![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu despre asta era vorba și de altfel nu văd relevanța în cazul Cinei de Taină.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Fix idee fixă! L-ați luat pe Nu în brațe și nu mai sesizați ce vă spun, trebuie alții să vă atragă atenția... Nici pe departe nu era vorba de "trupul pneumatizat" ori nepneumatizat, ci pur și simplu de simbolurile ce se găseau pe masă: mielul de Paște (care deși reprezenta pe MielulLuiDumnezeuCeRidicăPăcatulLumii nu era Iisus Hristos Cel ce servea la masă), Pâinea fără drojdie (reprezentând doar pe CelFărăDePăcat, nu fiind Cel ce o frângea), vinul dulce de Seder (ce reprezenta sângele curat ce ne curățește de păcat), ierburile amare (reprezentând suferințele Mântuitorului), etc., etc., simboluri dintre care Hristos a ales pâinea și vinul să-I reprezinte trupul și sângele în Noul Legământ.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Probabil aceasta e bariera mentală în care se împiedică respectivii, însă pe mine nu mă deranjează verbul din greacă (cu atât mai puternic cel din aramaica vorbită de Hristos) atâta timp cât permite și sensul de "a reprezenta".
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar este greu de pus in practica, nici eu nu prea reusesc de multe ori... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mi se pare stupida discutia asta care ignora un fapt elementar, ceea ce astia cu "simbolurile" maninca in legea lor este o imitatie pacatoasa si fara valoare duhovniceasca si sfintioare la ceea ce Biserica singura este indreptatita sa faca si sa administreze. Deci, pentru a incheia o data pentru totdeauna cu disputa asta fara sens, ceea ce neoprotestantii au/fac, doar "reprezinta" (in capul lor), ceea ce fac/au ortodocsii, "sunt". Si cred ca s-a lamurit cu asta tot. Last edited by AlinB; 28.07.2012 at 19:40:36. |
|
|||
|
|||
![]()
... zise AlinB și ne mai ignoră o dată...
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
nu va inteleg, daca am gresit spunand ca sunteti pastor sau angajat al cultului, se cheama ca sunt in bezna spirituala? bezna spirituala afecteaza lucrurile duhovnicesti si nu perceptiile vis-a-vis de alte persoane.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Daca nu sintem ecumenisti ce rost are sa discutam cu sectantii? | bmd | Secte si culte | 177 | 08.11.2010 20:20:53 |
Ignorati | Sf.Asteapta | Generalitati | 5 | 03.05.2010 07:01:32 |
|