Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Viata monahala > Calugarul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.07.2009, 23:20:32
elenadana
Guest

Implicit

Credeti ca daca ne rugam la moastele unor Sfinti Tamaduitori,facatori de minuni,ni se va asculta ruga?!Bineinteles ma refer la rugaciuni de sanatate,nu materiale!
Sunt atatea moaste in Bucuresti!!!Oare e pacat sa te rogi la moastele mai multor Sfinti,ar fi bine sa te stabilesti la unul?!
Oare cancerul poate fi vindecat cu voia Domnului?Cancerul de gradul IV...operat....dupa chimioterapie....acum e bine....eu m-am rugat la moastele Sfintilor tamaduitori si facatori de minuni pentru sora mea si Dumnezeu a ajutat-o!Acum e bine!
Ce ziceti?Ce stiti despre asta?
Reply With Quote
Vechi 14.07.2009, 16:23:23
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de elenadana Vezi mesajul
Pai,asta e...ca nu sunt vre-o adolescenta ....am 34 de ani,am trecut prin viata,relatii,si nu confund sentimentele...
Ceea ce simt nu e o joaca!
Culmea e ca sunt curtata de barbati,si nu ma intereseaza nimeni!!!nu ma pot apropia de nimeni!Nu am nici-o relatie si nici nu pot sa ma gandesc la casatorie,nu ca n-as vrea ,nu ma pot atasa,nici macar indragosti de un barbat normal!
CUM DE S-A INTAMPLAT ASTA?????????!!!!!!!!!!!!!!!SA-MI PICE CU TRONC UN CALUGAR!!!!!!
El si-a facut probabil doar datoria de duhovnic...si eu.....nu glumesc....simt ca ma pierd...
"nebun este cel ce-shi pune nadejdea in om"... iar dumneata in loc sa-tzi pui nadejdea in Dumnezeu shi sa vezi ca de la el venea binecuvantarea shi iubirea pentru aproape dumneata te-ai ratacit indragostindu-te de un chip? de un vas? de un slujitor? te-ai fermecat shi te-ai magulit magulindu-te cat de frumos tzi-ai pus nadejdea in om shi nu in Dumnezeul slujit de acel calugar... poi nu el tzi-a picat cu tronc ci dracul v-a incurcat de nu o sa va mai descurce nimeni... sau tu nu shtii ca ei au jurat juramantul fecioriei? asha ii rasplateshti lui Dumnezeu? cazandu-i slujitorul in ispita? interesant mod de a te indragosti tocmai de cei de care nu e voie sa te indragosteshti... eu cred ca de tine eshti indragostita shi de dulcele tau glas shi de ademenirile cu care incerci sa-l seduci shi vrajeshti... ca altfel nu-mi pot da seama cum te potzi indragosti de cineva la care ii vezi doar fatza acoperita shi aia de tulee sau de barba... deci e altceva la mijloc shi nu dragostea curata... e ispita jegxului ... aia v-a doborat. Nu te supara, dar e revoltator, e ca shi cum eu m-ash indragosti de preoteasa sau de o monahie... cum adica sa ma indragostesc? s-o poftesc sa ce? sa ne ducem pe dobogan direct in iad la satan? Doamne pazeshte! Ma iarta ca eu is mult mai pacatos.

Last edited by vsovi; 14.07.2009 at 16:30:35.
Reply With Quote
Vechi 14.07.2009, 17:31:06
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Implicit

Elena, nu mai rascoli ratiunea acestei intamplari, nu mai cauta raspunsuri si nici nu-ti mai crea intrebari inutile .Ceea ce trebuie este sa renunti, cat nu ai apucat sa te si infrupti de aceasta simtire impreuna cu atingerea si concretizarea ei, si sa regreti. Nu poti ajunge nicaieri in situatia data, decat la lacrimi...obraji uscati de lacrimi. Renunta ca nu este tarziu si-ti vei reveni , relativ repede, daca nu-ti intretii iluziile sau, asazisele sentimentele prea mult timp.
Altfel...ma vei cauta intr-o zi sa-mi spui ca aveam dreptate, iar pentru varsta ta acest intr-o zi, chiar nu poate sa astepte. Vezi-ti de viata ta ca, nu merita ! ! ! Nici macar nu trebuie sa lupti, sa te impotrivesti cu indarjire sentimentelor, ci doar sa le rationezi calitatea si nimicnicia lor, sa le tratezi departajata de ele...sa le lasi sa treaca de la sine din neputinta de-a le manifesta si implini. Sa te bucuri ca nu-ti raspunde, astfel te-ai trezi intr-un razboi mult prea complex, intr-unul neasumat , dar plin de intelesuri perfide.
Daca nu, mai este varianta sa gusti un strop de aceasta sublima "amagire ", apoi sa plangi...aproape o viata, fiindca oamenii, mai ales calugarii sunt cele mai dificile persoane, tocmai datorita frustrarilor ascunse si al confuziei perpetue venita din cadrul firesc al lumilor contradictorii sub care sunt acestia supusi sistematic .
Vechi 14.07.2009, 17:35:42
ory ory is offline
Senior Member

Implicit

Sincer, sunt adepta iubirii, a bucuriei de-a gusta sentimentele atat de placute, si-asa viata este plina de nemultumiri, insa, in situatia ta chiar este foarte dificil si cred ca mai mult risti, decat ajungi "in al 9-lea cer "
Nu ai spus, esti casatorita, ai copii ?...la 34 de ani trebuie sa ai un statut cat de cat definit.
Vechi 14.07.2009, 19:38:15
elenadana
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovi Vezi mesajul
"nebun este cel ce-shi pune nadejdea in om"... iar dumneata in loc sa-tzi pui nadejdea in Dumnezeu shi sa vezi ca de la el venea binecuvantarea shi iubirea pentru aproape dumneata te-ai ratacit indragostindu-te de un chip? de un vas? de un slujitor? te-ai fermecat shi te-ai magulit magulindu-te cat de frumos tzi-ai pus nadejdea in om shi nu in Dumnezeul slujit de acel calugar... poi nu el tzi-a picat cu tronc ci dracul v-a incurcat de nu o sa va mai descurce nimeni... sau tu nu shtii ca ei au jurat juramantul fecioriei? asha ii rasplateshti lui Dumnezeu? cazandu-i slujitorul in ispita? interesant mod de a te indragosti tocmai de cei de care nu e voie sa te indragosteshti... eu cred ca de tine eshti indragostita shi de dulcele tau glas shi de ademenirile cu care incerci sa-l seduci shi vrajeshti... ca altfel nu-mi pot da seama cum te potzi indragosti de cineva la care ii vezi doar fatza acoperita shi aia de tulee sau de barba... deci e altceva la mijloc shi nu dragostea curata... e ispita jegxului ... aia v-a doborat. Nu te supara, dar e revoltator, e ca shi cum eu m-ash indragosti de preoteasa sau de o monahie... cum adica sa ma indragostesc? s-o poftesc sa ce? sa ne ducem pe dobogan direct in iad la satan? Doamne pazeshte! Ma iarta ca eu is mult mai pacatos.
Stiu ca e revoltator......mi-e rusine sa-i spun celei mai bune prietene sau surorii mele.....
Dar credeti-ma!nu e nimic sexual in ceea ce simt....nu e pofta trupeasca!
E ceva mai presus de dragostea obisnuita dintre un barbat si o femeie(ca doar am trecut si prin asta...).Il vad ca pe un sfant!sunt fericita doar sa stau in preajma lui,ma simt mai aproape de Divinitate.
Imi ziceti ca poate m-am indragostit de un chip:eu nici macar nu-i vad chipul,nu-i vad barba.....parca vad prin el.....parca vad Raiul pe pamant.
NU ne-a incurcat d...,si nici n-o sa cada in ispita,pt ca eu nu-i arat nimic.....nici nu ma uit in ochii dansului,am privirea plecata si umila cand vorbesc cu dansul.Il respect!Doar eu stiu ceea ce simt!(Si tot forumul crestin-ortodox!!!)
Nu ma judecati prea aspru,departe de mine orice gand sexual!!!
Si-apoi nici el nu ma trateaza cu nimic diferit decat pe celelalte persoane.
Daca la inceput la spovedit statea mai mult cu mine,acum dupa 10 minute ma expediaza rapid,nici nu apuc sa-i spun tot ce am de spus.
Dar cu ceva tot aveti dreptate...nu incerc sa-l seduc,dar.......am grija sa ma machiez discret,in loc de basmalele gri cu care ma acopeream la inceput acum am niste bentite colorate........oooooooooooooffffffffffffffff!!!!! !!!!!!!!!nu stiu ce sa mai zic!!!!!!
Reply With Quote
Vechi 14.07.2009, 19:52:53
Anca-Miha
Guest

Implicit

E cazul sa vezi adevarul in fata si sa te salvezi. FUGI!
Reply With Quote
Vechi 14.07.2009, 20:07:16
elenadana
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ory Vezi mesajul
Sincer, sunt adepta iubirii, a bucuriei de-a gusta sentimentele atat de placute, si-asa viata este plina de nemultumiri, insa, in situatia ta chiar este foarte dificil si cred ca mai mult risti, decat ajungi "in al 9-lea cer "
Nu ai spus, esti casatorita, ai copii ?...la 34 de ani trebuie sa ai un statut cat de cat definit.

Nu,nu sunt casatorita,si nu am copii.Nu m-am casatorit deoarece niciodata sentimentele pentru un barbat nu au fost atat de puternice cat sa ma lege de el pentru toata viata!

Ma uit in jurul meu:divorturi,despartiri,femei singure care-si cresc copiii,soti care-si inseala sotiile si invers,sau macar doresc,poftesc alte persoane,certuri,alcool,insatisfactii materiale,frustrari sexuale......mi-e asa de bine singura!!!Sunt sigura ca daca m-as casatori as fi una care sa ingroase randurile nefericitilor in casnicie...

Am incercat sa vad ce ma face multumita:am avut relatii scurte in care doar sa ma simt bine fara sa ma implic:nu ma fac fericita!
Am incercat relatii serioase,de durata,care eventual sa se finalizeze cu o casatorie:nimic!!!daca se-ntampla sa ma ''suporte'' ei,dupa o vreme plec eu!ma simt legata,incorsetata,ingradita libertatea....

Copiii imi plac,dar ai altora...am fost invatatoare 8 ani,am iubit copiii,dar nu am sentimentul matern.

Asa ca...........mai bine consult un psiholog decat sa ma duc la spovedit!!!Poate lipseste ceva...

Oricum,calugarul,in general cred,nu am mai stat de vorba cu altii,ofera .......................am stat vreo 2-3 minute sa ma gandesc ce sa scriu.........ce ofera.............CE OFERA?!..........
Reply With Quote
Vechi 14.07.2009, 23:04:46
ory ory is offline
Senior Member

Implicit

Ce ofera ?
Iti spun eu, este capabil sa ofere multe, poate prea multe pentru cate ai putea tu concepe din partea acestuia, insa, tot astfel ti le v-a smulge intr-o zi cu forta, ca si cum nu a dorit decat sa si le ofere doar lui insisi, caci el si placerea proprie conteaza cel mai mult. (si " Domnul ", bine-nteles ).
Elena, cred ca nu ai nimerit-o nici de data aceasta, asa ca, mai cauta...inca mai ai timp, daca nu-ti pierzi vremea cu un om care, inainte de toate este ceea ce este, apoi, chiar daca ar fi altfel, oricum nu ar sti ce si-ar dori...
VORBESC DIN EXPERIENTA !
Vechi 14.07.2009, 23:32:13
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de elenadana Vezi mesajul
Pai,asta e...ca nu sunt vre-o adolescenta ....am 34 de ani,am trecut prin viata,relatii,si nu confund sentimentele...
Ceea ce simt nu e o joaca!
Culmea e ca sunt curtata de barbati,si nu ma intereseaza nimeni!!!nu ma pot apropia de nimeni!Nu am nici-o relatie si nici nu pot sa ma gandesc la casatorie,nu ca n-as vrea ,nu ma pot atasa,nici macar indragosti de un barbat normal!
CUM DE S-A INTAMPLAT ASTA?????????!!!!!!!!!!!!!!!SA-MI PICE CU TRONC UN CALUGAR!!!!!!
El si-a facut probabil doar datoria de duhovnic...si eu.....nu glumesc....simt ca ma pierd...
Si eu cred ca e vorba despre o lupta puternica. Stiind ca este calugar si ca are o imensa misiune, poti sa-l iubesti numai duhovniceste. Adica sa te rogi pentru el sa nu cada in vreo ispita. Adica poti sa transformi duhovniceste acel sentiment, astfel incat sa nu devina pacat. In acest fel il lovesti intre coarne pe demonul desfranarii. Si n-ar fi rau sa participi la niste Sfinte Masluri si sa te rogi cu inima zdrobita, cu multa smerenie sa te poti izbavi de acest pacat care, dupa cum stii, este patronat de un demon.

Fuga la alt duhovnic poate fi o solutie, dupa cum si lacrimile si cainta si spovedania chiar la acelasi duhovnic, daca te simti puternica. Nu e nevoie sa-i spui fata de cine ai ganduri de desfranare. Sa-i ceri sa se roage sa-ti dispara aceste ganduri. Cu cat duhovnicul este mai sporit duhovniceste, cu atat ispitele sunt mai mari. E vorba despre razboiul nevazut pe care-l poarta necuratul cu noi. Duhovnicul stie ca acestea nu sunt gandurile tale, cum crezi tu. Sunt ganduri pe care diavolul ti le-a varat in minte, iar tu acum crezi ca sunt ale tale. Respinge-le cu tarie ori de cate ori iti vin in minte, spunand: ,,Inapoia mea, satano!'' si rugandu-te lui Dumnezeu sa te miluiasca. Citeste Razboiul nevazut de Nicodim Aghioritul si vei afla raspuns la problema ta.
Reply With Quote
Vechi 15.07.2009, 01:07:20
elenadana
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Si eu cred ca e vorba despre o lupta puternica. Stiind ca este calugar si ca are o imensa misiune, poti sa-l iubesti numai duhovniceste. Adica sa te rogi pentru el sa nu cada in vreo ispita. Adica poti sa transformi duhovniceste acel sentiment, astfel incat sa nu devina pacat. In acest fel il lovesti intre coarne pe demonul desfranarii. Si n-ar fi rau sa participi la niste Sfinte Masluri si sa te rogi cu inima zdrobita, cu multa smerenie sa te poti izbavi de acest pacat care, dupa cum stii, este patronat de un demon.

Fuga la alt duhovnic poate fi o solutie, dupa cum si lacrimile si cainta si spovedania chiar la acelasi duhovnic, daca te simti puternica. Nu e nevoie sa-i spui fata de cine ai ganduri de desfranare. Sa-i ceri sa se roage sa-ti dispara aceste ganduri. Cu cat duhovnicul este mai sporit duhovniceste, cu atat ispitele sunt mai mari. E vorba despre razboiul nevazut pe care-l poarta necuratul cu noi. Duhovnicul stie ca acestea nu sunt gandurile tale, cum crezi tu. Sunt ganduri pe care diavolul ti le-a varat in minte, iar tu acum crezi ca sunt ale tale. Respinge-le cu tarie ori de cate ori iti vin in minte, spunand: ,,Inapoia mea, satano!'' si rugandu-te lui Dumnezeu sa te miluiasca. Citeste Razboiul nevazut de Nicodim Aghioritul si vei afla raspuns la problema ta.
Nu!Nu am ganduri desfranate!Nu as putea sa cad in pacat!!!As vrea doar sa ma placa si el putin.........ooooooooffffffffffff,e cam tot aia........
Este insa altfel decat barbatii obisnuiti:bun,bland,altruist,pur,cuminte,naiv,inte legator,ascultator.

De ce m-ar mai incerca Dumnezeu?!am trecut prin atatea in viata.

Aproape in fiecare vineri ma duc la Sf Maslu.Ma rog pentru sanatatea surorii mele!

Nu as vrea sa ma spovedesc duhovnicului despre asta,simt ca inca fac fata,si apoi faptul ca ma descarc aici in fata voastra ma ajuta foarte mult!Si-apoi...daca i-as da idei?!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Destinatia posibila a celor ce parasesc ortodoxia e iadul spre_rasarit Generalitati 70 04.01.2012 16:13:17
Care este cel mai important lucru pe care doriti sa il faceti in viata? alexdu Generalitati 79 23.09.2011 16:55:07
Care este pozitia BOR fata de persoanele care fac doar cununuia civila? elom Nunta 38 16.08.2011 23:45:58