![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]()
Nici eu nu sunt pentru vaccinurile preventive la copii, dar nu pe motive de credință. Asta nu înseamnă că nu sunt de acord cu sistemul medical. Așa cum acest sistem are uscăturile lui, eu nu sunt obligat să le accept.
Corect, e ca și cum ai spune, vaccinurile nu sunt bune, dar vă ofer eu o "alternativă". |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Caracterul trebuie format dupa calapodul politicii, nu?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nici eu de ex. nu sunt de acord cu cardul de sanatate, dar nu inseamna ca asta este "pozitia ortodoxa" sau ca inghit argumentele asa zis religioase pentru respingerea lui. Ce ma deranjeaza este promovarea unor chestiuni ca fiind "de bon ton ortodox" sau cu argumente stupide care implica negativ ortodoxia. Citat:
Uite si articolul de aici de pe site unde dl. Capsa protesteaza viguros impotriva celor care critica homeopatia, incarcand sa-i dea chiar temei ortodox, chipurile.. http://www.crestinortodox.ro/sanatat...ta-124988.html Si aici pe facebook (nu trebuie cont) https://ro-ro.facebook.com/iulian.ca...00011580037041 Omul foloseste niste argumente total stupide si ne-stiintifice dar se pare ca e destul de paralel la capitolul asta incat sa nu faca deosebire intre stiinta si fantastic.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 03.02.2014 at 12:19:54. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pe de alta parte , Romania chiar trebuie sa trimita in Parlamentul European oameni crestin ortodocsi (nu doar cu numele) mai ales ca Romania se afla in tarile cu o populatie destul de mare si i se permite sa trimita un numar destul de mare de europarlamentari (aprox30). Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Curios de știut dacă argmentele aduse cu privire la practiarea și acceptarea homeopatiei de către mari duhovnici (Sf. Ioan de Krontandt, Sf. Ignatie Briancianinov, Sf. Teofan Zăvorâtul) sunt valide. Dânsa amintește de Hahnemann, fondatorul homeopatiei, că ar fi fost un mare trăitor creștin, reformat. |
|
|||
|
|||
![]()
Ca de obicei discutia se diversifica :) si aluneca in alte directii :)
Vad ca principalul subiect de dezbatere au devenit homeopatia si vaccinurile prin "bunavointa" binecunoscuta a lui AlinB :), trecandu-se cu vederea ca omul militeaza pentru familia traditionala, nu cea gay, pentru oprirea propagandei homosexuale -mai ales in mediul scolar, asa cum constatam ca se intampla, prin mijloace parșive- pentru viață (oprirea avorturilor, atunci cand nu sunt motive temeinice, medicale), etc, nu le insir eu pe toate, cine doreste sa se informeze despre activitatea lui, cred ca o poate face direct, nu din gura unor binevoitori vesnic Gigi-contra :) . Cine doreste sa se informeze, cu adevarat, nu doar sa piarda vremea pe forum cu ... cârcoteli, o poate face contactandu-l direct pe dl Capsali, sa-l ia la intrebari :) AlinB, multumesc pentru cvasi-corectura :) Iata ca ai reusit sa faci si un lucru bun, eu nu am recitit textul dupa ce l-am modificat :) Acesta este formularul actualizat pentru cei care vor sa il sprijine sa se inscrie: https://docs.google.com/file/d/0B5qr...REU/edit?pli=1 Iar aici, opinia lui Alex Radescu: http://www.alexradescu.ro/2014/01/cu...n-capsali.html Last edited by Adriana Cluj; 03.02.2014 at 15:17:01. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2. Multumesc, nu mai votez nici un candidat al unui partid, s-a dovedit in timp ca -chiar daca isi fac campanie individual- voteaza la comanda partidului. Pur si simplu nu ma mai intereseaza partidele, nu respecta doctrina pe care o afiseaza. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Privitor la politica si reprezentantii ei, teoretic exista persoane cu adevarat capabile, care sa fie dispuse sa se jertfeasca pentru semeni, si nicidecum sa aiba in vedere interese materiale. Printr-un exercitiu simplu de gandire, am ajuns la concluzia ca exista cateva reguli clare care trebuiesc tinute de un candidat care sa reprezinte ortodoxia. In primul rand, trebuie sa ai in spate o imagine neindoielnica de bun-crestin, care participa regulat la sf. liturghie, tine post, se spovedeste si se impartaseste regulat. Daca, dupa ce ti-a intrat in cap o astfel de idee, te-a apucat brusc "placerea" de a veni la biserica, (pe la ora 11.00), unde sa duci doua lumanari la sf. Altar, doua pomelnice si o "zeciuiala" consistenta, dupa care te volatilizezi, e dovada de ipocrizie. Lumea stie ca dupa ce vei fi ales, nu mai calci pe-acolo decat la celelalte alegeri... Alte criterii? 1 - Cand spui "Eu pot!", trebuie sa si crezi ca esti in stare sa reprezinti si sa aperi interesele celor curati la suflet si slabi in argument, din prea mult bun simt! 2 - "Vulturul nu prinde muste!" Observa in tacere si alege-ti un inamic versat, un "leu" in lumea politica, nicidecum un "catelus". De vei invinge un catelus, nu rezolvi nimic, de vei invinge un rege, cu siguranta vei atrage atentia asupra ta. Atentie, insa... Regele e inconjurat de o suita intreaga de dulai sau simpli catelusi latratori... Tu trebuie sa nu te confunzi cu animalele, ci sa ramai OM. 3 - Ca orice om, aminteste-ti ca practic, nu insemni absolut nimic fara Dumnezeu. Vrei sa fii iubit, iubeste. Tot, tot, tot! Vrei sa fii ales, slujeste pana la sacrificiu de sine! Nu te manji si nu face jocul nimanui, de dragul anumitor avantaje. Te vor darama la primul colt, de vor avea cu ce sa te agate. 4 - Nu fa nimic de unul singur; cel putin doi duhovnici din locuri geografice diferite, dar care sa fie recunoscuti de toata crestinatatea ortodoxa- romana, sa fie consultati regulat, iar cele doua pareri, impreuna cu cea personala, se vor pune in balanta si se va decide. In nici un caz altfel! 5 - Nu uita cine esti, de unde pleci si ce fel de oameni te sprijina. Nu-i parasi si nu-i dezamagi pentru nimic in lume. Prefera sa mori, decat sa-i tradezi. Ca erou, vei trai un veac. Ca tradator, vei fi mort, chiar in viata fiind! 6 - Orice-ar fi, ramai calm. De te vei lasa tulburat, duhul lui Dumnezeu nu va mai fi cu tine! Tine bine minte asta! 7 - Straduieste-te sa-ti iubesti adversarul. Asta te avantajeaza de doua ori! 8 - Nu promite nimanui nimic, dar cu atat mai putin lui Dumnezeu. Straduieste-te sa faci si sa fii acolo unde omul are cea mai mare nevoie de tine 9 - Fiecare zi sa inceapa in rugaciune si sa sfarseasca la fel. Nu o rugaciune de forma, ci acea rugaciune smerita, pe care o vrea Dumnezeu de la tine. Lui sa-I multumesti pentru tot, fie bun sau rau, fiindca toate sunt lectii. Numai asa, vei trece printre dusmanii vazuti sau nevazuti, fara sa fii afectat. 10 - Odata ajuns sus, aminteste-ti ca trebuie sa fii cu atat mai smerit. Biserica, rugaciunea, spovedania curata si constiinta ca tot nu poti sa fii asa cum si-ar dori Dumnezeu sa fii, sa scoata de la tine, in camara sufletului tau, multe lacrimi de cainta si durere. Aminteste-ti mereu de cei dinaintea ta: Sfantul Luca al Crimeii, Sf Ioan Maximovici, Sf Nectarie, si atatia alti sfinti care s-au pus in slujba lui Dumnezeu, ajutand omul sarman. Nu-ti dori sa devii sfant, fiindca stii bine ca nu esti vrednic, dar macar sa doresti sincer sa le calci pe urme, ca restul are Dumnezeu grija!
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc) Last edited by Mosh-Neagu; 03.02.2014 at 14:57:38. |
|
|||
|
|||
![]()
Iertare pentru off topic, știi cum e, fiecare cu ce-l doare. :)
|
|
|||
|
|||
![]()
Cred ca si daca as fi scris ca cel care vrea sa candideze e Ioan Alexandru, s-ar fi gasit binevoitori care sa zica ”ala-i merit ca are 10 copii?? cine stie cati mai are pe langa” :))))) ori ”ala-i ortodox? voi nu vedeti ca e imatur si pervers?? ” :))))))). Ba chiar si ”voi nu vedeti ca are camasa scoasa din pantaloni?? uite, cand se agita i se bulbuca ochii” :))))))))))))))
Citind multe dintre postari (sincer, unele nici nu ma obosesc sa le mai citesc) nu pot decat sa fiu profund dezamagita si amuzata, deodata amandoua :) de câte noduri in papură sunt unii in stare să caute. Câtă risipa de timp si energie :) ..... Dar, daca asa va place.... dati-i inainte :) Aici un articol din ”familia ortodoxa” scris de dansul: http://www.familiaortodoxa.ro/2013/0...i-constitutia/ Last edited by Adriana Cluj; 03.02.2014 at 15:29:48. |
|