Citat:
În prealabil postat de alibaba
Ai mare dreptate, plus ca religia crestin-ortodoxa promoveaza iubirea. Dumnezeu este iubire. Sunt de acord cu principiile pe care ni le insufla credinta in Dumnezeu, la urma urmei daca un om ar trai cu adevarat cum Ii place lui Dumnezeu ar fi nu doar un om bun in adevaratul sens al cuvantului, dar si un om de elita, un om plin de virtuti. Dilema este, de ce placerea este un pacat in fata lui Dumnezeu? Chiar si la spovedanie preotul mi-a spus ca iubirea e ceva sanatos, spre deosebire de placere. Placerea nu e sanatoasa pentru minte si suflet. Iar asta intra in contradictoriu cu tot ce promoveaza gandirea moderna si ce scrie in reviste, peste tot se vorbeste despre cat de sanatos este a ne cultiva placerile si a ni le recunoaste ca parte din noi.
Atunci balanta catre ce se inclina? E sanatoasa sau nu?
|
Iubirea este altruista, generoasa, pe cand placerea este egoista si cauta doar la propria persoana. Iar SENSUL nu sta in egoism caci atunci ar fi autodistructiv, el sta in jertfa si daruire de sine. Egoismul este distructiv pentru ca egoismul meu nu e compatibil cu egoismul tau si cu egoismul lui. Ele se lupta intre ele pentru suprematie. Dar jertfa mea si jertfa ta si jertfa lui sunt perfect compatibile si se potenteaza reciproc, astfel incat rezultanta creste exponential, iar armonia este perfecta.
Har, smerenie si jertfa de sine.