Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.05.2010, 12:31:26
dani2004 dani2004 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.10.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Matei 5:16. ...așa încât să vadă faptele voastre cele bune și să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri.
Matei 6:1. ... faptele dreptății voastre să nu le faceți înaintea oamenilor ca să fiți văzuți de ei;.
Nu crezi ca este o diferenta intre "faptele voastre cele bune" si "faptele dreptatii voastre"?
Reply With Quote
Vechi 28.05.2010, 13:05:22
alinnasser2010 alinnasser2010 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.03.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

clar,degeaba citesti biblia nu e o carte pe care sa o citesti intr-o saptamana....deci tu ai scos numai ce ai vrut si si eu cred ca vrei sa ispitesti lumea.....ia citeste mai departe si mai sus si fa acordul....Dumnezeu a iubit lumea atat de mult incat pe Fiul sau l-a dat spre moarte pentru mantuirea ei deci era mahnit vazand ca oamenii sunt destrabalati ca in zilele noastre daia i-a parut rau....reciteste te rog si fa acodul calumea ori nu mai ispiti sau nu mai citi !
Reply With Quote
Vechi 28.05.2010, 13:18:13
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Cand stai in afara casei, nu-i poti vedea pe cei din casa decat daca ti se arata. Altfel, faci presupuneri - sunt, nu sunt, sunt 2, 3, etc. Asa si in cazul citirii Sfintei Scripturi, daca nu traiesti in Duh, nu-ti ramane decat sa faci presupuneri.
Reply With Quote
Vechi 28.05.2010, 13:34:27
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit De unde sunt culese perlele "studiosului" nostru:

Copy/paste de aici

http://www.stiinta-si-religia.com/co...biblice_1.html
Reply With Quote
Vechi 28.05.2010, 13:40:18
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
lol, Julline, nu-i de mirare ca ti se clatina credinta...Astea au fost scrise cu un anume interes...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 28.05.2010, 13:53:26
Insane Insane is offline
Junior Member

Data înregistrării: 23.05.2010
Smile Doamne, ajută-mă ca-n momentele mai dificile ale vieții să am puterea de a spera într

cica suntem crestini si nici nu stim sa raspundem frumos altei persoane,numa va apucati sa comentati ca vai cum poate gandi ca vai ca nu stie ce si astfel indepartati persoana respectiva si dupaia nici nu ii mai vine sa intrebe ca sa fie lamurita. Eu zic sa ne uitam la toti, si sa nu mai aruncam atata cu pietre si ref la Biblie eu am citit-o pe toata si pot spune ca nu se contrazice. Duhovnicul meu a spus odata ca at cand te apuci sa citesti Sfanta Scriptura sa incepi cu Noul testament si daca citesti sa citesti de ex un cap pe zi dar cap ala sa il intelegi asa cum ar trebui,in esenta lui si sa te gandesti ce vrea sa spuna versetele alea,de asemenea inainte sa citesti sfanta scriptura fa-ti semnul sfintei cruci si vezi ca exista si rugaciuni pe care le poti spune inainte de a incepe sa citesti din Biblie

Last edited by Insane; 28.05.2010 at 13:53:54. Motiv: Doamne, ajută-mă ca-n momentele mai dificile ale vieții să am puterea de a spera într-un nou început mai bun.
Reply With Quote
Vechi 28.05.2010, 14:50:05
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
lol, Julline, nu-i de mirare ca ti se clatina credinta...Astea au fost scrise cu un anume interes...
Conteaza mai putin in ce interes s-au scris. Conteaza daca sint adevarate sau false.
In aceeasi ordine de idei, credeti ca exista o contradictie intre porunca de a nu ucide si poruncile venite de la Dumnezeu care indeamna la ucideri sau considerati buna explicatia cum ca respectivul nu a inteles una din cele doua porunci sau ca cele doua tipuri de porunci se refera la situatii diferite?
Reply With Quote
Vechi 28.05.2010, 14:54:42
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Conteaza mai putin in ce interes s-au scris. Conteaza daca sint adevarate sau false.
Sunt adevarate dar scoase din context ca sa dea contradictie. Deci interesul conteaza...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 28.05.2010, 14:59:03
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Sunt adevarate dar scoase din context ca sa dea contradictie. Deci interesul conteaza...
Daca sint scoase din context atunci sint false.
Pot fi adevarate si scoase din context daca reprezinta generalizari valabile si in celalalt context.
Reply With Quote
Vechi 28.05.2010, 15:07:08
valentin.viliga's Avatar
valentin.viliga valentin.viliga is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2008
Locație: arad
Implicit

Citat:
În prealabil postat de florin1966 Vezi mesajul
a spune contradictii este fortat de cei ce doar citesc si nu cursiv si continuu ci pe sarite .sectarii nu au versiune ebraica ,nu exista asa ceva .NT sa scris de la incepun in greaca de catre evaghelisti.ei au versiunea cornilescu care era doar un cantor la biserica si traia cu o prostituata nelegitim [amanti],deci iti dai seama ce traducere elevata a facut si asta data de prtestanti englezi.cei bine intentionati au multe surse de informare bine documentate
cred ca ai interpretat gresit postarea mea, nu tin partea neoprotestantilor si cred ca ai observat ca am pus in ghilimele cuvantul contradictii, cat despre versiunea ebraica se pare ca nu ai auzit de textele de la Qmran si Marea Moarta, pentru Vechiul Testament exista si versiune ebraica(aceasta fiind limba originala a VT nu greaca), cat despre Noul Testament este normal sa nu existe versiune in ebraica atat timp cat a fost scris in greaca, cat despre versiunea cornilescu neoprotestantii au mai upgradat-o

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Versete si pasaje Biblice care v-au impresionat danyel Despre Sfanta Scriptura 70 01.02.2015 16:45:29
Contradictii in Sfanta Scriptura? Sergiu_B Despre Sfanta Scriptura 119 01.02.2015 16:13:57
Contradictii in Biblie NeInocentiu Teologie si Stiinta 0 06.09.2011 11:39:26
Despre betie - referiri biblice patinina34 Din Vechiul Testament 9 31.05.2009 01:49:13
Contradictii in SF Scriptura? danyel Generalitati 33 01.01.2007 00:34:52