Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.07.2010, 20:39:31
eodor nastasa's Avatar
eodor nastasa eodor nastasa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.03.2010
Locație: ...
Religia: Ortodox
Implicit

Mai, daca tot ii vorba de cruci, io zic asa, sa punem mana de la mana si sa cumparam pe datorie, doua cruci de cca 5 metri, si sa le plantam frumusel, una'n fata lu' cotrocenii, si una'n fata lu' victoria palace, ca presidintile si primuslugoi, sa le vaza zi de zi, poate ca, asa'si amintesc si domniile(?) lor, ca'i un Dumnezeu deasupra lu' dansii...si cred ca aistea doua, ar fi indestulatoare, pentru tata tarina, bre...
Vechi 14.07.2010, 20:45:39
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eodor nastasa Vezi mesajul
Mai, daca tot ii vorba de cruci, io zic asa, sa punem mana de la mana si sa cumparam pe datorie, doua cruci de cca 5 metri, si sa le plantam frumusel, una'n fata lu' cotrocenii, si una'n fata lu' victoria palace, ca presidintile si primuslugoi, sa le vaza zi de zi, poate ca, asa'si amintesc si domniile(?) lor, ca'i un Dumnezeu deasupra lu' dansii...si cred ca aistea doua, ar fi indestulatoare, pentru tata tarina, bre...
Pai de unde sa-si aminteasca daca nu au nici o treaba cu El si sunt atei...si se duc doar de caterinca la intrunirile cu Patriarhul
Reply With Quote
Vechi 14.07.2010, 21:24:39
eodor nastasa's Avatar
eodor nastasa eodor nastasa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.03.2010
Locație: ...
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Pai de unde sa-si aminteasca daca nu au nici o treaba cu El si sunt atei...si se duc doar de caterinca la intrunirile cu Patriarhul
Pai atuncea, de ce jura cu mana pe Biblie, bre...de ce nu jura cu mana pe cartulia lu' domnu' darwin, A ?
Intrebasi si io'ntr-o doara, asa, sau cum mai zice elevatu', retoric, bre, retoric...
Vechi 14.07.2010, 21:32:20
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de IonelS Vezi mesajul
Nu-i rau sa ridici o cruce, cat de mare, intr-un loc public ! N-ar fi rau sa umplem tara de cruci, nu doar ca marturie de credinta, dar sa fie si reflexul nostru la nebunia lumii contemporane si a vremurilor demonice ce va sa vina peste noi ...
Nu toti oamenii au ajuns sa vada nevazutul, adica prezenta tainica a lui Hristos in cruce. De aceea indemnul meu este sa-L coboram pe Hristos de pe cruce in noi, si incepand sa iubim pe vrajmasi, sa facem bine celor ce ne aduc nedreptati, oamenii vor avea mai multe sanse sa vada ca Hristos nu este mort, ci viu, lucrator in noi. Si prin noi, vor ajunge sa redescopere si crucea Sa.
Reply With Quote
Vechi 14.07.2010, 21:41:20
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de eodor nastasa Vezi mesajul
Pai atuncea, de ce jura cu mana pe Biblie, bre...de ce nu jura cu mana pe cartulia lu' domnu' darwin, A ?
Intrebasi si io'ntr-o doara, asa, sau cum mai zice elevatu', retoric, bre, retoric...
Stii cum e cu d-alde d-astia?...jura jura ca nu fura, si l-am prins cu ( nu mai stiu ce..am uitat), in gura!...ah da, rata
Reply With Quote
Vechi 15.07.2010, 11:31:39
sergiu's Avatar
sergiu sergiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.06.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Stii cum e cu d-alde d-astia?...jura jura ca nu fura, si l-am prins cu ( nu mai stiu ce..am uitat), in gura!...ah da, rata
Vai draga, cat esti de inteligent!

Cum stiti voi gandul omului si nici un fir de par de capul cuiva nu se misca fara sa stiti voi. Nu exista lucruri sa nu va fie cunoscute - stiti si cine e ateu si se preface a fi credincios, si cine invers, cine a furat si cine nu, absolut totul stiti!
Stiti si ca acei oameni si-au pus crucile acelea de fudulie, si ca crucea "nu are nici o putere prin ea" etc etc
Data viitoare cand ma intalnesc cu vre-o taina sau nelamurire direct la voi vin...
Vechi 15.07.2010, 13:41:30
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Si cati oameni crezi ca aduce la credinta acest mod de propovaduire?
si daca cineva isi ascude credinta in Hristos la ce ar ajuta? evident la nimic.

Daca Biserica (Ortodoxa) nu ar avea cruce si simboluri religioase afisate am stii ca acolo este Biserica (casa lui Dumnezeu)?
Evident ca majoritatea dintre noi nu am sti, ci doar acei care cu harului Duhului Sfant ar vedea ceea ce nu se vede cu ochii trupesti.

Sfantul Imparat Constantin cel Mare a pus monograma lui Hristos (XP chi-ro) pe steagurile armatei sale si pe scuturie ostasilor si a castigat in numele lui Hristos batalia de la podul Milvius (Podul vulturului) cu o armata mult mai mica decat a adeversarului sau Maxentiu.
Reply With Quote
Vechi 15.07.2010, 15:38:03
costache marilena
Guest

Implicit

Eu stiu ca in satul unde m-am nascut, in Tara Barsei, toti crestinii puneau o cruce in partea din fata a casei la imbinarea acoperisului. Nu era mare, insa era frumos mesterita. O puneau cu credinta ca familia din acea gospodarie va fi ajutata in clipele grele de Domnul Hristos, Cel ce S-a jertfit pe cruce pentru noi. Deci o puneau din credinta, convingere si iubire de Dumnezeu. La raspantii de drum se puneau troite, facute de unii locuitori evlaviosi, pe cheltuiala lor, ca jertfa. Ceilalti locuitori ai satului, oridecateori, treceau pe langa troita se inchinau, astfel, aducanu-si-L in minte pe Mantuitorul. Mergand pe strada cu gadurile noastre lumesti e chiar "de bine" sa-ti aduca aminte cineva ca fara Hristos nu izbandim. Acesta este rolul troitei. Celor credinciosi dar luati de valurile vietii le era spre mantuire, spre aducere aminte de rugaciune. In schimb, celor atei, pacatosi si hulitori le este ca un junghi in coasta. Cu cat mai multe cruci vad cu atat mai mult se inversuneaza impotriva lui Dumnezeu. Ii irita la culme! Si le considera de "prost gust".
... Ca satana nu face nici cruci, nici manastiri...
Reply With Quote
Vechi 15.07.2010, 15:51:36
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de sergiu Vezi mesajul
Vai draga, cat esti de inteligent!

Cum stiti voi gandul omului si nici un fir de par de capul cuiva nu se misca fara sa stiti voi. Nu exista lucruri sa nu va fie cunoscute - stiti si cine e ateu si se preface a fi credincios, si cine invers, cine a furat si cine nu, absolut totul stiti!
Stiti si ca acei oameni si-au pus crucile acelea de fudulie, si ca crucea "nu are nici o putere prin ea" etc etc
Data viitoare cand ma intalnesc cu vre-o taina sau nelamurire direct la voi vin...
Tu nu cu mine ai un ciolan de ros ci cu intelepciunea milenara a poporului din care te tragi, acumulata nu de ieri de azi asa cum se acumuleaza conturi bancare.
Deci cred ca ai face bine sa asculti si concluziile lor profunde, inainte sa te bazezi doar pe lozinci religioase care dupa cum vezi din realitate si din faptele acestor indivizi au picioare scurte!
Evident nu toate, dar in cazul de fata da!
Reply With Quote
Vechi 15.07.2010, 16:03:42
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costache marilena Vezi mesajul
Eu stiu ca in satul unde m-am nascut, in Tara Barsei, toti crestinii puneau o cruce in partea din fata a casei la imbinarea acoperisului. Nu era mare, insa era frumos mesterita. O puneau cu credinta ca familia din acea gospodarie va fi ajutata in clipele grele de Domnul Hristos, Cel ce S-a jertfit pe cruce pentru noi. Deci o puneau din credinta, convingere si iubire de Dumnezeu. La raspantii de drum se puneau troite, facute de unii locuitori evlaviosi, pe cheltuiala lor, ca jertfa. Ceilalti locuitori ai satului, oridecateori, treceau pe langa troita se inchinau, astfel, aducanu-si-L in minte pe Mantuitorul. Mergand pe strada cu gadurile noastre lumesti e chiar "de bine" sa-ti aduca aminte cineva ca fara Hristos nu izbandim. Acesta este rolul troitei. Celor credinciosi dar luati de valurile vietii le era spre mantuire, spre aducere aminte de rugaciune. In schimb, celor atei, pacatosi si hulitori le este ca un junghi in coasta. Cu cat mai multe cruci vad cu atat mai mult se inversuneaza impotriva lui Dumnezeu. Ii irita la culme! Si le considera de "prost gust".
... Ca satana nu face nici cruci, nici manastiri...
foarte frumos ai scris. felicitari.
subscriu la cele afirmate.
Doamne ajuta.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
cruce rosie-cruce neagra dianadi Diverse Sarbatori 5 01.10.2016 12:26:21
SFINTA CRUCE cristiboss56 Din Noul Testament 47 20.01.2012 10:29:01
Iisus pe Cruce Templier Knight Din Noul Testament 14 13.12.2010 01:24:04
Cum facem cruce? Danut7 Generalitati 88 28.09.2010 00:58:35
cruce rosie cruce neagra padrevicentiu Generalitati 1 07.08.2010 11:58:19