Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Despre Sfanta Scriptura
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.08.2011, 18:31:25
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Pai asta e problema la voi, ca toate trebuie sa le faceti pe dos, pana si virtutea trebuie sa fie stambata si trecuta intr-o extrema.
Să înțeleg că pentru dumneata a da pe gât alcool este o virtute? Cam așa gândesc și colegii mei bețivi ce-mi spun "nu ești bărbat!" când refuz paharul de tărie...

Citat:
"Mustul" evreilor nu era tzuica sau un vin tare ci o bautura usor alcoolica, sunt destule pasaje chiar in NT unde se poate vedea limpede asta, ma rog, de catre cei care pot inca sa mai vada altceva decat vrea muschiul lor care orice e dar spiritual nu.
N-a intrat în discuție care era practica iudeilor (din VT ori NT), ci ce fel de vin a folosit Hristos la nunta din Cana și la Cina cea de Taină. În rest sunt de acord că în Palestina se folosea vinul îmbătător și erau suficienți bețivi... ca peste tot și ca oricând în lume.
Reply With Quote
Vechi 04.08.2011, 18:38:14
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Să înțeleg că pentru dumneata a da pe gât alcool este o virtute? Cam așa gândesc și colegii mei bețivi ce-mi spun "nu ești bărbat!" când refuz paharul de tărie...
Nu e o virute, e un gest absolut neutru atat timp cat nu se ajunge la dependenta.
Dar cam greu sa definesti normalitatea pentru cineva care n-a cunoscut-o.

Cum am spus, inteleg fostii betivi inca nevindecati complet, dar sa plasezi la nivelul la care trebuie ei sa practice abstinenta reperul de moralitate vizavi de bautura eu cred ca este o problema.

Citat:
N-a intrat în discuție care era practica iudeilor (din VT ori NT), ci ce fel de vin a folosit Hristos la nunta din Cana și la Cina cea de Taină. În rest sunt de acord că în Palestina se folosea vinul îmbătător și erau suficienți bețivi... ca peste tot și ca oricând în lume.
Tocmai ca vinul imbatator e de mai multe feluri, chiar tu ai spus-o, este unul cu continut mic de alcool si din care ar trebui sa bei cu galeata ca sa te imbeti si vin cu continut mare de alcool care intr-adevar a fost si este o problema pentru virtutea unora.

Sfanta Scriptura nu condamna prima categorie (adica alcoolul pana la cea mai mica picatura) ci a doua categorie, bauturile tari si mai ales dependenta de ele.

Last edited by AlinB; 04.08.2011 at 18:41:26.
Reply With Quote
Vechi 04.08.2011, 18:39:27
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Neaguu Vezi mesajul
Dar daca au baut bine cum nu isi mai dadeau seama ca gazda le dadea vin prost mai tarziu?
Încă o dată: aceasta era probabil practica pe la nunți, nu scrie că și de data aceasta s-a procedat în aceeași manieră "jidovească". Și chiar dacă ar fi fost așa, nu trebuia necesarmente ca "vinul bun" al lui Iisus să-i ducă la beție, crimă, viol, scandaluri, etc. Nici nu-mi pot imagina un astfel de Hristos jucând rolul diavolului!
Reply With Quote
Vechi 04.08.2011, 18:48:48
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
interpretarea subiectiva nu te arata mai destept.
tu contrazici, practic toata ortodoxia.
deloc .o apar
multa iubire
Reply With Quote
Vechi 04.08.2011, 18:49:19
Neaguu Neaguu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Implicit

O dai la intors dar sa sti ca si consumul de must poate fi daunator daca bei prea mult! Defapt orice lichid! Iisus a facut vin bun nun-ul nu a zis ca e vin bun care nu imbata ci dimpotriva a facut o comparatie! Acest vin se pune la inceput! Iisus ne-a dat prin natura noastra sa mancam si sa bem caci prin el toate sau facut! Dar dacamancam si bem fara masura si apa si ceai si orice putem sa ne facem un rau imens! dar vinul baut cu masura este foasrte bun. scade colesterolul de exemplu (cel rosu baut cu masura adica un pahar inainte sa te culci)
Reply With Quote
Vechi 04.08.2011, 18:50:48
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Încă o dată: aceasta era probabil practica pe la nunți, nu scrie că și de data aceasta s-a procedat în aceeași manieră "jidovească". Și chiar dacă ar fi fost așa, nu trebuia necesarmente ca "vinul bun" al lui Iisus să-i ducă la beție, crimă, viol, scandaluri, etc. Nici nu-mi pot imagina un astfel de Hristos jucând rolul diavolului!
Buna remarca, eu cel putin am fost luminat, am inteles pana la urma ce va scapa voua, dar nu e deloc de mirare, avand in vedere atitudinea in chestiunea bauturilor alcoolice si pozitia fata de Dumnezeu.

Vezi tu, dragul meu, ceea ce i-a impiedicat pe participantii la acea nunta sa ajunga la betie, crima, viol, scandaluri de la vinul care le-a fost servit de Hristos, n-a fost lipsa alcoolului din vin, ci prezenta lui Hristos.

Ca acolo unde nu este Hristos, cu vin sau fara tot la alea se ajunge.

Asadar acolo unde nu este Hristos, trebuie abstinenta strasnica, macar pana ajunge si El la inima omului.

Dar avand in vedere ca la voi abstinenta asta alcoolic e life time, constat cu tristete ca si Hristos lifetime este departe de inima voastra.
Reply With Quote
Vechi 04.08.2011, 18:51:22
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
vorbesti de un respect pe care nu il dovedesti.
cine sa-ti dea unda verde? si pentru ce?
cine te-a aparat fara ca eu sa te fi acuzat .....
multa iubire
Reply With Quote
Vechi 04.08.2011, 18:51:30
Banned

Implicit

Citat:
Nu e o virute, e un gest absolut neutru atat timp cat nu se ajunge la dependenta.
Unii definesc adicția prin acel unic pahar de alcool la o masă de care dependentul nu se poate lăsa. Și dacă poate (că toți dependenții zic "eu mă pot lăsa oricând dom'le!") de ce-l mai consumă?!

Citat:
Dar cam greu sa definesti normalitatea pentru cineva care n-a cunoscut-o.
Mă cunoașteți cumva? Poate ar fi suficient să vă spun că și eu am fost cândva ortodox. Fără comentarii...

[quote=AlinB;386057]
Citat:
Tocmai ca vinul imbatator e de mai multe feluri, chiar tu ai spus-o, este unul cu continut mic de alcool si din care ar trebui sa bei cu galeata ca sa te imbeti si vin cu continut mare de alcool care intr-adevar a fost si este o problema pentru virtutea unora.

Sfanta Scriptura nu condamna prima categorie (adica alcoolul pana la cea mai mica picatura) ci a doua categorie, bauturile tari si mai ales dependenta de ele.
Poate ar trebui să faci un studiu mai amănunțit despre ce consumau evreii. Eu am citit câte ceva și concluzia era că nu foloseau băturile spirtoase. Cât privește vinul, Biblia într-adevăr nu ascunde faptul că unii evrei mai trăgeau la măsea. Eu nu mi-L pot imagina pe Iisus un astfel de evreu! Nici măcar unul care să producă alcool, ori chiar să-l dea gratuit semenilor (știi, imaginea traficantului ce oferă gratis prima doză de drog)...
Reply With Quote
Vechi 04.08.2011, 18:52:52
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Neaguu Vezi mesajul
O dai la intors dar sa sti ca si consumul de must poate fi daunator daca bei prea mult! Defapt orice lichid! Iisus a facut vin bun nun-ul nu a zis ca e vin bun care nu imbata ci dimpotriva a facut o comparatie! Acest vin se pune la inceput! Iisus ne-a dat prin natura noastra sa mancam si sa bem caci prin el toate sau facut! Dar dacamancam si bem fara masura si apa si ceai si orice putem sa ne facem un rau imens!
Până aici întrutotul de acord!
Reply With Quote
Vechi 04.08.2011, 18:56:01
Banned

Implicit

Citat:
Buna remarca, eu cel putin am fost luminat, am inteles pana la urma ce va scapa voua, dar nu e deloc de mirare, avand in vedere atitudinea in chestiunea bauturilor alcoolice si pozitia fata de Dumnezeu.

Vezi tu, dragul meu, ceea ce i-a impiedicat pe participantii la acea nunta sa ajunga la betie, crima, viol, scandaluri de la vinul care le-a fost servit de Hristos, n-a fost lipsa alcoolului din vin, ci prezenta lui Hristos.

Ca acolo unde nu este Hristos, cu vin sau fara tot la alea se ajunge.
No offence, propune o măsură revoluționară: toate crâșmele din țară să fie dotate cu o icoană a Mântuitorului! Mai știi, poate va merge... am mai devansa și noi în topul rușinii (țările cu cel mai mare număr de alcoolici).
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sa nu uitam ca Domnul Iisus Hristos este acum pe Cruce Adriana Cluj Rugaciuni 7 13.04.2012 17:02:34
L-am visat pe Domnul Iisus Hristos alexandra28again Intamplari adevarate 30 19.04.2010 22:39:35
Cand nu avem voie sa coasem marinmagda18 Generalitati 13 03.03.2010 15:15:58
Lasati lumea sa vada ca avem nevoie de Iisus Ioan_Ciobota Generalitati 0 17.02.2008 08:36:51