![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Da'n biserici nu prea, nu?
|
|||
|
|||
![]()
Bineanteles ca si in biserici; puteti sa le vizitati si le veti vedea. Eu v-am spus unde tin eu icoanele pe care le am.
|
|
|||
|
|||
![]()
Si ce parere aveti de postul initial? Este de natura de a cladi si intari credinta credinciosilor ortodocsi sau de a le alimenta egoul si mandria ca ei ar fi mai buni ca ceilalti? Nu vi se pare ca este cladit exact pe acelasi calapod al sectantilor/neoprotestantilor care isi demonstreaza "valoarea" proprie minimizand valorile presupusilor adversari prin toate mijloacele, inclusiv prin minciuna?
PS. Ati putea sa ne spuneti unde am atacat Biserica Ortodoxa? Last edited by nutucutu; 05.02.2013 at 14:23:58. |
|
|||
|
|||
![]()
eu tot n-am inteles: catolicii nu impartasesc copiii la botez
|
|
||||
|
||||
![]()
Postul inital este incercarea unui user de a prezenta deteriorarile ecleziologice ale Bisericii Apusene asa cum el le-a inteles. Ce nu mi-a placut la postarea sa, am spus intr-un post anterior,nu ma mai repet.
Nu. La romano-catolici, mirungerea se face dupa 7 ani si impartasania. La noi mirungerea se face imediat dupa botez,in cadrul aceleiasi slujbe. „Prima impartasanie” (7-8ani) e in spiritul traditiei bisericilor de rit latin, nu a celor rasaritene. Last edited by ioanna; 05.02.2013 at 14:52:35. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Referitor la practica Bisericii Catolice/versus Biserica Ortodoxa: nu e treaba mea sa fac analize. Prin regulile pe care le impun, atat Biserica Catolica dar si cea Ortodoxa (cred eu) urmaresc o mai mare sfintire a crestinului obisnuit si in final mantuirea lui. Nu stiu cat de afectati spiritual sunt copiii care nu se impartasesc pana la 7 ani, sau cat de mult evolueaza spiritual copiii care se impartasesc fara sa constientizeze ceea ce fac, dar stiu ca sutele de mii de calugari si calugarite din Biserica Catolica care au datoria sa participe zilnic la Sfanta Liturghie, impartasindu-se zilnic, merg mai usor spre sfintirea proprie decat daca n-ar face-o. Si aceasta practica e buna si pentru crestinii obisnuiti. Multe mame care si-au invatat copiii sa mearga zilnic la Sfanta Liturghie au crescut de fapt adevarati sfinti, multi dintre ei recunoscuti chiar de Biserica. |
|
|||
|
|||
![]()
Doamne ajută.
Minunat apărați Adevărul, iubitori de Hristos, frați creștini (ortodocși). Nu pe mine, nu ceea ce am scris eu trebuie să apărați, ci Adevărul. Dreapta Credință Creștină, Ortodoxă, cea Una. Bucurați-vă. Fericiți sunteți voi, care mărturisiți Adevărul. Și de trei ori fericiți sunteți voi, dacă pentru mărturisirea Adevărului, sunteți prigoniți și urâți. Plata voastră multă este în Ceruri. Slavă lui Dumnezeu Treime. Să ne ajute Dumnezeu să continuăm, să iubim pe Domnul și pe oameni, așa cum și El ne iubește pe noi, nelipsindindu-ne nici un o clipă a vieții voastre de iubirea pentru El și pentru oameni. Pentru toată făptura lui Dumnezeu. Cu iubire să mustrăm mereu, chiar dacă suntem socotiți de rea credință și să apărăm și să mărturisim chiar și cu viața și sângele nostru. Și să luăm și biciul de este nevoie și să scoatem afară pe bișnițarii din Sfintele Biserici a Dumnezeului Treime, cum a făcut și Hristos. Asta ne face de rea credință? Nicidecum. Asta ne diminuează cumva iubirea cu care îi iubim pe acei bișnițari? Nicidecum. Oare când tata sau mama unui copil îi mai dă câte o palmă la fund, copilului lor, și el începe să plângă, îi face pe ei de rea credință? Nicidecum. Cum nici Hristos nu a fost de rea credință când a făcut asta. Există mânia sfântă, cu discernământ, de care mi-a spus duhovnicul înainte să o decopăr în Scrierile Sfinților Părinți, care, de exemplu, dacă vedem un petrecăreț suit cu picioarele pe Sfânta Masă a Sfântului Altar, stăm să-i mai explicăm că e păcat și de ce e păcat? Nu, îl apucăm de unde se poate și îl ducem afară din Biserică de urgență. Iar dacă sunt prea mulți, luăm biciul. Și da! Plini de iubirea lui Hristos care și-a dat viața și pentru acei bișnițari pe care cu biciul în mână ia scos afară, la fel și noi, plini de iubire, îi invităm afară, cu vorba bună dacă înțeleg sau folosind biciul. Asta înseamnă că suntem de rea credință? Niciodată, nicidecum, sub nici o formă. Căci a doua zi, acei petrecăreți de exemplu, pot veni să ceară ajutor Bisericii pe care au pângărito cu o zi înainte și ei vor primi cu adevărat, ajutorul de care nevoie, de la preotul lui Hristos, care trebuie să fie plin de toată iubirea, pentru toată făptura omenească, în orice clipă a vieții lui. Iată, înțelegeți. Adevărul trebuie mărturisit cu Iubire și mustrare, nu împotriva oamenilor, căci Biserica lui Hristos, nu osândește oamenii, ci păcatul, adică ereziile în care se află. Am mai explicat și mai explic. Anatemele date pentru ereziile romano-catolice, au fost date cu mult înainte de a le da eu. Ce am făcut eu, este să le amintesc. Cu iubire. Da! Nu cu rea-credință. Niciodată. Pentru că vă iubesc, pe voi ereticii, pe toți. Așa să-mi ajute Dumnezeu precum spun Adevărul. Mi-aș da și viața pentru voi. Da. Pentru eretici, schismatici și apostați. Pentru oricine. În orice moment. Nu mă poate bucura lacrima nici unui om. Și pe nici un creștin cu adevărat, care urmează pe Hristos, nu îl poate bucura nici o lacrimă a nimănui. "Un Domn, o credință, un botez." Efeseni 4, 4. Adevărul care este Unul. Domnul care este Unul. Dreapta Credință, care este Una și nicidecum nu sunt două. Și niciodată nu vor fi două drepte credințe. Ci Una. Și nici doi hristoși. Și nici două botezuri creștine. Ci Una, Dreapta Credință, care de sute de ani se numește Ortodoxă. Dreaptă a fost, dintru început. Este și va rămâne. Slujitoare lui Hristos Domnul. Unul. Niciodată nu pot fi două botezuri valabile. De aceea Biserica Creștină cea Una, Ortodoxă, nu recunoaște nici un alt botez decât pe cel ortodox. Adevăratul și Unicul botez creștin. Ce să recunoască altceva, căci altundeva nu există în numele Tatălui al Fiului și al Sfântului Duh. Căci Treimea Sfântă nu este în două biserici care o mărturisesc diferit. Căci una minte și Una spune Adevărul. Deci nu are ce să recunoască, căci e neadevăr. Bucurați-vă, minunaților, iată voi, vă aflați în ea, în Dreapta Credință Creștină, Ortodoxă, cea Una. Și NICIODATĂ, să nu încetăm să apărăm Adevărul-Iubire, chiar de-am fi și singurii ortodocși rămași pe pământ, precum a fost Sfântul Maxim Mărturisitorul, înainte de Sfântul Sinodul al patrulea ecumenic a toată creștinătatea, să continuăm să apărăm și să mărturisim Adevărul. Care e Unul! Ortodox! Biblic. Originar. Unicul Adevăr Apostolic, Dumnezeiesc. Unica Biserică care are harul Duhului Sfânt. Unicul loc în care Hristos ne dăruiește Sfintele Taine ale Sale, prin Trupul și Sângele Său. Unicul loc unde poți deveni Sfânt. Biserica Creștină, numită și Ortodoxă. Unica Biserică care are și dăruiește Sfintele Taine, cele 7. Doar aici este Duhul Sfânt. Nu sunt mai multe duhuri sfinte. Decât diavoli. Nu sunt mai mulți hristoși, decât hristoși mincinoși diavoli, în toate celelalte locuri ce se numesc biserici creștine, ele se închină hristoșilor diavoli! Da! Anatema sunt ele toate. Toată minciuna care la ei este și nu în Adevărul Creștin. Ortodox. Încă cu mult înaintea mea, care doar amintesc de anatemele date, a fost Duhul Sfânt Dumnezeu, care ne-a spus: "Dar chiar dacă noi sau un înger din cer v-ar vesti altă Evanghelie decât aceea pe care v-am vestit-o - să fie anatema! Precum v-am spus mai înainte, și acum vă spun iarăși: Dacă vă propovăduiește cineva altceva decât ați primit - să fie anatema!" Galateni 1, 8-9. Cu adevărat Anatema să fie tuturor ereziilor pământului care ne vestesc nouă altă Evanghelie decât cea care am primito. Amin. Iar asta o spun pentru că mult iubesc și sufăr pentru oamenii care sunt în neadevăr. Să-mi fie spre smerenie, că nimic nu am, nevrednicul de mine, toate de la Hristos. La fel ca sfântul Maxim să mărturisim, care a îndemnat să scuipe din gurile lor Împărtășania ereticilor monofiziți, că nu e adevărată, e moarte și chin și suferință sufletului și trupului. Iar ereticii, l-au pus în pușcărie. Și el continua să scrie și să predice Adevărul. Și apoi i-au tăiat limba să nu mai poată vorbi și mâna dreaptă să nu mai poată scrie și să nu mai poată binecuvânta. Cu rugăciunile lui să ne întărim și noi, nevrednicii, să apărăm Adevărul și Iubirea, care sunt mai presus de însăși viața noastră. Continuați, iubitori de Hristos. Să vă dea Dumnezeu cuvânt cu putere multă, și, nelipsiți de Iubire, să mustrați temeliile ereziilor și necredinței vrăjmașilor văzuți și nevăzuți ai lui Hristos și ai omului, acum și în veacurile ce vor urma. Amin. Hristos a înviat! Last edited by Daniel_Ortodox; 05.02.2013 at 18:01:36. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu doar ca nu ii impartasesc, dar nu fac nici Mirungerea pana la 7 ani (nu stiu exact varsta). Iar Sfanta Taina a Mirungerii e de fapt primirea harului Duhului Sfant, Botezul fiind pentru stergerea pacatului stramosesc si a pacatelor de pana atunci (in cazul adultilor). In Biserica Ortodoxa Taina Botezului se face impreuna cu cea a Mirungerii, nu se poate face separat. Exista chiar un pasaj in Sfanta Scriptura in care se spune ca niste credinciosi fusesera doar botezati in Hristos (deci nu botezul Sf. Ioan), dar se spune ca nu primisera harul, nu li se pusese mainile pe cap (aceasta echivala cu Mirungerea atunci).
Dupa Sfanta Taina a Botezului si a Mirungerii se face in Sfanta Biserica prima Sfanta Impartasanie. Pentru ca Iisus a spus ca cel ce nu mananca Trupul si Sangele Lui nu ajunge in Imparatie. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ereziile yoghiste ale Maicii Siluana | mihailt | Biserica Ortodoxa Romana | 54 | 05.03.2014 21:17:15 |
Francmasoneria CONDAMNATĂ de Biserica Romano-Catolică | Decebal | Biserica Romano-Catolica | 1 | 18.08.2012 14:36:50 |
Casatoria intre o ortodoxa si un romano-catolic | oana_dinisoni | Biserica Romano-Catolica | 34 | 21.04.2011 00:18:17 |
Imperiul Romano-Bulgar | sovidiu | Generalitati | 3 | 13.12.2006 15:14:03 |
|