Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.02.2011, 03:16:28
Miha-anca
Guest

Implicit

Doriana, diavolul este stapanitorul acestei lumi, nu al pamantului.
Reply With Quote
Vechi 19.02.2011, 11:20:00
horatiu.miron's Avatar
horatiu.miron horatiu.miron is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2010
Religia: Alta confesiune
Implicit

Numai explicatii incalcite si scremute ati oferit. Omul are o nelamurire, de ce trebuie sa inteleaga filosofie crestina ca sa aiba un raspuns la o intrebare simpla?

Alte explicatii, mai pe intelesul tuturor, nu exista? Aia cu "prelungirea naturii umane", de la parintele Staniloae, e hilara, nu m-ar mira sa fie ceva scos de dumnealui si nemaiauzit in alta parte.

User vechi: hmiron.
User si mai vechi: scrabble.
Reply With Quote
Vechi 19.02.2011, 13:21:20
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Trebuie făcută deosebire între păcatul ancestral și păcatele personale. Păcatul ancestral, și numai el, s-ar putea spune că se plătește colectiv, în sensul că a dus la o îmbolnăvire a condiției omului (și a întregii Creații văzute, dealtfel). Păcatul ancestral, și nu bețiile tatălui meu ori curviile bunicului meu, este motivul pentru care eu m-am născut în stare căzută și pentru care am avut nevoie neapărat de spălare încă de când m-am născut. Nu există niciun păcat personal, oricât de grav, care să fie plătit pe plan spiritual de descendenți. Cu alte cuvinte, eu nu pot fi damnat pentru păcatele înaintașilor mei, ci numai pentru păcatele comise de mine. Pe de altă parte, bețiile tatălui, ori curviile bunicului, se pot răsfrânge asupra mea în plan temporal: eu pot suporta consecințe non-spirituale ale unor asemenea păcate: la vârsta majoratului, este normal să am un cont mai subțire în bancă. Băutura costă bani. Este normal ca anumite consecințe ale sifilisului să mi se transmită ca tare (stigmate). Care pot fi vizibile ori invizibile. Poate că aș fi fost și mai deștept, ori mai norocos în viață fără acele păcate. Dar sufletul, eu nu mi-l pot pierde de pe urma lor. Tot ceea ce mi se poate întâmpla este să plec cu un talant, în loc de cinci talanți. La rândul meu, dacă îmi iubesc copii, pe cei din familie, pe vecinii mei, pe cei din orașul sau țara mea, trebuie să am grijă ce fac cu viața mea, pentru ca o eventuală rea moștenire să nu se transmită și pentru ca aceia să se bucure de cât mai mulți talanți.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 19.02.2011, 15:46:53
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de horatiu.miron Vezi mesajul
Numai explicatii incalcite si scremute ati oferit. Omul are o nelamurire, de ce trebuie sa inteleaga filosofie crestina ca sa aiba un raspuns la o intrebare simpla?

Alte explicatii, mai pe intelesul tuturor, nu exista? Aia cu "prelungirea naturii umane", de la parintele Staniloae, e hilara, nu m-ar mira sa fie ceva scos de dumnealui si nemaiauzit in alta parte.
Ce nu ai inteles, de ti se pare hilar?!?
Un om naste alt om, care este purtator al acelorasi caracteristici ale speciei umane, avand in vedere ca primul om, Adam, a fost creeat de catre Dumnezeu ca prototip al speciei, in vederea inmultirii acesteia.
Reply With Quote
Vechi 19.02.2011, 17:41:53
Scotsman
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
atunci imi pun protestant...
Danut,am citit cu atentie opiniile tale.Modul cum tu abordezi anumite probleme nu ti-ar fi de folos in protestantism.De calvinism nici nu mai vorbesc.Daca consideri ca vei gasi raspunsuri la noi,la modul cum tu incerci sa abordezi problema,trebuie sa iti spun ca vei fi surprins:s-ar putea sa fim mult mai stricti pe anumite aspecte decat iti imaginezi.

Intrucat in multe situatii despre noi si credinta noastra se discuta mai mult din surse indirecte si nu din propriul studiu trebuie sa precizez ca sunt putine sanse sa dai peste o abordare maleabila,sau o abordare care sa duca discutia spre un relativism religios.Vei da exact peste contrariul acestui fapt,cel putin in calvinism.Ba chiar as spune ca cei din ortodoxism s-ar putea sa fie mai ingaduitori si blanzi pe anumite aspecte.Credinta noastra,la calvinisti ma refer, este putin mai dura ca doctrina.Daca aici consideri ca ai probleme cu acest aspect imagineaza-ti cum vei reactiona cu privire la modul nostru de a intelege calea Credintei.

Eu cred ca ar fi mai bine,cel putin pentru moment,sa nu cauti alta credinta ci sa verifici foarte exact,fara graba,ce spune a ta.Cel de Sus sa fie alaturi de tine.
Reply With Quote
Vechi 19.02.2011, 18:09:38
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Scotianule nu mai fi viclean. Stii bine ca protestantismul nu e bun,stii cum a aparut doar... S-a impartit Hristos?? De unde doamne-iarta-ma scoateti atatea secte?? Care-i cea buna pana la urma? Deja sunt satul de atata ratacire!
Reply With Quote
Vechi 19.02.2011, 18:19:16
Scotsman
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Scotianule nu mai fi viclean. Stii bine ca protestantismul nu e bun,stii cum a aparut doar... S-a impartit Hristos?? De unde doamne-iarta-ma scoateti atatea secte?? Care-i cea buna pana la urma? Deja sunt satul de atata ratacire!
Si eu te iubesc Raoul.Las ca ne vedem in fata Domnului si iti expui acolo opiniile.Daca esti satul de ratacire ai putea sa verifici cat de drept sau ratacit esti tu.Ultima data cand te-am vazut iti admirai(imaginea pe care o aveai drept avatar)bicepsii intr-o imagine in baie.Este un bun inceput pentru pocainta.

Adica complet alteceva decat: ,,Mda,hai sa ne laudam... Eu am liceut,luat bacul cu 9,46 si acum sunt student la drept in anul 2. Am abia 21 de ani,ce te-ai astepta sa am?? Mai am si curs si permis de port-arma + o amarata calificare in paza,protectie si interventie obtinuta cu nota 10 (nu ma laud dar si cel cu care am facut cursul - fost cadru militar - a recunoscut ca sunt primul intalnit de el cu media zece in cap). Si examenul l-am dat cu cei de la politie iar de port-arma cu cei de la jandarmerie. Acolo iarasi am obtinut cel mai bun punctaj,respectiv 28 de puncte din 30,tragere aproape perfecta! Zic ca stau bine la varsta mea,la 19 ani am fost prima oara trimis pe interventie in discoteci. Nu orice "fraier" este dus acolo,iti spun eu. Asa ca nu mi-e rusine cu mine."

Suna cunoscut citatul?Cauta prin Pateric si poate vei invata ca Parintii evitau sa vorbesca despre ei.Sau daca o faceau era cu mult umilinta si lepadare de sine.Eu ti-am mai spus:la 21 de ani viata este frumoasa.Intri cu capul prin zid.Mai tarziu observi ca exista si o usa.

Last edited by Scotsman; 19.02.2011 at 18:25:05.
Reply With Quote
Vechi 19.02.2011, 18:28:31
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Implicit

E buna replica cu vazutu in fata Domnului. Asa sa fie,si de fapt asa va fi! Ce treaba are o poza cu pocainta unui om? Stii tu ce viata am? Si noi ortodocsii daca gresim,cadem etc. macar avem Sfanta Spovedanie. Voi ce aveti?? Nu toti care zic "Doamne,Doamne" intra in imparatia cerurilor

EDIT: prietene,am fost provocat in acel post. Nu m-am "laudat" din mandrie,ci la "insistenta" altora! Vad ca imi ti evidenta tuturor posturilor,e bine.

PS nu am nimic de tine,esti ok,dai sfaturi bune,esti om bun etc. Insa nu mai vorbi ortodocsilor despre religia protestanta care este ERETICA!

Last edited by Raoul; 19.02.2011 at 18:32:14.
Reply With Quote
Vechi 19.02.2011, 18:38:51
Scotsman
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
E buna replica cu vazutu in fata Domnului. Asa sa fie,si de fapt asa va fi! Ce treaba are o poza cu pocainta unui om? Stii tu ce viata am? Si noi ortodocsii daca gresim,cadem etc. macar avem Sfanta Spovedanie. Voi ce aveti?? Nu toti care zic "Doamne,Doamne" intra in imparatia cerurilor
Exact.Nu toti intra.Las ca stie Domnul despre fiecare mai mult chiar decat stie acel om despre el.Tocmai de aceea,inainte sa judeci pe altii,vezi cum respecti tu ce ti-a spus EL sa respecti pentru ca asta a cerut.Nu depinde mantuirea ta de mine si nici a mea de tine, ci de Cel de Sus in toate situatiile, EL hotaraste.Ai tu o viata crestina curata si las pe restul in grija Domnului,intrucat stie EL mai bine.
Reply With Quote
Vechi 19.02.2011, 18:47:03
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Implicit

Eu nu judec pe altii,ci judec religiile altora,declarate ERETICE de Sfanta Biserica Crestin Ortodoxa! In fine,oricum nu o scot la capat cu tine. M-a deranjat doar "tonul" neoprotestant pe care i-ai raspuns lui Danut7.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Bolile oare ne pricinuiesc mare folos si plata? pui Maslul 89 19.05.2014 16:55:34
Ispasirea pacatelor anna21 Pocainta 27 25.01.2013 16:51:32
Marturisirea pacatelor antoneta Intrebari utilizatori 0 28.05.2011 09:05:41
Mila este plata pentru răscumpărarea sufletelor noastre.(Ioan Gura de Aur) jenita Umanitare 5 17.10.2008 17:52:55
Rugaciune colectiva evika_evita Generalitati 20 05.01.2008 03:21:32