Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.07.2012, 18:02:12
NeInocentiu's Avatar
NeInocentiu NeInocentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.02.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
  1. În plicul cu bani nu e necesar să-ți scrii numele, e important să scrii doar suma care ai pus-o în plic.
Daca scriu de mana suma nu pot fi identificati dupa scris ?
Reply With Quote
Vechi 22.07.2012, 18:02:44
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
[Nu vreau sa intru in dezbatere; doar ca intrebarea se tot repeta fara raspuns]
Doriana, nu-ți fă probleme; unii oameni nu vor fi mulțumiți niciodată cu răspunsurile noastre, oricâte argumente biblice le-am aduce. Dacă nu le convine, chiar un citat din Patristică îl vor cataloga drept "sectar". Eu am avut experiența aceasta amuzantă (am dat citatul, dar n-am dat autorul).
Reply With Quote
Vechi 22.07.2012, 18:05:32
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Bun...si dupa muuuuulte fraze intoarse in toate felurile, ajungem la aceiasi concluzie: nici un membru al bisericii adventiste nu a facut minuni asemenea sfintilor apostoli.
Niciun membru catolic ori ortodox nu a făcut minuni asemenea sfinților apostoli. Apostolii au fost unici.
Reply With Quote
Vechi 22.07.2012, 18:11:09
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Illuminatu Vezi mesajul
NIMIC MAI FALS SI MAI MINCINOS, AGENT DE VANZARI 666!!
Te referi desigur la cuvintele tale inserate dintr-o amuzantă greșeală în postarea mea!

Citat:
Noi credem ca
Bine zici, voi credeți... Ar mai fi nevoie să fie și adevărat...

Citat:
la acea Cina, ceea ce au mancat ucenicii au fost Sfantul Trup si Sfantul Sange al Mantuitorului Hristos.
... iar dacă ar fi fost adevărat, ce-I mai rămânea Mântuitorului să jertfească a doua zi pe cruce?

Citat:
Referatul biblic este cat se poate de clar
Degeaba ai încropit tu un "referat" , referința biblică nu spune că Mântuitorul S-ar fi automutilat să le ofere ucenicilor carne și sânge. Mai mult decât atât, și după ce a binecuvântat vinul, el tot vin a rămas, nu sânge din vene:

"Și vă spun vouă că nu voi mai bea de acum din acest rod al viței până în ziua aceea când îl voi bea cu voi, nou, întru împărăția Tatălui Meu." (Mat. 26,29 - versiunea ortodoxă)
Reply With Quote
Vechi 22.07.2012, 18:12:18
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Asta e concluzia pe care v-a spus-o biserica dumneavoastra si pe care dumneavoastra o repetati, fara sa o treceti prin filtrul ratiunii proprii, cel putin..
Îmi vorbiți mie de "filtrul rațiunii", când ne faceți să credem o asemenea poveste horror irațională și aberantă că Hristos ar fi oferit ucenicilor chiar carnea și sângele Lui!
Reply With Quote
Vechi 22.07.2012, 18:13:15
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de NeInocentiu Vezi mesajul
[/list]Daca scriu de mana suma nu pot fi identificati dupa scris ?
Teoretic da, dacă casierul comunității ar fi expert grafolog. Cu mențiunea că ar trebui să ia un specimen de scris de la fiecare membru plătitor de zecime. Cam minusculă probabilitatea...
Reply With Quote
Vechi 22.07.2012, 18:28:42
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Doriana, nu-ți fă probleme; unii oameni nu vor fi mulțumiți niciodată cu răspunsurile noastre, oricâte argumente biblice le-am aduce. Dacă nu le convine, chiar un citat din Patristică îl vor cataloga drept "sectar". Eu am avut experiența aceasta amuzantă (am dat citatul, dar n-am dat autorul).
mda...eu le astept de F O A R T E MULT TIMP si NU am primit NIMIC. Din cate imi amintesc NU am citat NICIODATA din Patristica si NU ti-am zis sectar. Intotdeauna am spus: biserica adventista si nu secta adventista. Din patristica NU are rost sa citez (si nu inteleg de ce o fac unii ortodocsi pe forum). Pentru un protestant (sau neoprotestant) are valoare un citat din Sf. Parinti cat are un citat din Hellen White pentru un ortodox-ZERO
Reply With Quote
Vechi 22.07.2012, 19:04:51
Illuminatu Illuminatu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.03.2012
Locație: Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Te referi desigur la cuvintele tale inserate dintr-o amuzantă greșeală în postarea mea!

Bine zici, voi credeți... Ar mai fi nevoie să fie și adevărat...
Vezi, asta face diferenta intre crestinii autentici si fake-crestini: CREDINTA!
Iar figurina aceea tampa cu zambet larg pana la urechi cred ca te reprezinta f.f.bine! (De aici se poate constata si seriozitatea cu care tratezi astfel de subiecte!!)

Daca nu ai credinta nici macar nu ai dreptul moral sa interpretezi Scripturile.
Chiar tu spuneai ca Scripturile sunt cuvantul (cu "c" mic) lui Dumnezeu. Dar aceste Scripturi se interpreteaza prin credinta. Da, intr-adevar se pot citi si de catre necredinciosi, dar interpretarea lor se face crezand lor.
Si, in sfarsit, atingem si subiectul acestui topic: ce putem discuta noi, cei credinciosi Cuvantului cu voi, ereticii, sunt cele ce tin de saracia zilei. Pe probleme religioase nu prea avem ce discuta; ce facem aici sunt combateri la greu a dogmelor celor 2 credinte: a noastra cea adevarata si a voastra cea mincinoasa.

Daca nu crezi Scripturile, moralmente, nu ai voie sa mai ridici vreo pretentie de interpretare a lor.

"16.Paharul binecuvântării pe care noi îl binecuvântăm, nu este oare împărtășirea cu Sângele lui Hristos? Pâinea pe care noi o frângem, nu este oare împărtășirea cu Trupul lui Hristos?" 1 Cor.10

"29.Căci cel ce mănâncă și bea cu nevrednicie, osândă își mănâncă și bea, nesocotind Trupul Domnului.
30.De aceea sunt mulți dintre voi neputincioși și bolnavi și mulți au murit." 1 Cor.11

Trupul si sangele Domnului nu sunt doar simple simboluri, pentru ca niste simple simboluri nu-i fac pe cei care in mod nevrednic se impartasesc cu ele sa devina neputinciosi si bolnavi.
Reply With Quote
Vechi 22.07.2012, 19:16:19
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
doamna sunt sigur ca puteti mai mult de atat. Cand m-am referit la zeciuiala, am intrebat UNDE scrie in NT ca Hristos sau vreun apostol ne indeamna sa dam zeciuiala
Nu pot mai mult de atat. E singurul loc unde scrie ca zeciuiala este (in prezent, deci in NT) luata de oameni si primita de Dumnezeu. Nu avea rost ca Pavel sa dea din nou o porunca care pentru evrei era lege, deci era de la sine inteles ca trebuie implinita. Ca si cum ti-ar spune tie cineva acum sa te impartasesti... ca si cum tu nu ai sti. Deci in acel timp zeciuielile se dadeau oricum, Pavel explica doar cine le primeste.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 22.07.2012, 19:42:09
Banned

Implicit

Citat:
Din cate imi amintesc NU am citat NICIODATA din Patristica si NU ti-am zis sectar. Intotdeauna am spus: biserica adventista si nu secta adventista.
Nu cu tine am avut acea experiență.

Citat:
Din patristica NU are rost sa citez (si nu inteleg de ce o fac unii ortodocsi pe forum). Pentru un protestant (sau neoprotestant) are valoare un citat din Sf. Parinti cat are un citat din Hellen White pentru un ortodox-ZERO
Corect, apreciez.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Daca nu sintem ecumenisti ce rost are sa discutam cu sectantii? bmd Secte si culte 177 08.11.2010 20:20:53
Ignorati Sf.Asteapta Generalitati 5 03.05.2010 07:01:32