Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.11.2009, 23:23:49
Maranatha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de elizabeta Vezi mesajul
Da, cercetarea de sine noi o numim "oglinda sufletului"
Iertarea pacatelor se face, insa, prin saacramentul spovedaniei, pentru ca:
"Și îți voi da cheile împărăției cerurilor și orice vei lega pe pământ va fi legat și în ceruri, și orice vei dezlega pe pământ va fi dezlegat și în ceruri. "
Mijlocirea prin preoti apartine VT .Odata cu jetfa lui Hristos ,darul preotiei a trecut asupra credinciosilor in Isus .
Dumnezeu a vrut de la inceput un neam de preoti care sa mijloceasca intre pagini si El.
Asta a fost chemarea pt evrei . Dupa momentul crucii ,preotia a trecut spre toti credinciosii ,dar in sensul preotiei lui Melhisedeh.
Spovedania poti sa o faci in fata lui Dumnezeu sau unei persoane de incredere sau cel mai bine persoanei careia i-ai gresit. Iertarea in schimb o poate face numai Dumnezeu.
Versetul care l-ai postat are legatura cu organizarea din biserica ,nu cu iertarea pacatelor.
Reply With Quote
Vechi 24.11.2009, 21:13:23
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Maranatha Vezi mesajul
Mijlocirea prin preoti apartine VT .Odata cu jetfa lui Hristos ,darul preotiei a trecut asupra credinciosilor in Isus .
Dumnezeu a vrut de la inceput un neam de preoti care sa mijloceasca intre pagini si El.
Asta a fost chemarea pt evrei . Dupa momentul crucii ,preotia a trecut spre toti credinciosii ,dar in sensul preotiei lui Melhisedeh.
Spovedania poti sa o faci in fata lui Dumnezeu sau unei persoane de incredere sau cel mai bine persoanei careia i-ai gresit. Iertarea in schimb o poate face numai Dumnezeu.
Versetul care l-ai postat are legatura cu organizarea din biserica ,nu cu iertarea pacatelor.

Doctrina NP aparuta dupa 1600!
Reply With Quote
Vechi 25.11.2009, 09:30:22
tricesimusseptimus tricesimusseptimus is offline
Banned

Data înregistrării: 15.10.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Geony Vezi mesajul
Doctrina NP aparuta dupa 1600!
"Punctul cel mai însemnat al celor spuse este că avem un Mare Preot, care S'a așezat la dreapta scaunului de domnie al Măririi, în ceruri, ca slujitor al Locului prea sfînt și al adevăratului cort, care a fost ridicat nu de un om, ci de Domnul." (Evrei 8:1-2)

Doctrina aceasta "neoprotestantă" este apărută de aproape două milenii, este deci mai veche decât însăși ortodoxia!
Reply With Quote
Vechi 25.11.2009, 11:21:02
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Ioana tu chiar crezi in ce ai afisat acolo ?
In momentul in care iei impartasania crezi ca maninci un trup viu insingerat?
BRRRRR
Dar tu iei de buna dogma bisericii si daca ea spune sa crezi ,pai crezi ,nu discuti nu?
De ce iei versetul acesta literal si altele le iei metaforic? Te-ai gindit la asta sau doar te supui ,chiar daca nu intelegi?

Simbolul de care spui nu e chiar unul de luat in derizoriu sau simplist .
Hristos a instituit acest ritual simplu spre ADUCERE AMINTE ca El s-a jertfit pt tine,in locul tau ,pt pacatele tale ,astfel incit prin credinta ca El este Mintuitorul tau , tu sa te pocaiesti de pacatele tale si El sa se puna marturie in fata Tatalui ca sa nu fii judecata pt ce ai pacatuit ,ca sa traiesti ,datorita Lui , si ii urmezi si pazesti poruncile.
Aceasta lucrare a credintei face ca trupul si singele sa fie o mincare sau bautura,in sens spiritual . Nu o realitatea obiectiva.

E un lucru bun ca BO face acest lucru duminica de duminica ,numai ca acest ritual a devenit doar o rutina .Majoritatea vin pe acolo pt ca stiu ca asa e bine ,dar pocainta mai rar,mai ales ca majoritatea nici nu stiu ce inseamna sau ce fac. A devenit o simpla traditie.
Cum mai e Cuvintul lucrator ,imi spui?
Nu vorbesc de practicantii adevarati ,ci vorbesc de majoritate in general.
Euharistia se transforma in Trupul si Sangele lui Hristos, in timpul liturghiei.Aceasta transformare are loc prin intermediul Duhului Sfant.Hristos cand a luat paharul si a frant painea a zis : "Acesta este Trupul Meu" si "Acesta este Sangele Meu al Legii celei noi care pentru voi si pentru multi se varsa spre iertarea pacatelor" si "Aceasta sa faceti intru pomenirea Mea".Asadar insusi Taina Euharistiei a fost instituita de Hristos la Cina cea de Taina.Aceasta reprezinta painea cea cereasca care se coboara din Cer si da viata lumii.Se coboara din Cer pentru ca vine de la Duhul Sfant.

Uite ce zice Apostolul Pavel despre Euharistie in 1Corinteni 11 :

20. Când vă adunați deci laolaltă, nu se poate mânca Cina Domnului;
21. Căci, șezând la masă, fiecare se grăbește să ia mâncarea sa, încât unuia îi este foame, iar altul se îmbată.
22. N-aveți, oare, case ca să mâncați și să beți? Sau disprețuiți Biserica lui Dumnezeu și rușinați pe cei ce nu au? Ce să vă zic? Să vă laud? În aceasta nu vă laud.

Ce vrea sa zica Apostolul prin asta?Ca painea si vinul, nu e o simpla mancare,ci ca este chiar Trupul si Sangele lui Hristos.

23. Căci eu de la Domnul am primit ceea ce v-am dat și vouă: Că Domnul Iisus, în noaptea în care a fost vândut, a luat pâine,
24. Și, mulțumind, a frânt și a zis: Luați, mâncați; acesta este trupul Meu care se frânge pentru voi. Aceasta să faceți spre pomenirea Mea.
25. Asemenea și paharul după Cină, zicând: Acest pahar este Legea cea nouă întru sângele Meu. Aceasta să faceți ori de câte ori veți bea, spre pomenirea Mea.
26. Căci de câte ori veți mânca această pâine și veți bea acest pahar, moartea Domnului vestiți până când va veni.
27. Astfel, oricine va mânca pâinea aceasta sau va bea paharul Domnului cu nevrednicie, va fi vinovat față de trupul și sângele Domnului.
28. Să se cerceteze însă omul pe sine și așa să mănânce din pâine și să bea din pahar.
29. Căci cel ce mănâncă și bea cu nevrednicie, osândă își mănâncă și bea, nesocotind trupul Domnului.

Sa nu uitam ca si Iuda Iscarioteanul a fost la Cina cea Taina.Au nu a mancat si el si dupa inghititura a intrat diavolul in el?

Despre Taina spovedaniei:

1 Ioan 1
9.Dacă mărturisim păcatele noastre, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și să ne curățească pe noi de toată nedreptatea.

Matei 3
1.În zilele acelea, a venit Ioan Botezătorul și propovăduia în pustia Iudeii,
5.Atunci a ieșit la el Ierusalimul și toată Iudeea și toată împrejurimea Iordanului.
6.Și erau botezați de către el în râul Iordan, mărturisindu-și păcatele.

Dupa Spovedanie preotul face o rugaciune pentru curatirea si iertarea pacatelor.Apoi urmeaza Taina Euharistiei.Nu el, preotul iarta pacatele prin puterea lui ci prin Hristos si puterea lui Hristos.Preotul se pune ca intermediar si se roaga pentru noi, iar pacatele sunt iertate de Hristos, cel care a ridicat pacatul lumii.Preotul este chip al lui Hristos care este Arhiereul cel Mare care a intrat in Sfanta Sfintelor, nu de mana.Asadar la spovedanie pacatele sunt marturisite lui Hristos, iar preotul reprezinta pe Hristos prin intermediul caruia se si iarta pacatele si se curateste.Daca am gresit undeva rog pe fratii mei sa ma corecteze.

in continuare despre Taina Spovedaniei puteti citi aici : http://bisericasecreta.wordpress.com...a-spovedaniei/

Este preotie sacramentala si preotiei universala.Nu toti sunt preoti, si cu siguranta nici un eretic nu e preot.

Last edited by Danut7; 25.11.2009 at 11:27:17.
Reply With Quote
Vechi 25.11.2009, 21:06:54
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
24. Și, mulțumind, a frânt și a zis: Luați, mâncați; acesta este trupul Meu care se frânge pentru voi. Aceasta să faceți spre pomenirea Mea.
25. Asemenea și paharul după Cină, zicând: Acest pahar este Legea cea nouă întru sângele Meu. Aceasta să faceți ori de câte ori veți bea, spre pomenirea Mea.
26. Căci de câte ori veți mânca această pâine și veți bea acest pahar, moartea Domnului vestiți până când va veni.
Dupa cum reiese, chiar din versetele postate de tine, la prima Sfanta Impartasanie a fost prezent chiar Mantuitorul (in carne si sange). Painea si vinul din care au mancat si baut ucenicii, in prezenta Domnului Iisus Hristos, simbolizau trupul si sangele Mantuitorului.

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
27. Astfel, oricine va mânca pâinea aceasta sau va bea paharul Domnului cu nevrednicie, va fi vinovat față de trupul și sângele Domnului.
28. Să se cerceteze însă omul pe sine și așa să mănânce din pâine și să bea din pahar.

Despre Taina spovedaniei:
Ai cam desfiintat spovedania, cu versetele postate. Suntem indemnati la o cercetare personala ("sa se cerceteze omul pe sine"), inaintea impartasirii, nu la o "spovedanie" (suna ca o inventie ruseasca).
Reply With Quote
Vechi 25.11.2009, 22:14:14
andrei25's Avatar
andrei25 andrei25 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2009
Implicit ...

"Luati Duh Sfant, carora veti ierta pacatele se vor ierta, si carora le veti tine, tinute vor fi". Numai bine si Doamne ajuta1

Sunt un mandru, un fatarnic, si-un viclean! Fac ceva bun ca sa ma vada altii, si astept sa fiu laudat!

"Gustati si vedeti ca bun este Domnul".
Reply With Quote
Vechi 26.11.2009, 12:00:08
dani2004 dani2004 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.10.2009
Implicit VT

Citat:
În prealabil postat de tricesimusseptimus Vezi mesajul
"Punctul cel mai însemnat al celor spuse este că avem un Mare Preot, care S'a așezat la dreapta scaunului de domnie al Măririi, în ceruri, ca slujitor al Locului prea sfînt și al adevăratului cort, care a fost ridicat nu de un om, ci de Domnul." (Evrei 8:1-2)

Doctrina aceasta "neoprotestantă" este apărută de aproape două milenii, este deci mai veche decât însăși ortodoxia!
Voi aveti mania Vechiului Testament. In viziunea sau revelatia voastra care este legatura, sau cum vrei sa-i spui, intre Vechiul si Noul Testament?

Apoi poate tot socotind mileniile ai sa tragi concluzia ca evreii erau protestanti, dar habar nu aveau. Si ati fost voi cei chemati sa-i luminati.

Apropo, de ce nu duci munca de "crestinare" cu evreii?

Last edited by dani2004; 26.11.2009 at 12:03:22.
Reply With Quote
Vechi 26.11.2009, 12:01:18
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusseptimus Vezi mesajul

Multumesc pt explicatie , asta o stiam si eu...dar eu stiam si ca Apostolii hirotoneau diaconi , preoti si episcopi .
Reply With Quote
Vechi 26.11.2009, 19:02:58
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de dani2004 Vezi mesajul
Voi aveti mania Vechiului Testament.

Apoi poate tot socotind mileniile ai sa tragi concluzia ca evreii erau protestanti, dar habar nu aveau.

Apropo, de ce nu duci munca de "crestinare" cu evreii?
Poate v-a derutat titlul cartii biblice din care a citat tricesimusseptimus. Cartea "Evrei" se gaseste in Noul Testament, la sfarsitul epistolelor pauline.
Reply With Quote
Vechi 26.11.2009, 20:13:47
Ioana-Andreea's Avatar
Ioana-Andreea Ioana-Andreea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2009
Locație: Ploiesti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Ioana-Andreea
Implicit

Citat:
Ioana tu chiar crezi in ce ai afisat acolo ?
In momentul in care iei impartasania crezi ca maninci un trup viu insingerat?
BRRRRR
Dar tu iei de buna dogma bisericii si daca ea spune sa crezi ,pai crezi ,nu discuti nu?
De ce iei versetul acesta literal si altele le iei metaforic? Te-ai gindit la asta sau doar te supui ,chiar daca nu intelegi?

Simbolul de care spui nu e chiar unul de luat in derizoriu sau simplist .
Hristos a instituit acest ritual simplu spre ADUCERE AMINTE ca El s-a jertfit pt tine,in locul tau ,pt pacatele tale ,astfel incit prin credinta ca El este Mintuitorul tau , tu sa te pocaiesti de pacatele tale si El sa se puna marturie in fata Tatalui ca sa nu fii judecata pt ce ai pacatuit ,ca sa traiesti ,datorita Lui , si ii urmezi si pazesti poruncile.
Aceasta lucrare a credintei face ca trupul si singele sa fie o mincare sau bautura,in sens spiritual . Nu o realitatea obiectiva.

E un lucru bun ca BO face acest lucru duminica de duminica ,numai ca acest ritual a devenit doar o rutina .Majoritatea vin pe acolo pt ca stiu ca asa e bine ,dar pocainta mai rar,mai ales ca majoritatea nici nu stiu ce inseamna sau ce fac. A devenit o simpla traditie.
Cum mai e Cuvintul lucrator ,imi spui?
Nu vorbesc de practicantii adevarati ,ci vorbesc de majoritate in general.
Danut ti-a raspuns mai bine decat as fi putut eu.
Maranatha,de ce nu ceri un semn,mai bine?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cateva intrebari pentru neoprotestanti si protestanti. Seraphim7 Secte si culte 104 23.10.2022 00:36:38
Profeti adventisti NeInocentiu Secte si culte 592 07.05.2012 09:41:27
Cateva intrebari pentru sfintii preoti si crestini RafaelMiticaPitulice Despre Sfanta Scriptura 25 02.08.2011 09:01:17
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50