sa o iau de la capat, si ma intreb daca mai are rost...
Philalex si radu 32...astea nu sunt sfaturi fratilor...
E foarte periculoasa patima jocurilor de noroc si ce e mai rau ca duce la depresii si chiar la suicid daca nu are sustinere...acum,mai mult ca niciodata are nevoie de tine...iar tu...tu vezi banii ca pe un pilon de sustinere al vietii tael..si Dumnezeu ce este atunci?
Tu crezi ca s-a sfarsit lumea..ai pierdut aprox 60.000 RON..pe care ii aveai....corect?
Dar ce zici sa pierzi totul...casa,masini,bani si sa ramai si cu 50.000 datorii?DE EURO...Si vorbesc de cel mai bun prieten,deci sunt in cunostinta de cauza...si cu nevasta si cu copil mic si cu 50.000 Euro datorii...Si stii ce a facut datorita acestui necaz?s-a sinucis?
NU...SI-A DAT SEAMA CA ERA PIERDUT SI CA DUMNEZEU IL IUBESTE...a realizat ca nu mai stia de biserica(avea o firma mare de constructii),de familie de nimic...Si nevasta lui ce crezi ca a facut?a divortat?
NU..Au cautat o solutie sa isi acopere datoriile..adica in 2 aprox. 3,4 ani de munca...ea in Italia...el in tara..si s-au apropiat mai tare...dar ce e mai frumos este ca s-a apropiat foarte mult de Dumnezeu..am fost cu el pe Muntele Athos..a inceput sa mearga la biserica,la spovedanie...stii ce mi-a zis?Mi-a zis ca mai mare dragoste de la Dumnezeu nu este pentru ce i-a facut...i-a dat pur si simplu o palma sa se trezeasca din somnul cel de moarte in care era afundat..si ca nu are destul timp toata viata sa-i multumeasca lui Dumnezeu ca nu l-a dat pierzarii..si ca de pierdea de 10 ori mai mult..tot ar avea toata viata sa recuperze banii...dar mantuirea nu si-ar mai fi recuperat-o niciodata..
Sa-ti fie de folos aceasta sper..Doamne ajuta!
Mai mare dragoste decat aceasta nimeni nu are, ca sufletul lui sa si-l puna pentru prietenii sai. (Ioan 15:12-13)
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
De unde as putea incepe? 3874960 Pocainta 13 29.07.2010 22:33:54
cum as putea dumitrucelmare2000 Reguli generale de utilizare a forumului 3 01.02.2010 12:33:43
Cine ar putea sa ma lamureasca? Bator Generalitati 12 21.09.2009 11:25:52
Daca ai putea sa alegi... draghia_aurelian Generalitati 33 12.01.2009 18:17:37