![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu ma scuz, doar am preintampinat o posibila acuzatie a unora. Si eu cred ca se poate ajunge la o departare de Dumnezeu, dar nu in mod necesar. In orice caz, in Biblie nu se promoveaza bunastarea materiala. Dar la teorie suntem buni. Cine credeti ca, in zilele noastre in afara de monahi respecta acest lucru? (ma refeream la traiul in saracie materiala dar in schimb in apropiere de Dumnezeu).
|
|
||||
|
||||
![]()
Am cam inteles ce ai vrea sa spui...insa este interesant cum pui problema: adica o pui din perspectiva ta? Daca da,inseamna ca in momentul de fata esti debransata de la apa curenta,aer conditionat,gaze-conditie care iti permite acum sa critici postura initiala in care te aflai!
Daca te bucuri inca de aceste caracteristici ale traiului modern acuzand comoditatea si sensibilitatea altora atunci este putin deplasat sa deschizi discutia. Daca este cineva in postura de a da exemplul personal de induhovnicire si superioritate spirituala atunci s-o faca,daca nu are de unde atunci sa vb in numele lui,ocarandu-se pe el insusi si nu intreaga societate. Chestie de dreapta constiinta...
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Da, cu adevarat chestie de dreapta constiinta.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nicolae Steinhardt a numit tendinta asta a unora de a predica altora cum sa traiasca "ascetism pe pielea altora". Adica daca unui om ii e foame sa spui "las' ca nu-i nimic, macar asa tine post" in loc sa-i dai omului de mancare. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cat despre sensibilitate sau comoditate a altora, nu am acuzat ci doar mi-am spus parerea privind obiceiurile care ne pot apropia sau departa de Dumnezeu. Si vreau sa mai adaug doar atat. Da! In privintele in care imi dau cu parerea vorbesc din experienta. Mie una cel putin, cand mi-a fost mai greu in viata am simtit o mai mare apropiere de Dumnezeu. Traiul usor, comod si confortabil m-a facut intotdeauna sa am tendinta de a uita cui trebuie sa multumesc pentru el.
|
||||
|
||||
![]()
Poate sa-mi arate si mie cineva UNDE? in care propozitie din cele scrise de mine am indemnat eu pe cineva la ceva? Una este sa spui ce parere ai si alta este sa spui ASA AR TREBUI SA FACI!
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Care va fi relatia unui individ cu frigul daca la doar 1 an de zile era in pericol de a muri de pneumonie dubla??Iti zic eu, va fi sensibil si se va imbolnavi des,chiar si cu 4 sube pe el... Povestile cu fuste fara pantaloni,uneori chiar si fara chiloti sunt de domeniul istoriei,oamenii sunt mult mai bolnavi si sensibili in noile generatii; ceea ce puteau altii face in vremuri apuse nu se potriveste tuturor! Interventia mea nu se vrea un atac personal ci doar o corectie la ceea ce vrei sa aplici la scara mare,exista particularitati iar oamenii nu se nasc cu toti parametrii egali la nastere!!!De aici idea de a vb numai in numele personal.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. Last edited by Yasmina; 16.05.2012 at 18:08:33. |
|
||||
|
||||
![]()
Sunt convins ca sunt destui , nu-i stim noi , dar sunt !
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu-i stim noi, ca aceia traiesc in smerenie, in bunacuviinta, in buna randuiala....... Pentru unii ca ei, se indura Dumnezeu si de noi, cei carora ni se pare ca le stim pe toate, le putem pe toate, ca suntem........pot sa spun asa golaneste?...... cei mai tare din parcare, inclusiv aici pe forum. Dumnezeu sa-i miluiasca! Last edited by Adriana Cluj; 20.05.2012 at 14:13:01. |
|
|||
|
|||
![]()
Din pacate la noi s-a cam pierdut respectul fata de tinuta femeilor in biserica. Eu cred ca ar trebui totusi sa existe o oarecare urma de decenta si aici imi aduc aminte de manastirile din Moldova unde iti dau ei pelerine de pus peste hainele tale. Ar fi o idee sa se faca asta peste tot, asa se poate impune intr-un mod placut tinuta decenta!
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Tinuta barbatului in biserica | Hartford | Tinuta in Biserica | 55 | 19.02.2025 19:02:45 |
tinuta in biserici | marlene | Tinuta in Biserica | 203 | 21.04.2012 11:14:21 |
Imaginea ideala a femeii laice in biserica | sophia | Tinuta in Biserica | 55 | 22.01.2012 06:11:46 |
Biserica si discriminarea femeii | Golbi_ | Despre Biserica Ortodoxa in general | 460 | 08.12.2011 18:19:07 |
Spovedania trebuie tinuta | costel | Pocainta | 10 | 29.01.2010 15:08:28 |
|