![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Problema este ca religia vine doar cu vorbe,paragrafe si citate din carti.
Eu vreau si fapte iar decand m-am nascut nu am vazut si eu o minune,sau cand m-am rugat nu am primit nicidecum ce mi-am dorit,si ce mi-am dorit a fost sa ma vindec de boala mea de inima ca sa pot sa-i ajut pe cei din jur, dar se pare ca nu am primit deloc ajutor. Religia e doar teorie dar degeaba teorie cand practica e la pamant sa zic asa. Si poate nu cred in Dumnezeu asa mult cum o faceti voi sau poate nu cred deloc,dar care este diferenta intre voi care credeti si noi care nu credem?va zic eu ca niciuna,daca ne luam dupa religie,biserica,preoti etc pai deja suntem plini de pacate indiferent daca noi credem sau nu credem. Iar faptul ca sunt necredincios nu inseamna neaparat ca-s o persoana rea,sunt la fel ca voi numai ca nu sunt convins de existenta unei alte lumi. App. o alta greseala este de sarbatori de Sf. Nicolae,Craciun si Paste cand copii sunt mintiti de catre parinti ca vine mosul si iepurasul si aduce cadouri.( din cate stiu eu parca minciuna este considerat un pacat ).Poate daca parintii spuneau copiilor ca de Sf. Neculai,Craciun si Paste se obisnuieste sa se dea cadouri ar fi fost alta poveste,dar asa copii is mintiti ca vine cutare cutare lasa cadouri iar cand se fac mari afla ca defapt nu vine nimeni si totul este o mica pacaleala/istorioara, dupa le mai zici si de Dumnezeu apoi or sa rada de tine in fata si or sa'ti zica m-ai mintit cat am fost mic dar acum am crescut deja nu te mai cred. Last edited by Arktinen Susi; 07.05.2012 at 00:53:33. |
|
|||
|
|||
![]()
pentru ca omul n-are raspuns la toate intrebarile ,e limitat in cunostinte si nu poate spune ce se intampla nici cu el personal intr-o buna zi,de aceea alege varianta credintei intr-un dumnezeu sau intr-o constiinta universala care o depaseste pe a lui.Dumnezeu se spune ca a vorbit si cu primii oameni pe care ia creat si de atunci a pastrat aceasta legatura.,,in varianta crestina,,si e mai normal sa crezi in Dumnezeu decat sa nu crezi..si iata un ex pe care cred ca-l stii stateau doi prieteni si priveau cerul si unul era credincios si celalalt nu,cel credincios spune:ce minunata e creatia lui Dumnezeu toate astrele au drumul lor-miscari de rotatie etc...-au legile lor ,ar trebui sa existe si unul care a dat legile..la care cel necredincios rasp:la intamplare.a doua zi credinciosul a facut un minisistem solar din bile si sarma si prietenul lui vede si spune :mama ce faina lucrare,cine a facut-o??la care credinciosul rasp:esti nebun?la intamplare au sarit aici....si nu exista comparatie intre astre si niste fiare...e absurd sa nu crezi intr-un dumnezeu constient si rational dar ii pot intelege pe cei ce nu cred caci multi ani n-am crezut nici eu
|
|
||||
|
||||
![]()
Mancam pentru ca ne este foame. Credem in Dumnezeu pentru ca este potrivit firii sa se hraneasca cu Creatorul ei. Omul pentru acest lucru a fost creat, sa se impartaseasca de Dumnezeu pana la asemanarea cu El. Si dupa cum nu mai dorim sa mancam atunci cand murim, tot asa se intampla si cu cel mort sufleteste, nu mai cauta sa manance Trupul Domnului. Dar daca din moartea trupeasca nu vom fi ridicati decat la invierea de apoi, din cea sufleteasca ridicarea se poate petrece in orice clipa din aceasta viata.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Nicolae44 pot sa zic ca sunt multumit de raspunsul tau,adica sunt argumente cat de cat logice si convingatoare, iar faptul ca nici tu nu ai crezut o perioada este oarecum de ajutor deoarece dupa cum ai spus si tu ne poti intelege mai bine pe cei ce nu credem.Oricum eu nu sunt necredincios in totalitate eu sunt prins doar undeva la mijloc intre stiinta si religie si incerc sa ma lamuresc de anumite lucruri sa ma conving cu adevarat de existenta lui Dumnezeu.
Eu inteleg ca e vorba de spiritualitate doar ca eu ma leg de mici "pasaje" ale religiei sa inteleg cum merg lucrurile,un exemplu ar fi cei cu handicap pentru ca vroiam sa vad unde este ratiunea,o alta problema ar fi toate religiile din lume cu diferite traditii ( spre exemplu nativii americani unde ei aveau religia lor, spiritele lor,bizonul alb etc,iar dupa vin cei albi si incearca cu tarie sa-i crestineze,e ca si cum ar veni cei cu sectele lor la noi,va dati seama pentru oamenii astia ce a inseamnat asta,pur si simplu le-a zdruncinat religia) Nicolae sper c atu sa intelegi ce vreau a zic cu toate astea. :) Acum daca-mi dati voie sa va citez o mica istorioara din mitologia Lakota,cea care a adus indienilor Pipa Sacra. << In vremurile de demult, istorisesc povestitorii Lakota, doi tineri vanatori au plecat sa vaneze bizoni.Zile la rand n-au vanat nimic cand,deodata,vazura venind inaintea lor o femeie tare frumoasa.Era imbracata intr-o piele de bizon alb si purta un sac cu baiera petrecut peste umar.Unul din vanatori, vazand-o asa frumoasa, vru sa o aiba.Dar nici nu s-a apropiat bine de ea, ca s-a preschimbat pe loc intr-o gramajoara de oase.Celalalt vanator pricepu atunci ca avea de-a face cu un Spirit foarte puternic si o conduse cu toata cinstea pana in tabara lui.Acolo, femeia cea obisnuita le darui o pipa cu vatra facuta din piatra rosie si le arata cum s-o foloseasca. " Sa nu uitati niciodata ca pipa aceasta e sacra.Ea va fi cu voi pana la sfarsitul veacurilor.Vor fi patru epoci diferite.Va las acum, insa voi veghea asupra voastra in toate cele patru epoci si ma voi intoarce la sfarsitul veacurilor." Pe urma puse lucrul la loc in sac si-l inmana capeteniei.Apoi se indeparta si se preschimba intr-un bizon alb care se topi in Prerie. Pipa a fost pastrata din generatie in generatie de catre o familie aleasa anume.Pastratorul actual se numeste Arvol Looking Horse.El o pazeste cu strasnicie si locuieste in rezervatia Cheyenne River ( Dakota de Sud ). >> Acum eu vreau sa va intreb pe cei de pe acest topic/forum cati dintre voi crede aceasta poveste? Vreau sa aud parerea voastra apoi am sa va zic si parerea misionarilor. P.S. Inteleg ca ce am scris eu n-are legatura cu topicul acesta dar intr-un fel pentru mine are, este vorba de religii. Last edited by Arktinen Susi; 07.05.2012 at 13:23:29. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Last edited by ioanna; 07.05.2012 at 15:39:56. |
|
|||
|
|||
![]()
Bun,asta este o parere foarte buna, uite si versiunea misionarilor.
" Misionarii,cei care i-au crestinat pe indieni, povestesc ca bizonul-femela alb nu era alta decat Fecioara Maria,cat priveste pipa sacra a indienilor,ea este pesemne o reprezentare a lui Hristos!" Ideea este urmatoare,mai toate natiile de oameni au avut si probabil inca au zeii lor proprii si fiecare isi sustine propria varianta si religie si de aceea am ajuns sa cred ca totul pare o inventie care mai nou si preotii din ziua de azi sa mai faca cate un ban sau vba aia "spalare de creier" tu le arati pe unde iar ei te vor urma. Inca din antichitate erau preoti care shantajau si se imbracau in aur,defapt si acum se mai practica purtarea hainelor stralucitoare. Mai este si povestea razboinicei frantuzoaice Ioana d'Arc (Ferioara din Orleans) se spunea ca auzea voci ale celor sfinti si datorita acestor voci ea a purtat multe batalii si a iesit invingatoare,iar din cate stiu eu aceste batalii se lasau cu varsare de sange si morti.( nu cred ca cineva sfant ar fi d'acord cu aceste crime indiferent de situatie,asta ar incalca decalogul daca nu ma insel). |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Last edited by ioanna; 07.05.2012 at 16:58:24. |
|
|||
|
|||
![]()
Bun si toate aceste povestiri cu timpul probabil au fost modificate,amestecate,dezvoltate si asa au aparut tot felul de povesti cu si despre Dumnezeu, precum o idee de imbunatatii productia intr-o afacere,cineva vine cu o idee,mai vine cineva si uite asa se combina,se dezvolta si ajung dupa sa creeze acel ceva. :)
Uitati aici un mic exemplu cu bradul de craciun,are atatea semnificatii. http://ro.wikipedia.org/wiki/Pom_de_Cr%C4%83ciun Last edited by Arktinen Susi; 07.05.2012 at 17:06:23. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Suntem nematurizati, cei ce credem in Dumnezeu? | daniel_iordache | Teologie si Stiinta | 55 | 26.09.2008 18:58:54 |
|