![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In primul rand nu exista oameni de categoria a doua (asta e idee nemteasca). Nu, nu suntem de categoria a doua pentru ca ne casatorim. Dar uiti ca ne-a dat Sf Taina a cununiei pentru ca oamenii sunt desfranati, ori si desfranatii au orgasm. Crezi ca si in orgasmul celor desfranati, casatoriti sau nu, se regaseste Imparatia Cerurilor? Atunci care mai e diferenta dintre casatorit, care traieste in curatie, si cel necasatorit care traieste in desfranare? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si culmea e ca insusi sotul belgian imi aminteste adesea de importanta unei certi sanatoase pentru limpezirea apelor si progresul duhovnicesc - si pentru sporirea dragostei in cuplu, chiar! decat dorinta de armonie exterioara care ascunde bosumflare.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
dar nu se potriveste petnru Liturghia ortodoxa. La agapa de dupa sta lumea, mai vorbeste... totusi potolit. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://www.crestinortodox.ro/cuvinte...tre-noi-insine (Cristi are dreptate, situl crestinortodox este excelent!) Recomand intreg articolul. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Orgasmul Pacatosilor" Gindeste-te ca orgasmul este picatura la care aspira orice creatura a lui Dumnezeu. Si asa iubirea s-a micsorat simtitor pe Terra, dar ia gindeste-te ce s-ar fi intimplat daca orgasmul si preludiul la iubire si orgasm ar disparea de tot? Cred ca adoua zi ne-am da in cap unii la altii fara discriminare! Am fi intr-un razboi continuu pina la ultimul cartus! Acum mai ai dubii ca acesta este un MARE DAR de supravietuire si IMPLICIT SI DE ZIDIRE SI MINTUIRE dat omenirii de Dumnezeu, din marea sa dragoste pentru noi! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sigur ca nu exista oameni de categoria a doua, asta vroiam si eu sa zic. Dar asa suntem facuti sa ne simtim de catre unii, noi cei casatoriti. Care este diferenta dintre cel casatorit si cel care traieste in desfranare? Pai cred ca este una de calitatea actului. Hai sa luam alt exemplu care priveste o taina: ce deosebire este, pur material, exterior, fenomenal, intre painea si vinul de pe masa cu painea si vinul de la euharistie? Diferenta nu este materiala si nu se poate analiza cu instrumente stiintifice. Painea si vinul raman material vorbind paine si vin, dar ele sunt in acelasi timp si trupul si sangele lui Hristos, in mod tainic. Tot asa, cei casatoriti fac exterior aceleasi lucruri ca cei necasatoriti, insa acele lucruri au capatat o alta calitate duhovniceasca. Ea nu se vede in afara, poate, insa ESTE. Cei dintre voi care au avut relatii inainte de casaorie cu altii, eventual cu o iubire doar pasionala, si pe urma s-au casatorit, pot spune ca nu este de loc acelasi lucru si ca exista o calitate diferita, care vine si din dragostea adevarata, dar si din taina. Nu? Un sexolog nu ar vedea poate nici o diferenta.. Parintele care ne-a cununat a spus la predica urmatorul lucru, comentand evanghelia nuntii din Cana: iata, au venit inaintea noastra acesti doi, X si Y. Ii cunoastem, stim cine sunt., insa in acelasi timp nu stim. Prin cele savarsite aici, 'apa' iubirii lor se transforma in 'vin', Supravietuirea se transforma in viata adevarata.. Intelegeti ce vreau sa spun? este FOARTE important pentru discutia noastra, cred.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Insa noi vorbim aici de fun in liturghia de dupa liturghie, mai ales.
|
|||
|
|||
![]()
...vezi tu ca a amintit cineva de cintec si dans?...mai Anca! iar incepi?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa nu ne grabim sa judecam. daca nu ar exista dragostea, fie ea si pacatoasa, multi oameni nu ar avea nici o experienta care sa-i inalte.