Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Despre Sfanta Scriptura
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.08.2011, 18:31:24
Neaguu Neaguu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Iată o răstălmăcire tipic "sectărească" a Sfintelor Scripturi. Nunul nu pomenește deloc de calitatea "amețitoare" a vinului lui Iisus, ci de faptul că era "bun". Remarca era că în general pe la nunți se pune un vin bun la început și după ce mesenii au "băut bine" (acesta este sensul din original) se pune și vinul mai inferior. Nu reiese că mesenii de la nunta din Cana ar fi fost "amețiți". Dacă ar fi fost așa, nici nu mai erau în stare să aprecieze calitatea vinului. Că era vin bun ori poșircă, pentru ei era otova!
Protestantii traduc asa adica :baut bine. Dar daca au baut bine (ametiti dupa parerea majoritatii)cum nu isi mai dadeau seama ca gazda le dadea vin prost mai tarziu? Prin ce proces chimic? Si care e diferenta intre un must bun si unul rau? Ca daca iti pune cineva la inceputul unei nunti coca cola si la sfarsitul nuntii coca cola cu apa nu iti dai seama de acest lucru? Sau vrei sa spui ca atunci dupa ce bei multa coca cola nu iti mai dai seama ca la sfarsit ti se da coca cola cu apa?Pe bune cred ca nimeni nu poate gandi ca tine fara sa nu aiba o anumita intentie...
Dimpotriva cand ii dadeam unui vecin un pahar debere marca tuborg apoi ii dadeam un pahar marca Bucegi imediat isi dadea seama si recunostea ca are gustul mai prost! Invers isi dadea seama mai greu!

Last edited by Neaguu; 04.08.2011 at 18:42:09.
Reply With Quote
Vechi 04.08.2011, 18:39:27
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Neaguu Vezi mesajul
Dar daca au baut bine cum nu isi mai dadeau seama ca gazda le dadea vin prost mai tarziu?
Încă o dată: aceasta era probabil practica pe la nunți, nu scrie că și de data aceasta s-a procedat în aceeași manieră "jidovească". Și chiar dacă ar fi fost așa, nu trebuia necesarmente ca "vinul bun" al lui Iisus să-i ducă la beție, crimă, viol, scandaluri, etc. Nici nu-mi pot imagina un astfel de Hristos jucând rolul diavolului!
Reply With Quote
Vechi 04.08.2011, 18:49:19
Neaguu Neaguu is offline
Senior Member

Implicit

O dai la intors dar sa sti ca si consumul de must poate fi daunator daca bei prea mult! Defapt orice lichid! Iisus a facut vin bun nun-ul nu a zis ca e vin bun care nu imbata ci dimpotriva a facut o comparatie! Acest vin se pune la inceput! Iisus ne-a dat prin natura noastra sa mancam si sa bem caci prin el toate sau facut! Dar dacamancam si bem fara masura si apa si ceai si orice putem sa ne facem un rau imens! dar vinul baut cu masura este foasrte bun. scade colesterolul de exemplu (cel rosu baut cu masura adica un pahar inainte sa te culci)
Reply With Quote
Vechi 04.08.2011, 18:52:52
Banned

Implicit

Citat:
O dai la intors dar sa sti ca si consumul de must poate fi daunator daca bei prea mult! Defapt orice lichid! Iisus a facut vin bun nun-ul nu a zis ca e vin bun care nu imbata ci dimpotriva a facut o comparatie! Acest vin se pune la inceput! Iisus ne-a dat prin natura noastra sa mancam si sa bem caci prin el toate sau facut! Dar dacamancam si bem fara masura si apa si ceai si orice putem sa ne facem un rau imens!
Până aici întrutotul de acord!
Reply With Quote
Vechi 04.08.2011, 18:56:33
Neaguu Neaguu is offline
Senior Member

Implicit

Deci Iisus a facut vin bun care se servea primul la masa apoi se dadea vinul mai putin bun cand comesenii isi dadeau mai putin seama de calitatea lui fiind usor obositi sau hai sa o zicem ametiti. Si lui Timotei i se recomanda putin vin nu mult! Daca era must de ce aceasta restrictie?
Reply With Quote
Vechi 04.08.2011, 19:00:31
Banned

Implicit

Citat:
Deci Iisus a facut vin bun care se servea primul la masa apoi se dadea vinul mai putin bun cand comesenii isi dadeau mai putin seama de calitatea lui fiind usor obositi sau hai sa o zicem ametiti.
Faci ce faci și tot în jurul cozii [lui Sarsailă- patronul bețivilor] te învârți! Sper că nu ești din acea categorie... de te agăți cu atâta disperare de vin. Domnule poți s-o faci și pe asta... la urma urmelor Scriptura e ca ființa umană: dacă o schingiuiești suficient îți va zice ceea ce-ți place.
Reply With Quote
Vechi 04.08.2011, 19:03:56
Neaguu Neaguu is offline
Senior Member

Implicit

Nu pot sa fac ce vreau eu asa cum vrei sa arati , dimpotriva protestantii au modificat textul. Cand protestantii au vazut ca au decazut in ultimul hal au luat masuri extremiste devenind neoprotestanti ! Si au interzis alcoolul chiar daca acesta nu a fost niciodata interzis! Nici la evrei nici la neamuri.Asa si adventii ca sa se arate mai viteji!
Daca se observa, recunosti cu jumate de gura(scris)ca ai fost invins...

Last edited by Neaguu; 04.08.2011 at 19:06:44.
Reply With Quote
Vechi 04.08.2011, 19:48:16
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
la urma urmelor Scriptura e ca ființa umană: dacă o schingiuiești suficient îți va zice ceea ce-ți place.
Stii asta si nu poti sa te opresti? Pai treaba asta e mai riscanta decat dependenta de alcool..
Reply With Quote
Vechi 04.08.2011, 18:50:48
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Încă o dată: aceasta era probabil practica pe la nunți, nu scrie că și de data aceasta s-a procedat în aceeași manieră "jidovească". Și chiar dacă ar fi fost așa, nu trebuia necesarmente ca "vinul bun" al lui Iisus să-i ducă la beție, crimă, viol, scandaluri, etc. Nici nu-mi pot imagina un astfel de Hristos jucând rolul diavolului!
Buna remarca, eu cel putin am fost luminat, am inteles pana la urma ce va scapa voua, dar nu e deloc de mirare, avand in vedere atitudinea in chestiunea bauturilor alcoolice si pozitia fata de Dumnezeu.

Vezi tu, dragul meu, ceea ce i-a impiedicat pe participantii la acea nunta sa ajunga la betie, crima, viol, scandaluri de la vinul care le-a fost servit de Hristos, n-a fost lipsa alcoolului din vin, ci prezenta lui Hristos.

Ca acolo unde nu este Hristos, cu vin sau fara tot la alea se ajunge.

Asadar acolo unde nu este Hristos, trebuie abstinenta strasnica, macar pana ajunge si El la inima omului.

Dar avand in vedere ca la voi abstinenta asta alcoolic e life time, constat cu tristete ca si Hristos lifetime este departe de inima voastra.
Reply With Quote
Vechi 04.08.2011, 18:56:01
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Buna remarca, eu cel putin am fost luminat, am inteles pana la urma ce va scapa voua, dar nu e deloc de mirare, avand in vedere atitudinea in chestiunea bauturilor alcoolice si pozitia fata de Dumnezeu.

Vezi tu, dragul meu, ceea ce i-a impiedicat pe participantii la acea nunta sa ajunga la betie, crima, viol, scandaluri de la vinul care le-a fost servit de Hristos, n-a fost lipsa alcoolului din vin, ci prezenta lui Hristos.

Ca acolo unde nu este Hristos, cu vin sau fara tot la alea se ajunge.
No offence, propune o măsură revoluționară: toate crâșmele din țară să fie dotate cu o icoană a Mântuitorului! Mai știi, poate va merge... am mai devansa și noi în topul rușinii (țările cu cel mai mare număr de alcoolici).
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sa nu uitam ca Domnul Iisus Hristos este acum pe Cruce Adriana Cluj Rugaciuni 7 13.04.2012 17:02:34
L-am visat pe Domnul Iisus Hristos alexandra28again Intamplari adevarate 30 19.04.2010 22:39:35
Cand nu avem voie sa coasem marinmagda18 Generalitati 13 03.03.2010 15:15:58
Lasati lumea sa vada ca avem nevoie de Iisus Ioan_Ciobota Generalitati 0 17.02.2008 08:36:51