Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.02.2011, 08:28:22
crocomau crocomau is offline
Banned

Data înregistrării: 08.02.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Geony Vezi mesajul
Asadar, daca v-om citi mai atent tot capitolul , v-om observa ca nu e vb nici de Duminica si nici de Sambata...e vorba de "o alta zi de odihna"= odihna pe vesnicie in Imparatia lui D-zeu.
Daca v-om citi atent, de la cap. 3:7 pana la cap 4:11, vom vedea ca e vorba de o alta zi cand vom intra in odihna Lui (deoarece evreii lui Iosua nu au intrat in aceasta odihna, din cauza neascultarii). Pana atunci... "ramane sarbatoarea sabatului, norodului lui Dumnezau" (Evrei 4:9 -traducere ortodoxa).
Reply With Quote
Vechi 10.02.2011, 08:29:27
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Cu cursul de ebraică ați încercat să mă fentați o dată.
Ce curs de ebraica? Ia orice explicatie de pe net a cuvantului sabbath si vezi ce scrie, nu e nevoie de niciun curs. Sabbath = odihna , iar dupa ce au primit legile evreii au numit ziua de odihna dupa numele ei, Sabbath. E totul clar.
Ti-am scris tot ce e nevoie ca sa vezi ca te-au pacalit adventistii, poti alege sa cunosti adevarul sau sa ramai in neadevar.
Daca am observat bine chiar in Biblia adventista pasajele respective sunt traduse ca "odihna" si nu "sambata".

Last edited by catalin2; 10.02.2011 at 08:35:41.
Reply With Quote
Vechi 10.02.2011, 08:30:45
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Implicit

Citat:
face confuzie intre ziua de odihna poruncita evreilor si tinuta de ei si ziua de odihna in Imparatia lui D-zeu.
În Împărăția Slavei lui Dumnezeu ziua de odihnă va fi tot sâmbăta:

"Că precum cerul nou și pământul nou, care Eu le fac, rămân înaintea Mea, zice Domnul, așa va sta sămânța voastră și numele voastre. Și va fi din lună în lună, și din sâmbătă în sâmbătă, veni-va tot trupul de se va închina înaintea Mea în Ierusalim, zice Domnul." (Isaia 66,22-23 - versiunea sinodală 1914)
Reply With Quote
Vechi 10.02.2011, 08:32:02
crocomau crocomau is offline
Banned

Data înregistrării: 08.02.2011
Implicit

Citat:
Fratele pastor si adeptii dansului
Despre care pastor vorbiti? Se vede ca aveti un complex de inferioritate si vreti sa va autosugerati (dvs. si celorlalti) ca dialogati cu un pastor. Ideea ca un simplu adventist isi poate argumenta singur credinta, doar cu Sfanta Scriptura, va deranjeaza.
Reply With Quote
Vechi 10.02.2011, 08:35:16
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
De aceea traducerea peste tot afara de adventisti este:
"Adu-ți aminte de ziua de odihnă
Și afară de ortodocși unde Sinodala 1914 este:
"Adu-ți aminte de ziua Sâmbetei"
Reply With Quote
Vechi 10.02.2011, 08:38:43
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Ce curs de ebraica? Ia orice explicatie de pe net a cuvantului sabbath si vezi ce scrie, nu e nevoie de niciun curs. Sabbath = odihna , iar dupa ce au primit legile evreii au numit ziua de odihna dupa numele ei, Sabbath. E totul clar.
Ti-am scris tot ce e nevoie ca sa vezi ca te-au pacalit adventistii, poti alege sa cunosti adevarul sau sa ramai in neadevar.
Daca am observat bine chiar in Biblia adventista pasajele respective sunt traduse ca "odihna" si nu "sambata".
Stai lin, cel păcălit ești tu. Dar uite, BOR a reparat greșeala și spune limpede: duminica e prima zi a săptămânii, iar sâmbăta a șaptea. Adică exact cum a creat-o Dumnezeu...
Reply With Quote
Vechi 10.02.2011, 08:39:09
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de crocomau Vezi mesajul
Daca v-om citi atent, de la cap. 3:7 pana la cap 4:11, vom vedea ca e vorba de o alta zi cand vom intra in odihna Lui (deoarece evreii lui Iosua nu au intrat in aceasta odihna, din cauza neascultarii). Pana atunci... "ramane sarbatoarea sabatului, norodului lui Dumnezau" (Evrei 4:9 -traducere ortodoxa).
Daca vom citi atent vom constata ca sfintul apostol Pavel le scria unor evrei, cu reguli vechi si adinc inradacinate in ceea ce priveste cultul Domnului. Simbata era ziua lor de odihna traditionala, iar acum sfintul apostol Pavel le spunea altceva. Sfintul apostol Pavel a facut clarificarile necesare:
"9.Drept aceea, s-a lăsat altă sărbătoare de odihnă poporului lui Dumnezeu."

Este foarte explicit: alta sarbatoare de odihna.
Reply With Quote
Vechi 10.02.2011, 08:50:13
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AdrianAamz Vezi mesajul
Pe baza aceluiasi criteriu emis de dvs., cum ca evenimentul X nu a fost experimentat de Dumnezeu in fiecare zi de Y, v-as zice si eu ca Dumnezeu n-a creat lumea in fiecare sapatamana, si deci nu s-a odihnit in fiecare a saptea zi, ci doar intr-una si buna...
Aici aveți dreptate. Dumnezeu S-a odihnit doar în prima sâmbătă a Pământului tocmai pentru a da un model omului. De atunci El lucrează, așa cum ne-a spus Hristos. Imaginați-vă ce s-ar întâmpla dacă n-ar mai lucra El...

Citat:
În prealabil postat de AdrianAamz Vezi mesajul
asa ca ce atata tevatura cu numele zilei de odihna ?
Dacă ați fost atent (însă ați fost prea ocupat cu introducerea altor subiecte) la topic, tevatura se face cu privire la numărul zilei de odihnă, nu la nume.
Reply With Quote
Vechi 10.02.2011, 08:54:33
Senior Member

Implicit

Citat:
În Împărăția Slavei lui Dumnezeu ziua de odihnă va fi tot sâmbăta:

"Că precum cerul nou și pământul nou, care Eu le fac, rămân înaintea Mea, zice Domnul, așa va sta sămânța voastră și numele voastre. Și va fi din lună în lună, și din sâmbătă în sâmbătă, veni-va tot trupul de se va închina înaintea Mea în Ierusalim, zice Domnul." (Isaia 66,22-23 - versiunea sinodală 1914)
Bineinteles ca e vorba tot de sabbath (odihna, ziua de odihna), nu de sambata. Nu aveau cum sa stie evreii de ziua lui Saturn (sambata)!
Reply With Quote
Vechi 10.02.2011, 08:56:36
Senior Member

Implicit

Citat:
Și afară de ortodocși unde Sinodala 1914 este:
"Adu-ți aminte de ziua Sâmbetei"
Nu stiu ce e cu sinodala 1914, bine ca nu ne dati Biblia in limba papuasa. Evreii nu aveau cum sa stie de sambata (ziua lui Saturn). Nici nu se inventase zeul Saturn atunci.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Saptamana Patimilor admin Sfintele Pasti - Invierea Domnului 71 04.05.2013 16:00:01
Prima Duminica dupa Pasti? georgeval Diverse Sarbatori 4 09.05.2011 16:24:33
Saptamana branzei florinrusu Nunta 5 20.02.2009 09:14:12
Prima ninsoare!... silverstar Generalitati 9 24.11.2008 17:49:12
Saptamana Patimilor iosif Din Noul Testament 21 23.04.2008 12:56:11