![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Felicitari pentru promovarea examenului, Vasilik!
Multumesc pentru incurajare, Anisoara! Doamne ajuta si numai bine! |
|
|||
|
|||
![]()
Buna ziua,
A trecut ceva vreme de cand nu am mai scris... Sper sa nu ma intelegeti gresit, va rog. Alerg la voi, pentru ca voi sunteti prietenii mei aici. Voi m-ati ridicat cand mi-a fost atat de greu si nu am la cine sa alerg decat la voi. Oarecum lucrurile erau ok pana in prezent. Eu la servici, cel mic la gradi, doar cu raceli printre ele si mici lucruri de care m-am mai izbit. Vreau doar sa intreb, cu mare umilinta, daca este cineva dispus sa ma ajute urgent si temporar, cu niste bani pentru a putea plati strict cele obligatorii (chiria, gradinita, intretinerea si curentul) ? Luni mi s-a spus ca salariul va intarzia cu doua saptamani, in cel mai rau trei saptamani, iar eu nu am nicio economie (cu cea mai mare sinceritate, nu am putut sa pun deoparte din multe motive). Sunt deja in pana, alertata cat se poate. Nimeni nu doreste amanare iar eu deja sunt ingrijorata de ce se intampla asta la munca... Va rog mult de tot. Va raman pe veci recunoscatoare. Maria |
|
|||
|
|||
![]()
Cu toata rusinea, va mai intreb o data... poate cineva de aici sa ma ajute pentru maine? Multumesc mult de tot.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Consider ca ceea ce incerci tu sa faci aici e foarte urat.Hai s-o luam logic.Spuneai ca nu mai vezi cale de iesire iti spun sigur cale de iesire exista insa n-ai dorit tu sa iesi din situatia respectiva(daca ea chiar exista).Fiind din bucuresti puteai foarte usor sa te angajezi intr-un call-center,o spun din propria experienta(eu am fost intr-o situatie mult mai disperata).Acolo se cauta mereu forta de munca proaspata,salariul nu este stralucit,dar hai sa fim seriosi ai fi supravietuit,pe de alta parte ti-ai fi putut cauta colege de apartament pt a plati o chirie mult mai mica.Exista programe speciale ce protejeaza mama si copilul,dar ai preferat sa nu ceri ajutor,ei te-ar fi ajutat cu un loc unde ti-ai fi putut lasa copilul cat timp tu esti la serviciu.Dar repet trebuie putina buna-vointa din partea ta.in plus familia,normal sa te respinga daca vad cu ce te ocupi.Ai facut ipoteca pe casa parintilor sa inteleg?pt ca nimeni nu si-a pus intrebarea ce ai ipotecat tu de vreme ce stai cu chirie.Ai vrut un castig necinstit si ti-ai luat rasplata,sincera sa fiu(daca ceea ce spui tu este cat de cat real).Trag concluzia dupa situatia tensionata cu familia ca fie ai ipotecat ceva fara stirea lor,fie ai incercat sa-i inseli.Faptul ca te lamentezi acum si ceri imprumuturi,mizand pe bunatatea unor oameni cu frica lui Dumnezeu e foarte urat.Sincera sa fiu am ajuns sa citesc acest post cautand pe google asta :"ce sa faci cand simti ca nu mai poti".Situatia mea e poate cu mult mai grea si mai trista decat a ta,dar sincer n-as putea profita de bunatatea unor oameni in asa fel.Eu cautam un sfat,tu vad ca doresti doar castiguri financiare fara munca.Mizezi pe latura sensibila si traiesti "bine" sa spunem asa.De ce nu urmezi sfaturile date si stai sa te lamentezi la cat de grea e viata si ca nu mai poti trai asa?Eu mi-am pierdut si mama si tatal,nu am lucrat o buna bucata de vreme insa m-am zbatut si mi-am gasit intr-un final.Nu m-a ajutat nimeni,dar am reusit.Insa nu cersind,nu lamentandu-ma,nu refuzand solutii date de oameni bine-voitori.Si te mai intreb un lucru,daca ti-e viata asa grea de ce platesti un serviciu,cum ar fi internetul,si telefonia :).Sfatul meu taie din radacina cheltuielile inutile si pune-te pe picioare.In alta ordine de idei sper sa nu reusesti sa inseli :).Dumnezeu e acolo sus si ne face sa platim intr-un final sa stii.Imi cer scuze celorlalti poate am fost cam dura,insa uneori trebuie sa fii si transant.Dumnezeu inainte de toate nu iubeste minciuna! |
|
|||
|
|||
![]()
Buna Maria
Nu ai o alta ruda cu care ai putea lasa copilasul si tu sa ti cauti de munca in alta tara. Eu locuiesc in Anglia si poate te as putea ajuta. Daca esti interesata lasa mi adresa ta de mail. Elena |
|
|||
|
|||
![]()
Suntem doar noi doi. Multumesc pentru mana de ajutor. Mai am totusi sperante ca voi putea sa platesc taxa de studii... Nu stiu cum...
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu stiu daca are vreo importanta, insa vroiam sa va spun ca de maine teoretic nu o sa am internet. O sa-l taie. Poate doar daca gasesc vreo retea wireless neparolata voi mai putea scrie (daca trebuie). Insa, in cazul in care nu o sa mai pot scrie, va doresc de pe acum Craciun fericit si un An Nou minunat! Imi pare rau daca v-am suparat pe unii dintre voi sau pe toti cu problemele mele, promit sa nu va mai deranjez, sau cel putin voi incerca. Si mai promit ca o sa ma straduiesc mai mult sa avem un viitor mai bun. Poate totusi mila lui Dumnezeu ajunge si la noi. Va rog sa va rugati si pentru noi daca puteti. Mai am 5 lei pana la mijlocul lui ianuarie. N-am reusit sa-i cumpar nimic celui mic. Sunt foarte trista, insa sper sa nu mai ajung vreodata asa...
Numai bine va doresc! Maria |
|
|||
|
|||
![]()
Probabil nu se pot compara temerile unui student obisnuit (examene, colocvii, promovari, etc) cu ale unei mame singure in preajma Craciunului... Nu poti ajunge la ai tai, macar acum de sarbatori? Poate primesti un ajutor de la tatal copilului? daca nu, nu ai prietene, colege pe care sa le vizitezi de Craciun? mergi la vreo biserica? acolo ai putea sa intalnesti persoane binevoitoare si cu siguranta si tu si cel mic veti primi dulciuri, fructe, sau poate chiar un cadou; la noi la biserica pana acum s-a facut in fiecare an serbare de Craciun, cu cadouri pt copii, pom, chiar si "Mos Craciun" (recunosc ca anul asta nu stiu daca s-a facut sau urmeaza sa se faca, nu mai sunt la curent). poate pana la urma nu e atat de important sa fie mancare multa pe masa, asta nu a facut fericit pe nimeni, cat linistea si impacarea sufleteasca. chiar daca acum e greu, vom invata sa supravietuim, nu avem incotro. cu siguranta vor veni si vremuri mai bune, Doamne ajuta!
|
|
|||
|
|||
![]()
Maria draga,mintea ta bantuita de furtuna,trebuie sa se linisteasca.Trebuie sa te aduni ca sa poti face pasii mici care sa te scoata la liman.Te afli naufragiata in mijlocul oceanului,ce faci ?bati haotic din brate si urli la luna ?Trebuie sa te aduni.Si eu m-am aflat intr-o situatie disperata.Mi-am lasat grijile in mana lui Dumnezeu si m-am rugat zi si noapte,cu lacrima de sange,sa ma scoata din intunericul in care ma aflam,si-ti pot spune spre lauda Celui Prea Inalt,ca rugaciunea nu a fost zadarnica.Pentru inceput,daca as fi in locul tau as duce copilul la mama pentru ceva timp.Sigur mama se va supara,dar in fata evidentei,in mod sigur nu va arunca copilul la cosul cu gunoi.Apoi as sta inchisa in casa,m-as linisti,nu cu tranchilizante ci cu rugaciuni pe care sa le spui cu vorbele tale ,nu sa le citesti cu mintea halaudind in toate zarile.Daca ai in casa o muzica relaxanta,las-o sa curga zi si noapte,caci vibratiile produse ,vor linisti si energiile tale haotice.Nu te stradui sa cauti solutii,ci doar sa te linistesti.Nu te intreba ce vei manca sau cu ce vei plati chiria,de asta se ocupa Domnul.Gasesti pacea si armonia sufletului in pacea si armonia Cerului,vizualizeaza aceasta si va cobora asupra ta,si odata cu ea vor veni si solutiile.Poti introduce o actiune de stabilirea unei contributii de intretinere a copilului,indreptata impotriva tatalui biologic,numai daca minorul este recunoscut de tata si daca acesta realizeaza venituri.Nu e necesar sa consullti un avocat,te pot invata ce e de facut pe mesaj privat.Daca sinele tau fals nu te impiedica poti cauta si accepta orice munca prin care iti poti asigura casa si masa,mai apoi poti cauta ceva potrivit aptitudinilor si experientei tale.Trebuie sa intelegi un lucru : Dumnezeu te iubeste si Te va scoate din incercarea prin care treci,caci incercare se numeste si nu plata pacatelor. " <Nu exista esec,ci doar experienta >,a spus un intelept si are dreptate.Ai primit o lectie,trebuie sa ti-o asumi,sa inveti din ea si sa mergi mai departe,caci desavarsirea se invata din plans si durere.Ai venit in aceasta viata ca sa te desavarsesti,sa te intorci in casa Tatalui,neprihanita,blanda,iubitoare de oameni.Parcurgi acest drum pentru ca l-ai ales,asa ca asuma-ti parcurgerea si stii ca la sfarsit te asteapta Domnul si Stapanul cu toate darurile.Poate am fost cam pretioasa sau dura,dar trezeste-te,nu esti singura,in jurul tau sant ingeri care abia asteapta sa te ajute.Si ca dovada,raspunsurile ce le primesti pe acest link.Domnul e cu tine,nu uita !!!!!Pace si armonie !!!!!
|
|
|||
|
|||
![]()
Multumesc din nou pentru raspunsurile voastre.
Din pacate, iese din discutie in a duce copilul la mama mea. In primul rand este foarte departe, la sute de km si in al doilea rand ca nu poate si oricum nici nu ar vrea, pentru ca are un servici. Singura solutie ar fi sa il dau la gradinita. Mi-as dori nespus de mult sa se intample ceva bine. Dar nu vad aceasta alternativa. Dupa cum am mai spus, cel mic are o pensie alimentara lunara pe care serviciul tatalui mi-o trimite la posta. De asemenea si un program de vizita, pe care incearca sa il respecte. Am fost in instanta pentru aceste lucruri. Copilul imi este incredintat mie. Si este desigur recunoscut de tatal lui. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Nu mai stiu... | Marcus | Nunta | 23 | 19.11.2016 21:27:42 |
Cum impacam viata duhovniceasca si viata lumeasca? | sophia | Biserica Ortodoxa Romana | 40 | 28.12.2012 19:53:52 |
nu stiu ce sa fac , ajutati-ma | allex_adriana | Nunta | 17 | 14.03.2011 21:08:08 |
Viata duhovniceasca vs Viata sanatoasa | razvan90 | Generalitati | 4 | 08.12.2010 23:54:23 |
Nu stiu ce sa fac.... | Valy76 | Pocainta | 14 | 26.07.2010 20:48:15 |
|