Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.07.2012, 15:50:46
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de delia31 Vezi mesajul
Inca tot nu sesizati nici o distinctie intre trupul crucificat si trupul inviat?
Nu despre asta era vorba și de altfel nu văd relevanța în cazul Cinei de Taină.
Reply With Quote
Vechi 28.07.2012, 15:53:07
Tartaruga Tartaruga is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Implicit

Citat:
Domnul adventist 100-1 considera de-a dreptul blasfemie si canibalism conceptia ortodoxa. Pt. np, painea si vinul sunt doar simboluri si nu trupul real dar mistic al Dumnezeului devenit om, de aceea, pt. ei impartasirea nu are vreo relevanta ontologica. Important la ei e credinta in cele scrise ca simplu asentiment mintal, in timp ce pt. ortodocsii practicanti, credinta fara harul Sfintelor Taine si fara faptele nascute din ea, e asemenea credintei pe care o au si demonii.
„Eu sunt pâinea cea vie, care s-a pogorât din cer. Cine mănâncă din pâinea aceasta viu va fi în veci. Iar pâinea pe care Eu o voi da pentru viața lumii este trupul Meu. Deci iudeii se certau între ei, zicând: Cum poate Acesta să ne dea trupul Lui să-l mâncăm? Și le-a zis Iisus: Adevărat, adevărat zic vouă, dacă nu veți mânca trupul Fiului Omului și nu veți bea sângele Lui, nu veți avea viață în voi. Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu are viață veșnică, și Eu îl voi învia în ziua cea de apoi. Trupul este adevărată mâncare și sângele Meu, adevărată băutură. Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu rămâne întru Mine și Eu întru el”. (Ioan 6, 51-56)

Mai mult decat a detaliat Hristos, eu ce-as putea sa mai adaug?
*Pai n-am vazut ca domnul Osutafaraunu sa zica ca Painea si Vinul nu ar fi Trupul si Sangele Domnului ci dimpotriva, a zis ca este, si nu mintal ci prin credinta. Si noi tot prin credinta spunem ca este, altfel, daca ar fi sa ne luam dupa mintal am zice ca-i doar o paine si un vin obisnuit. Doar prin credinta stim ca nu-i asa ci este insusi Trupul si Sangele Domnului. Si la fel a spus si domnul Osutafaraunu, sau cel putin eu asta vad ca a scris. Si n-am vazut sa vorbeasca de canibalism, unde spune asa ceva?
Reply With Quote
Vechi 28.07.2012, 15:54:09
Banned

Implicit

Citat:
Nu, nu, nu! Nu trupul pnevmatizat redevine prin procesul asimilatiei trup de carne si sange si nervi, nu soma pnevmatikon devine soma psychikon, ci fix invers.
Fix idee fixă! L-ați luat pe Nu în brațe și nu mai sesizați ce vă spun, trebuie alții să vă atragă atenția... Nici pe departe nu era vorba de "trupul pneumatizat" ori nepneumatizat, ci pur și simplu de simbolurile ce se găseau pe masă: mielul de Paște (care deși reprezenta pe MielulLuiDumnezeuCeRidicăPăcatulLumii nu era Iisus Hristos Cel ce servea la masă), Pâinea fără drojdie (reprezentând doar pe CelFărăDePăcat, nu fiind Cel ce o frângea), vinul dulce de Seder (ce reprezenta sângele curat ce ne curățește de păcat), ierburile amare (reprezentând suferințele Mântuitorului), etc., etc., simboluri dintre care Hristos a ales pâinea și vinul să-I reprezinte trupul și sângele în Noul Legământ.
Reply With Quote
Vechi 28.07.2012, 16:01:08
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Fix idee fixă! L-ați luat pe Nu în brațe și nu mai sesizați ce vă spun, trebuie alții să vă atragă atenția... Nici pe departe nu era vorba de "trupul pneumatizat" ori nepneumatizat, ci pur și simplu de simbolurile ce se găseau pe masă: mielul de Paște (care deși reprezenta pe MielulLuiDumnezeuCeRidicăPăcatulLumii nu era Iisus Hristos Cel ce servea la masă), Pâinea fără drojdie (reprezentând doar pe CelFărăDePăcat, nu fiind Cel ce o frângea), vinul dulce de Seder (ce reprezenta sângele curat ce ne curățește de păcat), ierburile amare (reprezentând suferințele Mântuitorului), etc., etc., simboluri dintre care Hristos a ales pâinea și vinul să-I reprezinte trupul și sângele în Noul Legământ.
Cred ca in acest "reprezinte" se impiedica unii. Spuneti "sa fie" si poate se termina cearta.
Reply With Quote
Vechi 28.07.2012, 16:04:51
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tartaruga Vezi mesajul
Cred ca in acest "reprezinte" se impiedica unii. Spuneti "sa fie" si poate se termina cearta.
Probabil aceasta e bariera mentală în care se împiedică respectivii, însă pe mine nu mă deranjează verbul din greacă (cu atât mai puternic cel din aramaica vorbită de Hristos) atâta timp cât permite și sensul de "a reprezenta".
Reply With Quote
Vechi 28.07.2012, 16:16:06
Banned

Implicit

Citat:
Probabil aceasta e bariera mentală în care se împiedică respectivii, însă pe mine nu mă deranjează verbul din greacă (cu atât mai puternic cel din aramaica vorbită de Hristos) atâta timp cât permite și sensul de "a reprezenta".
Asa este, recunosc ca si eu am defectul de a forta barierele mentale ale oamenilor, insa cred ca pana la urma are apostolul Pavel dreptate: nu trebuie fortate ci dimpotriva, chiar daca pare frustrant sau trist.
Dar este greu de pus in practica, nici eu nu prea reusesc de multe ori...
Reply With Quote
Vechi 28.07.2012, 19:38:06
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tartaruga Vezi mesajul
N-are cum sa zica asa, are o traditie de respectat :)

Mi se pare stupida discutia asta care ignora un fapt elementar, ceea ce astia cu "simbolurile" maninca in legea lor este o imitatie pacatoasa si fara valoare duhovniceasca si sfintioare la ceea ce Biserica singura este indreptatita sa faca si sa administreze.

Deci, pentru a incheia o data pentru totdeauna cu disputa asta fara sens, ceea ce neoprotestantii au/fac, doar "reprezinta" (in capul lor), ceea ce fac/au ortodocsii, "sunt".

Si cred ca s-a lamurit cu asta tot.

Last edited by AlinB; 28.07.2012 at 19:40:36.
Reply With Quote
Vechi 28.07.2012, 20:15:12
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
... zise AlinB și ne mai ignoră o dată...
Reply With Quote
Vechi 29.07.2012, 02:36:16
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
N-are cum sa zica asa, are o traditie de respectat :)

Mi se pare stupida discutia asta care ignora un fapt elementar, ceea ce astia cu "simbolurile" maninca in legea lor este o imitatie pacatoasa si fara valoare duhovniceasca si sfintioare la ceea ce Biserica singura este indreptatita sa faca si sa administreze.

Deci, pentru a incheia o data pentru totdeauna cu disputa asta fara sens, ceea ce neoprotestantii au/fac, doar "reprezinta" (in capul lor), ceea ce fac/au ortodocsii, "sunt".

Disputa este intr-adevar fara sens, dar din cauza ca este un dialog in paralel si nu unul cu altul. Daca maine vine careva sa zica sa mancam o bucata de cozonac si sa bem un pahar cu lapte la micul dejun ca devenim nemuritori daca facem asa, pai ar trebui sa fim ori nebuni ori prosti sa credem ca va chiar functiona. Exact asa-i si discutia de fata, nimeni nu crede ca o simpla bucata de paine si o gura de vin oarecare gustat eventual la pranz cu prietenii sau poate in vreun restaurant sau oriunde altundeva ne aduc viata vesnica, ci toti de aici credem ca doar acea Paine si acel Vin care sunt Trupul si Sangele Domnului au aceasta putere. E o cearta pur pe cuvinte pentru ca in esenta toti cred acelasi lucru, dar se exprima in moduri diferite care duc in eroare pe unii in timp ce cealalta tabara se incapataneaza sa vrea sa-i fie recunoscut modul de exprimare. Iar rezultatul la toata tarasenia este cearta...
Reply With Quote
Vechi 29.07.2012, 09:27:18
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Respectiv în bezna spirituală în care se găsește. Căci de câte ori am spus până aici că nu sunt pastor, ori vreun angajat al cultului care să aibă un anume interes în folosirea zecimii...
nu va inteleg, daca am gresit spunand ca sunteti pastor sau angajat al cultului, se cheama ca sunt in bezna spirituala? bezna spirituala afecteaza lucrurile duhovnicesti si nu perceptiile vis-a-vis de alte persoane.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Daca nu sintem ecumenisti ce rost are sa discutam cu sectantii? bmd Secte si culte 177 08.11.2010 20:20:53
Ignorati Sf.Asteapta Generalitati 5 03.05.2010 07:01:32