![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Nici un adventist de pe acest forum nu a contestat acest lucru. Singura contestație este cu privire la sursă. Nu Dumnezeu cere păzirea duminicii ca zi de cult, odihnă, părtășie, etc.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iată ce însemna "presbyteros" (în "neogreacă" cum încerci să mă aburești): http://www.crestinortodox.ro/forum/a...1&d=1257936094 (Fapte 14,23 - Codex Sinaiticus, sec. IV) |
|
||||
|
||||
![]()
Cuvântul "preot" în majoritatea limbilor moderne provine de la termenul grecesc "presbyteros" folosit frecvent în Noul Testament.
În rest aburelile sunt ale sâmbătașilor.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Da gogosi mai moi n-ai? De astia vechi, sincer am inceput sa ne plictisim....... Si daca totusi ai, incearca sa aduci argumente, nu linkuri spre pagini inexistente. Si inca o data: la mult bun simt! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cel putin daca ai fi avut "putina rusine" sa te limitezi la sectiune dedicata sectelor, sa corectezi "minciunile" spuse la adresa adventistilor. Dar nu! Bunul simt ti-a cerut sa intri si pe alte sectiuni, sa lovesti in ce are mai scump ortodoxia: Sf. Cruce, Maica Domnului, Sf. Taine, icoane.... Draga acesta nu e forum de propaganda adventista, este un forum unde crestinii ortodocsi incearca sa se ajute unii pe altii cu sfaturi in ce priveste trairea ortodoxiei. Nu avem nevoie de tot felul de eretici care "sa ne ameteasca" cu ratacirile lor. In locul tau mi-ar fi fost rusine, sa adresez asemenea cuvinte dupa un asemena comportament(lipsit de toleranta si consideratie). Dar totusi, iti multumesc pentru urari. Afla ca sunt o persoana toleranta, o persoana care respecta principiile religioase ale celori din jur, ca urmare nu fac prozelitism, nu imi agaseaza semeni contrazicandu-le principiile de viata si cele religioase. Putem spune asta despre adventisti sau despre puzderia de secte apartute in ultimele viacuri? Nu! Ei sunt detinatorii "adevarului absolut", desi "l-au descoperit" la vreoa 1800 de ani dupa ce ACESTA s-a facut pe SINE cunoscut. La mult bun simt! Last edited by ciprian85; 11.11.2009 at 18:43:20. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Zecimea a fost ingaduita chiar de Domnul Iisus Hristos (vezi Matei 23:23). Aceste subiecte, plus altele la care ai facut referire, sunt in afara topicului. Daca vrei sa le discutam pe indelete, deschide un topic. Sa revenim la discutia "despre sabat" (in romaneste, sambata). |
|
|||
|
|||
![]()
Vasalie iti pun o intrebare referitor la vedenia lui Petru.Pe baza acestui pasaj biblic din Fapte cap.10 te intreb:daca prin absurd sa zicem ca apostolul Petru ar fi mancat din acele mancaruri,ar fi pacatuit?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De asemenea, Mantuitorul nu a schimbat niciodata ziua de odihna sfintita si binecuvantata de Dumnezeu de la inceput (ziua a saptea). In Sfanta Scriptura (singura Carte in care gasim invataturile Mantuitorului si ale Sfintilor Sai Apostoli), nu gasim nici un verset despre schimbarea zilei a saptea (ca zi de odihna inchinata Domnului), cu ziua intaia (duminica). Aceasta schimbare au facut-o oamenii, nu Dumnezeu. Tu, de cine asculti? De oameni, sau de Dumnezeu? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca esti interesat de acest subiect, te rog si pe tine, deschide un topic si-l dezbatem pe larg. Poate ai intrebari referitor la ziua de odihna hotarata de Dumnezeu. |
|
|||
|
|||
![]()
Vasalie nu mi-ai raspuns clar la intrebare.Ai spus ca apostolul Petru considera un pacat.Eu nu te-an intrebat ce considera Petru ci ce consideri tu.Petru de cand s-a nascut nu a consumat "nimic spurcat sau necurat",ii era imposibil sa creada altfel.Dar daca manca in acest context nu era un pacat(uite ca am raspuns eu la intrebare:),pentru ca acea mancare nu era "spurcata",biblia spune ca acele animale au "fost curatite",deci nu mai sunt spurcate.Ca daca era pacat asa cum ai spus tu,atunci Dumnezeu vroia sa il ispiteasca?Ispita nu este atributul lui Dumnezeu,ci al diavolului.Analizeaza bine si vei vedea ca am dreptate.
Nu am nici o intrebare despre ziua de odihna,totul mi-e clar :) |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez | Savonarola | Sfinti Parinti (Patrologie) | 15 | 20.07.2013 13:28:48 |
Limba ebraica a VT. Aplicatie pentru cuvantul Sabat. | AdrianAamz | Din Vechiul Testament | 9 | 08.02.2011 10:02:02 |
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei | tigerAvalo9 | Generalitati | 34 | 02.12.2010 15:37:16 |
Despre ziua de sabat a adventistilor | Iustin32 | Secte si culte | 747 | 04.06.2009 15:32:12 |
|