Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.07.2012, 20:27:54
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
PS Am vazut raspunsul anterior. Acum ati trecut de la transantul "nu este" la indulcitul "reprezinta". Daca Domnul nostru voia sa foloseasca alt cuvint decit "este", cel pe care l-a folosit, l-ar fi folosit. A folosit "este".
"Este" e cuvântru tradus în limba română.
Reply With Quote
Vechi 22.07.2012, 20:30:17
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Întrebare de 10 puncte: când a spus acele cuvinte, către ce arăta? Către bucățica de pâine, ori către trupul Său?
După care urmează o altă întrebare de 10 puncte: apoi către ce arăta, către paharul cu vin, ori către sângele Lui?
Si ca de obicei, inceracati sa deviati subiectul, faptul ca negati Cuvintul DOmnului, catre intrebari de 10, urmate de alta de 10. Daca Sfanta Scriptura mentioneaza doar ce a SPUS Domnul nostru inseamna ca doar asta e important.
Reply With Quote
Vechi 22.07.2012, 20:34:08
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Si ca de obicei, inceracati sa deviati subiectul, faptul ca negati Cuvintul DOmnului, catre intrebari de 10, urmate de alta de 10. Daca Sfanta Scriptura mentioneaza doar ce a SPUS Domnul nostru inseamna ca doar asta e important.
Nu e important, e foarte important! Dar în aceeași măsură e important să înțelegem corect. Același verb l-a folosit și în cazul Ușii ("Eu sunt Ușa"). De ce nu înțelegeți la fel și acolo, că doar exact așa scrie!? Când o soție se plânge: "Bărbatul meu mă bate, aceasta e crucea mea!", chiar așa este cum zice, ori minte? Chiar are o cruce în spate?
Reply With Quote
Vechi 22.07.2012, 20:38:16
bluester's Avatar
bluester bluester is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2012
Locație: Constanta
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Întrebare de 10 puncte: când a spus acele cuvinte, către ce arăta? Către bucățica de pâine, ori către trupul Său?
După care urmează o altă întrebare de 10 puncte: apoi către ce arăta, către paharul cu vin, ori către sângele Lui?
Care este rostul la aceste intrebari ??
Iisus spune foarte clar : "Acesta este Trupul Meu." si "Acesta este Sangele Meu"
Nu a spus : reprezinta , simbolizeaza,intruchipeaza,semnifica,inchipuie. Ci a spus : ESTE
Reply With Quote
Vechi 22.07.2012, 20:40:49
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bluester Vezi mesajul
Care este rostul la aceste intrebari ??
Iisus spune foarte clar : "Acesta este Trupul Meu." si "Acesta este Sangele Meu"
Nu a spus : reprezinta , simbolizeaza,intruchipeaza,semnifica,inchipuie. Ci a spus : ESTE
Rostul e foarte bine definit de esența problemei, drept urmare vă e teamă și dvs. să răspundeți...
Reply With Quote
Vechi 22.07.2012, 20:48:42
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Nu pot mai mult de atat. E singurul loc unde scrie ca zeciuiala este (in prezent, deci in NT) luata de oameni si primita de Dumnezeu. Nu avea rost ca Pavel sa dea din nou o porunca care pentru evrei era lege, deci era de la sine inteles ca trebuie implinita. Ca si cum ti-ar spune tie cineva acum sa te impartasesti... ca si cum tu nu ai sti. Deci in acel timp zeciuielile se dadeau oricum, Pavel explica doar cine le primeste.
Ori ati invatat pe de rost niste versete pe care ni le spuneti, ori ignorati cu buna stiinta versetele din aceiasi scrisoare a apostolului, scrise putin mai jos:
18. Astfel, porunca dată întâi se desființează, pentru neputința și nefolosul ei

Deci, inclusiv zeciuiala e desfiintata pentru nuputinta si nefolosul ei.
Reply With Quote
Vechi 22.07.2012, 20:52:45
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu e important, e foarte important! Dar în aceeași măsură e important să înțelegem corect. Același verb l-a folosit și în cazul Ușii ("Eu sunt Ușa"). De ce nu înțelegeți la fel și acolo, că doar exact așa scrie!? Când o soție se plânge: "Bărbatul meu mă bate, aceasta e crucea mea!", chiar așa este cum zice, ori minte? Chiar are o cruce în spate?
O fi important pentru dumneavoastra pentru a va gasi justificari pentru nebuniile pe care le propovaduiti. Daca Domnul a spus "este" noi nu mai avem dreptul sa comentam nimic. Ramane cum a spus El.
Reply With Quote
Vechi 22.07.2012, 20:57:39
bluester's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Rostul e foarte bine definit de esența problemei, drept urmare vă e teamă și dvs. să răspundeți...
Era inutil sa raspund la acele intrebari , pentru ca nu ajuta cu nimic.
Cand Iisus a spus : "Eu sunt usa oilor" , a vrut sa spuna ca numai cu El putem ajunge in Impartia Cerurilor. Iar cand a spus acestea ("Eu sunt usa oilor") nu a aratat catre o usa , ci a spus in mod metaforic.
Pe de alta parte , cand a spus : "Acesta este Trupul Meu" a aratat catre bucata de paine (care cu puterea Harului Sau , a transformat-o in Insusi Trupul Sau). Dumnezeu nu zicea baliverne (asa cum cred adventistii tai), ci vorbea la modul serios (asa cum a facut-o intotdeauna) si a spus : ESTE.

"este" este conjugarea verbului "a fi" la persoana a3a singular. A simboliza= a constitui un simbol. Iar simbol=Semn, obiect, imagine (lipsite de viata). Conform DEX, a fi= A se afla în realitate; a avea ființă; a ființa; a exista.
Deci verbul a fi NU INSEAMNA a simboliza.
Reply With Quote
Vechi 23.07.2012, 04:43:55
Banned

Implicit

Citat:
Era inutil sa raspund la acele intrebari , pentru ca nu ajuta cu nimic.
Îți era teamă că s-ar putea să descoperi adevărul... dar e mai comod să rămâi în eroare...

Citat:
Cand Iisus a spus : "Eu sunt usa oilor" , a vrut sa spuna ca numai cu El putem ajunge in Impartia Cerurilor. Iar cand a spus acestea ("Eu sunt usa oilor") nu a aratat catre o usa , ci a spus in mod metaforic.
Pe de alta parte , cand a spus : "Acesta este Trupul Meu" a aratat catre bucata de paine
Și asta nu înseamnă o vorbire metaforică? Dacă arăta către Trupul său, era o vorbire la propriu.

Citat:
(care cu puterea Harului Sau , a transformat-o in Insusi Trupul Sau).
Deci a transformat-o în 2 Hristoși, apoi frângând mai departe pâinea în 4 Hristoși... și tot așa până la 12 Hristoși(!!) Dar cu rămâne cu trupul? Acesta e format doar din 2-3 cm cubi de carne, ori din cap, mâni, picioare, etc.? Vezi în ce zonă aberantă te cantonezi prin această interpretare literalistă?

Citat:
Dumnezeu nu zicea baliverne
Tocmai! Cuvintele Lui sunt "duh și adevăr", nu carne și sânge (Ioan 6,36). El îndreaptă gândirea noastră către o zonă a înțelegerii duhovnicești, căci noi nu umblăm prin privire, ci prin credință (2 Cor.5,7).
Reply With Quote
Vechi 23.07.2012, 08:36:11
bluester's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Deci a transformat-o în 2 Hristoși, apoi frângând mai departe pâinea în 4 Hristoși... și tot așa până la 12 Hristoși(!!) Dar cu rămâne cu trupul? Acesta e format doar din 2-3 cm cubi de carne, ori din cap, mâni, picioare, etc.? Vezi în ce zonă aberantă te cantonezi prin această interpretare literalistă?
Cat de ilogic gandesti...
Daca cineva (X-ulescu) isi taie o bucatica de carne , si dupa care , vine la tine. Tu vei zice: "iata au venit 2 X-ulescu ?

Bucata de paine (Trupul Lui Hristos) face parte din Trupul Lui.

Citat:
Tocmai! Cuvintele Lui sunt "duh și adevăr", nu carne și sânge (Ioan 6,36).
"duh si adevar" deci a spus numai ADEVAR: este , si nicidecum reprezinta/simbolizeaza.
Hristos NU a spus : "Luati mancati acesta este simbolul Meu."
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Daca nu sintem ecumenisti ce rost are sa discutam cu sectantii? bmd Secte si culte 177 08.11.2010 20:20:53
Ignorati Sf.Asteapta Generalitati 5 03.05.2010 07:01:32