Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.01.2009, 13:46:54
splogy splogy is offline
Junior Member

Data înregistrării: 04.01.2009
Implicit

imi pare rau sa va contrazic,sunteti un om foarte inteligent dar acolo ma refeream la visul lui petru. cautati mai bine in Biblia dv. iar referitor la Sabat dati-mi si mie unde este textul original va rog frumos,un site sau ceva.nu am nimic cu nimeni sunt de parere ca toate religiile ar trebui sa convietuiasca pasnic intre ele respectand cea mai importanta porunca ce se gaseste in Biblie si anume sa ne iubim aproapele.va rog nu ma mai apelati cu pronumele de poliete deoarece am decat 14 ani.eu ar trebui sa fac asta cu dv.
Vechi 04.01.2009, 16:28:39
vasinec vasinec is offline
Banned

Data înregistrării: 13.08.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de splogy Vezi mesajul
imi pare rau sa va contrazic,sunteti un om foarte inteligent dar acolo ma refeream la visul lui petru. cautati mai bine in Biblia dv. iar referitor la Sabat dati-mi si mie unde este textul original va rog frumos,un site sau ceva.nu am nimic cu nimeni sunt de parere ca toate religiile ar trebui sa convietuiasca pasnic intre ele respectand cea mai importanta porunca ce se gaseste in Biblie si anume sa ne iubim aproapele.va rog nu ma mai apelati cu pronumele de poliete deoarece am decat 14 ani.eu ar trebui sa fac asta cu dv.
In Faptele Apostolilor cap. 10 se vorbeste despre vedenia Apostolului Petru (in orice varianta de Biblie). Si-n orice Biblie, talcuirea vedeniei este facuta chiar de Sfantul Apostol Petru, care explica limpede ca vedenia se referea la oameni nu la mancaruri. Faptele Apostolilor cap. 10:9-29 si 11:11-18. Cititi aceste versete, in Biblia dvs. si veti vedea ca era vorba de o vedenie (nu de un vis). Totodata, veti pricepe si intelesul vedeniei (daca-l credeti pe Apostolul Petru si luati de buna explicatia lui - daca-i credeti pe altii, lucrurile se vor complica).

Va pot da, pentru inceput, un link care va poate ajuta in st4dierea Sfintei Scripturi, in mai multe variante si limbi:
http://www.quickbible.net/qb.php
Vechi 04.01.2009, 20:35:10
splogy splogy is offline
Junior Member

Implicit

deci,scrie foarte clar ca Dumnezeu a curatit animalele nu oamenii.daca dvs. vreti sa-i dati intelesul acesta aveti numai de cat.eu raman la teoria mea si nimeni nu mi-o poate schimba.sunt convins caortodoxia este calea cea dreapta.>:D< va rog nu imi mai spuneti dvs.nu am decat 14 ani
Vechi 04.01.2009, 20:46:59
Banned

Implicit

Citat:
deci,scrie foarte clar ca Dumnezeu a curatit animalele nu oamenii.daca dvs. vreti sa-i dati intelesul acesta aveti numai de cat.eu raman la teoria mea si nimeni nu mi-o poate schimba.sunt convins caortodoxia este calea cea dreapta.>:D< va rog nu imi mai spuneti dvs.nu am decat 14 ani
Posteaza versetul in care se spune ca Dumnezeu ar fi curatit animalele.

"Stiti, le-a zis el, ca nu este ingaduit de lege, unui iudeu, sa se insoteasca impreuna cu unul de alt neam, sau sa vina la el; dar Dumnezeu mi-a aratat sa nu numesc pe niciun om spurcat sau necurat"(Faptele apostolilor 10:28).

Apostolul Petru nu este de aceeasi parere cu tine (te rog sa mi te adresezi la fel, ca intre prieteni-chiar daca avem pareri diferite).
Vechi 04.01.2009, 21:03:26
Iustin32 Iustin32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.05.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec Vezi mesajul
Se poate verifica, cu Sfanta Scriptura, daca o biserica are Duhul sau nu. Sfantul Apostol Pavel ne spune care sunt roadele Duhului Sfant.

"Roada Duhului, dimpotriva, este: dragostea, bucuria, pacea, indelunga rabdare, bunatatea, facerea de bine, credinciosia, blandetea, infranarea poftelor."(Galateni 5:22-23).

Duhul Sfant produce roade in viata de omului. Acolo unde oamenii se schimba in bine, si incep sa se vada tot mai mult roadele Duhului Sfant in viata lor de zi cu zi, inseamna ca acolo exista Duhul Sfant.

Daca oamenii nu se schimba si nu se vad roadele Duhului Sfant in viata lor, inseamna ca nu facem decat sa ne jucam de-a biserica. Si-i mai facem si pe altii sa-si piarda timpul in aceasta joaca a celui rau.

Este tipica atitudinea dvs. fata de Sfanta Scriptura. La fel ca si d-l Ovidiu, vreti ca oamenii sa nu citeasca Sfanta Scriptura ("litera ucide") ci sa asculte invataturile dvs. fanteziste ("pline de duh"). Urata interpretare.

Personal, am gasit ca litera Scripturii este plina de Duhul Sfant. Cuvantul lui Dumnezeu mi-a schimbat viata, lucru pe care-l doresc tuturor.
Adevaratele roade ale Duhului duc la sfintenie dupa porunca Mantuitorului: ,,Fiti Sfinti precum Tatal vostru Cel din ceruri Sfant este,,. Biserica adevarata care are Duhul Sfant in Ea este cea care plamadeste Sfinti. Unde sunt ,,sfintii,, vostri? Te pomenesti ca o s-o proclamati sfanta pe EG White dupa atatea profetii mincinoase pe baza carora s-a constituit cultul vostru dar de care voi va deziceti deoarece nu s-au implinit?
Vechi 05.01.2009, 10:23:03
splogy splogy is offline
Junior Member

Implicit

Sf. Apostol Petru face referire la oameni,nicidecum la animale.Dar pe mine ma contrariaza faptul ca oricat de clar ar fi scris,inca se pot tine dialoguri aprinse despre intelesul sau.
In visul sau,i se arata toate animalele Pamantului,iar Dumnezeu ii porunceste sa manance orice animal doreste dar,intrigat, Petru Ii raspunde Lui Dumnezeu ca nu ar fi pus in gura vreodata animal necurat.Iar Dumnezeu ii raspunde "Cele ce Dumnezeu a curățit, tu să nu le numești spurcate."
Toata lumea a fost curatita prin sangele Mantuitorului,chiar si animalele.
Vechi 05.01.2009, 10:28:18
splogy splogy is offline
Junior Member

Implicit

Chiar daca se fi putut traduce gresit versetul din Epistola catre Evrei,In Biblie se face de mai multe ori referire la schimbarea Legii Vechi inclusiv a Sabatului.Toate etapele importante ale Mantuirii omului au fost savarsite in zile de Duminica.Si mai vreau sa pun o intrebare:Ce zi credeti ca este mai mare:cea in care un popor a iesit din robia altui popor sau cea cand intreaga lume a iesit din robia raului,a intunericului si a diavolului?
Vechi 05.01.2009, 13:35:22
nelamuritul nelamuritul is offline
Member

Data înregistrării: 24.12.2008
Implicit

nu splogyroblema cu vs este rezolvata aici: http://www.crestinortodox.ro/forumac...?t=5015&page=5
Vechi 05.01.2009, 13:42:45
Banned

Implicit

Citat:
Ce zi credeti ca este mai mare:cea in care un popor a iesit din robia altui popor sau cea cand intreaga lume a iesit din robia raului,a intunericului si a diavolului?
Cea mai mare zi din saptamana este singura zi pe care Dumnezeu a binacuvantat-o si a sfintit-o, inca de la creatie, cand nu exista pacat si nici vre-un popor cu care sa faca legamant sau sa-l scoata din vre- robie.

"Dumnezeu a binecuvantat ziua a saptea si a sfintit-o" (Facerea 2:3)

In alta ordine de idei: nu confundati Cele Zece Porunci, scrise pe piatra de Insusi Dumnezeu, de doua ori (pentru ca o data le-a spart Moise), cu legamantul facut de Dumnezeu, pe zapis (hartie, carte), cu poporul ales (poporul evreu). Acel zapis, a fost pironit pe cruce (Coloseni 2:14). Dar pietrele Legii cu cele Zece Porunci, au ramas. Ele se gaseau in chivotul legamantului (zapisul era pus langa chivot), iar chivotul se gaseste in cer (Apocalipsa 11:19).

Porunca a patra ne indeamna la o sarbatoare a creatiei, impreuna cu Creatorul.
Caci in sase zile a facut Dumnezeu cerurile,pamantul si marea si tot ce este in ele, iar in ziua a saptea S-a odihnit: de aceea a binecuvantat Domnul ziua de odihna si a sfintit-o"(Iesirea 20:11).

Faptul ca Dumnezeu a facut si unele legaminte, cu poporul ales, in jurul acestei zile sfinte (Deuteronon 5:15 - cred ca este versetul la care faceti aluzie), nu schimba cu nimic sfintenia zilei a saptea pentru toata omenirea. Dumnezeu a hotarat ca ziua a saptea este binecuvantata si sfintita. Cine a avut curajul sa schimbe aceasta zi? Ca Dumnezeu nu a facut-o. La Dumnezeu "nu este nici schimbare, nici umbra de mutare"(Iacov 1:17).
Vechi 05.01.2009, 14:11:41
studentu's Avatar
studentu studentu is offline
Member

Data înregistrării: 30.12.2008
Religia: Ortodox
Implicit

mai nene vasinecana cand tot rastalmacesti Sciptura?
iarasi dai un capat de verset astfel in cat cine nu stie despre ce e vorba sau nu cauta in Biblie sa cada in abureala ta.
"toată darea cea bună și tot darul desăvârșit de sus este, pogorându-se de la Părintele luminilor, la care nu există primenire sau umbră de schimbare"(Iacob,1,17)(putem zie ca sunt aproximativ echivalente traducerile daca le interpretam in modul corect,respectand duhul expresiei in limba greaca)
cuvintele au sensul:
primenirea-Serie de mișcări succesive ascendente (calitativ sau cantitativ) imposibile la Dumnezeu, Care e perfect.
iar variatia= Revenire sau întoarcere la ceea ce a fost; trecere de la o stare la alta; variație.
adica vrea sa zica ca Dumnezeu nu e ca tine:cand erai mai tanar erai betiv si boschetar iar acum te-ai mai desteptat putin...(zici tu...)deci vrea sa zica ca Dumnezeu este desavarsit, a fost desavarist si va fi desavarsit;ca nu se va cobora din desavarsire,ca nu va ajunge asemenea lui Lucifer ca nu se va indrepta spre rau...daca vrei sa pricepi poti intelege
"fluiera" la alta casa!

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Invataturi incredibile, mai putin cunoscute ale adventistilor Erethorn Secte si culte 400 28.03.2012 20:49:41
Limba ebraica a VT. Aplicatie pentru cuvantul Sabat. AdrianAamz Din Vechiul Testament 9 08.02.2011 10:02:02
Despre Sabat georgeval Secte si culte 1108 28.07.2010 18:45:00
Despre Duminica sau ziua Invierii! alecsandru Secte si culte 25 06.11.2007 19:26:52
despre ziua aliturgica NiCcoleta Sfanta Liturghie 1 02.03.2006 09:58:33