Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.11.2010, 10:09:10
Daniel777 Daniel777 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Rodica50 Vezi mesajul
Traditie, multi suntem formati de scoala comunista si iti spun cu mana pe inima- cei mai buni in profesia mea atunci s-au format! Si asta nu ne-a oprit sa-L purtam pe Dumnezeu in suflet.Ai grija, te incarci cu pacate pe care greu le vei sterge din cartea vietii!
Multi suntem formati in comunism,e adevarat,dar asta a fost o mostenire greu de dus pentru fiecare,si ne-a pagubit foarte mult sufleteste.Ne-a trebui ani buni ca sa ne revenim la valorile normale.

Sa intelegem ca si pentru Paunescu a fost la fel,i-au trebui ani ca sa-si revina,sa se reformeze,sa -si afirme credinta pierduta in anii de comunism.E adevarat!
Insa sa nu uitam un lucru.El totusi a profitat material in ambele regimuri .Asta o data !
A doua concluzie este ca noi apreciem o valoare umana,in functie de capacitatea sa de a se jertfi.

Daca el nu s-a jerftit in perioada comunista,nu a facut nici mari gesturi publice ulterior.Nu stim ce a fost in sufletul lui,e adevarat.Insa a -l eticheta o mare valoare ,poate fi o greseala.
Vechi 13.11.2010, 10:39:38
Banned

Implicit

As vrea sa cred ca in fata lui Dumnezeu s-a reabilitat,orice om are aceasta sansa si nevoie in fata Lui,insa nu putem noi,pamantenii,sa-l luam ca reper de inalta virtute sau valoare.

Repere sunt Mircea Vulcanescu,N.Steinhart,V. Voiculescu,Eminescu etc.

Paunescu a fost un om cu bune si rele,ca noi toti,insa nu un geniu sau un om care s-a dat pe sine jertfa.
Vechi 13.11.2010, 10:48:29
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Daniel777 Vezi mesajul
nu un geniu sau un om care s-a dat pe sine jertfa.
Nu tu hotarasti asta , ci TIMPUL !
Vechi 13.11.2010, 11:29:59
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Implicit Neasteptata binecuvintare !!!!

Doi useri, de aceiasi teapa si moralitate binecuvintindu-se reciproc si ,,in direct" ! Multa este mindria disimulata care mina in manifestare aceste constiinte sau ca sa vorbim mai clar , musteste ,,smerenia mindra" !
Ce situatie impardonabila ! mai ales ca nu se poarta pe privat !
Vechi 13.11.2010, 11:33:27
carmina carmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.01.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Stii ce ma deranjeaza pe mine in toata povestea asta? Ca sunt prostita in fata cu valoarea unei persoane care nu a avut nici un fel de scrupul in a-si urmari propriile interese. Am trait si in vremea aceea, cunosc nebunia si frenezia de care era vorba cand se amintea doar ! de Cenaclul Flacara.

Spun Paunescu, automat ma duc cu gandul la cantecele si poeziile care au fost ani de zile ascultate la Cenaclu. Nu-mi placea nici atunci si nici mai tarziu atunci cand recita versuri peste melodie. Paunescu imi aminteste de faptul ca eram adolescenta atunci, fara familie, fara griji; mergeam in grup sa-l vedem si sa-l auzim, era o evadare din cenusiul existentei cotidiene, stiam ca din cand in cand trebuia sa spunem si Traiasca Romania sau Traiasca comunismul, ca un fel de intelegere tacita a lucrurilor pe care nu le puteam schimba, chiar daca imediat dupa, colegii injurau de mama focului. Am crezut in el, il ascultam si aveam incredere in el. Cand, dupa '89, a schimbat macazul, atunci m-am simtit tradata, si eu si multi dintre cei care credeam in el.

De-aici si pana la a-mi vorbi astazi despre valoarea lui Paunescu - ca poet, despre constiinta si patriotismul sau, e cale lunga. La fel de lunga, probabil, ca drumul lui spre adapost, atunci, in '89.

Probabil ca, in decursul anilor a avut ocazia sa faca si o fi facut, si multe fapte bune. El stie mai bine.

A afirma insa ca, de fapt, si calea compromisului duce catre Hristos, inseamna sa reneg pe toti cei care si-au pastrat sufletul si credinta curate si departe de orice interes material.

ref.
În prealabil postat de glykys
http://www.basilica.ro/ro/stiri-patr...escu_8215.html

Last edited by carmina; 13.11.2010 at 11:40:29.
Vechi 13.11.2010, 11:42:43
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de carmina Vezi mesajul
Stii ce ma deranjeaza pe mine in toata povestea asta? Ca sunt prostita in fata cu valoarea unei persoane care nu a avut nici un fel de scrupul in a-si urmari propriile interese. Am trait si in vremea aceea, cunosc nebunia si frenezia de care era vorba cand se amintea doar ! de Cenaclul Flacara.

Spun Paunescu, automat ma duc cu gandul la cantecele si poeziile care au fost ani de zile ascultate la Cenaclu. Nu-mi placea nici atunci si nici mai tarziu atunci cand recita versuri peste melodie. Paunescu imi aminteste de faptul ca eram adolescenta atunci, fara familie, fara griji; mergeam in grup sa-l vedem si sa-l auzim, era o evadare din cenusiul existentei cotidiene, stiam ca din cand in cand trebuia sa spunem si Traiasca Romania sau Traiasca comunismul, ca un fel de intelegere tacita a lucrurilor pe care nu le puteam schimba, chiar daca imediat dupa, colegii injurau de mama focului. Am crezut in el, il ascultam si aveam incredere in el. Cand, dupa '89, a schimbat macazul, atunci m-am simtit tradata, si eu si multi dintre cei care credeam in el.

De-aici si pana la a-mi vorbi astazi despre valoarea lui Paunescu - ca poet, despre constiinta si patriotismul sau, e cale lunga. La fel de lunga, probabil, ca drumul lui spre adapost, atunci, in '89.

Probabil ca, in decursul anilor a avut ocazia sa faca si o fi facut, si multe fapte bune. El stie mai bine.

A afirma insa ca, de fapt, si calea compromisului duce catre Hristos, inseamna sa reneg pe toti cei care si-au pastrat sufletul si credinta curate si departe de orice interes material.
Ne spune insusi Hristos ca daca pe el L-au hulit si pe dreptii sai ii vor hului si daca pe El l-au prigonit si pe dreptii lui ii vor prigoni !
Asa se intimpla intotdeasuna cu marturisitorii si patimitorii neclintiti ai Adevarului : ajung sa fie uitati sau pusi pe locul 2; 3; 4 ... sau ajung chiar sa fie comparati cu cei in care chiar daca voiesti cu bunavointa sa gasesti in dram de marturisire dreapta nu poti ... nu poti gasi decit cuvinte mestesugite. Dar stim , cei care stim, desigur, ca nu dupa vorbe sau cuvinte se judeca omul ci dupa faptele sale . Ori de la vorbe si pina la a patimi pt. Hristos este atit de lunga cale cit de la Valeriu Gafencu (de exemplu, si nu numai el !) si pina hat, departe si jos la Adrienut Paunica ! Ce-are aface mamona cu Hristos ?
Insa nu toti pot vedea si face diferenta precum exemplul de mai sus ! Pot insa a fi patimasi aproape ca si mine ! Spun aproape deoarece aceasta ,,partima" nu se cheama la toti Hristos !

Last edited by zaharia_2009; 13.11.2010 at 11:45:54.
Vechi 13.11.2010, 11:50:29
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de carmina Vezi mesajul

ref.
În prealabil postat de glykys
http://www.basilica.ro/ro/stiri-patr...escu_8215.html
Faptul ca tu nu esti de acord cu cei care il privesc altfel decat tine pe Paunescu...nu inseamna ca esti prostita, pentru ca ar trebui sa fii constienta de faptul ca nu toata lumea are aceleasi criterii de evaluare precum cele ale tale.

Te obliga cineva sa il privesti pe Paunescu altfel decat ai facut-o pana acum? Ma indoiesc.

Acest topic a fost deschis de un user care l-a apreciat dintotdeauna, spre diferenta de tine, sau altii care nu mai contenesc sa mai posteze opiniilor lor care intra in contradictie cu a celor care gandesc altfel.

Va obliga cineva sa postati la acest topic, sa cititi ce a scris Paunescu, sa il vedeti ca pe un geniu, sau ca avand valoare macar?...eu cred ca nu, fiecare crede ce vrea...
Vechi 13.11.2010, 12:05:58
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Ne spune insusi Hristos ca daca pe el L-au hulit si pe dreptii sai ii vor hului si daca pe El l-au prigonit si pe dreptii lui ii vor prigoni !
Asa se intimpla intotdeasuna cu marturisitorii si patimitorii neclintiti ai Adevarului : ajung sa fie uitati sau pusi pe locul 2; 3; 4 ... sau ajung chiar sa fie comparati cu cei in care chiar daca voiesti cu bunavointa sa gasesti in dram de marturisire dreapta nu poti ... nu poti gasi decit cuvinte mestesugite. Dar stim , cei care stim, desigur, ca nu dupa vorbe sau cuvinte se judeca omul ci dupa faptele sale . Ori de la vorbe si pina la a patimi pt. Hristos este atit de lunga cale cit de la Valeriu Gafencu (de exemplu, si nu numai el !) si pina hat, departe si jos la Adrienut Paunica ! Ce-are aface mamona cu Hristos ?
Insa nu toti pot vedea si face diferenta precum exemplul de mai sus ! Pot insa a fi patimasi aproape ca si mine ! Spun aproape deoarece aceasta ,,partima" nu se cheama la toti Hristos !
Eu daca il apreciez pe Adrian Paunescu chiar si pentru o singura poezie, nu ma intereseaza absolut deloc ce a facut inainte sau dupa ce a scris-o...si nici opiniile celorlalti.
Vechi 13.11.2010, 12:06:37
carmina carmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.01.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Faptul ca tu nu esti de acord cu cei care il privesc altfel decat tine pe Paunescu...nu inseamna ca esti prostita, pentru ca ar trebui sa fii constienta de faptul ca nu toata lumea are aceleasi criterii de evaluare precum cele ale tale.

Te obliga cineva sa il privesti pe Paunescu altfel decat ai facut-o pana acum? Ma indoiesc.

Acest topic a fost deschis de un user care l-a apreciat dintotdeauna, spre diferenta de tine, sau altii care nu mai contenesc sa mai posteze opiniilor lor care intra in contradictie cu a celor care gandesc altfel.

Va obliga cineva sa postati la acest topic, sa cititi ce a scris Paunescu, sa il vedeti ca pe un geniu, sau ca avand valoare macar?...eu cred ca nu, fiecare crede ce vrea...
In eventualitatea in care ai uitat, as vrea sa-ti reamintesc, prieteneste, ca te afli pe un forum, adica un loc unde fiecare spune ceea ce crede, cu limitele de rigoare, indiferent de persoana care a deschis discutia. Respectul fata de semenii mei nu inseamna obligatoriu renuntarea la parerea personala.
Parerea mea.

Last edited by carmina; 13.11.2010 at 12:08:53.
Vechi 13.11.2010, 12:09:02
Banned

Implicit

Dumnezeu sa-l ierte si sa-l primeasca in imparatia Sa!

Oricine face greseli,si are sansa se pocaiasca ,ca talharul de pe cruce!

Noi nu stim daca Paunescu a avut pocainta inainte de sfarsit sau nu! Asta e judecata lui Dumnezeu,pe care noi nu avem dreptul sa o facem.

Insa ca reper moral noi nu avem fapte ,care sa le stim ,din partea lui,si de la care sa luam exemplu.

Faptul de a-l fi laudat pe ceausescu,de a fi acumulat o avere imensa raportata la nivelul general de trai,faptul de a fi fost casatorit de doua ori,ca a avut unul sau mai multi copii din flori,cu ce le putem noi echilibra,ca sa fie pentru noi Paunescu un exemplu?!

Personal consider ca opera poetica singura nu e de ajuns.Nu o pun in discutie acum,ca sa nu fie acea replica ca timpul va discerne valorile,insa daca ar fi fost valoroasa opera,poate fi un exemplu pentru noi crestinii Paunescu?

Poate discutia e in van,nu stiu daca aduce ceva bun,eu consider inca o data,ca prin disparitia lui paunescu,a plecat dintre noi un om cu bune si rele,nicidecum o mare valoare nationala,care merita respectul tuturor etc.

Dumnezeu sa-l ierte ,ca pe oricare crestin care moare vietii de aici!

Valoarea poetica insa nu constituie o hrana pentru noi,aceasta este parerea mea personala.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Teodora Păunescu Tucă Mihaela19 Muzica Bisericeasca 1 17.04.2012 23:29:02
OMUL NOU - OMUL VECHI iosif Pocainta 32 12.04.2011 16:29:42
Poetul din gara Sinaia Pelerinul Generalitati 102 21.02.2011 10:59:37
Adrian Fageteanu achimovjan Generalitati 33 15.10.2008 14:10:09
Adrian Adrian27 Generalitati 11 23.08.2007 14:46:07