Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.12.2008, 22:58:23
sofiaiuga's Avatar
sofiaiuga sofiaiuga is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.02.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec Vezi mesajul
1.De ce nu comparati textele din traducerile vechilor ortodocsi (care mi s-au parut onesti) cu traducerile actuale ortodoxe. De ce au aparut diferente? A schimbat Dumnezeu ceva in Sfanta Scriptura, intre timp?

2. Se pare ca partile feminine ortodoxe, de pe acest topic, au ceva impotriva unor practici ale Sfintilor Apostoli.
- Sofia spune ca cei care despart ziua Invierii Domnului de Invierea in sine, sunt farisei. Iar Sfintii Apostoli au accentuat foarte mult importanta Invierii Domnului dar nu ne-au invatat nimic despre ziua invierii.
- Anca se leaga de schimbarea religiei. Toti Sfintii Apostoli si-au schimbat religia. Au fost iudei si au trecut la crestinism.
- Tot Anca are un ton acuzator la adresa celor care nu-si fac semnul Crucii. Iar Sfintii Apostoli nu si-au facut acest semn.

Ce aveti doamnelor/domnisoarelor cu Sfintii Apostoli?
si cum ramine atunci cu CRUCILE de pe pietrele de morminte ce dateaza din sec 2 si cu numele copiilor mici ,morti pe care scrie BOTEZAT intr-u Hristos??!!PAI DC APOSTOLII NU AR FI INVATAT ASA CEVA ,NU AR FI EXISTAT MARTURII ARHEOLOGICE IN ACEST SENS.Insusu AP.PAVEL ,ne spune despre CRUCE ca este puterea lui Dumnezeu [si sminteala pt cei care nu cred ,in puterea ei].Si arheologia da dovada asupra adevarului lasat de apotoli.
Vechi 20.12.2008, 08:56:21
vasinec vasinec is offline
Banned

Data înregistrării: 13.08.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sofiaiuga Vezi mesajul
si cum ramine atunci cu CRUCILE de pe pietrele de morminte ce dateaza din sec 2 si cu numele copiilor mici ,morti pe care scrie BOTEZAT intr-u Hristos??!!PAI DC APOSTOLII NU AR FI INVATAT ASA CEVA ,NU AR FI EXISTAT MARTURII ARHEOLOGICE IN ACEST SENS.Insusu AP.PAVEL ,ne spune despre CRUCE ca este puterea lui Dumnezeu [si sminteala pt cei care nu cred ,in puterea ei].Si arheologia da dovada asupra adevarului lasat de apotoli.
Dati-mi, va rog, niste referinte sa pot studia si eu problema cu crucile de pe morminte si botezul copiilor in sec. 2.
Vechi 20.12.2008, 09:06:12
valentin.viliga's Avatar
valentin.viliga valentin.viliga is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2008
Locație: arad
Implicit

Citat:
Dati-mi, va rog, niste referinte sa pot studia si eu problema cu crucile de pe morminte si botezul copiilor in sec. 2.
Quo Vadis, introducere si comentariu teologic, o carte scrisa de IPS Nicolae Corneanu
Vechi 20.12.2008, 09:09:07
valentin.viliga's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de valentin.viliga Vezi mesajul
Quo Vadis, introducere si comentariu teologic, o carte scrisa de IPS Nicolae Corneanu

Quo Vadis, studii, note și comentarii teologice, asta-i titlul mai exact si in cartea asta vei gasi un studiu destul de vast despre Botez...
Vechi 21.12.2008, 19:17:04
Banned

Implicit

Citat:
Quo Vadis, studii, note și comentarii teologice, asta-i titlul mai exact si in cartea asta vei gasi un studiu destul de vast despre Botez...
Inca nu am gasit acele note si comentarii teologice. Daca exista ceva pe internet, mi-ar fi de ajutor.

Pana voi gasi, am totusi o intrebare: scrie IPS Nicolae Corneanu despre facerea semnului crucii si botezul copiilor in sec. 2?
Vechi 23.12.2008, 10:06:41
wertygo wertygo is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Implicit

Decat sa fii sambetist mai bine esti lunetist.
Vechi 23.12.2008, 10:46:59
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de wertygo Vezi mesajul
Decat sa fii sambetist mai bine esti lunetist.
Daca-mi aratati ca Dumnezeu a "binecuvantat si sfintit" ziua de luni (a doua zi a saptamanii) si a dat si o porunca pentru pazirea acestei zile, atunci ma fac "lunetist". Daca este vorba despre altceva, in loc de pusca cu luneta prefer o prastie.
Vechi 23.12.2008, 13:50:48
valentin.viliga's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Inca nu am gasit acele note si comentarii teologice. Daca exista ceva pe internet, mi-ar fi de ajutor.

Pana voi gasi, am totusi o intrebare: scrie IPS Nicolae Corneanu despre facerea semnului crucii si botezul copiilor in sec. 2?
Daca nu scria nu dadeam cartea asta bibliografie
Vechi 23.12.2008, 17:50:18
Banned

Implicit

Citat:
Daca nu scria nu dadeam cartea asta bibliografie
Imi cer scuze pentru intrebarea prosteasca, pe care am pus-o.
Vechi 23.12.2008, 23:34:00
sofiaiuga's Avatar
sofiaiuga sofiaiuga is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.02.2007
Implicit

Citat:
Daca-mi aratati ca Dumnezeu a "binecuvantat si sfintit" ziua de luni (a doua zi a saptamanii) si a dat si o porunca pentru pazirea acestei zile, atunci ma fac "lunetist". Daca este vorba despre altceva, in loc de pusca cu luneta prefer o prastie.
pe mine ma foloseste mult si EXPERIENTA MARILOR TRAITORI SMERITI DIN PRIMELE SECOLE ,NUMITI SFINTII PARINTI .AU O INTELEPCIUNE UIMITOARE SI O SMERENIE LA FEL DE UIMITOARE!!
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Invataturi incredibile, mai putin cunoscute ale adventistilor Erethorn Secte si culte 400 28.03.2012 20:49:41
Limba ebraica a VT. Aplicatie pentru cuvantul Sabat. AdrianAamz Din Vechiul Testament 9 08.02.2011 10:02:02
Despre Sabat georgeval Secte si culte 1108 28.07.2010 18:45:00
Despre Duminica sau ziua Invierii! alecsandru Secte si culte 25 06.11.2007 19:26:52
despre ziua aliturgica NiCcoleta Sfanta Liturghie 1 02.03.2006 09:58:33