Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sectiune dedicata profesorilor de religie
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.01.2015, 22:48:50
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

A, tu te referi la un fel de teologie-poveste.Ma speriasem, credeam ca vrei teologie sistematica in clasele primare :) Ps: nu le poti preda, in ciclul primar, orice poveste din timpul drumului evreilor prin pustiu.Stiu cel putin una care nu este pentru copii ci trebuie abordata mult mai tarziu, pt ca este foarte dificila.
Reply With Quote
Vechi 27.01.2015, 22:52:54
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de crinrin Vezi mesajul
Nici Dumnezeu nu forteaza pe nimeni, cu atat mai putin noi. Problema reala e alta, ca vor fi multi copii ortodocsi care vor renunta la religie pe motiv ca e optionala. Stim prea bine cat de ortodocsi suntem chiar noi, ortodocsii.
Și unde e problema? La noi aștia ”majoritari” sau la aștia ateii?
După cum vezi, ți-ai răspuns singură. :)
Reply With Quote
Vechi 27.01.2015, 22:54:47
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit Vezi mesajul
A, tu te referi la un fel de teologie-poveste.Ma speriasem, credeam ca vrei teologie sistematica in clasele primare :) Ps: nu le poti preda, in ciclul primar, orice poveste din timpul drumului evreilor prin pustiu.Stiu cel putin una care nu este pentru copii ci trebuie abordata mult mai tarziu, pt ca este foarte dificila.
Pai nici cand se predau stiintele naturii la clasa a 3 a sau a 4 a nu li se preda chiar tot ce se intampla in natura.
La varsta aceea copiii vor si trebuie sa auda in primul rand povesti. Si indemnati sa citeasca povesti. Si daca prin asta reusim sa reducem timpul pe care il pierd in fata televizorului urmarind desenele animate ale zilelor noastre, si tot am facut un lucru bun.
Reply With Quote
Vechi 27.01.2015, 22:58:20
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Ultima intrebare Iuliu: conform prevederilor actuale,daca un copil opteaza pt a participa se poate retrage ulterior daca nu mai doreste sa participe sau trebuie sa le urmeze obligatoriu in baza optiunii?
Reply With Quote
Vechi 27.01.2015, 23:01:50
crinrin
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Și unde e problema? La noi aștia ”majoritari” sau la aștia ateii?
După cum vezi, ți-ai răspuns singură. :)
Dupa cum ti-e obiceiul, tot prin aer falfai. Din cauza "minoritatii" s-a ajuns la problema despre care vorbim.
Reply With Quote
Vechi 27.01.2015, 23:02:20
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Ultima intrebare Iuliu: conform prevederilor actuale,daca un copil opteaza pt a participa se poate retrage ulterior daca nu mai doreste sa participe sau trebuie sa le urmeze obligatoriu in baza optiunii?
Un copil nu opteaza, doar parintii o fac. Pana acum se facea o cerere de catre cei ce nu doreau sa faca religia copii lor (sau erau de alta religie si nu aveau profesor). banuiesc ca pot face cand vor, probabil al inceputul unui trimestru.
Reply With Quote
Vechi 27.01.2015, 23:06:11
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
Dupa cum ti-e obiceiul, tot prin aer falfai. Din cauza "minoritatii" s-a ajuns la problema despre care vorbim.
Ai vorbit ca un redneck american :))

Totusi, 19% din populatia Romaniei nu are ceva de spus?
Reply With Quote
Vechi 27.01.2015, 23:08:45
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
Nu stiu asta, normal mi s-ar parea sa se poata retrage. Nu stiu insa ce dificultati rezulta de aici.
Eu nu cred ca e un lucru rau. Gandeste-te ca toti marii oameni de stiinta din trecut au beneficiat de o instruire religioasa si filozofica. Compara-i cu Dawkins sau Tyson ala ca tot iti place tie si o sa vezi ca ne ducem in prapastie.
Reply With Quote
Vechi 27.01.2015, 23:09:06
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Soro, dacă erai atee mai gândeai așa?
Reply With Quote
Vechi 27.01.2015, 23:10:57
crinrin
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Ai vorbit ca un redneck american :))

Totusi, 19% din populatia Romaniei nu are ceva de spus?
Tu ia-o cum vrei. Pe mine ma deranjeaza ca o minoritate influenteaza in rau scopul majoritatii.
Reply With Quote
Răspunde