![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
CUM ÎMBOLNĂVEȘTE DIAVOLUL PROMIȚÂND ȘI/SAU NĂLUCIND SĂNĂTATE
Facere 3,1: „Sarpele insa era cel mai siret dintre toate fiarele de pe pamant, pe care le facuse domnul dumnezeu. Si a zis sarpele catre femeie: "Dumnezeu a zis el, oare, sa nu mancati roade din orice pom din rai?" 2. Iar femeia a zis catre sarpe: "roade din pomii raiului putem sa mancam; 3. Numai din rodul pomului celui din mijlocul raiului ne-a zis dumnezeu: "sa nu mancati din el, nici sa va atingeti de el, ca sa nu muriti!" 4. Atunci sarpele a zis catre femeie: "nu, nu veti muri! 5. Dar Dumnezeu stie ca in ziua in care veti manca din el vi se vor deschide ochii si veti fi ca Dumnezeu, cunoscand binele si raul". 6. De aceea femeia, socotind ca rodul pomului este bun de mancat si placut ochilor la vedere si vrednic de dorit, pentru ca da stiinta, a luat din el si a mancat si a dat barbatului sau si a mancat si el.” 2 Cor. 11,3.: „dar ma tem ca nu cumva, precum sarpele a amagit pe eva in viclenia lui, tot asa sa se abata si gandurile voastre de la curatia si nevinovatia cea in Hristos.” După cum vedem diavolul intrat în făptura cea mai iscusită de după om, adică în șarpe, nu știa cum să omoare veșnic pe cei care au fost făcuți a-i lua locul din cer. Ca să afle a stat de vorbă cu Eva, despărțită atunci de Adam care plecase să mănânce din pomul vieții. Iată prima greșeală a Evei, că n-a stat lângă soțul ei, nedespărțită. Așa greșim și noi când facem ceva fără sfatul unui duhovnic bun - sau dacă nu avem timp – prin întrebarea lui Dumnezeu în taină, prin rugăciune, și căutarea unui cuvânt din Sfintele Scripturi care să se potrivească, în tâlcuirea Ortodoxă a Sfinților Părinți. Așa greșesc soții creștini și azi când fac ceva fără a se sfătui. A doua greșeală că a stat de vorbă cu diavolul. Trebuia să-l repeadă de la ea. Așa greșim și noi când la rugăciune ne abatem mintea la gânduri sau nu luăm aminte ci ne complăcem în învățături străine de Hristos din literatură, știință, artă, politică, media, religii străine, erezii. A dat vrăjmașului taina lui Dumnezeu, adică porunca cea sfântă. Diavolul a aflat atunci cum să-i omoare – călcând porunca. Și ca să o poată momi i-a promis… sănătatea, care după cum am aflat mai sus este îndumnezeirea omului. Le-a promis să-i facă dumnezei dar nu cum vroia Dumnezeu cu adevărat dumnezei prin unirea deplină cu El. Le-a dat un hap să devină dumnezei prin despărțirea de Dumnezeu prin neascultare. Le-a dat ceva concret, un fruct, un leac mincinos care nu prin el era dăunător, căci era făcut de Dumnezeu pentru binele omului, dar prin faptul că încălca porunca lui Dumnezeu aducea moarte. Omul nu a murit pe loc, după cum nici medicina demonică nu omoară pe loc, dar a intrat în stăpânirea Satanei de care a ascultat (că de cine asculți acela te stăpânește). Și a murit veșnic. Dumnezeu făcuse acel pom ca prin ascultarea în timpul ispitei să capete cunună și să se îndumnezeiască statornic, să se însănătoșească veșnic. Era apoi în acel pom și contemplarea răului, dar la care cei neîncercați nu pot avea acces fără vătămare. Toți pomii din rai erau cu funcție dublă să se bucure trupul dar să contemple pe Dumnezeu și duhul de unde venea bucuria cea mare. După ce l-ar fi refuzat pe Satana din această experiență, acest vaccin (vaccinul înseamnă a introduce în corp microbul atenuat prin care capeți o reacție de apărare, o cunoaștere a răului, ca atunci când te întâlnești cu microbul ce atacă să nu te îmbolnăvești) ar fi fost suficient pentru a se apăra de rău și Adam ar fi putut contempla și răul fără vătămare. Prin supunerea față de Dumnezeu s-ar fi smerit și cu smerenia și experierea duhovnicească ar fi putut batjocorii cu tărie toate puterile iadului. Tot așa lucrează și medicina ocultă – oferă lucruri din natură nevătămătoare, dar nici lecuitoare, prin ele însele dar care neapărat încalcă porunca lui Dumnezeu, mutându-și omul nădejdea sănătății de la energiile necreate sau create pentru vindecare la cele îngăduite pentru ispitire, adică la ascultarea de Satana. Omul trece de la ascultarea de Dumnezeu și Biserica Sa la ascultarea de alți învățători, slujitorii satanei. Este o altă tehnică a dracilor de a ispiti pe om. Ei sunt maimuța lui Dumnezeu, nu pot face nimic original, ce văd pe Dumnezeu făcând aceleași fac dar nu spre slava Lui ci spre slava lor. Promițând îndumnezeirea cu formele ei incluse adică: bun de mancat (pofta trupului) si placut ochilor la vedere (pofta ochilor) si vrednic de dorit, pentru ca da stiinta (trufia vieții 1 Ioan 2,16) nu fac decât să ne promită ceea ce ne dă Dumnezeu dar spre slava lor, fără de Dumnezeu, deci în chip mincinos. Prin promisiunea îndumnezeirii ne-au scos de la adevărata îndumnezeire. Prin promisiunea sănătății ne-au scos de la adevărata sănătate. Prin promisiunea științei și a medicinii ne-au scos de la adevărata știință și adevărata medicină. Vedeți dar că de atunci a apărut medicina ocultă și că prin știința cea cu nume mincinos ne-am rănit de moarte veșnică? Nu întâmplător dracii, siliți de Dumnezeu, ca să luăm noi creștinii aminte, și-au pus ca simbol șarpele și în medicina ocultă (al cărui zeu păgân a fost Asclepios însoțit în reprezentările sale de un șarpe). http://ro.wikipedia.org/wiki/Asclepios Asclepios (greacă Ἀσκληπιός) a fost zeul medicinei în mitologia greacă, preluat în mitologia romană ca Aesculapius.[…] Imaginile plastice îl înfățișează ca un bărbat blajin cu barbă, având întotdeauna alături un șarpe. Deci să luăm aminte! Va urma cu: CUM DRAGOSTEA DE SĂNĂTATE PĂMÂNTEASCĂ DUCE LA MOARTE VEȘNICĂ
1Ioan 4:1 Iubiților, nu dați crezare oricărui duh, ci cercați duhurile dacă sunt de la Dumnezeu, fiindcă mulți prooroci mincinoși au ieșit în lume. SF. MARCU ASCETUL: "Atâta adevăr se află în spusele cuiva câtă siguranță îi dau smerenia, blândețea și dragostea" Acum este publicată și viața (audio) Bătrânului care mi-a lămurit credința în iubire, aici: Fratele Traian Bădărău (Tătăică) Pentru cine dorește să fie ctitor la Catedrala Mântuirii Neamului, iată legătura. |
|
||||||||||
|
||||||||||
![]() Citat:
Ce pacat ca ortodocsii de la meteo sint din-aia neseriosi! Citat:
Fizica nu e nici pe departe de a-si fi epuizat resursele sau posibilitatile Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Folosirea qi-ului in acupunctura e ca si cum am folosi din nou eterul pentru a explica relativitatea. La fel si cu teologia in stiinta. Citat:
Citat:
Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Stiu ca era o legenda, legata de Asclepios.
Se spune ca mergea pe drum si un sarpe a tasnit din tufisuri, infasurandu-se in jurul bastonului sau.Asa ca acela a lovit sarpele si l-a omorat, iar dupa o vreme, alt sarpe a venit cu o iarba in gura si a atins limba sarpelui mort si acesta si-a revenit la viata. De aceea are drept simbol sarpele.Nu ca au zis grecii hai sa ne batem joc de crestini, sa vedem ce zice Biblia asta a lor?Aaaah, ca sarpele e rau?Bun ne facem zeu benefic si stii ce?Ii punem ca simbol sarpele, ca sa ii pierdem. Parca si Moise le-a spus evreilor sa se plece in fata simbolului sarpelui, aflat pe o cruce, ca sa se vindece de muscaturile otravite ale serpilor care ii atacasera in pustiu, sau ma insel? Si tot nu inteleg cum se face ca un animal, a indus in eroare un om, mintindu-l si provocandu-i caderea.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
vezi că la meteo nu sunt ortodocșii ci oamenii de știință. așa că nu faci altceva decât să aduci încă o dovadă că știința nu e infailibilă ci supusă lui Dumnezeu chiar și în ceva atât de banal ca starea vremii Citat:
și a mai zis ceva: principiile de până acum ale fizicii se infirmă de fizica cuantică arătând că este o realitate misterioasă și aparent contradictorie de nepătruns cu mintea omenească. Și fizica atomică „atotștiutoare” de abea a ajuns acum după atâtea scremete filozofice la noțiuni pe care creștinii le știu de mii de ani. Un mic exemplu relativitatea timpului. Ca să nu te bag în viețile sfinților, deoarece ești încă necopt pentru ele (pe care dacă vrei să fii științific trebuie să le studiezi și singur când te vei mai coace. Acolo vei avea surpriza a găsi multe alte exemple de lucruri cunoscute și experimentate de creștini cu sute de ani înaintea de a fi experimentate sau filozofate de fizica atomică, și vei vedea cum fizica atomică se află deabea în pamperși dar datorită minții ei necoapte crede că a ajuns la vârful cunoștiinței) îți dau 2 exemple unul din Biblie: psalm 89, "4. Ca o mie de ani inaintea ochilor Tai sunt ca ziua de ieri, care a trecut si ca straja noptii." Iată relativitatea timpului cu 2700 de ani înainte de Einstein, descrisă de Sf. Prooroc David. al doilea exemplu este însuși Einstein care a vrut să demonstreze matematic că nu există Dumnezeu și a ajuns la sfârșitul ecuației să dea de infinit. A înghețat și a devenit credincios. iar de ceilalți oameni de știință credincioși ai uitat să scri probabil simțindu-te oleacă jenat.(și n-am făcut decât să enumăr citatele de la puțini din ei, la cei la care ai făcut tu însuți referință crezând că sunt de partea ateismului neștiințific de fapt, că ateism științific nu există decât în utopie) Aici te rog să mă ierți că ai dreptate cam suna a așa ceva. de fapt eu nu atacam persoana lui Topcat nici a lui Top hat nici a lui Top dog că nu o cunosc și nici nu vreau să o atac deoarece îmi ești drag pentru că nu te enervezi în contraargumentație și chiar mi-aș dori să te cunosc personal. dar nu ca să te atac ci ca să stăm de vorbă mai puțin pe front ci ca la o masă a dragostei într-o pauză de linii inamice. Eu atacam și atac ateismul tău fiindcă nici nu te înnobilează nici nu ți se potrivește și te și alterează (în sensul original de alter ego decât cel frumos) fiind cu totul incoerent și ilogic și mai ales neștiințific. ori eu am înțeles că de fapt știința este dragostea ta iar ateismul doar rătăcirea.
1Ioan 4:1 Iubiților, nu dați crezare oricărui duh, ci cercați duhurile dacă sunt de la Dumnezeu, fiindcă mulți prooroci mincinoși au ieșit în lume. SF. MARCU ASCETUL: "Atâta adevăr se află în spusele cuiva câtă siguranță îi dau smerenia, blândețea și dragostea" Acum este publicată și viața (audio) Bătrânului care mi-a lămurit credința în iubire, aici: Fratele Traian Bădărău (Tătăică) Pentru cine dorește să fie ctitor la Catedrala Mântuirii Neamului, iată legătura. |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Statistică pe tema propusă cred că nu poți găsi. Dar dacă fabrici vreuna dă-o ca să ne amuzăm. Dar pentru că îți plac statisticile am să-ți dau eu una de la Sfântul Nicolae Velimirovici Dr.R.I.A Știința și ateii (Apendice) Cu câțiva ani în urmă, la o conferință în Londra, un ateu încerca să dovedească faptul că majoritatea savanților nu cred în Dumnezeu. Aceasta l-a jignit și l-a supărat adânc pe profesorul și savantul Tabroom, care a declarat îndată că este vorba de o minciună și o calomnie la adresa savanților, hotârând să dovedească și prin fapte adevărul spuselor sale. Cu hotărârea și tenacitatea înnăscute rasei engleze, el și-a asumat dificila sarcină de a vedea ce cred savanții despre Dumnezeu. În acest scop a trimis numeroase scrisori membrilor comunității științifice din Europa și America, punandu-le două întrebări simple și clare: Dacă cred în Dumnezeu și dacă știu vreun savant care nu crede în Dumnezeu. Și au venit răspunsuri din toate țările- răspunsuri simple și limpezi, toate asemănătoare între ele: savanții declarau că ei cred în Dumnezeu și că dogmele creștine fundamentale nu contrazic descoperirile științei moderne. Din numeroasele scrisori primite, Tabroom a făcut o carte. Un botanist scria: Cu ajutorul microscopului L-am văzut pe Dumnezeu și mă minunez și mă bucur de înțelepciunea Creatorului. Alt savant scria: Puțina știință îndepărtează de Dumnezeu și multa știință îl întoarce pe om la Dumnezeu. Această din urmă declarație este cu atât mai interesantă cu cât este absolut similară unei cugetări a Sfântului Vasile cel Mare(+379). Ateii și oamenii slabi la capitolul gândire fac din știință (din care nici nu cunosc nimic cum trebuie)un fel de credință, iar din natură o divinitate anonimă. Ei afirmă că totul trebuie pus pe seama naturii și că natura a creat toate. Asta înseamnă că natura a creat timpul și curgerea timpului, spațiul, lumina, aerul, apa, mișcarea, pământul, stelele, întunericul, plantele, animalele și omul. Bine, dar noi numim toate astea natură și ne întrebăm cine le-a creat! Cum poate natura să se creeze singură, sau cum poate fi divizată ideea de natură în natură care a creat și natură creată? Prin natura sa, soarele dă lumină și căldură. De unde are el darul de a lumina astrii și oamenii, păsările și celelalte animale, plantele și aerul? El e izvorul drag al întregii vieți, izvor de mare har nesecat, fără de care nu poate trăi nimeni. Cine l-a învățat, mai bine zis cine l-a făcut să lumineze? Cumva natura? Dacă natura, ajungem la concluzia inevitabilă că o natură în care nu era nici soare, nici lumină a creat o natură în care este și soare și lumină- însă lucrul acesta este cu neputință. Natura în care nu este lumină nu este natură, nici nu a existat așa ceva vreodată. Egoismul și trufia omenească s-au cicnit și în vechime de lucrurile lui Dumnezeu. În vremea când Pitagora studia superstițiile egiptene și indiene, la intelectualii greci domina ideea că totul a fost creat din întâmplare și că totul are loc în lume la voia întâmplării. În această rătăcire credea, înainte de a se pocăi și Sfântul Efrem Sirul(+378). Dacă vom sta să ne gândim puțin, vom vedea lesne că întâmplarea este un idol mintal asemănător și înrudit naturii care a creat totul. Faptul că savanții și-au declarat credința în Dumnezeu este mărturisirea sufletului lor, nu decurge din experiența științei lor. Știinta nici nu are ca obiect să stabilească principiile și argumentarea credinței în Dumnezeu. Savanții se folosesc de simțuri, de calcul și rațiune și sunt complet limitați la natura vizibilă. De-ar exista un milion de savanți și de-ar cerceta orice vor, nu vor descoperi nici o urmă a împărăției lui Dumnezeu- și ce valoare are credința în Dumnezeu fără nădejdea împărăției lui Dumnezeu? Credința are propria sa știință. Această știință a fost expusă de Hristos, repetată și întărită de apostoli și de mucenici și de Părinții și Sfinții Bisericii. Ea e în strictă legătură cu Sfintele Taine(preoția, pocăința, euharistia s.a.m.d). Ea e în strictă legătură și cu înnoirea duhovnicească, înnoire care este un mare har al lui Dumnezeu și constă în păstrarea curăției trupești și sufletești și în practicarea virtuților. Cea dintâi virtute este smerenia: creștinul trebuie să se socoată un nimic viu, să slujească aproapelui cu osârdie și fără fățărnicie, să se smerească, să rabde, să nu se mândrească- fiindcă cine se smerește este înălțat de Dumnezeu; cine se învinovățește este îndreptățit de Dumnezeu; cine nu crede în sine este înțeleptit de Dumnezeu. Precum se vede, aceste gânduri nu au mai nimic în comun cu gândurile savanților despre credință. Ateii ar dori ca spre confirmarea gândirii lor să aibă măcar una dintre realizările sănătoase ale muncii omului- adică prin ceva bun și binecunoscut să confirme ceea ce este rău și fatal, ca prin știință și prin savanți să sprijine gândurile lor întunecate. Decât să facă apel la rațiune, mai bine ar fi pentru ei să-și întărească credința prin faptele lor și să spună loruși și altora: Noi nu credem în Dumnezeu și prin faptele și gândurile noastre nu ținem seama de El, iar pe cel ce ne pomenește acest nume îl urâm. Și îi urâm pe cei ce țin seama de voia lui Dumnezeu. Așadar, între știință și ateism depărtarea este nemăsurat de mare.[/COLOR] Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
îți dau linkul de unde poți comanda cartea. http://www.sophia.ro/Cartea-Facerii-...arte-ro-51.htm Există și filme care demonstrează cu chimiști fost evoluționiști care au văzut că nu se poate face trecerea la coacervate, deci e imposibilă evoluția. și filme de biologie moleculară care demonstrează evoluționismul imposibil deoarece motorașul cu codița unei bacterii nu putea apărea prin evoluție deoarece fiecare bucățică care ar fi apărut era un element de selecție nefolositor care ar fi făcut posesorul să piară fiind încurcat. Trebuia codița cu motorașul să apară creat deodată. la fel și cu industria adn etc etc etc Bogdaproste dar să ști că tot te iubesc.
1Ioan 4:1 Iubiților, nu dați crezare oricărui duh, ci cercați duhurile dacă sunt de la Dumnezeu, fiindcă mulți prooroci mincinoși au ieșit în lume. SF. MARCU ASCETUL: "Atâta adevăr se află în spusele cuiva câtă siguranță îi dau smerenia, blândețea și dragostea" Acum este publicată și viața (audio) Bătrânului care mi-a lămurit credința în iubire, aici: Fratele Traian Bădărău (Tătăică) Pentru cine dorește să fie ctitor la Catedrala Mântuirii Neamului, iată legătura. Last edited by ALEXANDRU ANASTASIU; 27.05.2010 at 05:13:56. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Șarpele însă a fost folosit ca o unealtă de Satana care a intrat în el pentru a ne ispiti printr-o făptură care arăta pe atunci frumos și era cea mai plăcută omului înainte de cădere (căci avea înțeleciune instinctuală). Prin șarpe Satana a biruit pe primul om. De aceea a poruncit Dumnezeu după cădere să ajungă așa de urâtă la propriu și urâtă și de om ca să avem noi o icoană a diavolului și să-l urâm înțelegând că dacă șerpii fostele unelte ale diavolului sunt așa de urâte, veninoase și cu puteri hipnotice cu cât mai urât, veninos, hipnotic este diavolul care le-a stricat. și așa să urâm pe diavol și să fugim de el. Facere 3, „1. Sarpele insa era cel mai siret dintre toate fiarele de pe pamant, pe care le facuse Domnul Dumnezeu.[…]14. Zis-a Domnul Dumnezeu catre sarpe: "Pentru ca ai facut aceasta, blestemat sa fii intre toate animalele si intre toate fiarele campului; pe pantecele tau sa te tarasti si tarana sa mananci in toate zilele vietii tale! 15. Dusmanie voi pune intre tine si intre femeie, intre samanta ta si samanta ei; aceasta iti va zdrobi capul, iar tu ii vei intepa calcaiul". De aceea îi face plăcere lui Satana ca supușilor săi să le inducă dragoste de șerpi. Cum au ajuns idolatri în comunicare directă cu Satana ca să poată afla ce-i place lui și ce nu-i place o să găsești scris mai târziu de către mine de la Sfinții Părinți la capitolul cu istoria medicinii oculte și a idolatriei unde tratez problema mai pe larg. Ca exemple de dragoste pentru șerpi indusă la adoratorii dracilor sunt îmblânzirea șerpilor prin vrăjile hinduse, dragonii cinstiți ca dumnezei de idolatri din mai toate neamurile și timpurile, îmblânzirea șerpilor veninoși prin îndrăcirea unor sectari etc. Popii idolești chiar se făleau în pateric față de călugări și îi certau. Le spuneau că nu au o viață așa de plăcută Dumnezeului nostru cum aveau popii idolești viața atât de plăcută dracilor. Ca să demonstreze aceasta arătau că ei au mai multe vise și vedenii de la dracii lor decât călugării de la Hristos. Iar călugării fiind smeriți foloseau cuvintele jignitoare și ironice ale popilor ca să se certe pe ei înșiși că nu sunt suficient de evlavioși. Deși noi zicem că de fapt e o mare cinste ce ne-o face Hristos când nu ne trimite semne și minuni care după cum zice Sfântul Ioan Gură de Aur sunt pentru necredincioși ca să creadă sau pentru puțin credincioși ca să se întărească în credință. Pentru noi Ioan 20, "29. Iisus I-a zis: Pentru ca M-ai vazut ai crezut. Fericiti cei ce n-au vazut si au crezut!" Tot așa Sfânta Cruce, care a fost preînchipuită de șarpele de aramă, este unealta prin care Hristos l-a biruit pe drac. De aceea el fuge și o urăște căutând să o batjocorească în cultele care îl slujesc. Iar la adoratorii săi le dictează să urască tocmai simbolurile creștine, (nu a altor credințe care de fapt sunt tot ale lui dar mai mascat) și să le iubească pe ale sale: șarpele, steaua cu cinci colțuri, crucea cu brațele înfrânte și întoarsă pe dos, 666 etc. dar nu pentru că sataniștii au studiat Biblia și au vrut să ne facă sâc… ci pentru că așa le-a poruncit în vedenii și năluciri dumnezeul lor mincinos Satana. Ca să îți dai seama de dragostea Satanei pentru acest simbol de biruință asupra omului să-ți fac o mică plimbărică prin credințele idolatrilor de prin toată lumea:
|
||||
|
||||
![]()
Dragonul este o creatură mitologică de obicei descrisă ca fiind un șarpe mare și puternic sau o altă reptilă cu abilități magice și spirituale. Creaturi mitologice având câteva sau multe din caracteristicile tipice asociate dragonilor sunt comune în toate mitologiile lumii.
În zoologie, cuvântul dragon este cuprins, singur sau în combinații, în denumirea comună a unor specii de animale actuale: viermi (dragonul, numit și vierme de Guinea sau filarie de Medina), pești (dragonul de mare, peștele-dragon), reptile (dragonul de Komodo) etc. [COLOR=#444444]Numele "dragon" înseamnă "reptila morții".[/COLOR][COLOR=red][necesită citare][/COLOR] Variatele ființe care azi poartă numele de dragon probabil că nu au o singură origine, iar semnificațiile lor sunt foarte diverse. Simbol al vieții în China, animal protector în Indonezia, păzitor al săbiilor în Japonia, malefic și viclean în Europa, dragonul se întâlnește în numeroase mituri și legende. De obicei, dragonii din est, dragonii chinezești sunt ființe benefice ce aduc noroc. În mitologiile vestice, ca cea greacă sau cea celtică, dragonul este o încarnare a răului. De asemenea în mitologia persană dragonul este malefic (vezi Zahhak). În mitologiile băștinașilor americani, dar și în estul Asiei, ei sunt văzuți ca forțe primare ale naturii și ale universului. Sunt asociați cu înțelepciunea - sunt mai inteligenți ca oamenii - și cu longevitatea. De asemenea, pot avea puteri magice și supranaturale și sunt reprezentanți ai mediului acvatic. Ei personifică apa, fântânile, ploile și râurile. Unile culturi înzestrează dragonii cu darul vorbirii. Sunt de obicei înfățișați ca niște șerpi sau șopârle de dimensiuni mari, uneori împrumutând și trăsături de pasăre de pradă. Au corpuri alungite, solzoase, clocesc ouă. Dragonii au aproape întotdeauna ochi mari, trăsătură care stă la originea cuvântului "dragon" în multe culturi. Adeseori, dar nu întotdeauna, au aripi și răsuflare incandescentă. Dragonii sunt mari colecționari de comori. Cei care vorbesc sunt amatori de ghicitori. Pentru a le câștiga încrederea trebuie să participi la un concurs de ghicitori. Uneori câștigătorii sunt lăsți de dragoni călare pe ei în zbor. În simbolismul medieval, dragonii erau o imagine a apostazei, a trădării și a perfidiei, dar și a furiei și invidiei. Era asociat și cu calamitățile naturale. Multiplele capete erau simbolul decadenței și opresiunii și chiar al ereziei. Cu toate acestea, unele popoare europene au văzut în dragon un simbol al independenței, al suveranității și puterii. Dragonul poate însemna și inteligență; doborând un dragon, eroii din basme nu numai că aveau acces la comoara păzită de acesta, dar în plan simbolic însemna că a învins pe cea mai vicleană dintre creaturi. În unele mitologii, în special cea chinezească, dragonul reprezintă și norocul. Joseph Campbell, în Puterea mitului, vedea în dragon un simbol al divinității și al transcedentalului, pentru că reprezenta unitatea dintre Cer și Pământ combinând șarpele (terestru) cu aripile unei păsări sau a unui liliac (celest). Dragon chinezesc Lóng Lóng este prototipul dragonului chinezesc. Are o formă alungită de șarpe, combinată cu atributele altor animale; de cele mai multe ori nu are aripi, și deține patru gheare la fiecare picior (cinci pentru emblema imperială). Ei sunt stăpânii vremii și a apei și sunt un simbol al puterii. Dragon japonez Ryū Similar dragonilor din China și Coreea, cu trei gheare în loc de patru. Ei sunt ființe pozitive și binevoitoare (cu mici excepții) și pot îndeplini dorințe; sunt destul de rari în mitologia japoneză. Dragon corean Yong Un dragon celest, în mare, la fel ca dragonul lóng din China. Ca și lóng, yong și alți dragoni coreeni sunt asociați cu apa și vremea. yo Un dragon oceanic fără coarne, uneori identificat cu șarpele marin. kyo Un dragon de la munte. Dragon siberian Yilbegan Asemănător cu dragonii turci și slavi. Indian Dragon Vyalee Văzut de obicei în templele din India de Sud
|
||||
|
||||
![]()
Dragoni scandinavici și germanici
knucker Șarpe foarte mare înaripat sau fără aripi,neputand sa-si folosesca aripile,ele ne fiind destul de dezvoltate.Knucker nu scuipa foc,dar ese veninos.Despre ei se credea că mănâncă vite și erau asociați cu ciuma și cu molimile. Cu toate acestea, se spunea că dacă vezi un knucker vei avea noroc. Dragon slavon zmey, zmiy, or zmaj Similar cu dragonul european convențional, dar cu mai multe capete. Au respirație încinsă și/sau lasă dâre de foc în urma lui când zboară. În mitologia slavonă și în tradițiile folclorice slavone dragonul simbolizează răul. Unor dragoni li se dă nume turcești (vezi mai jos, Zilant), simbolizând conflictul de lungă durată dintre slavi și turci sau tătari. Dragonii românești balaur Balaurii sunt foarte asemănători cu slavonul zmey: foarte mari, cu înotătoare de pești și multe capete. zmeu Zmeii au derivat din dragonii slavici. Ei sunt ființe humanoide care pot zbura și au respirația de foc. Dragoni tătari Zilant Foarte asemănător cu un wyvern, zilantul este un simbol al regiunii Kazan. Termenul Zilant însuși este o inetrpretare rusească al cuvântului tătar yilan (șarpe). Dragonii din Chuvash Vere Celen Dragonii din regiunea Chuvash reflectă trăsăturile mitologiei specifice, dinaintea răspândirii islamismului Dragonii galezi Y Ddraig Goch Dragonul roșu este simbolul tradițional al Țării Galilor și apare pe steagul național galez. Dragonii maghiari (Sárkányok) zomok Este un șarpe uriaș care trăiește în mlaștină, și care, din cînd în când ucide porci sau oi. Un grup de ciobani îl poate omorî cu ușurință. sárkánykígyó Un uriaș șarpe înaripat, care nu este de fapt decât un zomok ajuns la maturitate. Este folosit uneori pentru deplasarea aeriană de către garabonciások (un tip de magicieni). Dragonii sárkánykígyó conduc furtunile și vremea rea. sárkány Un fel de dragoni cu formă umană. Mulți din ei sunt giganți cu mai multe capete. Puterea lor este dată de numărul de capete. Devin din ce în ce mai slabi pe măsură ce pierd capete. Dragoni americani Quetzalcoatl Cunoscutul zeu aztec Quetzalcoatl are înfățișarea unui șarpe cu pene. El este cel care împarte cunoașterea oamenilor și de asemenea, este un simbol al morții și al învierii. Boi-tata Un animal cu aspect de dragon (de obicei un șarpe), în cultura indienilor brazilieni. African dragons Amphisbaena Probabil originar din Africa nordică (iar mai apoi în Grecia), Amphisbaena este un dragon cu două capete (unul în față, iar celălalt la sfârșitul cozii). Capul din față ține cu dinții coada (sau gâtul capului celălalt), formând un cerc care îl ajuta să se rostogolească. Wyvern Spre deosebire de alți dragoni, Wyvernul are numai două picioare. Cu toate acestea, dat fiind că este vorba de cel mai mare dragon din lume, îi sunt suficiente pentru a-și căra prada, de exemplu un elefant. Wyvernul are dimensiuni considerabile (15 m lungime, 6 m înălțime). Wyvernul atacă doar folosindu-și dinții, coada și ghearele. Creaturi asemănătoare dragonului Un vasilisc iese dintr-un ou clocit de un cocoș. Este asemănător cu șerpii și șopârlele și, conform legendelor, poate ucide cu privirea, cu vocea, sau atingând victima. Ca Medusa, moare dacă se privește în oglindă. Leviatanul În mitologia ebraică, leviatanul este o creatură mare asemănătoare unui crocodil cu dinți fioroși; în Biblie, leviatanul poate sufla foc. Peste timp, termenul a ajuns să însemne un monstru marin de dimensiuni mari; în ebraica modernă, "leviathan" pur și simplu înseamnă "balenă". Un șarpe marin este de asemenea foarte asemănător cu dragonul, chiar dacă arată mai mult a șarpe și trăiește în apă.
|
||||
|
||||
![]()
Cum dragostea de sănătate pământească duce la moarte veșnică
Am văzut mai sus cum dragostea de sănătate fără Dumnezeu duce la moarte veșnică. Să vedem acum cum dragostea de sănătate doar pentru aici pe pământ, fără de pocăință, fără de întoarcere de la păcat, fără de interes de unirea cu Dumnezeu, adevărata sănătate, duce tot la moarte veșnică deși Dumnezeu ne îngăduie prin îndelunga Lui răbdare și neînțeleasa Sa bunătate. Facere 4, 10: „si a zis Domnul: "Ce ai facut? Glasul sangelui fratelui tau striga catre Mine din pamant. 11. Si acum esti blestemat de pamantul care si-a deschis gura sa, ca sa primeasca sangele fratelui tau din mana ta. 12. Cand vei lucra pamantul, acesta nu-si va mai da roadele sale tie; zbuciumat si fugar vei fi tu pe pamant". 13. Si a zis Cain catre Domnul Dumnezeu: "Pedeapsa mea este mai mare decat as putea-o purta. 14. De ma izgonesti acum din pamantul acesta, ma voi ascunde de la fata Ta si voi fi zbuciumat si fugar pe pamant, si oricine ma va intalni, ma va ucide". 15. Si i-a zis Domnul Dumnezeu: "Nu asa, ci tot cel ce va ucide pe Cain inseptit se va pedepsi". Si a pus Domnul Dumnezeu semn lui Cain, ca tot cel care il va intalni sa nu-l omoare. 16. Si s-a dus Cain de la fata lui Dumnezeu si a locuit in tinutul Nod, la rasarit de Eden.” Dacă ar fi vrut adevărata sănătate Cain și-ar fi cerut iertare și ar fi preferat să fie ucis de mii de ori doar să stea cu Mirele său cel iubit, să nu se despartă de la fața Lui. Dar nu, a preferat să i se dea un leac să-i fie doar bine pe pământ, să nu pățească ceva rău aici, iar că s-a dus de la fața lui Dumnezeu nici că i-a păsat. Tot așa fac cei ce nu-i interesează dacă vreo medicină încalcă sau nu porunca lui Dumnezeu sau nădejdea în El ci se iau numai după efectele pământești. Adică nu-i interesează dacă duhovnicește se strică doar să aibă rezultate concrete de vindecare la boala lor, să fie mai mult statistic decât efectul Placebo, să poată energia vindecătoare să fie palpabilă, măsurabilă, să „aibă sănătate că-i mai bună decât toate!” deci și decât dragostea lui Hristos. Să nu fie la nici un ortodox aceasta! Solomon a fost cel mai înțelept om până la Hristos. După cum Adam, cunoscând toate ierburile, inclusiv proprietățile lor medicale, a fost primul medic științific, natural, firesc, tot așa Solomon prin înțelepciunea pe care a dorit-o mai mult decât bogățiile și puterea lumească (și Dumnezeu când îți dorești ceva îți dă) a reușit să facă cel mai bun tratat de medicină din lume. Atât de bun era acel tratat că evreii nu se mai îmbolnăveau. Din această cauză le-a pierit frica de Dumnezeu și s-au dedat la încălcarea distractivă și cu voioșie a legii Lui, inclusiv la închinarea la idoli. A ajuns la putere Iezechia, de care spune Sfânta Scriptură că: 4 Regi 18, 1. „In anul al treilea al lui Osea, fiul lui Ela, regele lui Israel, s-a facut rege Iezechia, fiul lui Ahaz, regele Iudei. 2. Acesta era de douazeci si cinci de ani cand s-a facut rege si a domnit douazeci si noua de ani in Ierusalim. Numele mamei sale era Abia, fiica lui Zaharia. 3. Acesta a facut fapte placute in ochii Domnului in toate, cum facuse si David, tatal sau, ca el a desfiintat inaltimile, a sfaramat stalpii cu pisanii idolesti, Aserele, 4. Si a stricat sarpele cel de arama, pe care-l facuse Moise; chiar pana in zilele acelea fiii lui Israel il tamaiau si-l numeau Nehustan. 5. Si a nadajduit el in Domnul Dumnezeu. Ca el n-a mai fost altul intre toti regii lui Iuda, nici inainte, nici dupa; 6. Caci s-a lipit el de Domnul si nu s-a abatut de la El, ci a pazit poruncile Lui, cum poruncise Domnul lui Moise.” Vedem că până și șarpele de aramă (pe care îl dăduse Dumnezeu ca leac împotriva mușcăturii de șerpi veninoși, și care îl preînchipuia pe Hristos doctorul sufletelor și trupurilor noastre) l-a stricat deoarece evreii în nebunia lor și l-au făcut dumnezeu mincinos și se închinau ca la un idol. Parcă ar fi vrut să spună că și dacă avem o medicină normală sau chiar dumnezeiască, dacă nu este luată după porunca lui Dumnezeu și pe placul Lui, mai bine o lepădăm. Adică dacă ni se propune de medici firești pentru a fi sănătoși să avortăm, sau să mâncăm carne în post să nu facem aceasta că mai rău ne îmbolnăvim. Dacă pentru a ajunge la sănătate trebuie să alergăm la medic în zilele de sărbătoare, sau începe preocuparea noastră medicală să ne absoarbă atât de mult de nu mai cercetăm rugăciunea, Sfânta Biserică și pacea minții sau a inimii să știm că am idolatrizat medicina și efectele ei binefăcătoare. Păzea că Dumnezeu te lasă să cazi prin ceea ce-ți faci tu dumnezeu. Deci mai rău te vei îmbolnăvi din stres. Și chiar dacă ți-ar strecura cineva ideea să duci untdelemn la 7 Sfinte Masluri, păzea că e otravă. Dacă nu ai încredere într-un Sfânt Maslu cum să mai ai încrederea în 7, care e multiplu de 1. E bătaie de joc la adresa Puterii lui Dumnezeu. Dacă cineva ți-ar sugera să mergi doar la Sfântul Maslu fără să te spovedești și fără să-ți schimbi viața , sau să deschizi Evanghelia ca să ghicești de te vei vindeca sau nu greșeală mortală veșnic căci transformi pe preot în mintea ta în vrăjitor și pe Dumnezeu într-o putere oarbă, impersonală, fără dragoste și cunoștință, fără dreptate ca un fel de bioenergie cu mască ortodoxă. Nu așa! Să stricăm idolii noștri, păcatele noastre și voința noastră (de a ne vindeca indiferent dacă Dumnezeu vrea sau nu, indiferent dacă ne este de folos veșnic sau nu), să ne întoarcem la Hristos și așa să apelăm la Sfintele Lui Taine de vindecare Botezul, Spovedania, Sfântul Maslu, Împărtășania și la tainele Lui din natură - medicina firească. Aceasta este medicina pocăinței, medicina răbdării, medicina ortodoxă. Tot Iezechia a stricat cartea de medicină a lui Solomon ca evreii să se îmbolnăvească și de durerile bolii să se întoarcă la adevărata credință. Vedeți că e bună boala de aici și preabună ca să ne dea sănătate și încă veșnică? 4 Regi 20, 1. „In zilele acelea s-a imbolnavit Iezechia de moarte si a venit la el Isaia proorocul, fiul lui Amos, si i-a zis: "Asa graieste Domnul: Fa testament pentru casa ta, caci nu te vei mai insanatosi, ci vei muri!" 2. Atunci s-a intors Iezechia cu fata la perete si s-a rugat Domnului, 3. Zicand: "O, Doamne, adu-ti aminte ca am umblat inaintea fetei Tale cu credinta si cu inima dreapta si am facut cele placute in ochii Tai!" Si a plans Iezechia tare. 4. Isaia insa nu plecase inca din cetate, cand a fost cuvantul Domnului catre el si i-a zis: 5. "Intoarce-te si spune lui Iezechia, stapanul poporului Meu: Asa zice Domnul Dumnezeul lui David, stramosul tau: Am auzit rugaciunea ta si am vazut lacrimile tale; te vei vindeca si a treia zi te vei duce in templul Domnului; 6. Si voi mai adauga la zilele tale cincisprezece ani si din mana regelui Asiriei te voi izbavi pe tine si cetatea aceasta o voi apara pentru Mine si pentru David, robul Meu!" 7. Si a zis Isaia: "Luati o turta de smochine! Si au luat o turta de smochine si au pus-o pe rana si s-a insanatosit” Boala lui Iezechia era cancerul, dacă ar fi avut cartea de medicină a lui Solomon s-ar fi vindecat. Dar nu a cârtit că a ars-o, nu s-a deznădăjduit de mila lui Dumnezeu deși nemincinosul Isaia i-a spus nestrămutatele, hotărâtele, puternicele, infailibilele cuvinte ale lui Dumnezeu care nu poate fi silit de nimeni să nu și le împlinească. Dar a apelat la Sfintele Lacrimi de Pocăință leacul cel mai bun dintotdeauna și iată că L-a biruit pe Dumnezeu mutându-i dreptatea în milă pe loc. Vedeți că cea mai bună medicină, chiar și împotriva cancerului este medicina pocăinței? Și i-a dat o turtă de smochine ca să confirme medicina firească. Nu i-a dat zeamă strecurată de smochine diluată până la dispariție.
|
||||
|
||||
![]()
Iar șarpe, dar de data asta sfânt, de aramă, ca o icoană a lui Hristos:
Ioan3,14. „Si dupa cum Moise a inaltat sarpele in pustie, asa trebuie sa se inalte Fiul Omului,15. Ca tot cel ce crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica” Numerii 21, 5. „Si graia poporul impotriva lui Dumnezeu si impotriva lui Moise, zicand: "La ce ne-ai scos din pamantul Egiptului, ca sa ne omori in pustiu, ca aici nu este nici paine, nici apa si sufletul nostru s-a scarbit de aceasta hrana saracacioasa". 6. Atunci a trimis Domnul asupra poporului serpi veninosi, care muscau poporul, si a murit multime de popor din fiii lui Israel. 7. A venit deci poporul la Moise si a zis: "Am gresit, graind impotriva Domnului si impotriva ta; roaga-te Domnului, ca sa departeze serpii de la noi". Si s-a rugat Moise Domnului pentru popor. 8. Iar Domnul a zis catre Moise: "Fa-ti un sarpe de arama si-l pune pe un stalp; si de va musca sarpele pe vreun om, tot cel muscat care se va uita la el va trai. 9. Si a facut Moise un sarpe de arama si l-a pus pe un stalp; si cand un sarpe musca vreun om, acesta privea la sarpele cel de arama si traia.” După cum vedem mai sus însăși cârtirea poate aduce boli, deoarece nemulțumit fiind de realitățile date de Dumnezeu pe lângă necazul propriu-zis apare tulburarea împotrivirii voilor (sursa oricărei tulburări este împotrivirea voilor ori a voilor creaturilor ori a voilor creaturii față de voia lui Dumnezeu). Cum apare tulburarea apare stresul care poate provoca și cancer și boli psihice și de multe ori duce și la sinucidere. Pe de altă parte cârtirea aduce mânia lui Dumnezeu și supliment de boală. De exemplu, Pr. Porfirie spunea că un ucenic al lui a primit ascultarea de a nu se ruga lui Dumnezeu să îl însănătoșească. Acesta a răbdat o lună în spital apoi s-a rugat să îl însănătoșească bunătatea lui Dumnezeu pentru rugăciunile Maicii Domnului. Pr. Porfirie i-a trimis vorbă că dacă asculta și nu se ruga boala mai dura 2 săptămâni dar fiindcă s-a rugat, dorind mai mult sănătatea decât împlinirea voii lui Dumnezeu, boala va mai dura încă 2 luni, deci s-a dublat perioada. Desigur că acel creștin era avansat și trebuia astfel să învețe că e mai importantă sănătatea veșnică adică pe scurt unirea voii noastre cu cea a lui Dumnezeu decât sănătatea cea trecătoare. Nu ne cere nimeni nouă, începătorilor să nu ne rugăm pentru sănătate, dar să nu punem mai presus sănătatea decât voia lui Dumnezeu ni se cere la toți creștinii. Mai trebuie să explicăm oare ce mare păcat este a cârti că nu ne găsim leacul? Pățim ca evreii în pustie – suntem mușcați de șerpii cei veninoși și murim prin cârtire. Dar nici evreii în pustie n-au mers până acolo încât să caute șerpi veninoși și să-i roage să-i muște, de dragul homeopatiei "Similia similibus curantur" cele asemănătoare se vindecă prin cele asemănătoare. Noi creștinii să fim mai răi și să căutăm vindecare la vrăjmașii lui Hristos, la șerpii cu halat de medic înveninați împotriva adevăratei medicini și împotriva celor ce-i demască? Falșii medici și falșii teologi - într-un cuvânt medicii „ortodocși” homeopați – printre alte năzdrăvănii „teologice” și-au găsit să explice că rădăcinile homeopatiei se află în binele Bibliei. Noi vom arăta mai târziu că își are rădăcina în răul exemplificat de Sfintele Scripturi. Aici doar vom spune că șarpele de aramă ca medicament homeopat este o minciună gogonată… servită sub formă de gra(ve)nule. Sfinții Părinți spun că Mântuitorul a luat chip de păcat deci de șarpe spânzurat pe Sfânta Cruce ca să ne omoare păcatul. Aici ar fi după opinia greșită a homeopaților tratament prin asemănare. Numai că dimpotrivă e tratament prin contrarii, deci alopat "Contraria contrariis curantur" cele contrarii se vindecă prin cele contrarii. Cum? Iată: 1. Păcatul are 2 capete unul al durerii altul al plăcerii. Dacă-l iei de plăcere dai de durere veșnică dacă îl iei de durere prin lupta împotriva lui sau necaz dai de bucuria veșnică, de capătul plăcerii. Așadar păcatul e boala nu asemănarea și are 2 contrarii plăcerea și durerea. 2. Mântuitorul era șarpe de aramă și nu viu după cum se scrie în Filocalie pentru că arama este foarte dură deci nu poate fi deformată. După cum șarpele fiind de aramă nu se mișca de loc așa nici Mântuitorul nu s-a mișcat de loc spre păcat deși a luat toate păcatele noastre ale tuturor asupra Sa prin durerea Crucii. Deci nici o plăcere și în schimb toate durerile noastre, inclusiv ale iadului deci și cele veșnice. 3. Așadar Mântuitorul a vindecat boala păcatului nu prin ceea ce a produs-o adică prin plăcere ci prin contrariul ei care este durerea și care ne vindecă de păcat fiindcă este tocmai contrariul plăcerii. Pe de altă parte nu vrem să cădem în cursa întinsă de draci prin clasificarea lor a medicinii. Noi nu credem în clasificarea indusă de Hahnemann de alopatie, homeopatie și isopatie. Vom explica aceasta la capitolul clasificărilor. Pentru moment spunem doar că homeopatia are o denumire mincinoasă la fel ca și restul din ea. Conform metodelor ei ar trebui să se numească Nihilopatie deoarece nu mai rămâne nici o substanță și are așadar principiul "Nihilia nihilibus curantur" cu nimic se vindecă nimic. va urma cu: Medicina ocultă ca închinarea la idoli față de medicina firească ca închinare la o icoană a mântuirii
![]() |
Tags |
bioterapie, înșelare demonică |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez | Savonarola | Sfinti Parinti (Patrologie) | 15 | 20.07.2013 13:28:48 |
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei | tigerAvalo9 | Generalitati | 34 | 02.12.2010 15:37:16 |
Despre pacate si despre Canoanele duhovnicilor | gheorghecoser23 | Preotul | 5 | 25.06.2008 17:01:23 |
|