Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.12.2011, 14:39:22
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Citat:
În prealabil postat de bairstow
Aaaa. Deci daca respecti sambata nu mai conteaza nimic ce crezi...Poti sa crezi orice!?!

Nu. Toti au gresit. Dar au venit "alesii" dupa 1800 de ani si au crezut corect. Ca si altii ca si ei se luau numai dupa Biblie (nu ortodocsii evident) si ajungeau la alte concluzii este irelevant. Si nu ca dupa 1800 de ani s-a ridicat unul mai destept. Nu, mai multi. Toti odata si organizat. In acelasi spatiu. Si de atunci se tot nasc si altii. In general in aceleasi familii, dar asta e doar o coincidenta, sau Pronia Lui Dumnezeu face asta, ptr ca ei nu ii invata pe altii ce sa creada. Nu ei le dau Sf Scriptura si ajung la aceleasi concluzii ca ilustii lor inaintasi. Daca i-ar invata adevarurile de credinta ar face ca ortodocsii, dar ei nu isi permit sa comita o asemenea greseala.
Sincer oamenii astia nu inteleg cat de irationali sunt(eu cu siguranta, ca nu mi-as fi permis sa spun asa ceva despre cei "alesi").
Nici la asta nu tin minte sa fi luat cineva atitudine.

Sau la faptul ca Dumninica era tinuta la primul Sinod, deci daca ar fi fost prigoniti cei care tineau sambata ar fi fost inainte de sinod. Doar ca nu exista nici o dovada istorica a acestui fapt. Sau cum a permis Dumnezeu ca 1800 de ani sa nu se respecte legea pe care a dat-o. Sau cum i-au convins "ereticii" care trebuie sa fi fost putini. Dar neavand raspunsuri e mai simplu sa se sara peste aceste observatii.
Vechi 21.12.2011, 14:55:55
bairstow bairstow is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.08.2010
Implicit

Citat:
Nici la asta nu tin minte sa fi luat cineva atitudine.

Sau la faptul ca Dumninica era tinuta la primul Sinod, deci daca ar fi fost prigoniti cei care tineau sambata ar fi fost inainte de sinod. Doar ca nu exista nici o dovada istorica a acestui fapt. Sau cum a permis Dumnezeu ca 1800 de ani sa nu se respecte legea pe care a dat-o. Sau cum i-au convins "ereticii" care trebuie sa fi fost putini. Dar neavand raspunsuri e mai simplu sa se sara peste aceste observatii.
Au un stil din acesta ca sa te ameteasca incredibil, mai ales ca nu au nici o logica in cea ce scriu. Sa luam inca un exemplu biblic :Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, (2Tim.3:16) In afara ca am citat dintr-o biblie protestanta pe care dupa cate stiu eu o folosesc si adventi ce intelegem din acest verset care se refera la scriptura scrisa inainte de Nt? ca orice lucru scris in Vt este bun si adevarat. Sa vedem :Si, pe cand ingropau un om, iata ca au zarit una din aceste cete si au aruncat pe omul acela in mormantul lui Elisei. Omul s-a atins de oasele lui Elisei si a inviat si s-a sculat pe picioare. (2Reg.13:21)
Omul Elisei stim ca a inviat cel putin un mort in timpul vieti dar asta ne intereseaza mai putin. Dar vedem ca prin atingere cu oasele lui un om mort a inviat! Deci de ce adventii nu recunosc ca anumite oase pot avea puteri in ele cand biblia arata acest lucru ca s-a intamplat cel putin o data?
Vechi 21.12.2011, 14:57:21
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Citat:

În prealabil postat de anita
Netinand seama de sfintii parinti va puteti rataci foarte usor.
Toate citatele date de mine din Sfintele Evanghelii au fost interpretate de preot la predica ,nu eu am spus ceva de la mine.
Nu vreau sa va demonstrez ca se apropie sfarsitul pamantului dar d-voastra pur si simplu nu vreti sa vedeti semnele timpurilor ,starea de pacat in care traieste lumea ,legile date de guverne pro homosexualitate si prostitutie ,legi care demoleaza legile date de Dumnezeu la muntele Sinai,semnele din cer si de pe pamant ,tsunami ,eruptii vulcanice dese ,cataclisme.
Sunteti foarte aproape de gandirea sectantilor ,va luati dupa propriile idei ,negandind ca puteti sa fiti in inselare.
Sfantul Ignatie a scris o carte foarte buna "Despre inselare"
Omul se poate insela daca nu asculta de un duhovnic ,de biserica si crede in parerile lui.

Unde nu tin seama de Sfinti Parinti? Sau haideti sa o lamurim, la cine va referiti prin sfinti parinti? La preoti in general (nu sunt sfinti atunci, altii ii spun "capului lor sfant parinte si este infailibil) sau la parintii din perioada Patristica?

Si eu am spus ca oricine poate gresi. Ce ne facem cu duhovnicii care sustin ca nu sunt vremurile din urma.

Tocmai ca nu eu sunt aproape de sectanti. Sectantii sunt cei care sustin cu inversunare ca sfarsitul este aproape. Faceti un sondaj intre ortodocsi si intre protestanti care cred ca traimi vremurile din urma si veti vedea rezultatul.
Si ce din ceea ce am afirmat eu ma face aproape de sectanti? Sau unde m-am indepartat eu de invatatura bisericii interpretant totul pe baza propriei minti? Eu exemplu vreau si de la dvs. Afirmatia nu are valoare de argument.
De fapt tot ce am sustinut eu (repet am mai spus asta) e ca nu suntem noi in masura sa ne dam cu parerea si sa interpretam semnele si profetiile. Si am aratat ca argumentele aduse puteau sa sustina sfarsitul veacului si in alte perioade. Atat.
Nici la asta. Se pare ca oamenii au tendinta sa afirma lucruri pe care le considera argumente in sine. Deci la cine va referiti prin Sf Parinti? Cum nu tin eu seama de ei? Prin ce ma apropii de sectanti prin faptul ca sustin ca nu avem dreptul si caderea sa ne pronuntam asupara unor profertii? Unde nu am restectat eu invatatura Bisericii?
Vechi 21.12.2011, 15:00:43
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bairstow Vezi mesajul
Sa vedem :Si, pe cand ingropau un om, iata ca au zarit una din aceste cete si au aruncat pe omul acela in mormantul lui Elisei. Omul s-a atins de oasele lui Elisei si a inviat si s-a sculat pe picioare. (2Reg.13:21)
Omul Elisei stim ca a inviat cel putin un mort in timpul vieti dar asta ne intereseaza mai putin. Dar vedem ca prin atingere cu oasele lui un om mort a inviat! Deci de ce adventii nu recunosc ca anumite oase pot avea puteri in ele cand biblia arata acest lucru ca s-a intamplat cel putin o data?
Este tradusa prost. Si-a bagat coada vreun ortodox.
Vechi 21.12.2011, 15:17:36
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MariS_ Vezi mesajul
Multumesc de aprecieri. Ati observat bine ca am pus adaugirea aceea in paranteza, dar nu si ca am afirmat, ce-i drept doar la finalul postarii, ca nu sunt de acord cu ea si mi-am exprimat convingerea si speranta ca va urma o noua traducere cat de curand fara de adaugiri sau schimbari.
Am observat si ce ati afirmat in finalul postarii. Am apreciat, dar nu am facut nici o referire. O facuse deja osutafaraunu.

Citat:
În prealabil postat de MariS_ Vezi mesajul
Trebuie sa recunosc ca m-am gandit si eu la acea zi ca fiind Parusia, insa nu corespundea intrutotul asemanarii cu ziua lui Iosua. Caci ziua Parusiei e ziua "finala" a intrarii in odihna, adica dupa ea nu se mai naste nimeni care sa mai poata intra in Imparatie, pe cand la ziua lui Iosua nu trebuia sa fie ultima, ci evrei s-ar mai fi nascut si in anii urmatori intrarii in pamantul fagaduintei. Deci ziua lui Iosua e mai corect sa fie considerata "inceputul intrarii in odihna" si nu "finalul" ca la Parusie. De aceea am ramas la cealalta zi, cea a deschiderii Imparatiei prin Inviere. Dar nu va contest dreptul sa aveti o alta interpretare. Oricum, multumesc pentru bunavointa de a-mi citi postarea.
Har, smerenie si jertfa de sine.
Va legati de faptul ca se mai nasteau. Doar erau pe pamant. Se nasteau, mai tarziu le cadeau dintii si alte cele pamantesti. Nici nu a fost scopul lui Dumnezeu ca, in Canaanul pamantesc, sa nu se mai nasca sau sa nu li se intample din cele pamantesti nevinovate.

As face o alta analogie: noi acum suntem in pribegie in drumul spre Canaan (asa cum a pribegit poporul ales). Nu am intrat in odihna. Vom intra in acesta odihna in ziua cand vom pasi pe portile Canaanului ceresc, impreuna cu Domnul Iisus (care va veni sa ne ia cu El). Nu exista inceput si final pentru acesta intrare. Exista o zi (acea alta zi). Pana atunci suntem niste pribegi, plini de nadejde, prin credinta in Iisus Hristos.
Vechi 21.12.2011, 15:22:29
Senior Member

Implicit

Eu am inteles cum gandesc ei. Ieri seara cand dialogam cu ei. Ei gandesc ceva de genul acesta. Biblia spune Iubiti-va unii pe alti. Domnilor a zis biblia sa ne iubim unii pe altii? Deci avem voie sa fim homosexuali! Interpretam biblia din aceasta perspectiva a acestui pasaj! Scrie ca legea a fost scrisa cu degetul lui Dumnezeu? Da! Pai si atunci interpretam ca legea nu poate fi schimbata deoarece a fost scrisa cu degetul! Totusi legea nu e schimbata deoarece tot din 7 in 7 zile ne odihnim! Pe ei litera ii omoara pe noi Duhul ne da viata(biserica este calauzita de Duhul Sfant si inteleasa de duhovnici). De exemplu Arie. Ce a facut acesta? A interpretat un verset din Vt si a ajuns la concluzia ca Iisus nu este Dumnezeu! Deci nu a mai ascultat de biserica de Duhul Bisericii si a ascultat de interpretarea lui personala care l-a ucis spiritual! Asa si acestia! Ce faceu evreii? Interpretau scriptura aiurea. Sabatul devenise o povara! Deci litera ii ucidea deoarece nu aveau Duhul lui Dumnezeu in inima lor!

Last edited by bairstow; 21.12.2011 at 15:27:29.
Vechi 21.12.2011, 15:32:03
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.10.2009
Locație: Religie: creștin
Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
Am observat si ce ati afirmat in finalul postarii. Am apreciat, dar nu am facut nici o referire. O facuse deja osutafaraunu.

Va legati de faptul ca se mai nasteau. Doar erau pe pamant. Se nasteau, mai tarziu le cadeau dintii si alte cele pamantesti. Nici nu a fost scopul lui Dumnezeu ca, in Canaanul pamantesc, sa nu se mai nasca sau sa nu li se intample din cele pamantesti nevinovate.

As face o alta analogie: noi acum suntem in pribegie in drumul spre Canaan (asa cum a pribegit poporul ales). Nu am intrat in odihna. Vom intra in acesta odihna in ziua cand vom pasi pe portile Canaanului ceresc, impreuna cu Domnul Iisus (care va veni sa ne ia cu El). Nu exista inceput si final pentru acesta intrare. Exista o zi (acea alta zi). Pana atunci suntem niste pribegi, plini de nadejde, prin credinta in Iisus Hristos.
Aici impartasim vederi diferite. Cei mai multi dintre noi suntem in pribegie, asa cum bine spuneti, dar asta nu inseamna ca acel "Canaan ceresc" nu e deja aici. El este, dar numai in inimile celor ce Il poarta pe Hristos, cam putini ce-i drept, dar nu inexistenti. Exista si inceput, exista si final. Inceputul e atunci cand s-a deschis Imparatia, caci inainte nu s-a putut intra, iar "finalul" e la Parusie, cand intrarea se incheie. Intrarea in odihna e un interval intre Inviere si Parusie. Asta e credinta noastra.
Har, smerenie si jertfa de sine.
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie.
Vechi 21.12.2011, 15:37:31
Senior Member

Implicit

Ei Maris dar tu esti ortodox :) Doamne ajuta!
Vechi 21.12.2011, 15:38:48
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bairstow Vezi mesajul
Eu am inteles cum gandesc ei. Ieri seara cand dialogam cu ei. Ei gandesc ceva de genul acesta. Biblia spune Iubiti-va unii pe alti. Domnilor a zis biblia sa ne iubim unii pe altii? Deci avem voie sa fim homosexuali! Interpretam biblia din aceasta perspectiva a acestui pasaj! Scrie ca legea a fost scrisa cu degetul lui Dumnezeu? Da! Pai si atunci interpretam ca legea nu poate fi schimbata deoarece a fost scrisa cu degetul! Totusi legea nu e schimbata deoarece tot din 7 in 7 zile ne odihnim! Pe ei litera ii omoara pe noi Duhul ne da viata(biserica este calauzita de Duhul Sfant si inteleasa de duhovnici). De exemplu Arie. Ce a facut acesta? A interpretat un verset din Vt si a ajuns la concluzia ca Iisus nu este Dumnezeu! Deci nu a mai ascultat de biserica de Duhul Bisericii si a ascultat de interpretarea lui personala care l-a ucis spiritual! Asa si acestia! Ce faceu evreii? Interpretau scriptura aiurea. Sabatul devenise o povara! Deci litera ii ucidea deoarece nu aveau Duhul lui Dumnezeu in inima lor!
Lasa ca unii spun ca avem voie sa fim si homosexuali. Si ei se bazeaza doar pe Sf Scriptura de asemenea.
De ce vii cu exemple dintr-astea cu Arie. Esti rau voitor. Ce vrei sa spui ca daca interpretezi Sf Scriptura dupa capul tau poti sa gresesti? Nu. Cum sa zici asa ceva? Daca citesti Sf Scriptura e suficient si de fiecare data vei ajunge la concluzia corecta. Chiar daca ea va diferi de cea a celui de langa tine. Chiar daca multi din cei care citesc si interpreteaza doar biblia tin duminica. Amanunte.
Vechi 21.12.2011, 15:48:19
Senior Member

Implicit

Citat:
Lasa ca unii spun ca avem voie sa fim si homosexuali. Si ei se bazeaza doar pe Sf Scriptura de asemenea.
De ce vii cu exemple dintr-astea cu Arie. Esti rau voitor. Ce vrei sa spui ca daca interpretezi Sf Scriptura dupa capul tau poti sa gresesti? Nu. Cum sa zici asa ceva? Daca citesti Sf Scriptura e suficient si de fiecare data vei ajunge la concluzia corecta. Chiar daca ea va diferi de cea a celui de langa tine. Chiar daca multi din cei care citesc si interpreteaza doar biblia tin duminica. Amanunte.
Aha Am inteles. Deci cand toti interpreteaza altceva decat persoana ta (sau grupul tau )inseamna ca esti pe drumul cel bun si ca nu ai nimic in cap (in cap sau cu capul)!:))) P.s persoana ta nu inseamna a ta Luciane Doamne fereste! :)
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Intrebari pentru adventisti, baptisti si penticostali Anca-Miha Secte si culte 1268 12.07.2016 01:44:25
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50
Din famila mea multi au trecut la adventisti si la alte secte beliver Secte si culte 145 30.04.2010 18:06:16