![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sa nu uitam ca talharul pe cruce s-a mantuit!Nu sta in puterea noastra sa judecam .E mai aproape paiul din ochiul aproapelui, decat barna din ochiul nostru. Nu-mi pot inchipui ca suntem atat de intoleranti!Ca judecam superficial. Ce mai, nu ne place de chipul aproapelui- am mai auzit de asemenea atitudine, dar n-o inteleg, pentru ca Dumnezeu ne va judeca dupa Legea Iubirii.Si daca nu pot sa -l ajut pe acest semen al meu, pe fratele meu, macar sa ma abtin de la a-l judeca. Cine judeca, judecat va fi.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De atunci m-am luptat mult cu mandria. Iar Dumnezeu mi-a aratat ca sunt la genunchiul broastei asa cum numai El Se pricepe. Nu am participat la discutii pe acest topic cat timp poetul a trait, dar plecarea lui m-a induiosat. Totusi nu-mi fac un idol din el, dar nici nu iau piatra sa-l lovesc. Citind despre el, il compatimesc pentru ca, in ciuda averii sale si numarului mare de amante, nu stiu daca a simtit vreodata fericirea pe care o simte un pustnic in coliba lui. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In alta ordine de idei mai intreb inca o data : despre ce judecasta este vorba si a cui ? Intelegi cumva ca as face o judecata incriminanta ? Eu am vorbit de multe ori pe forum despre ce inseamna ,,a iubi" ,,a ierta" si a ,,judeca" in sensul hristic ! Cind si cum se fac acestea, daca sunt necesare si ce implica ! Nu mai reiau deoarece este ampla demonstratia ! Dumneata sora vrei sa spui ca nu judeci ? Ca ierti intotdeauna ? Ca iubesti neconditionat ? Si daca nu esti asa , atunci de ce ti neaparat sa tragi si sa atragi atentia pozind in ,,mai buna" artunci cind nu prea este cazul , ca sa nu spun altfel ? La ce te referi exact atunci cind spui ca suntem intoleranti ? Te rog da un exemplu de toleranta hristica si meritorie aici pe thread ! Indica un nume ! Sau poate te gindesti ca tocmai aceea esti chiar dumneata si ca nu are cine sa te aprecieze ... ???!!!! Crezi dumneata ca esti capabila aici pe un loc limitat a suporta sau a participa la o critica mult mai profunda(spui ca fac una superficiala) ? desi , har Domnului, ca cei care au criticat au facut-o de la simplu la destul de amanuntit ! Ori probabil ai ceva doar cu mine personal si nu te intereseaza atunci altceva nimic . Pe mine nu ma deranjeaza asta dar ma surprinde ca ti-ai facut acum pe seara de lucru cu un alt lucru care nu merita ! Personal cred ca nu ai facut un lucru tocmai potrivit prin a-l gasi pe Adian P . prototipul aproapelui, care duce lipsa de dreptate si iubire . Nu ai vazut citi sustinatori are ...puzderie, adica toti care amesteca lucrul duhovnicesc cu cel desbracat de haina reala a duhului si adevarului ! Da, D.zeu ne va judeca dupa legea iubirii , adevarat ai spus ! dar pe satan si cei adepti ai sai dupa ce lege ii va judeca ? Sau are 2 legi dupa care judeca ? Sau vor fi iertati si diavolii si toti acolitii sai mai evidenti sau mai in travesti ? Ori poate esti si tu origenista (apocatastaza !) fara a prinde chiar de veste ? Am mai semnalat cu citeva postari mai inainte faptul ca mi se pare ridicola pozitia ta dar ai promis sa te retragi . Nu este treaba mea daca voiesti sa te retragi sau nu ! Dar este a mea treaba de a-ti raspunde uneori , atunci cind mi se pare ca prea ne diferim mult !
Credinta dreapta este medicamentul cel mare si cel dintii al mintuirii !- Sf. Maxim Marturisitorul . Last edited by zaharia_2009; 13.11.2010 at 19:03:20. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Draga Zaharia, eu nu sunt teolog, gandesc poate ca baba Safta, ca un om simplu, de la tara. Sfintii? Doamne, mai incape vorba daca ii iubesc? Dar la ce bun atatea invataturi lasate de insusi Mantuitorul,de Sfintii de care pomenesti, daca noi nu tinem seama de ele. M-am gandit ca este destul ca fiecare ducem o tolba de pacate. De ce oare trebuie sa trimitem in intuneric un suflet , nu ne este mila de el ca a plecat si cine stie care va fi conditia lui?Nu, nu sunt buna. Cine este bun inafara de Dumnezeu? Gresesc si eu mult, am judecat la viata mea- poate pe buna dreptate, poate din prea multa iubire de sine si desconsiderare a aproapelui, din inchipuirea ca as fi mai buna decat altii... dar te rog sa nu vezi in interventia mea fariseismul. Eu cred ca nu mai avem timp decat pentru indreptare si trebuie sa incepem cu noi insine.Acesta este punctul meu de vedere- ca orice om, am dreptul la un punct de vedere si sper sa nu dauneze Bisericii mele, acest punct de vedere. Atat: sa acordam iertare, ca sa ne faca si Dumnezeu parte de iertare.De retras- unde, de unde? Oare nu este loc pentru toata lumea? Sau nu suferim alte opinii- din mandria de a nu fi infruntati- cred ca nu este potrivit cuvantul.Daca am gresit, te rog sa ma ierti!
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Daca este sa tin seama de propunerile tale (fiecare are dreptul la o parere/replica/punct de vedere, nu mai este timp decit pt. indreptare,sa acordam iertare) pot formula astfel : este timpul sa iertam si sa ne indreptam dar spunindu-ne punctul de vedere . Adica exact asa cum a spus si Hristos: nu voieste moartea pacatosului daca se intoarce si vrea sa vieze ! Vai sora ce afirmatie si ce parere, ce mod de intelegere a credintei ? Pai nu noi trimitem sufletele in intuneric ! Vai ! Ele insele fac aceasta prin faptele lor ! Nu ne spune Mintuitorul ca fiecare din faptele sale sau se indreptateste sau se osindeste . Frumos este ca de obicei omul se osindeste din faptele sale pt. ca dupa adormirea sa cei apropiati sa inceapa lupta (pe care defunctul nu a vrut sa o duca !)de scapare (ce se mai poate scapa) cu ajutorul bisericii din iad (ca din rai nu are rost sa te scape nimeni). Deci nimeni pe nimeni nu trimite in intuneric, fiecare isi alege locul de-a dreapta sau de-a stinga ! Sau dvs. nu credeti tot asa ? In concluzie , nu sunt suparat pe dvs., imi pastrez dreptul la parere si promit sa incep sa ma indrept !
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Cred ca era mason si el. Iata-l comunicand cu simpatizantii din public prin
semnul specific. ![]() Horned Hand [SIZE=2]T [COLOR=#ff0000]he sign of recognition between those in the Occult. When pointed at someone it is meant to place a curse.[/COLOR][/SIZE] Cornute [SIZE=2]T[/SIZE] Hand [COLOR=#ff0000][SIZE=2]el semn de recunoaștere între cei din oculte.. Când a subliniat la cineva este menit a plasa un blestem[/SIZE][/COLOR] [COLOR=#ff0000][SIZE=2]Note the thumb over the fingers and given by the left hand.[/SIZE][/COLOR] [COLOR=#ff0000][SIZE=2]Notă degetul mare peste degete și administrat de către mâna stângă.[/SIZE][/COLOR]http://videonews.antena3.ro/action/v...extraordinara/ |
|
|||
|
|||
![]()
Despre jucatorul Balaci
”I-ai fost Craiovei giuvaer de pret / Si Romaniei fenta luminoasa, / Dar astazi, Balacii de la Bistret / Te-asteapta sa te-ntorci dribland acasa… Priveste-n jur ce multi prieteni ai, / Ca-n imnul meu, Eterna Terra Nova / Dar nu avem puterea, vai! / Sa te intorci acasa la Craiova!…” |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dar indiferent pt. cine o spineti nu este lucru avut in vitf de ,,dest" de nimeni . Cei mai multi nici nu apuca sa mirose acest deziderat/ideal major in viata lor ! Si ma refer desigur la cei care se nevoiesc , de ceilalti nici nu indrasnesc sa cuget !
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Teodora Păunescu Tucă | Mihaela19 | Muzica Bisericeasca | 1 | 17.04.2012 23:29:02 |
OMUL NOU - OMUL VECHI | iosif | Pocainta | 32 | 12.04.2011 16:29:42 |
Poetul din gara Sinaia | Pelerinul | Generalitati | 102 | 21.02.2011 10:59:37 |
Adrian Fageteanu | achimovjan | Generalitati | 33 | 15.10.2008 14:10:09 |
Adrian | Adrian27 | Generalitati | 11 | 23.08.2007 14:46:07 |
|