Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Despre Sfanta Scriptura
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.08.2010, 15:17:33
penticostalulmantuibil penticostalulmantuibil is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2010
Locație: Constanta
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dobrin7m Vezi mesajul
In ceea ce priveste celelalte confesiuni, atata timp cat s-au format cu mult dupa aparitia crestinismului, prin scindari si certuri, uneori razboaie religioase, atata timp cat Iisus, in relatarile din Biblie nu spune, iata voi crestinii veti fi protestantii, sau mai stiu ce secta, nu poate sa vina nici un adept al acestor noi, prea noi formate secte, de cand e omul pe pamant, sa spuna iata noi suntem cei adevarati. Iata noi suntem de la Hristos.
Prietene, toate confesiunile crestine din ziua de azi sunt formate la foarta multa vreme dupa aparitia crestinismului. Unele la 500 de ani, altele la 1054 de ani, altele la 1500 de ani.

Macar ca toate ramurile bisericii crestine se revendica a fi Biserica de la inceput, nu exista o confesiune care sa poata sa spuna in adevar: noi suntem Biserica Primara.

Urmasii legitimi ai Bisericii primare sunt cei care in credinta, in vorbire si in fapte traiesc precum a vietuit biserica de la inceput.
Reply With Quote
Vechi 13.08.2010, 19:36:19
dobrin7m's Avatar
dobrin7m dobrin7m is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.08.2010
Locație: Londra
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
Prietene, toate confesiunile crestine din ziua de azi sunt formate la foarta multa vreme dupa aparitia crestinismului. Unele la 500 de ani, altele la 1054 de ani, altele la 1500 de ani.

Macar ca toate ramurile bisericii crestine se revendica a fi Biserica de la inceput, nu exista o confesiune care sa poata sa spuna in adevar: noi suntem Biserica Primara.

Urmasii legitimi ai Bisericii primare sunt cei care in credinta, in vorbire si in fapte traiesc precum a vietuit biserica de la inceput.
Deci: toate confesiunile autointitulate crestine sunt formate la foarte multa vreme dupa aparitia crestinismului. Admiti asta. TOATE. Sunt cuvintele tale.
Cum poate atunci oricare din ele sa vina si sa spuna ca e cea adevarata de la Hristos lasata daca s-a infiintat atat de tarziu dupa Hristos? APROAPE TOATE au avut la baza cate o persoana bogata care s-a crezut nu stiu cine si cu averea a intemeiat secta respectiva. Aproape toate vin din America unde se stie ca exista un amalgam de religii si culturi, si care si-au pus amprenta pe traitorii de pe acel continent.
Toate generatiile de oameni de la Hristos pana la aparitia vreunei secte inseamna ca au trait in intuneric fara sa fie pe calea cea buna? Atunci nu renegati voi chiar si Faptele Apostolilor ca neinsemnand nimic in ochii vostrii? Ce au propovaduit ei si ce credinta a ramas dupa Hristos si pana la intemeierea nu stiu carei secte in anul nu stiu care? Cum poate o secta sa vina sa spuna ca noi stim adevarul daca l-a relevat atat de tarziu in istorie, in zilele noastre noastre?
\
Biserica de la inceput nu este cea care se revendica ci cea care este. Si este doar una. Cuvantul orto inseamna vechi si doxa inseamna invatatura. Insasi ortodox inseamna invatatura primara. Este singura care s-a pastrat, atentie, nu s-a revendicat, s-a pastrat neatinsa si a continuat ceea ce au inceput atunci Hristos si Apostolii sai. De aceea este adevarata pentru ca nu a permis niciodata in istorie sa vina cineva si sa schimbe ceva din dorinta de nou. A ramas exact asa cum a fost ea lasata atunci in anul 1 dupa Hristos. Pe teritoriul tarii noastre acum cateva sute de ani, era doar ortodoxie si atat, in secolele 15 - 18 si nu isi puneau problema ca nu cunosc Biserica adevarata. Domnitorii nostrii respectau ortodoxia si ajutau cu tot ce puteau Biserica ortodoxa. Manastirile din Muntele Athos dainuiesc de secole pe munte si sunt ortodoxe si in zilele noastre. Pustnicii retrasi in sihastrie sunt ortodocsi fie in muntele Athos fie in muntii nostrii, fie la Ierusalim. Dintotdeauna au fost pustnici care si-au inchinat viata si existenta lui Hristos dar niciodata nu am auzit de un pustnic penticostal sau baptist, protestant, sau mai stiu eu ce si niciodata nu am vazut un pustnic bogat dar penticostal putred de bogat, sau portestant sau baptist, sau evanghelist am vazut si unul ci multi. Toti sub umbrela credintei invart bani grei, si traiesc pe picior mare. Se folosesc de naivitatea multor oameni pe care ii atrag in asa zisa biserica lor, ii folosesc ca scut ca sa isi faca treburile lor murdare. Aveti idee pe unde calatoreste bunul vostru predicator in timp ce voi va rugati sectantilor? Intr-o adunare penticostala am vazut saraci amagiti cu mantuirea cum dansau si strigau, pe muzica disco, in timp ce predicatorul lor era plecat in Norvegia cica la intalnire confesionala. Si nu are rost sa spunem ce faceau ei acolo. Nu asta este credinta adevarata. Treziti-va sarmani oameni si indreptati-va pasii pe calea cea dreapta. Iar daca nu vreti sa o faceti, atunci macar lasati in pace pe cei care isi doresc sa pastreze calea cea dreapta.
Nu am vazut ortodox sa traga omul pe strada sa il lamureasca sa vina la Biserica in schimb sectant care are ordine precise , sa faca asta am vazut. Li se promit inaintari in sanul confesiunilor lor daca aduc cat mai multi oameni. Seamana urat de tot a Diavol. Unde exista conditionari de acest gen si compromisuri nu poate fi credinta adevarata.

Omul merge pe calea cea buna dar tot timpul trebuie sa fie cineva care sa ii puna piedica. Degeaba o faceti sectantilor ca omul bun se impiedica, dar se ridica si merge mai departe.
Reply With Quote
Vechi 13.08.2010, 20:15:32
Banned

Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Se pare ca va iubiti mult biserica. Acesta este un lucru bun. Foarte bun.
De fapt este si singurul lucru bun care reiese din postarea dumneavoastra.

In rest doar povesti. Multe povesti. Prea multe.
Am sa va raspund doar la una. Daca doriti un raspuns si la celelalte, luati-le pe rand.
Multe binecuvantari.

Citat:
APROAPE TOATE au avut la baza cate o persoana bogata care s-a crezut nu stiu cine si cu averea a intemeiat secta respectiva.
Credinciosii care au fost considerati fondatorii penticostalismului au fost oameni saraci. Nici Parham si Seymour in America si nici Bradin in Romania nu au stralucit la capitolul bogatie.

Daca ar fi intemeiat ceva cu averea lor ar fi dat faliment imediat.
A fost insa Duhul Sfant care s-a indurat si a produs o mare miscare spirituala.
Reply With Quote
Vechi 13.08.2010, 21:16:59
dobrin7m's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Se pare ca va iubiti mult biserica. Acesta este un lucru bun. Foarte bun.
De fapt este si singurul lucru bun care reiese din postarea dumneavoastra.

In rest doar povesti. Multe povesti. Prea multe.
Am sa va raspund doar la una. Daca doriti un raspuns si la celelalte, luati-le pe rand.
Multe binecuvantari.

Credinciosii care au fost considerati fondatorii penticostalismului au fost oameni saraci. Nici Parham si Seymour in America si nici Bradin in Romania nu au stralucit la capitolul bogatie.

Daca ar fi intemeiat ceva cu averea lor ar fi dat faliment imediat.
A fost insa Duhul Sfant care s-a indurat si a produs o mare miscare spirituala.
Am spus , aproape toate , nu toate. Ca miscarea penticostala a avut sau nu la baza averea unui bogat nu cred ca intereseaza pe nimeni. Eu am vorbit la general, nu am luat fiecare secta in parte sa spun cand cum si cine a infiintat-o. Asta este un alt subiect.
Adevarul e unul. V-ati infiintat tarziu incoace, Parham si Seymour ai vostrii sunt americani contemporani. Iar daca a fost Duhul Sfant care s-a indurat si a produs o mare miscare spirituala, ar fi trebuit sa existe printre proorocirile marilor prooroci din Biblie si acest fapt.
Cam mult a lasat Duhul Sfant poporul in intuneric pana la asa zisa voastra miscare spirituala care a inceput de abia in jurul anului 1900. Care va sa zica 1900 de ani poporul nu a trait in dreapta credinta?
Si de ce vorbiti de faliment? este cumva miscarea dvs penticostala o afacere? De fapt asta si este. Tot ce a inceput tarziu, in zilele noastre contemporane, nu poate fi credinta dreapta, drept inseamna continuu, de la Hristos incoace, la voi e un segment de dreapta de la 1900 incoace. Si tot ce a inceput acum, in zilele noastre, a inceput cu un scop in ceea ce priveste credinta. Nu dezbat aici acest subiect.

Nimic din ce am spus nu este poveste, este istoria noastra a omenirii care poate fi probata prin arhelogie, manuscrise, etc. in muntele Athos exista manuscrise vechi si din sec. 12 care atesta ortodoxia. Sunt zeci de mii de carti acolo care atesta Biserica adevarata. Legat de Domnitorii nostrii, vreti nu vreti au existat in tarisoara asta a noastra, au condus poporul roman in secolele trecute, exista manuscrise care atesta apartenenta la ortodoxie a lor. Multi domnitori romani au ajutat manastirile din Sfantul Munte, si asta este istoria noastra a romanilor. Iar daca dvs contestati istoria acestei tari, ca sunt povesti atunci nu va numiti roman. Si vrem nu vrem istoria tarii noastre este impletita cu credinta. Un popor fara de istorie nu este popor.
Legat de pustnici. In muntele Athos sunt pustnici stiuti doar de Dumnezeu, exista si astazi nu sunt povesti. Traiesc in munte, sunt ortodocsi si se roaga si pentru dvs si pentru mine si pentru toata omenirea si ascultati-ma bine ca stiu ce spun.
Limba greaca nu este o poveste . Ea este reala: orto inseamna vechi si doxa inseamna invatatura. ortodox inseamna invatatura veche, INVATATURA PRIMARA, BISERICA PRIMARA, cum va place sa spuneti. In limba greaca cuvantul in sine: ortodox inseamna dreapta marire.
Marirea pe care o aducem lui Dumnezeu, Fecioarei Maria si lui Iisus este cea dreapta. Dreapta marire - ortodoxia
Reply With Quote
Vechi 13.08.2010, 21:34:23
52ZIZO 52ZIZO is offline
Banned

Data înregistrării: 24.06.2010
Locație: Japonia
Implicit ai analizat dar nu ai raspuns?

Citat:
Draga mea , mintea ta e un pic incalcita, sau poate doresti sa incalcesti mintile altora.

Spui: cel ce a facut filmul nu era om?
am sa analizez aceasta propozitie.
1. Am spus vreodata eu ca nu era om? Oare de ce pe tine te-a dus gandul la asta? Incep sa cred ca cel care a facut filmul era om, dar saracul nu facea din propria lui vointa asta ci indemnat de Diavol pentru a induce in eroare oamenii crestini buni iar tu fara sa vrei ai pus sub alta lumina acum totul prin intrebarea asta. E adevarat ca toti suntem oameni, dar unii pe cale buna cu ganduri bune si altii pe cale rea cu ganduri rele.
2. Ai scris OM cu litere mari de tot ceea ce se intelege ca omul e mai presus de orice si oricine. E o chestie psihologica. Atunci cand cititorul vede OM cu litere mari e ca si cum ar fi ceva suprem si asa este cel putin in mintea celui care scrie adica a ta. Iata cum esti deja pe calea cea rea si in loc sa te intorci inapoi alergi pe ea. Suprem este Dumnezeu si Domnul Iisus Hristos. Oamenii sunt mici si umili. deci cu litere mici.

Cand am spus ca noi ne spunem unul altuia si incercam sa intelegem fireste ca inseamna si scris, si citit, si spus, dar asa e diavolul ispiteste intotdeauna. Nu conteaza cum te manifesti in credinta, prin scris, citit, cantat, vorbit, ci conteaza daca o faci asta doar pentru a-ti arata iubirea fata de credinta sau o faci pentru a sminti oamenii de pe calea cea buna.
am gresit, voiam sa pin ghilimele. Ai vrea sa raspunzi acum?
Reply With Quote
Vechi 13.08.2010, 21:36:53
Banned

Implicit

Citat:
Limba greaca nu este o poveste . Ea este reala: orto inseamna vechi si doxa inseamna invatatura. ortodox inseamna invatatura veche, INVATATURA PRIMARA, BISERICA PRIMARA, cum va place sa spuneti.
Domnul meu, limba greaca nu este o poveste. Dumneavoastra spuneti povesti. In limba romana, nu in cea greaca.

Biserica Ortodoxa a aparut in 1054 la marea Schisma. Pana atunci exista doar Biserica.
Numele „ortodox” nu are relevanta in subiectul ridicat de dumneavoastra.

Astfel de argumente va pot aduce si eu: Pentecost inseamna Cincizecime si este ziua de nastere a Bisericii. Prin urmare Biserica Penticostala este Biserica de la Rusalii.

Catolicii pot aduce si ei in favoarea lor astfel de argumente cate vreti.

Insa Biserica Primara, cea care a fost infiintata la Rusalii nu mai exista. Adica nu mai exista in unitate, din nefericire s-a dezbinat. In mai multe denominatii. Fiecare confesiune (incluzand Bisericile Monofizite, BO, BC si NP) afirma ca ea este continuatoarea legitima a Bisericii Primare.
Problema fiecareia este ca nu poate dovedi nicicum aceasta.

Eu cred ca cei care fac parte din Biserica gandesc, vorbesc, cred si actioneaza la fel ca si crestinii Bisericii Primare.

Last edited by penticostalulmantuibil; 13.08.2010 at 21:41:28.
Reply With Quote
Vechi 13.08.2010, 22:23:42
dobrin7m's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Domnul meu, limba greaca nu este o poveste. Dumneavoastra spuneti povesti. In limba romana, nu in cea greaca.

Biserica Ortodoxa a aparut in 1054 la marea Schisma. Pana atunci exista doar Biserica.
Numele „ortodox” nu are relevanta in subiectul ridicat de dumneavoastra.

Astfel de argumente va pot aduce si eu: Pentecost inseamna Cincizecime si este ziua de nastere a Bisericii. Prin urmare Biserica Penticostala este Biserica de la Rusalii.

Catolicii pot aduce si ei in favoarea lor astfel de argumente cate vreti.

Insa Biserica Primara, cea care a fost infiintata la Rusalii nu mai exista. Adica nu mai exista in unitate, din nefericire s-a dezbinat. In mai multe denominatii. Fiecare confesiune (incluzand Bisericile Monofizite, BO, BC si NP) afirma ca ea este continuatoarea legitima a Bisericii Primare.
Problema fiecareia este ca nu poate dovedi nicicum aceasta.

Eu cred ca cei care fac parte din Biserica gandesc, vorbesc, cred si actioneaza la fel ca si crestinii Bisericii Primare.
Fals. La Marea Schisma din anul 1054 s-a scindat crestinismul in doua mari ramuri. S-a scindat, nu s-a infiintat. Si o ramura si alta provin din Biserica crestina. Termenul scindare nu e tot una cu infiintare. Ramura vestica a crestinilor sunt catolicii de astazi si ramura rasariteana sunt ortodocsii. va spuneam mai sus ca istoria este strans impletita cu credinta. Odata cu destramarea imperiului roman au inceput si dispute in sanul Bisericii. Tensiunile dintre est si vest au avut multe cauze. Printre multe, amintesc: dorinta occidentului de a interzice venerarea icoanelor, practici noi liturgice aparute in occident pe care rasaritul nu le-a acceptat. Cum spuneam rasaritul, ortodocsii au dorit pastrarea credintei cea drepte lasate de Iisus fara modificari aduse de-a lungul timpului. Un exemplu: folosirea painii nedospite, celibatul preotilor din occident, dar fireste si dorinta occidentului de plasa puterea unui singur om, numit Papa.

Ortodoxia este cea care si-a pastrat vechea traditie, si nu a facut decat sa continue ce au inceput Iisus si Apostolii.
Nu contest catolicismul, trebuie sa dam Cezarului ce e al Cezarului, adica catolicismul este ramura din Biserica Crestina ca si noi ortodocsii. Mostenim impreuna catolici si ortodocsi aceeasi credinta, dar tot ce au adus nou in sanul lor, a facut ca ramura catolica sa sufere schimbari continue fata de legea lasata de Iisus si Apostoli. De aceea eu spun ca nu mai este credinta lor cea curata, din aceasta cauza.
Daca privim in istorie vom vedea ca ortodoxismul nu s-a mai scindat, din el nu a mai aparut nici o alta ramurica, a ramas dreapta si curata, in schimb catolicismul a suferit schimbari mereu, din ei s-au desprins protestantii, luteranii, etc. sa nu uitam crimele facute in timpul inchizitiei, si gravele erori care au costat foarte multe vieti omenesti si in care a fost implicat catolicismul. Nicaieri in istorie nu spune de razboaie si crime in care a fost implicata ortodoxia.
Legat de pentecost:
πεντηκοστη - din greaca cincizecime - inseamna sarbatoarea de Pogorare a Duhului Sfant de Rusalii si se refera la sarbatoarea crestina prin care s-a pogorat Duhul Sfant asupra Apostolilor. De atunci s-a impamantenit si expresia Pogorarea Duhului Sfant = Ziua de nastere a Bisericii, referindu-se clar la Noua Lege pe care o propovaduiau Apostolii dupa pogorare.
Sa va luati numele de la o sarbatoare crestina si sa spuneti acum in anul 1900 ca voi sunteti credinta cea adevarata este cea mai mare sarlatanie vazuta vreodata.
Reply With Quote
Vechi 13.08.2010, 22:57:57
52ZIZO 52ZIZO is offline
Banned

Data înregistrării: 24.06.2010
Locație: Japonia
Implicit mai varsa-ti veninul si pe altii!

Citat:
Draga mea , mintea ta e un pic incalcita, sau poate doresti sa incalcesti mintile altora.

Spui: cel ce a facut filmul nu era OM?
am sa analizez aceasta propozitie.
1. Am spus vreodata eu ca nu era om? Oare de ce pe tine te-a dus gandul la asta? Incep sa cred ca cel care a facut filmul era om, dar saracul nu facea din propria lui vointa asta ci indemnat de Diavol pentru a induce in eroare oamenii crestini buni iar tu fara sa vrei ai pus sub alta lumina acum totul prin intrebarea asta. E adevarat ca toti suntem oameni, dar unii pe cale buna cu ganduri bune si altii pe cale rea cu ganduri rele.
2. Ai scris OM cu litere mari de tot ceea ce se intelege ca omul e mai presus de orice si oricine. E o chestie psihologica. Atunci cand cititorul vede OM cu litere mari e ca si cum ar fi ceva suprem si asa este cel putin in mintea celui care scrie adica a ta. Iata cum esti deja pe calea cea rea si in loc sa te intorci inapoi alergi pe ea. Suprem este Dumnezeu si Domnul Iisus Hristos. Oamenii sunt mici si umili. deci cu litere mici.

Cand am spus ca noi ne spunem unul altuia si incercam sa intelegem fireste ca inseamna si scris, si citit, si spus, dar asa e diavolul ispiteste intotdeauna. Nu conteaza cum te manifesti in credinta, prin scris, citit, cantat, vorbit, ci conteaza daca o faci asta doar pentru a-ti arata iubirea fata de credinta sau o faci pentru a sminti oamenii de pe calea cea buna.
Ai dreptate, am gresit scriind cu litere mari. Intentionam doar sa subliniez cuvantul. Nicicand as spune ca omul ar fi ceva, cand in realitate este tarana si atat. Dar ce zici de americani si englezi ca scriu intotdeauna in mod obligatoriu pronumele personal "eu" cu litera mare "I"?
Reply With Quote
Vechi 13.08.2010, 23:17:27
Banned

Implicit

Citat:
Printre multe, amintesc: dorinta occidentului de a interzice venerarea icoanelor, practici noi liturgice aparute in occident pe care rasaritul nu le-a acceptat.
Printre multe povesti amintiti si aceasta veche poveste: noi suntem cei care au pastrat credinta de la inceput.
Poveste pe care am anticipat ca o veti spune.
Doar un amanunt ati adaugat: ceilalti sunt sarlatani. Trebuia sa-mi imaginez :))
Cele bune...
Reply With Quote
Vechi 14.08.2010, 09:32:09
dobrin7m's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Printre multe povesti amintiti si aceasta veche poveste: noi suntem cei care au pastrat credinta de la inceput.
Poveste pe care am anticipat ca o veti spune.
Doar un amanunt ati adaugat: ceilalti sunt sarlatani. Trebuia sa-mi imaginez :))
Cele bune...
Tipic sectar. rastalmacirea in tot si toate.
Ati zis: ceilalti sunt sarlatani. Cand am afirmat eu asa ceva? Eu am spus ca americanii vostrii au luat numele de la Sarbatoarea noastra crestina si au infiintat in anul 1900 secta voastra si ca asta este sarlatanie.
Acum cei care v-ati pierdut sufletele in sanul acestor secte, nu sunteti sarlatani, Doamne fereste, sunteti pacaliti de Diavol. Atat. V-a pacalit si orbecaiti pe o cale care nu duce nicaieri.
Acum in legatura cu acuzele de povesti. Ce usor incercati sa induceti in eroare oamenii, strecurandu-le in suflet indoiala despre adevarata credinta spunandu-le ca sunt povesti, profitand de faptul ca nu toti au avut posibilitatea sa studieze istoria omenirii, istoria religiilor si deci sunt in necunostinta de cauza. Oameni incercati sa studiati cat mai mult despre toate religiile, cititi tot ce puteti citi, si apoi trageti concluzia singuri care e adevarata credinta. Eu zic ca se poate.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
minunat Anna Alte Religii 14 07.11.2017 18:59:48
toti sfintii florin112 Sfinti Parinti (Patrologie) 8 10.01.2013 18:47:12
Fără dragoste, viața nu are sens! - Un text minunat laurastifter Generalitati 7 27.07.2011 22:09:55
Viața copilului pusă pe cântar: site-ul care lasă cititorii să voteze pentru o viață colaps Generalitati 24 23.11.2010 22:27:05
COPIL SALVAT MINUNAT DE UN CALUGAR Iustin44 Intamplari adevarate 5 13.04.2008 23:13:31