Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.12.2010, 01:18:47
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

http://www.youtube.com/watch?v=L6Cuz0bZNOU

Oamenii de mai sus stiu bine ce se mananca de Pasti si de Craciun, tin post, merg la biserica, dar nu stiu ce exact se sarbatoreste de Pasti si de Craciun.
Vechi 12.12.2010, 11:41:17
eodor nastasa's Avatar
eodor nastasa eodor nastasa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.03.2010
Locație: ...
Religia: Ortodox
Implicit

Credinta noastra sade intr-o fleica de porc...cat de "min(c)i" am ajuns bre.
Vechi 12.12.2010, 12:52:10
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
http://www.youtube.com/watch?v=L6Cuz0bZNOU

Oamenii de mai sus stiu bine ce se mananca de Pasti si de Craciun, tin post, merg la biserica, dar nu stiu ce exact se sarbatoreste de Pasti si de Craciun.
Sunt in stare de soc si nu-mi revin.
Este chiar f. graitor in ce stare s-a ajuns. Si este f.trist. Imi vine sa plang si nu sa rad.
Vechi 12.12.2010, 13:01:08
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Implicit

Este unul din exemplele dramatice prin care se arata ca lumea nu are habar de ce este (semnifica) craciunul si pastele ! Dar sunt mult prea numeroase nestiintele noastre legate desigur tot de paste si de craciun numai ca pe noi ceilalti nu mai are cine sa ne filmeze ! Desi mergem la biserica, cintam la strana sau pe linga ea, postim, ne rugam de se rup grinzile prin casa, face ditamai colivele si cozonacii, s.a.m.d.
Mult prea multi nu stim multe si ... traim f. bine , fara macar sa ne pese !

Last edited by zaharia_2009; 12.12.2010 at 13:38:02.
Reply With Quote
Vechi 12.12.2010, 13:55:36
mirabela mirabela is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.03.2009
Locație: germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Sunt in stare de soc si nu-mi revin.
Este chiar f. graitor in ce stare s-a ajuns. Si este f.trist. Imi vine sa plang si nu sa rad.
Da, am o masina de facut paine brotautomat, cumpar faina alba cu drojdie(weissbrot mit hefe, 39 centi), si o fac cu apa 320 ml, sare, si o lingura ulei. El o mixeaza, o creste si o coace. Costa undeva in jur de 40 euro. Se mai pot face aluaturi, marmelada, si alte tipuri de paine.
Reply With Quote
Vechi 12.12.2010, 14:29:44
carmina carmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.01.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Credeti ca, la intrebarea: de ce impodobim bradul de Craciun - vor fi raspunsuri neaos ortodoxe? Ma indoiesc.
Reply With Quote
Vechi 12.12.2010, 14:32:26
hanico's Avatar
hanico hanico is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.06.2007
Locație: Moldova lui Stefan
Trimite un mesaj prin AIM pentru hanico
Implicit Blandetea lui Hristos

Chiar daca Mihnea era ortodox si tinea postul doar de carne ce nevoie era sa il tragem de urechi spunandu-i vezi ca se posteste asa si asa? De unde stim eu sau tu sau altul, ca Mihnea nu are alta nevointa: metaniile, rugaciunea de miezul noptii, citirea la psaltire s.a.m.d.?
Dumnezeu cunoaste nevointa si puterile fiecaruia si daca e cineva in drept sa faca o observatie acela sa o faca cu blindete, ca si Hristos nu i-a intors pe pacatosi decit cu blindete si dragoste catre Dumnezeu! Doamne ajuta!
Vechi 12.12.2010, 15:19:41
zaharia_2009's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de hanico Vezi mesajul
Chiar daca Mihnea era ortodox si tinea postul doar de carne ce nevoie era sa il tragem de urechi spunandu-i vezi ca se posteste asa si asa? De unde stim eu sau tu sau altul, ca Mihnea nu are alta nevointa: metaniile, rugaciunea de miezul noptii, citirea la psaltire s.a.m.d.?
Dumnezeu cunoaste nevointa si puterile fiecaruia si daca e cineva in drept sa faca o observatie acela sa o faca cu blindete, ca si Hristos nu i-a intors pe pacatosi decit cu blindete si dragoste catre Dumnezeu! Doamne ajuta!
Apropos sora, pe zarafii schimbatori de bani sau pe vinzatorii de animale din templu tot cu vorba buna i-a intors Hristos ?

Dar pe fariseii care-l certau ca vindeca simbata tot asa mieros i-a pus la punct?
Dar cind a fost intrebat de farisei si saduchei, la templu, cu ce putere si cu ce autoritate invata el poporul si face minuni, tot asa frumos le-a vorbit si le-a dat raspunsul ?

Mai , si era unul pe aici care zicea ca suntem multi care nu stim f.multe dar traim f. bine !
Vechi 12.12.2010, 17:18:18
hanico's Avatar
hanico hanico is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.06.2007
Locație: Moldova lui Stefan
Trimite un mesaj prin AIM pentru hanico
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Apropos sora, pe zarafii schimbatori de bani sau pe vinzatorii de animale din templu tot cu vorba buna i-a intors Hristos ?

Dar pe fariseii care-l certau ca vindeca simbata tot asa mieros i-a pus la punct?
Dar cind a fost intrebat de farisei si saduchei, la templu, cu ce putere si cu ce autoritate invata el poporul si face minuni, tot asa frumos le-a vorbit si le-a dat raspunsul ?

Mai , si era unul pe aici care zicea ca suntem multi care nu stim f.multe dar traim f. bine !
Slava Domnului ca blandetea si iubirea Lui Hristos sunt mai mari ca dreptatea Sa, altminteri lumea era sfarsita de mult!
Vechi 12.12.2010, 18:16:09
zaharia_2009's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de hanico Vezi mesajul
Slava Domnului ca blandetea si iubirea Lui Hristos sunt mai mari ca dreptatea Sa, altminteri lumea era sfarsita de mult!
Dumneata sora ai dato-n sfaturi , dar eu am vorbit serios. Ma asteptam la altceva . In sfirsit, acum ramine asa ! Asa cum a spus acel ,,cineva" mai sus !

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Hramuri in Romania ! windorin Biserica Ortodoxa Romana 14 05.10.2016 00:11:10
Let's do it Romania Florin-Ionut Intamplari adevarate 20 28.09.2010 13:05:55
Romania bunului simt ...sau ....Romania nesimtirii ! elenavioletacocos Generalitati 22 22.11.2009 22:58:28
Romania IonutS Generalitati 3 10.05.2009 01:38:27
Romania ancah Generalitati 5 27.09.2007 17:08:53