Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.07.2009, 01:24:00
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Sigur ca era de la Duhul Sfant ce scria el.
Insa repet: trebuie citit TOT ce scrie despre casatorie, nu scos din context ce spune cand spune ca este mai buna pentru om fecioria decat casatoria. (Chriar daca ar fi asa, noi cei care traim ca oameni casatoriti nu de feciorie trebuie sa ne mai ocupam, am ales o cale, pe aia sa o urmam si in ea sa ne sfintim, nu sa ne simtim oameni de categoria a doua mereu si sa incercam sa o dam pe calugarie). Am imopresia ca tu faci aici ca sectantii, scoti din context niste vorbe si nu privesti ansamblul.
Vezi ce am scris mai sus.
Le-ar place multora sa fiu eu sectanta... dar sunt crestin-ortodoxa.

In primul rand nu exista oameni de categoria a doua (asta e idee nemteasca).

Nu, nu suntem de categoria a doua pentru ca ne casatorim. Dar uiti ca ne-a dat Sf Taina a cununiei pentru ca oamenii sunt desfranati, ori si desfranatii au orgasm. Crezi ca si in orgasmul celor desfranati, casatoriti sau nu, se regaseste Imparatia Cerurilor? Atunci care mai e diferenta dintre casatorit, care traieste in curatie, si cel necasatorit care traieste in desfranare?
Reply With Quote
Vechi 10.07.2009, 01:27:31
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Fani tu poate de-ai dezvatat de obiceiul bun al romanilor de a se educa unii pe altii, PE LOC, fara manusi. Daca ai circula cu transportul in comun cind vii in Bucuresti ai intelege imediat ce spun. Parantezele "disciplinare" sunt chiar foarte necesare pentru imbunatatirea noastra. Sa stii ca si calugarii o fac unii cu altii pe la minastiri, Ory stie chiar foarte bine cum se diciplineaza maicutele...si a scris mult impreuna cu altele despre aspectul asta.

Gindeste-te ca in momentul in care incepi sa primesti suturi in fund de la mai multi, nu mai ignori fenomenul ci chiar iti pui problema schimbarii tale in bine, nu de alta dar deja incepe sa doara rau...
Asa o fi.. M-am occidentalizat rau, asta e, vai de mine! :-)
Si culmea e ca insusi sotul belgian imi aminteste adesea de importanta unei certi sanatoase pentru limpezirea apelor si progresul duhovnicesc - si pentru sporirea dragostei in cuplu, chiar! decat dorinta de armonie exterioara care ascunde bosumflare.
Vechi 10.07.2009, 01:28:22
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ory Vezi mesajul
M-ai facut sa rad, Cristi...forumul este superminunat, oamenii la fel...doar ca apelam prea des la optiunea "ignore " , din neputinta, ce sa-i faci !
Eu nu am apelat niciodata, am avut tendinta, cu Anca, bine-nteles, caci ea este "soacra mea ", dar nu am facu-to, considerand un gest de lasitate, plus ca viata este prea plina de mizerii, ca sa le consideram si pe-acestea probleme... Fiti seriosi, fiti oameni maturi, ce-nseamna asta ! ?
Eu niciodată nu am apelat la "ignore" ! E o mare tâmpenie, pe cine să ignor ? Nu, mă iau cu el (ea ) la "trântă" și într un final : Pupicul misterios ! Adică fără resentimente, antipatii . . . Ce înseamnă toate astea ? Nu ne facem sânge rău destul în lumea de afară ? Aici suntem o comunitate , o familie virtuală !
Vechi 10.07.2009, 01:31:40
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Putem avea 'fun' si in acelasi timp multumi lui Dumnezeu, putem avea fun euharistic. Nu?
Baptistii au asa ceva la biserica internationala: canta si danseaza si au f mult "fun"...
dar nu se potriveste petnru Liturghia ortodoxa. La agapa de dupa sta lumea, mai vorbeste... totusi potolit.
Reply With Quote
Vechi 10.07.2009, 01:38:18
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
Fii draga te rog mai explicita , nu inteleg, unde aici, in America sau pe Forum si de ce mori daca o lasi mai usor?
"Cauta-l pe Domnul! Dumnezeu sau lumea - nu este cale de mijloc. Sau nu vezi ca acolo este totul, iar aici nu este nimic; ca acolo este adevarul, iar aici nalucire; ca acolo este odihna, iar aici dureri si griji; ca acolo este indestulare, iar aici stramtorare neincetata; ca acolo este bucurie si veselie, iar aici numai dureri si tanguire a inimii? Cunosti toate acestea, ai trecut prin ele, si totusi ramai in aceeasi desertaciune a mintii si a inimii... Doar nu vrei sa iti faci raiul pe pamant? Este deja a opta mie de ani de cand iubitorii acestei lumi fac tot ce le sta in putinta pentru a face raiul pe pamant - si nu numai ca nu reusesc nimic, ci totul merge spre mai rau. Nu o sa reusesti nici tu, ci doar o sa te istovesti alergand dupa nalucitele bunatati ale lumii cum alearga copiii dupa curcubeu". (Sf. Teofan Zavoratul)

http://www.crestinortodox.ro/cuvinte...tre-noi-insine

(Cristi are dreptate, situl crestinortodox este excelent!)

Recomand intreg articolul.
Reply With Quote
Vechi 10.07.2009, 01:39:57
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
Crezi ca si in orgasmul celor desfranati, casatoriti sau nu, se regaseste Imparatia Cerurilor? Atunci care mai e diferenta dintre casatorit, care traieste in curatie, si cel necasatorit care traieste in desfranare?
Cred ca a venit timpul sa deschidem un nou topic

"Orgasmul Pacatosilor"

Gindeste-te ca orgasmul este picatura la care aspira orice creatura a lui Dumnezeu. Si asa iubirea s-a micsorat simtitor pe Terra, dar ia gindeste-te ce s-ar fi intimplat daca orgasmul si preludiul la iubire si orgasm ar disparea de tot?
Cred ca adoua zi ne-am da in cap unii la altii fara discriminare! Am fi intr-un razboi continuu pina la ultimul cartus!
Acum mai ai dubii ca acesta este un MARE DAR de supravietuire si IMPLICIT SI DE ZIDIRE SI MINTUIRE dat omenirii de Dumnezeu, din marea sa dragoste pentru noi!
Reply With Quote
Vechi 10.07.2009, 01:40:13
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Le-ar place multora sa fiu eu sectanta... dar sunt crestin-ortodoxa.

In primul rand nu exista oameni de categoria a doua (asta e idee nemteasca).

Nu, nu suntem de categoria a doua pentru ca ne casatorim. Dar uiti ca ne-a dat Sf Taina a cununiei pentru ca oamenii sunt desfranati, ori si desfranatii au orgasm. Crezi ca si in orgasmul celor desfranati, casatoriti sau nu, se regaseste Imparatia Cerurilor? Atunci care mai e diferenta dintre casatorit, care traieste in curatie, si cel necasatorit care traieste in desfranare?
Nu am zis ca esti sectara, ci ca unele din argumentarile tale imi amintesc de argumentarile de tip sectar. Nu esti singura de altfel. Si nu o lua personal, te rog.

Sigur ca nu exista oameni de categoria a doua, asta vroiam si eu sa zic. Dar asa suntem facuti sa ne simtim de catre unii, noi cei casatoriti.

Care este diferenta dintre cel casatorit si cel care traieste in desfranare?
Pai cred ca este una de calitatea actului.

Hai sa luam alt exemplu care priveste o taina: ce deosebire este, pur material, exterior, fenomenal, intre painea si vinul de pe masa cu painea si vinul de la euharistie? Diferenta nu este materiala si nu se poate analiza cu instrumente stiintifice. Painea si vinul raman material vorbind paine si vin, dar ele sunt in acelasi timp si trupul si sangele lui Hristos, in mod tainic.

Tot asa, cei casatoriti fac exterior aceleasi lucruri ca cei necasatoriti, insa acele lucruri au capatat o alta calitate duhovniceasca. Ea nu se vede in afara, poate, insa ESTE.

Cei dintre voi care au avut relatii inainte de casaorie cu altii, eventual cu o iubire doar pasionala, si pe urma s-au casatorit, pot spune ca nu este de loc acelasi lucru si ca exista o calitate diferita, care vine si din dragostea adevarata, dar si din taina. Nu? Un sexolog nu ar vedea poate nici o diferenta..

Parintele care ne-a cununat a spus la predica urmatorul lucru, comentand evanghelia nuntii din Cana: iata, au venit inaintea noastra acesti doi, X si Y. Ii cunoastem, stim cine sunt., insa in acelasi timp nu stim. Prin cele savarsite aici, 'apa' iubirii lor se transforma in 'vin', Supravietuirea se transforma in viata adevarata..

Intelegeti ce vreau sa spun? este FOARTE important pentru discutia noastra, cred.
Vechi 10.07.2009, 01:42:22
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Baptistii au asa ceva la biserica internationala: canta si danseaza si au f mult "fun"...
dar nu se potriveste petnru Liturghia ortodoxa. La agapa de dupa sta lumea, mai vorbeste... totusi potolit.
Liturghia este si bucurie, este si bdans al ingerilor si oamenilor.

Insa noi vorbim aici de fun in liturghia de dupa liturghie, mai ales.
Vechi 10.07.2009, 01:42:57
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
canta si danseaza si au f mult "fun"...
.
...vezi tu ca a amintit cineva de cintec si dans?...mai Anca! iar incepi?
Reply With Quote
Vechi 10.07.2009, 01:45:04
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Cred ca a venit timpul sa deschidem un nou topic

"Orgasmul Pacatosilor"

Gindeste-te ca orgasmul este picatura la care aspira orice creatura a lui Dumnezeu. Si asa iubirea s-a micsorat simtitor pe Terra, dar ia gindeste-te ce s-ar fi intimplat daca orgasmul si preludiul la iubire si orgasm ar disparea de tot?
Cred ca adoua zi ne-am da in cap unii la altii fara discriminare! Am fi intr-un razboi continuu pina la ultimul cartus!
Acum mai ai dubii ca acesta este un MARE DAR de supravietuire si IMPLICIT SI DE ZIDIRE SI MINTUIRE dat omenirii de Dumnezeu, din marea sa dragoste pentru noi!
Este mult adevar in ceea ce spui si tu, si se poate adauga ca cealalta fata a medaliei la ceea ce spun eu mai sus despre schimbarea apei in vin.
Sa nu ne grabim sa judecam. daca nu ar exista dragostea, fie ea si pacatoasa, multi oameni nu ar avea nici o experienta care sa-i inalte.