Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.12.2006, 22:19:38
Laurentiu Laurentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2005
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ancah
Evanghelia dupa Matei Cap. 5. 39 : Eu insa va spun voua: Nu va impotriviti celui rau; iar cui te loveste peste obrazul drept, intoarce-i si obrazul celalalt.

Intrebarea mea este, de cate ori sa intoarcem obrazul sau cu alte cuvinte, de cate ori sa-i dam voie celui rau sa ne loveasca. Oare cand putem spune: e destul! Si ce masura de aparare putem lua, care sa nu fie in contradictie cu scripturile.
DA cred ca citatul se refera la sensul de a nu intoarce rau pentru rau
Dar sa lupti pentru adevar merita nu la "sensul propriu"
Reply With Quote
Vechi 16.12.2006, 10:57:31
Senior Member

Implicit

In sensul ca un crestin adevarat poate fide ajutor cand cineva vrea sa invete un cuvant de zidire si primeste un sfat de la o persoana care are altfel de interese
Un crestin poate interveni cu un sfat de folos , ramanand ca persoana sa-si aleaga singura sfatul care ea crede ca este cele mai potrivit
Pentru ca Dumnezeu nu Mantuieste pe nimeni cu sila Dumnezeu nu-i spargator de usi
Ganditi-va cum ar fi daca Dumnezeu ar mantui pe toti la gramada fara voia lor .Raiul s-ar umple de roboti. Dar asa Dumnezeu la inzestrat pe om cu vointa libera de a alege si nu poate fi silit nici de cel rau dar nici de ingerul pazitor si numai el singur trebuie sa aleaga ce crede ca este bine
Reply With Quote
Vechi 16.12.2006, 11:02:58
Senior Member

Implicit

Citat:
Citat:
În prealabil postat de Laurentiu
Citat:
Nu stiu daca apelativul de "draguto" mi se mai potriveste. Am si eu o varsta.
Asa este : totul e permis , dar nu totul ne foloseste. Si apoi nu uita, ca vom da socoteala de orice cuvant spus.
Am postat pe forumul cresti-ortodox, in speranta unor sfaturi duhovnicesti, ceea ce am si primit din alta parte.
Iti multumesc si tie pentru sfatul dat, si eram tentata sa-l urmez, dar citind ce scrie Arsenie Boca despre rostul incercarilor m-am oprit la timp:
" Viata aceasta (pamanteasca) nu are scop in sine, ci in cealalta. A o trai ca scop in sine inseamna sa-i tai perspectiva vesniciei, inseamna sa negi, sa alungi pe Iisus din tine, sa alungi Sensul si sa ramai cu nonsensul (cu diavolul)".
In ceea ce priveste restul mesajului tau, si pentru asta ne-a dat Dumnezeu tacerea: sa tacem, cand nu avem nimic bun de spus. Iata inca o dovada, ca nu tot ce gandeste omul cu capul lui este bun si ca e mult mai bine sa apeleze la biblie si Sfintii Parinti si sa dea un raspuns corect si ziditor.
Multumesc inca odata, caci mi-ai dat dupa plinatatea inimii tale.
Iti urez un Craciun fericit!

Dumnezeu sa te binecuvanteze.
Iadul pe pamant inseamna rai in cer.
Ferice de tine daca poti sa indeplinesti aceste desavarsiri caci trebuie sa fii desavarsit ca sa duci la bun sfarsit citatele din Sf. Scriptura
Ai vazut la Parintele Arsenie Boca caci eu cred ca erea desavarsit caci toti securistii care l-au atins cu cate vreo lovitura au avut de suferit pe toata viata unii au ramas ciungii altiii ologi altii paralizatii
Vedeti ce face Domnul Dumnezeu pentru cei care-L urmeaza
Draga Laurentiu,
Imi doresc f mult sa ajung la desavarsire, impreuna cu toti care Il iubesc pe Domnul nostru Iisus Hristos. Eu insa sunt abia la inceput de drum si ma bucur din suflet ca v-am intalnit pe toti de pe acest forum, caci astfel nu ma mai simt asa singura printre straini. E greu de imaginat, dar sunt locuri in lume unde nu prea ai cui sa impartasesti bucuria de a fi crestin. Doar lui Dumnezeu...
Sa-ti dea Dumnezeu ajutor sa ajungi unde Sfintii se odihnesc unde nu este nici intristare nici suspin Caci ce este cu neputinta la om este cu putinta la Dumnezeu
Amin
Reply With Quote
Vechi 18.12.2006, 20:53:03
jeniffer jeniffer is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.10.2006
Implicit

Poate vrea sa spuna sa nu ne impotrivim celui rau, ci raului.
Reply With Quote
Vechi 18.12.2006, 22:07:37
ancah
Guest

Implicit

Asa este, Jeniffer. Noi ne impotrivim raului si implicit celui rau.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre ura.. Cum iertam celui ce ne uraste si e greseste ionut12 Generalitati 0 28.09.2010 23:46:17
Razbunarea celui sarac elisabeta cretu Intrebari utilizatori 5 24.05.2010 18:49:09
Avionul patronului celui mai mare lant de clinici pentru avort din SUA s-a prabusit i costel Stiri, actualitati, anunturi 59 19.10.2009 21:55:06
Cum si cind ne impotrivim ecumenismului dmb Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 35 07.04.2009 11:33:46