Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.07.2011, 14:17:20
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
Fiind vorba de rugaciuni: eu si cativa amici ne gandim ca din septembrie sa ne intalnim o seara pe saptamana sa cantam vesperele mariane din micul oficiu (in latina, bineinteles!). Apoi cina impreuna...Si sa incercam sa invitam pe alti tineri care poate nu stiu, dar ar fi interesati sa descopere si sa foloseasca rugaciuni din comoara Bisericii Catolice. Ar fi frumos.
Ceva în genul acesta fac cei de la Opus Dei.

La mine la parohie, exista obiceiul să ne întâlnim o dată pe lună, spre înserat, cu episcopul nostru. Mai întâi, ne întruneam în Casa Parohială, unde unul dintre noi ținea o prelegere pe care o pregătise, despre rugăciune. Episcopul mai puncta câte ceva pe tema prelegerii. Apoi, mergeam în biserică și ne rugam împreună cu preasfințitul. Chestia asta se numea "Școala de Rugăciune", era ceva foarte folositor.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 30.07.2011, 20:58:11
Mihnea Dragomir's Avatar
Senior Member

Implicit

Rugăciune la mare necaz către Sf Anton:

Sfinte Antoane, tu ai primit de la Dumnezeu darul de a ajuta mii de oameni în necazurile cele mai mari în care s-au aflat. Tu ai înviat chiar si mortii, ai întors de pe căile rătăcite pe cei păcătoși, ai vindecat pe cei bolnavi, ai înapoiat lucrurile pierdute sau furate si orice rău, oricât de mare ar fi fost, s-a îndepărtat prin puterea rugăciunii tale. Dar nu numai atât, tu ai împărțit oamenilor bogțiile harului lui Dumnezeu: prin tine mii de oameni s-au întors la credință;, au învățat să fie constiinciosi în împlinirea datoriilor, au ajuns la bunăstare si o viață; fericită.
Si eu alerg la tine în necazul în care mă aflu. Nu am de unde să primesc ajutor decât de la Dumnezeu dar sunt nevrednic să apar în fata lui din cauza păcatelor mele. Priveste la sufletul meu împovărat si fie-ti milă de mine.
Te rog Sfinte Antoane, pentru dragostea ta față de cei sărmani si pentru grija ta pentru binele lor trupesc si sufletesc, roagă-L pe bunul Dumnezeu să mă ajute si pe mine. Amin.

www.catehism.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 30.07.2011 at 21:05:03.
Reply With Quote
Vechi 30.07.2011, 21:01:25
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Ceva în genul acesta fac cei de la Opus Dei.
Nu chiar. Mai putin formal. Fara cateheza. Cu/fara/daca poate/ preotul vrea sa vina.

Citat:
La mine la parohie, exista obiceiul să ne întâlnim o dată pe lună, spre înserat, cu episcopul nostru. Mai întâi, ne întruneam în Casa Parohială, unde unul dintre noi ținea o prelegere pe care o pregătise, despre rugăciune. Episcopul mai puncta câte ceva pe tema prelegerii. Apoi, mergeam în biserică și ne rugam împreună cu preasfințitul. Chestia asta se numea "Școala de Rugăciune", era ceva foarte folositor.
De ce ati incetat? Episcopul nu e musai sa fie prezent..
Vechi 01.08.2011, 08:54:59
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
Fiind vorba de rugaciuni: eu si cativa amici ne gandim ca din septembrie sa ne intalnim o seara pe saptamana sa cantam vesperele mariane din micul oficiu (in latina, bineinteles!). Apoi cina impreuna...Si sa incercam sa invitam pe alti tineri care poate nu stiu, dar ar fi interesati sa descopere si sa foloseasca rugaciuni din comoara Bisericii Catolice. Ar fi frumos.
Ceva similar am facut si noi atunci cind eram studenti. In afara de rugaciune mai citeam un pasaj din biblie, pe care il comentam, liber. Dupa ce am parasit Iasiul m-am gindit sa continui acelasi lucru. Din pacate nu s-a intimplat asta, probabil mi-a scazut entuziasmul. Cred ca orice timp pe care il rupem din rutina zilnica pentru a ne aminti de Domnul e un lucru bun si folositor; si este posibil ca prin intermediul acestei actiuni si altii sa-L descopere pe Domnul. Va doresc sa aveti multe roade cu aceasta initiativa.
Reply With Quote
Vechi 02.08.2011, 00:31:52
Mihnea Dragomir's Avatar
Senior Member

Implicit

O rugăciune adesea folosită de Sf Francisc:

Doamne, fa din mine un instrument al impacarii intre oameni:
Unde este ura eu sa aduc iubire,
Unde este vina eu sa aduc iertare,
Unde este dezbinare, eu sa aduc unire,
Unde-i ratacire, eu sa aduc adevarul,
Unde-i indoiala, eu sa aduc credinta,
Unde-i disperare, eu sa aduc speranta,
Unde-i intuneric, eu sa aduc lumina,
Unde-i suferinta, eu sa aduc bucurie.

www.catehism.com
Reply With Quote
Vechi 10.08.2011, 23:42:01
Mihnea Dragomir's Avatar
Senior Member

Implicit

Cântec în cinstea Sf Anton:

Tu, ce-ntra sfintilor ceatã mãreatã
Esti ca si soarele care dã viatã,
Sfântul minunilor, numit cu dor,
O, Sfinte Antoane, dã-ne ajutor.

Plin de încredere zilnic la Tine
Mic, mare, tânãrul, bãtrânul vine;
Tu esti al harului împãrtitor,
O, Sfinte Antoane dã-ne ajutor.

Celor ce suferã boli si durere,
Tu le esti îngerul de mângâiere;
Tu stergi si lacrima din ochii lor,
O, Sfinte Antoane, dã-ne ajutor.

Tu aperi oamenii de strâmtorare,
Tu si sãracilor dai de mâncare;
Tatãl orfanilor si scutul lor,

Buna Ta inimã îndurãtoare,
La toate rugile dã ascultare;
Tu esti a tuturor mijlocitor,

www.catehism.com
Reply With Quote
Vechi 15.08.2011, 14:18:22
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Implicit

Salve, Regina, Mater misericordiae,
vita, dulcedo, et spes nostra, salve.
ad te clamamus exsules filii Hevae,
ad te suspiramus, gementes et flentes
in hac lacrimarum valle.
Eia, ergo, advocata nostra, illos tuos
misericordes oculos ad nos converte;
et Jesum, benedictum fructum ventris tui,
nobis post hoc exsilium ostende.
O clemens, O pia, O dulcis Virgo Maria.
http://www.youtube.com/watch?v=9Zto0...eature=related

Bucura-te Regina, maica Milei,
viata, dulceata si nadejdea noastra, bucura-te.
Catre tine strigam, surghiunuitii fii ai Evei.
Catre tine suspinam gemind si plingind in aceasta vale de lacrimi.

Asadar mijlocitoarea noastra,
intoarce spre noi ochii tai ce milostivi;
si dupa surghiunul acesta, arata-ni-L noua pe Isus,
binecuvintatul rod al trupului tau,
o milostiva, o blinda, o dulce Fecioara Maria.
Reply With Quote
Vechi 08.09.2011, 00:01:15
Noesisaa's Avatar
Senior Member

Implicit

Rugaciune din secolul XI.

http://www.youtube.com/watch?v=LBLqs...eature=related

Salve Mater Misericordiae/Bucura-te Maica Milei

Bucura-te Maica milei, Maica lui Dumnezeu si Maica iertarii, Maica nadejdei si Maica Harului, Maica plina de Bucurie Sfanta, O, Marie!

Bucura-te podoaba neamului omenesc! Bucura-te, Fecioara mai vrednica decat toate fecioarele, in cer stand pe cel mai inalt loc de cinste. O, Marie!

Bucura-te Maica milei, Maica lui Dumnezeu si Maica iertarii, Maica nadejdei si Maica Harului, Maica plina de Bucurie Sfanta, O, Marie!

Bucura-te, Fecioara de Prunc purtatoare! Fiindca cel care sta la dreapta Tatalui, care imparateste peste Rai, pamant si cer, s-a adapostit in pantecele tau! O, Marie!

Fii, Maica, scaparea noastra: fii noua, Fecioara, bucurie si uneste-ne pe noi, dupa acest surghiun, in bucuria corului de ingeri. O, Marie!

Salve Mater misericordiae, Mater Dei et Mater veniae, Mater spei et Mater gratiae, Mater plena Sanctae Letitiae,
O Maria!
Salve decus humani generis. Salve Virgo dignior ceteris, quae virgines omnes transgrederis et altius sedes in superis. O Maria!
Salve Mater...
Salve felix Virgo puerpera: Nam qui sedet in Patris dextera, Caelum regens, terram et aethera, Intra tua se clasit viscera. O Maria!
Salve Mater...
Esto, Mater, nostrum solatium: Nostrum esto, tu Virgo, guadium, et nos tandem post hoc exsilium, Laetos juge choris caelestium. O Maria!
Salve Mater...
Vechi 08.09.2011, 00:10:04
Savonarola Savonarola is offline
Banned

Data înregistrării: 12.08.2011
Locație: Bizanțul de dupa Bizanț
Religia: Ortodox
Implicit

Nu te supăra, dar aici suntem pe un forum ortodox, nu pe unul catolic. Dacă vrei să îți promovezi comoara cu rugăciuni catolice ar fi bine să te duci acolo și să îți exhibi pasiunea. Nu am nimic împotriva rugăciunilor catolice, dar la fel nu am nimic împotriva faptului deplasării tale și promovării credinței "catolice" pe un forum catolic. Sau poți pur și simplu să te retragi în tăcere la tine în cameră și să te rogi de una singură, nu pe forum precum fariseii, ca să te vadă lumea cât ești tu de "rugătoare".
Reply With Quote
Vechi 08.09.2011, 00:12:34
Noesisaa's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Savonarola Vezi mesajul
Nu te supăra, dar aici suntem pe un forum ortodox, nu pe unul catolic. Dacă vrei să îți promovezi comoara cu rugăciuni catolice ar fi bine să te duci acolo și să îți exhibi pasiunea. Nu am nimic împotriva rugăciunilor catolice, dar la fel nu am nimic împotriva faptului deplasării tale și promovării credinței "catolice" pe un forum catolic. Sau poți pur și simplu să te retragi în tăcere la tine în cameră și să te rogi de una singură, nu pe forum precum fariseii, ca să te vadă lumea cât ești tu de "rugătoare".
LOL :D Pai e la sectiunea Biserica Romano-Catolica. E voie!

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Un nou fericit al Bisericii Catolice Erethorn Biserica Romano-Catolica 15 18.04.2015 00:04:18
Un nou venerabil al Bisericii Catolice Erethorn Biserica Romano-Catolica 7 07.07.2011 07:27:56
Calendarul bisericii greco-catolice din Romania si din SUA mihailt Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 1 28.02.2009 08:14:22