![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Fiecare generatie a fost contestata de cea precedenta, iar trecutul a fost mereu idealizat. Eu nu cred ca tinerii din ziua de azi sunt mai scandalosi decat dei din generatiile anterioare ci doar au alte mijloace de a-si exprima revolta si teribilismul. Cred ca exista in continuare o multime de tineri care se preocupa de invatat, nu de frica parintilor ci pentru ca vor sa aiba o educatie buna, insa ei sunt mai putin evidenti decat ceilalti pentru ca ei sunt prea ocupati sa duca cu studiile ca sa fie remarcati.Un elev care injura o sa fie mai usor retinut de un profesor decat unul care isi vede de treaba in banca lui.
In privinta limbajului utilizat de tineri este adevarat ca uneori gramatica nu este respectata, dar folosirea unor imprumuturi din limbile straine este o tendinta naturala in evolutia unei limbi. Iorgu Iordan spunea ca o limba este un organism viu aflat in continua evolutie. Nici noi nu vorbim romana vorbita in epoca lui Stefan cel Mare. Nu numai scoala trebuie sa faca educatie, ci si parintii. Daca un copil are drept exemplu niste parinti care sunt mari fani ai manelelor este putin probabil ca el o sa asculte Bach. In privinta "sfintului tineret legionar" vorbim de aceeasi care organizau asasinate politice?? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eram intr-o vreme foarte dezamagit de tineri, generatia de azi, etc. Dar am vazut si contrapartea, tineri foarte evalviosi, pe la manastiri si in biserici de mir. Cred ca acestia compenseaza in mare parte pentru ceilalti. E bine sa nu-i judecam, ca multi sunt asa si datorita unei parti a societatii care se vrea crestin-ortodoxa.
"Nimic nu poate inlocui crestinismul; nici toată cultură antică precrestină. Eu sînt de părere că apogeul Europei nu e la Atena, ci în Evul Mediu, cînd Dumnezeu umbla din casă în casă. Eu definesc strălucirea epocilor istorice în functie de geniul religios al epocii, nu în functie de isprăvi politice" |
|
||||
|
||||
![]()
Pentru ca ai gasit cateva mere stricate, trebuie sa spui ca pomul da numai roade proaste?
Sunt împotriva: avortului, homosexualității, sectelor, ateismului, masoneriei, păgânătății, ereziilor, ecumenismului, băncilor, cipurilor și actelor cu cip, politicianismului și a părăsirii patriei. Să ascultăm de poruncile lui Dumnezeu și atât! Viitoarele legi și acțiuni statale nu vor duce decât la compromiterea noastră ca ființe dumnezeiești și la pierderea libertății. Noi nu suntem legați de aceste rânduieli lumești deșarte și satanice, ci doar de voia Domnului! |
|
|||
|
|||
![]()
Tocmai m-am gandit la un lucru.
Spun multi dintre dumneavoastra ca tinerii au ca model diverse vipuri, persoane inculte care au ajuns sus pentru ca aveau pile si bani, si imi dati ca exemplu pe Becali si pe altii. Dar acestia din ce generatie sunt?Grupurile infractionale din ce generatie sunt si cum sa infrunt eu echivalentul lor in institutia de invatamant (persoane de care grupul social se teme si care fac ce vor)? Dumneavoastra il puneti la punct pe scandalagiul local, pe ala care pune mana la furie pe cheia franceza din prima, pe cel care nu are respect fata de integritatea ta corporala? si eu cum sa o fac?Pentru ca in general in licee cei pe care ii descrieti sunt putini, dar colectivul se teme de ei, si daca le iau partea sau rad cu ei o fac din frica si viseaza sa fie si ei temuti si sa poata sa se impuna in grup, sa faca ce vor.
|
|||
|
|||
![]()
Disputa poate continua ore si zile in sir. Vinovati sunt parintii, vinovati sunt copiii.
Ceea ce nu-mi place la ideea propusa spre dezbatere, este in primul rand, titlul si modul radical in care se pune problema. Chiar nu va ganditi ca, aratand cu degetul spre copiii nostri, celelalte degete raman indreptate catre noi, parintii lor? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sunt împotriva: avortului, homosexualității, sectelor, ateismului, masoneriei, păgânătății, ereziilor, ecumenismului, băncilor, cipurilor și actelor cu cip, politicianismului și a părăsirii patriei. Să ascultăm de poruncile lui Dumnezeu și atât! Viitoarele legi și acțiuni statale nu vor duce decât la compromiterea noastră ca ființe dumnezeiești și la pierderea libertății. Noi nu suntem legați de aceste rânduieli lumești deșarte și satanice, ci doar de voia Domnului! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mâine, Canonul Sf. Andrei Criteanul | laurastifter | Stiri, actualitati, anunturi | 2 | 20.03.2013 01:38:27 |
Maine la Manastirea Sihastria | cristiboss56 | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 21.04.2010 23:00:02 |
Dacă mâine ar fi ultima zi din viața ta. | dorinastoica14 | Generalitati | 48 | 02.05.2009 16:58:02 |
Maine 18.02.2009 doua conferinte despre cum ne afecteaza cipurilor | tot-Laurentiu | Stiri, actualitati, anunturi | 2 | 18.02.2009 16:32:00 |
Tineretul zilelor nostre | spinu | Generalitati | 81 | 22.07.2008 21:18:08 |
|