Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.02.2013, 21:40:46
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mena59 Vezi mesajul
Nu, nu, Ovidiu, nu am vrut sa sugerez altceva decat ca suntem atacati la fel de agresiv si din interior. Ne facem singuri rau... si asta este mai greu de evitat.
Asta am vrut să sugerez...că cel care se plânge de altul, ar trebui să se cereteze pe el însuși.
Reply With Quote
Vechi 05.02.2013, 21:44:47
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Cred ca este mai mult decat clar mesajul lui Mena59.
Da este destul de clar...îți voi sublinia ceea ce am vrut să sugerez...fără a intra în nici o polemică. Hai să nu mai fim așa prăpăstioși.

Citat:
În prealabil postat de Mena59 Vezi mesajul
Eu (si multi ca mine) sunt, de multe ori, propriul meu dusman... Cum ar veni: "Mena este lup pentru Mena". Mereu mi-a dat de furca acest "lup". Mie imi este mai frica de lupul din mine decat de cei din exterior. Ma gandesc mereu la asta...
Citește ce am subliniat și cugetă la ceea ce am vrut să-ți sugerez mai sus...sper acum să faci legătura.

Last edited by ovidiu b.; 05.02.2013 at 21:47:31.
Reply With Quote
Vechi 06.02.2013, 14:15:05
Miha-anca
Guest

Implicit

Tot crestinul trebuie sa se lupte cu pacatele sale; este arhi-cunoscut acest lucru; deci nu e o noutate, care sa trebuiasca sa fie subliniata.
Dar in afara de raul, pe care ni-l facem noua insine, si care nu afecteaza pe altul, mai facem si altora rau prin diferite mijloace, printre altele prin manipulare. Tocmai pentru a evidentia acest ultim lucru, am deschis topicul de fata.
Nu se asteapta nimeni, ca cineva sa isi faca aici autocritica, ci doar sa il citeasca si sa bage la cap.
Dealtfel cine a vrut sa invete, a invatat! Cine nu, nu.
Materialul postat este unul obiectiv si informativ.
Reply With Quote
Vechi 06.02.2013, 19:25:57
Tomita Tomita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.04.2012
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Daca e sa ne aducem aminte, ca cinematografia a acomodat publicul cu cele mai futuriste idei, ...
Filmele sunt un mod de manipulare fantastic.
Am vazut recent filmul "Papeasa Ioana", indrageai personajul principal, ii iertai defectele, acceptai o altfel de realitate, etc.
Si asa nu mai este o problema daca in loc de papa este o papeasa, sunt femei episcop, unele si cu relatii trupesti cu barbati, etc...poti sa bei/mananci lucruri spurcate/dezgustatoare (si alti eroi din filme sau de la TV fac chestia asta, un exemplu si in filmul indicat chiar in scop de diagnosticare, de parca ceva mai bun nu putea fi folosit), etc. si incet-incet prin acceptare, realizare si repetare reusim sa fim perfect manipulati.
Reply With Quote
Vechi 08.02.2013, 01:18:16
Miha-anca
Guest

Implicit

DA, Tomita, ai dreptate!
Dar a mai fost un film, acum un an sau doi, in 3D, care incerca sa ne faca simpatice niste personaje cu ochi oblici de pisica, cu coada si cu coarne. O "frumoasa" poveste de dragoste, cu mult magie, care se desfasoara in si in jurul unui copac imens. Cum se chema filmul?
Reply With Quote
Vechi 08.02.2013, 01:21:43
Miha-anca
Guest

Implicit

In Pateric este o apoftegma, in care se spune, ca in vremurile cele de pe urma calugarii vor fi precum mirenii, iar mirenii precum diavolii.
Reply With Quote
Vechi 08.02.2013, 11:01:17
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Nu vad care este folosul duhovnicesc a unei astfel de afirmatii.

Unii iau astfel de texte pentru ablama pe cei din jur (nu si pe ei insisi, binenteles).
Vechi 08.02.2013, 11:03:06
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tomita Vezi mesajul
Filmele sunt un mod de manipulare fantastic.
Am vazut recent filmul "Papeasa Ioana", indrageai personajul principal, ii iertai defectele, acceptai o altfel de realitate, etc.
Si asa nu mai este o problema daca in loc de papa este o papeasa, sunt femei episcop, unele si cu relatii trupesti cu barbati, etc...poti sa bei/mananci lucruri spurcate/dezgustatoare (si alti eroi din filme sau de la TV fac chestia asta, un exemplu si in filmul indicat chiar in scop de diagnosticare, de parca ceva mai bun nu putea fi folosit), etc. si incet-incet prin acceptare, realizare si repetare reusim sa fim perfect manipulati.
Sunt multe astfel de filme, remarcam asta la americani cu ceva timp in urma, cum falsifica realitatea istorica prin diverse filme "politice" mai dihai ca pe timpul lui Ceausecu la noi.

Mai nou, avem si la noi exemple de cazuri chiar f. recente.

Indiferent ce s-a intamplat de fapt, nu se apropie nici pe departe despre cum este spusa povestea la modul "accesibil" si "artistic":

http://savatie.wordpress.com/2013/01...firsit-tragic/
Vechi 08.02.2013, 11:04:55
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Asta am vrut să sugerez...că cel care se plânge de altul, ar trebui să se cereteze pe el însuși.
Ce stii tu, altii trebuie sa se cerceteze mai intai si sa bage la cap..
Vechi 08.02.2013, 12:03:00
eliza-georgiana eliza-georgiana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.08.2011
Implicit

Citat:
DA, Tomita, ai dreptate!
Dar a mai fost un film, acum un an sau doi, in 3D, care incerca sa ne faca simpatice niste personaje cu ochi oblici de pisica, cu coada si cu coarne. O "frumoasa" poveste de dragoste, cu mult magie, care se desfasoara in si in jurul unui copac imens. Cum se chema filmul?
evident e vorba de celebrul Avatar al lui James Cameron, cu încasări de ordinul sutelor de mii de dolari chiar din primul weekend de la lansare, fiind pe poziția a 9-a a unui clasament al tuturor timpurilor.... genul acestor filme intenționează pregătirea subconștientului de a crede că omul nu este chipul și asemanarea lui Dumnezeu!
Reply With Quote
Răspunde