Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.01.2009, 14:15:17
studentu's Avatar
studentu studentu is offline
Member

Data înregistrării: 30.12.2008
Religia: Ortodox
Implicit

iar schimbarea= Revenire sau întoarcere la ceea ce a fost; trecere de la o stare la alta; variație.
asa vroiam sa scriu
(adica ca nu va fi inclinat sa faca rau in veac!)
Vechi 05.01.2009, 14:55:17
nelamuritul nelamuritul is offline
Member

Data înregistrării: 24.12.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de studentu Vezi mesajul
mai nene vasinecana cand tot rastalmacesti Sciptura?
iarasi dai un capat de verset astfel in cat cine nu stie despre ce e vorba sau nu cauta in Biblie sa cada in abureala ta.
"toată darea cea bună și tot darul desăvârșit de sus este, pogorându-se de la Părintele luminilor, la care nu există primenire sau umbră de schimbare"(Iacob,1,17)(putem zie ca sunt aproximativ echivalente traducerile daca le interpretam in modul corect,respectand duhul expresiei in limba greaca)
cuvintele au sensul:
primenirea-Serie de mișcări succesive ascendente (calitativ sau cantitativ) imposibile la Dumnezeu, Care e perfect.
iar variatia= Revenire sau întoarcere la ceea ce a fost; trecere de la o stare la alta; variație.
adica vrea sa zica ca Dumnezeu nu e ca tine:cand erai mai tanar erai betiv si boschetar iar acum te-ai mai desteptat putin...(zici tu...)deci vrea sa zica ca Dumnezeu este desavarsit, a fost desavarist si va fi desavarsit;ca nu se va cobora din desavarsire,ca nu va ajunge asemenea lui Lucifer ca nu se va indrepta spre rau...daca vrei sa pricepi poti intelege
"fluiera" la alta casa!
asta e interpretarea corecta!
daca Dumnezeu nu se schimba dupa cum zic sectarii(adica ramane ce a zis) de ce nu mai aduceti jertfe sangeroase?de ce nu tineti Azimele?de ce nu tineti tot Vechiul Testament cum este el;de ca va alegeti numai partile cu animalele pt a va argumenta parerile?de ce nu respectati ce "este scris" in duhul in care "a fost scris"?cica ma intreb?!de fapt stiu!prozelitism sectant...
Vechi 05.01.2009, 17:03:23
vasinec vasinec is offline
Banned

Data înregistrării: 13.08.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nelamuritul Vezi mesajul
daca Dumnezeu nu se schimba dupa cum zic sectarii(adica ramane ce a zis) de ce nu mai aduceti jertfe sangeroase?
Va indoiti de statornicia lui Dumnezeu? Vedeti doar partea sangeroasa a jertfelor?

Vechiul Testament este plin de simboluri ale Domnului Iisus Hristos. Unele din aceste simboluri erau jertfele si preotia pamanteasca. Odata cu venirea Domnului Iisus Hristos si jertfa sa pe cruce, aceste simboluri si-au gasit implinire ("Nu am venit sa stric legea ci sa o implinesc").

Domnul Iisus Hristos este adevarata jertfa. Ar fi o insulta la adresa Mantuitorului daca s-ar mai aduce jertfe.

In Noul Testament gasiti de doua ori cuvantul "desfiintat": o data in Evrei cap. 7, unde se vorbeste despre preotia pamanteasca si o data in Evrei cap. 10 unde se vorbeste despre jertfe.
Vechi 05.01.2009, 18:50:06
Member

Implicit

nu ca ma indoiesc dar nu aveti dreptate.daca avem o noua jertfa,va indoiti ca pt Dumnezeu nu se poate schimba o zi?printre altele ,ziua a 7-a era tinuta de oamnei pt a-si aminti ca Dumnezeu a faxcut lumea.acum avem pt ca s-a rastignit pt noi,cand te gandesti la rastigniri te gandesti si cine a facut lumea,sunt amandoua:CEL CE A FACUT LUMEA S-A RASTIGNIT PT NOI.
statornicia trebuie interpretata exact in felul cum am zis.este stiut ca Dumnezeu a promis prapadirea cetatii dar i-ai iertat pt pocainta lor....de aici reiese clar ca eu bine explic vs...nu vreti sa vedeti in parti ,v-ati pus ochelari ca de cai si nu vedeti numai inainte in orice idiotiene spuse de pastor,sau mai rau,de mintea dvs,probabil ca pastoru ar sti.
nu mai scriu de acyum ca vad ca pt dvs niste adevaruri atat de clare ,cu tupeu, pot fi interpretate dupa bunul-plac:o insulta fata de Cel care a zis sa nu rastalmacim Scripturile!
Vechi 05.01.2009, 19:58:03
Banned

Implicit

Citat:
statornicia trebuie interpretata exact in felul cum am zis.este stiut ca Dumnezeu a promis prapadirea cetatii dar i-ai iertat pt pocainta lor....de aici reiese clar ca eu bine explic vs...
Va referiti la cartea lui Iona. Profetul a fost trimis de Domnul la Ninive sa vesteasca urmatoarele: "Inca patruzeci de zile, si Ninive va fi nimicita!" (Iona 3:4). Dar ninivenii s-au pocait, de la imparat pana la dobitoc, iar Dumnezeu i-a iertat si nu i-a nimicit. Aparent, Dumnezeu a fost nestatornic. Dar...

Cautati in toata Sfanta Scriptura si nu veti gasi nici un caz, in care un pacatos (sau o cetate pacatoasa), sa-si ceara iertare iar Dumnezeu sa refuze iertarea. Oricat de mare ar fi pacatul Dumnezeu este neschimbator in bunatatea Lui si iarta oricand, daca pacatosul se caieste sincer.

Nu stiu ce ati inteles dvs. din istorisirea cu cetatea iertata, dar eu am inteles ca Dumnezeu este statornic in iertarea Sa.
Vechi 05.01.2009, 21:57:06
Member

Implicit

asa;imi place;incepeti sa nuantati raspunsurile;ma bucur ca ati vazut ca exista si alte feluri de statornicie(nu numai ce "e scris" "aia face" cum imi sugerati mai devreme ca nu schimba ziua pt ca...bla bla..)(am zis eu ca Dumnezeu a mintit?ca El nu stia ca se vor pocai?normal ca stia,nu-s eretic sa zic ca nu stia)mai citeste si tu mai multye exemple si o sa vezi ca is si mai multe feluri de statornicii;si o sa ajungi la concluzia ca vs respectiv nu iti confirma afirmatia;ca e vorba despre altceva....ca daca pui explicatia ta e mai rupta e context decat varianta zisa de studentu...ca Dumnezeu e bun ,asta poti sa zici oricand,dar trebuie sa te gandesti si la context nu doar generalitati universal valabile..
Vechi 06.01.2009, 09:33:22
Banned

Implicit

Citat:
asa;imi place;incepeti sa nuantati raspunsurile;ma bucur ca ati vazut ca exista si alte feluri de statornicie(nu numai ce "e scris" "aia face" cum imi sugerati mai devreme ca nu schimba ziua pt ca
Hai sa fiu de acord cu dvs., ca Dumnezeu putea schimba ce "a sfintit si binecuvantat" de la inceput (este cam ilogica acceptarea mea), cand totul era bun si nu intrase pacatul in lume si nu exista nici picior de evreu pe care sa-l scoata din robie, etc.

Problema este ca Dumnezeu nu a facut aceasta schimbare. Nu a schimbat nimic din ceea ce exista pana la intrarea pacatului in lume. Nu a schimbat nici una din cele Zece Porunci (inclusiv porunca a patra), scrise pe piatra de Insusi Dumnezeu.

Daca imi dati un singur verset, in care sa se spuna ca Dumnezeu a schimbat ziua a saptea (singura zi din saptamana "binecuvantata si sfintita de Dumnezeu") cu o alta zi, am sa respect acea zi, fara nici o rezerva (ce spune Sfanta Scriptura, pentru mine este norma de viata).
Vechi 06.01.2009, 18:50:35
danyel danyel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2006
Locație: Cluj Napoca, Ardeal ,Romania
Implicit

Pana la urma ce rost au peste 400 de mesaje contradictorii pe topicu asta? domnule vasinec, v-i s-au spun opiniile noastre, dumneata ne-ai spun opiniile cultului adventist, nu s-a ajuns la niciun rezultat, previzibil de altfel, tu ramai in invatatura ta noi ramanem in invatatura noastra, Dumnezeu va cantarii fiecare inima si va vedea cata dragoste si mangaiere a dat, cata daruire de sine si viata pusa in slujba Lui si a aproapelui, a continua acest topic nu ajuta cu nimic, se reiau aceleasi intrebari si aceleasi raspunsuri..n-are nicio logica fratii mei, sincer,

Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15)
Vechi 06.01.2009, 21:45:04
splogy splogy is offline
Junior Member

Data înregistrării: 04.01.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec Vezi mesajul
Hai sa fiu de acord cu dvs., ca Dumnezeu putea schimba ce "a sfintit si binecuvantat" de la inceput (este cam ilogica acceptarea mea), cand totul era bun si nu intrase pacatul in lume si nu exista nici picior de evreu pe care sa-l scoata din robie, etc.

Problema este ca Dumnezeu nu a facut aceasta schimbare. Nu a schimbat nimic din ceea ce exista pana la intrarea pacatului in lume. Nu a schimbat nici una din cele Zece Porunci (inclusiv porunca a patra), scrise pe piatra de Insusi Dumnezeu.

Daca imi dati un singur verset, in care sa se spuna ca Dumnezeu a schimbat ziua a saptea (singura zi din saptamana "binecuvantata si sfintita de Dumnezeu") cu o alta zi, am sa respect acea zi, fara nici o rezerva (ce spune Sfanta Scriptura, pentru mine este norma de viata).
totusi...poruncile au fost date catre evrei. Iisus a innoit aceste porunci date de Dumnezeu evreilor adaugand cea mai importanta dintre acestea,cea ce indeamna la iubirea apropapelui.de asemenea parerea mea este ca a lasat semne clare pentru sebarea duminicii.cel mai mare eveniment al istoriei,Invierea,s-a petrecut intr-o zi de duminica,Cincizecimea s-a petrecut tot intr-o zi de duminica.Dar sa lasam semnele si sa trecem la fapte concrete.sa nu mai vorbim de marturia Sf. Ignatie Teoforul apropiat al Sf. Ioan care a recunoscut adevarata zi a odihnei ca fiind duminica.probabil ca acum o sa spuneti ca nu exista sfinti dar totusi SF. Ignatie a impartasit din invataturile Sf. Ioan.
Vechi 06.01.2009, 22:18:03
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Implicit

[SIZE=3]
Citat:
În prealabil postat de vasinec
[/SIZE]
Citat:
În prealabil postat de vasinec
[SIZE=3]Problema este ca Dumnezeu nu a facut aceasta schimbare. Nu a schimbat nimic din ceea ce exista pana la intrarea pacatului in lume. Nu a schimbat nici una din cele Zece Porunci (inclusiv porunca a patra), scrise pe piatra de Insusi Dumnezeu. [/SIZE][SIZE=3]Daca imi dati un singur verset, in care sa se spuna ca Dumnezeu a schimbat ziua a saptea (singura zi din saptamana "binecuvantata si sfintita de Dumnezeu") cu o alta zi, am sa respect acea zi, fara nici o rezerva (ce spune Sfanta Scriptura, pentru mine este norma de viata). [/SIZE]

[SIZE=3]Din ce scrii d-ta nu reiese nicăieri că apostolii ar fi păzit în mod special sâmbăta. Dimpotrivă:[/SIZE]
[SIZE=3]Iată ce scriu evangheliile, adică Legea cea nouă despre ținerea sâmbetei:[/SIZE]
[SIZE=3]Col 2.16-17 "Nimeni deci să nu vă judece pentru mâncare sau băutură, sau cu privire la vreo sărbătoare, sau lună nouă, [COLOR=#ff0000]sau la sâmbete[/COLOR], care sunt umbră celor viitoare iar trupul (este) al lui Hristos."[/SIZE]
[SIZE=3]Ioan 5.18 "Deci pentru aceasta căutau mai mult iudeii să-L omoare, nu numai pentru [COLOR=#ff0000]că dezlega sâmbăta[/COLOR], ci și pentru că zicea că Dumnezeu este Tatăl Său, făcându-Se pe Sine deopotrivă cu Dumnezeu." [/SIZE]
[SIZE=3]Faptul că unii crestini evrei erau inclinati să tină incă sâmbăta e atestat de Biblie. Majoritatea primilor crestini erau de origine evreiască, iar unii dintre ei mai cinsteau vechea zi evreiască: Sabatul. Insă Pavel le atrage ferm atentia că acest lucru NU e obligatoriu:[/SIZE]
[SIZE=3]Rom.14.6 "Cel ce ține ziua, o ține pentru Domnul; și cel ce nu ține ziua, nu o ține pentru Domnul. Și cel ce mănâncă pentru Domnul mănâncă, căci mulțumește lui Dumnezeu; și cel ce nu mănâncă pentru Domnul nu mănâncă, și mulțumește lui Dumnezeu." [/SIZE]
[SIZE=3]Marcu 2.23-28 "Si pe când mergea El intr-o sâmbătă prin semănături, ucenicii Lui, în drumul lor, au inceput să smulgă spice. Si fariseii Ii ziceau: Vezi, de ce fac sâmbăta ce nu se cuvine?... Si le zicea lor: Sâmbăta a fost făcut pentru om, iar nu omul pentru sâmbătă. Astfel că Fiul Omului este domn si al sâmbetei. ". [/SIZE]
[SIZE=3]Cum să le ceră Hristos care era Dumnezeul intrupat, (Fiul Omului), Acelasi care a creat lumea si a dat legile, ucenicilor Săi să tină sâmbăta fariseilor, dacă El Insusi, nu a tinut-o?[/SIZE]

[SIZE=3]Hristos a împlinit și a înlocuit legea veche cu porunca iubirii:[/SIZE]

[SIZE=3]Gal.5.14 „Caci toata Legea se cuprinde într-un singur cuvânt, în acesta: Iubeste pe aproapele tau ca pe tine însuti." [/SIZE]
[SIZE=3]Luca 16.16 „Legea si proorocii au fost pâna la Ioan; de atunci împaratia lui Dumnezeu se binevesteste și fiecare se sileste spre ea." [/SIZE]
[SIZE=3]Matei 5.17-18 Sa nu socotiti ca am venit sa stric Legea sau proorocii; n-am venit sa stric, ci sa împlinesc. Caci adevarat zic voua: Înainte de a trece cerul si pamântul, o iota sau o cirta din Lege nu va trece, pâna ce se vor face toate. [/SIZE]
[SIZE=3]Marcu 14.24 „Si a zis lor: Acesta este Sângele Meu, al Legii celei noi, care pentru multi se varsa. [/SIZE]
[SIZE=3]Romani 10.4 Caci sfârsitul Legii este Hristos, spre dreptate tot celui ce crede. [/SIZE]
[SIZE=3]Evrei 9.10 [COLOR=#ff0000]"darurile si jertfele ce se aduceau n-aveau putere sa desavârseasca cugetul închinatorului. Acestea erau numai legiuiri pamântesti - despre mâncaruri, despre bauturi, despre felurite spalari - si erau porunci pâna la vremea îndreptarii[/COLOR]."[/SIZE]
[SIZE=3]Efeseni 2. 15-16 "Desfiintând vrajmasia în trupul Sau, legea poruncilor si învataturile ei, ca, întru Sine, pe cei doi sa-i zideas[/SIZE]
[SIZE=3]Interdicția de a consuma carne de porc și zeciuiala sunt practici care nu există în cele zece porunci scrise pe table și totuși secta adventistă le ține cu aceași strictețe pentru că așa a propovăduit profetesa mincinoasă care a fondat-o: Ellen White.[/SIZE]
[SIZE=3]Tăierea împrejur e o poruncă care s-a dat lui Avraam în Cartea Facerii înainte de apariția poporului evreu și era o lege veșnică:[/SIZE]
[SIZE=3]Fac.17 10-13 "Iar legământul dintre Mine și tine și urmașii tăi din neam în neam, pe care trebuie să-l păziți, este acesta: toți cei de parte bărbătească ai voștri să se taie împrejur… Numaidecât să fie tăiat împrejur cel născut în casa ta sau cel cumpărat cu argintul tău și legământul Meu va fi însemnat pe trupul vostru, [COLOR=#ff0000]ca legământ veșnic[/COLOR]."[/SIZE]

[SIZE=3]Vă rog să ne exlicați atunci voi adventiștii, dacă spuneți că țineți legea veche, de ce nu țineți și practica tăierii împrejur? Doar spune clar dumnezeiasca Scriptură că tot un [COLOR=#ff0000]legământ veșnic[/COLOR] este și acesta, ca toate cele zece porunci! De ce nu țineți și poruncile referitoare la tăierea împrejur, la necurăția femeii, la jertfele de animale și multe altele? De ce țineți doar Sâmbăta, zecuiala și interdicția de a consuma carne de porc? Vă spun eu. Pentru că doar astea le-au plăcut lui James White și Ellen White, fondatorii sectei adventiste.[/SIZE]
[SIZE=3]De ce nu țineți toate legile veșnice pe care le-a dat Domnul dacă vă place așa de mult Vechiul Testament și legea veche?[/SIZE]
[SIZE=3]D-le Vasinec vă ofer și eu niște citate din poruncile Vechiului Testament de care voi adventiștii spuneți că sunteți atât de îndrăgostiți.[/SIZE]
[SIZE=3]Să vedem ce mai spunea legea veche:[/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=#ff0000]Leviticul 19.37 "Să păziți TOATE legile Mele și TOATE rânduielile Mele și să le pliniți. Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru". [/COLOR][/SIZE]

[SIZE=3]Iesirea 31.13 "Spune fiilor lui Israel așa: Băgați de seamă să [COLOR=#ff0000]păziți zilele Mele de odihnă[/COLOR], căci acestea sunt semn între Mine și voi din neam în neam, ca să știți că Eu sunt Domnul, Cel ce vă sfințește"[/SIZE]

[SIZE=3]Lev 16. 29-31 "Aceasta să fie pentru voi [COLOR=#ff0000]lege veșnică[/COLOR]: în luna a șaptea, în ziua a zecea a lunii, să postiți și nici o muncă să nu faceți, nici băștinașul, nici străinul care s-a așezat la voi… [COLOR=#ff0000]Aceasta e cea mai mare zi de odihnă [/COLOR]pentru voi și să smeriți sufletele voastre prin post.[COLOR=#ff0000] Aceasta este lege veșnică[/COLOR]"[COLOR=#ff0000]. [/COLOR][/SIZE]

[SIZE=3]Dacă voi adventiștii sunteți atât de îndrăgostiți de sâmbăta și de Vechiul Testament, de ce nu țineți TOATE zilele de odihnă? Evreii nu aveau doar sâmbăta ziua de odihnă. Spune clar D-zeu că Sărbătaorea Ieșirii din Egipt „[COLOR=#ff0000]e cea mai mare zi de odihnă" și că „este lege veșnică" [/COLOR]la fel ca cele zece porunci și că e valabil pentru toate popoarele cu care evreii intră în contact. [/SIZE]

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Invataturi incredibile, mai putin cunoscute ale adventistilor Erethorn Secte si culte 400 28.03.2012 20:49:41
Limba ebraica a VT. Aplicatie pentru cuvantul Sabat. AdrianAamz Din Vechiul Testament 9 08.02.2011 10:02:02
Despre Sabat georgeval Secte si culte 1108 28.07.2010 18:45:00
Despre Duminica sau ziua Invierii! alecsandru Secte si culte 25 06.11.2007 19:26:52
despre ziua aliturgica NiCcoleta Sfanta Liturghie 1 02.03.2006 09:58:33