![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
hmmm...depinde, aici e discutabil intre ce limite putem vorbi de "decenta", ce este decent pt unii devine indecent pt altii..
|
|
|||
|
|||
![]()
Hristos a inviat!!!! acest subiect este destul de controversat,l-am urmarit mereu si poate am avut reactii inversunate (si sigur am avut),ptr.ca stiu cum gandeam acum 2 ani si cum gandesc acum decand vorba d-lui Mihnea,am mai inaintat putin pe "cale"....si mai ales decand mi-a cazut in mana cartea lui Florin Stuparu..."un barbat si o femeie de la facerea lumii si pana la sfarsitul veacului"...parca asa se numeste ....o recomand cu caldura tuturor celor care vor sa afle care e rostul nostru pe acest pamant.......mi-a schimbat modul anterior de gandire, in asa fel ,incat acum consider ca si acea "palariuta",pe care de altfel o "am inca in dotare"....nu-si mai are rostul pe crestetul meu ,mai ales in Sfanta Biserica .....mult mai corect este o esarfa,care sa acopere crestetul unei femei...iar cu imbracamintea e si mai complicat.....acei pantalonasi de tot felul si culorile mai stramti,sau mai largi ..etc...chiar nu-si au rostul pe corpul femeii(indiferent de ce comentarii vor fi ulterior)..."pantalonul" face parte cu precadere din vestimentatia barbatului,iar noi urmasele Evei ,nu ar trebui sa vrem a lua locul care i se cuvine barbatului ,in viata noastra.......din pacate in zilele noastre se cam intampla acest lucru si e f.f.f. grav......cititi si veti vedea ,de ce ......
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cei care s-au sfintit au lepadat lumea,lumescul si grija aspectului fizic.De ce oare sunt ei zugraviti in icoane purtand straie simple,ample,lungi ?De ce nu arata ca niste oameni moderni?
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
sau poate n-au fost la biserica pentru ca parintii lor au avut "bun simt" si nu i-au dus ca sa nu deranjeze slujba...
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Astazi, cu voia lui Dumnezeu am fost la harmul unei frumoase manastiri si s-a tinut afara, intr-un decor bincuvantat de Dumnezeu. Ei, in tot acest decor, ceva iesea foarte prost in evidenta, precum magarul intre oi. Un individ la vreo 60 de ani cu o palarie a la JR, peste parul grizonat. Era singurul barbat acoperit, din intreaga multime. Pacat ca nu i-am facut o poza sa v-o arat... Mai sunt si barbati care smintesc, nu numai femeile...
|
|||
|
|||
![]()
http://deveghepatriei.wordpress.com/...acov-tsalikis/
„La Sfintele Mănăstiri și la Sfintele Biserici închinătorii trebuie să vină cu modestie și cu bună cuviință. Într-o zi a venit la noi un tînăr student, doctor în agricultură, ca să viziteze mănăstirea. Purta cămașă cu mînecă scurtă. în curtea Sfintei Mănăstiri era o femeie demonizată care îndată s-a repezit și l-a apucat pe tînăr de braț. îl strîngea cu o putere ieșită din comun și-i zicea: «Bre, tu ateule, care nu crezi în nimic, vrei să scrii rețete să vindeci lumea! Cum mi-ai venit aici cu cămașă cu mînecă scurtă?». Cu multă greutate am reușit să-l smulgem din mîinile demonizatei. Sărmanul de el, a plecat înspăimîntat”. Last edited by Adriana Cluj; 22.04.2012 at 13:25:45. |
|
|||
|
|||
![]()
http://www.razbointrucuvant.ro/2009/...tie/#more-4339
Maica Nila: ""Cu multă durere vorbea maica despre femeile și fetele care umblă în pantaloni: - Nu este permis femeilor să îmbrace haine bărbătești, și bărbaților – femeiești. Pentru aceasta vor da răspuns înaintea Domnului. Singure nu purtați și pe celelalte opriți-le. Trebuie să știți că femeile care poartă pantaloni, în războiul viitor, vor fi recrutate în armată și puține se vor întoarce vii. In timp ce maica pronunța aceste cuvinte, o femeie dintre cele prezente s-a gândit: „Ce este rău în faptul că eu lucrez în grădină fiind îmbrăcată în pantaloni, doar așa-i mult mai comod?“. Maica imediat a reacționat la acest cuget: - Și tu în grădină umbli în pantaloni, nu face aceasta, vei răspunde în mod deosebit."" |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Unul este alb , altul negru, altul tras de ochi, unul este bogat , altul sarac, unul frumos , altul urit , unul destept, altul prost ... si tot asa, nici macar in sanse nu suntem toti egali . Citi oameni , tot atitea diferente si omenirea este menita sa fie astfel de diferita inca de la creatie. Ba mai mult , intreg universul contine diferente din aparenta si pina in miezul adinc al sau ! Nici la judecata de obste nu vom fi judecati dupa aceleasi legi . Cei ce au cunoascut crestinismul, asanumitii ,,cei de-a dreapta Tatalui", vor fi judecati dupa legea dragostei a lui Hristos . Cei ce nu au cunoascut crestinismul (chiar daca se va ajunge la stadiul in care in intreaga lume se va propovadui ortodoxia , totusi aderarea sau nu la ea este ceva optional) adica asanumitii ,,cei de-a stinga Tatalui , vor fi judecati dupa legea morala naturala. Fiecare om este un unicat , cu un rost , cu un debut si o finalitate diferita de a altuia , o entitate stricta si precisa, o persoana unica si irepetabila iar punctul terminus al fiecaruia depinde de ceea ce a facut in viata. Chiar daca raiul este un loc unic, adica locul unde vor ajunge multi (adica multi vor avea un final la fel, identic, egal !), totusi si acolo este multa diferenta deoarece locurile la care vor ajunge fiecare difera mult intre ele : ,,... in casa Tatalui Meu , multe locasuri sunt ! " Si atunci , pun intrebarea : de unde aceste idei de egalitate ? De la Comuna din Paris ori poate si mai devreme , de la Revolutia Franceza ? In fata lui Dumnezeu suntem judecati dupa rostul fiecaruia (starea) in care am trait si a trebuit sa ne mintuim : tatal dupa legile tatilor si nu ale mamelor, a medicilor dupa legile lor si nu dupa ale avocatilor , s.a.m.d. De acuzat vom fi acuzati si de faptele facute dar mai ales de ceea ce puteam si a trebuit sa facem si nu am facut . Nici macar la Dumnezeu nu exista egalitate ! Exista insa altceva care se imparte tuturor in mod egal : sfintele si de viata facatoarele taine, doctoria vietii si a nemuririi , in care este dragostea netarmurita a lui Hristos , Duhul Sfint impartasit in mod egal tuturor in sfintul botez si mirungere. Adica , inafara de dragostea nemasurata a lui Dumnezeu , egal impartita tuturor, sunt si sfintele taine ale bisericii dreptmaritoare necesare mintuirii. Dar de modul cum primim si lucram cu harul lui Dumnezeu depinde toata sansa noastra de mintuire , locul final in care ajungem, chiar daca venim pe lume diferit si diferiti .
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Altminteri riscai sa fi pusa la zid cu toata argumentatia ta monahala ! Sau poate ca tocmai din contra ei.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() S-apoi n-ar fi prima oara si nici ultima! ![]() |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
tinuta in biserici | marlene | Tinuta in Biserica | 209 | 01.06.2025 21:06:29 |
Tinuta barbatului in biserica | Hartford | Tinuta in Biserica | 56 | 26.05.2025 11:33:59 |
Imaginea ideala a femeii laice in biserica | sophia | Tinuta in Biserica | 55 | 22.01.2012 06:11:46 |
Biserica si discriminarea femeii | Golbi_ | Despre Biserica Ortodoxa in general | 460 | 08.12.2011 18:19:07 |
Spovedania trebuie tinuta | costel | Pocainta | 10 | 29.01.2010 15:08:28 |
|