Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.07.2015, 12:01:30
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

Mantuitorul s-a jertfit si ca sa ii scoata pe cei drepti din Iad; de ce ar trebui sa fie la fel ca si pana la venirea Mantuitorului? atunci ar insemna ca a venit degeaba, nu?

Dar ai si tu dreptate Dragos, Biblia ne spune ca toti mergeau in Iad pana la jertfa Mantuitorului. Ala e un Dumnezeu in care nu imi place sa cred; pentru ca stim si ca Dumnezeu e si DREPT si MILOSTIV. Daca era drept si inainte, cum se face ca si dreptii erau in Iad?
Daruieste si vei primi la randul tau.
Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata.
Reply With Quote
Vechi 31.07.2015, 19:05:25
Darth Ludicus
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
Mantuitorul s-a jertfit si ca sa ii scoata pe cei drepti din Iad; de ce ar trebui sa fie la fel ca si pana la venirea Mantuitorului atunci ar insemna ca a venit degeaba, nu?

Dar ai si tu dreptate Dragos, Biblia ne spune ca toti mergeau in Iad pana la jertfa Mantuitorului. Ala e un Dumnezeu in care nu imi place sa cred; pentru ca stim si ca Dumnezeu e si DREPT. Daca era drept si inainte, cum se face ca si dreptii erau in Iad?
Tu crezi folclorul automotivant eclesiolatru? Ala e un mit, facut de Biserică pentru a isi sublinia singura importanta ei fara egal, mergand pana la foarte subtila blasfemie de a Il face pe Dumnezeu vag nedrept. Iti poti imagina oamenii de pe planeta, care facusera fapte de jertfa pentru aproapele, indiferent de credința in care s-au nascut, "odihnindu-se" intr-o foarte cornuta si sulfuroasa companie?! Eu, unul, nu. Si-a tras si Biserica mituri autolegitimizante, mno...
Nu scrie nicaieri in Biblie asa ceva. Moise in Iad?! El vorbea cu Hashem Elochim față către față. Come on... Ai vreo cunostinta sau prieten evreu? Daca da, sa nu ii spui niciodată ideea asta. Ai rani pe cineva din Poporul Sfant in ce are mai drag...si asta e un fel de crima, la un anume nivel.

Last edited by Darth Ludicus; 31.07.2015 at 19:20:58.
Reply With Quote
Vechi 31.07.2015, 20:37:41
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Hait, eclezioscepticu straics aghein.
Reply With Quote
Vechi 01.08.2015, 00:51:09
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
Mantuitorul s-a jertfit si ca sa ii scoata pe cei drepti din Iad; de ce ar trebui sa fie la fel ca si pana la venirea Mantuitorului? atunci ar insemna ca a venit degeaba, nu?

Dar ai si tu dreptate Dragos, Biblia ne spune ca toti mergeau in Iad pana la jertfa Mantuitorului. Ala e un Dumnezeu in care nu imi place sa cred; pentru ca stim si ca Dumnezeu e si DREPT si MILOSTIV. Daca era drept si inainte, cum se face ca si dreptii erau in Iad?
Erau in iad dar nu ne spune nimeni ca erau in chinuri sau in suferinta-nici nu aveau de ce-cum se subliniaza pt sufletele necredincioase! Asta este diferenta!
Atat iadul cat si Raiul au mai multe dimensiuni ,potrivite pt lumina sau intunericul care emana din suflete.
Poate ca stateau intr-un loc neutru,desi lor le era ingaduit un loc mult mai bun.

Las'ca a rezolvat Dumnezeu si asta,noi sa fim sanatosi si mai ales,credinciosi!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 01.08.2015, 01:02:17
Yasmina's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Eu sincer CRED in faptul ca Dumnezeu ii va judeca pe parintii care au facut avortul, nu pe copiii avortati (care pana la urma nu au nici cea mai mica vina); de asemena cred ca Dumnzeu are grija de copiii care mor nebotezati sau in chinuri sau nespovediti etc. Dumnezeu e mai presus decat noi, si, cu siguranta Dumnezeu nu gandeste ca noi. Nu cred intr-un Dumnezeu crud care pedepseste pe cei nevinovati pentru ca cei vinovati sainvete o lectie; iar asta ma duce l o credinta proprie si nu la o credinta intr-o anumita religie, fie ea ortodoxa, catolica, musulmana etc. (nu de alta, dar peste tot copiii nebotezat/avortati ajung in acel loc care ne numeste Iad sau daca nu in Iad intr-un loc in are nu au parte e bucuria de a-L vedea pe Dumnzeu.
Calm down ca nu-ti face bine la sarcina!
Sunt cazati temporar in acel loc pana la Judecata doar. Eu zic,ca mai bine ne concentram pe idea ca Dumnezeu este BUN si DREPT decat pe cea ca este rau si injust...nu are nici un sens.

Oriunde s-ar afla copiii nebotezati si avortati,Dumnezeu are un plan salvator pt fiecare,ca doar nu suntem noi mai buni si mai intelepti decat El.
Imi pare ironica discutia asta :)
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 01.08.2015, 01:12:16
Yasmina's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Bine spus soluție mîntuitoare, căci mîntuirea e scaparea de draci și implicit de Iad.

Vajnicii ortodocși care cutează să creadă că-n Iadul ortodox există copii, indiferent din ce motiv cazați acolo, ar trebui să meargă frumușel la spovadă și să mărturisească acest gînd care sfidează logica și bunul simț.
Dar cine spune ca stau in iad? Sau unde se spune ca sunt chinuiti si speriati de duhuri pe nedrept?
Se spune ca stau intr-un loc neutru(probabil ca si ce drepti inainte de rascumparare)si asteapta judecata/a doua venire a Domnului.
Este o stare de standby temporara,fara a implica nedreptati si tratamente injuste catre aceste suflete.
Nu il vad pe Dumnezeu pe moment,dar nu pt o vesnicie!
Reply With Quote
Vechi 01.08.2015, 01:28:20
Yasmina's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florinvs Vezi mesajul
Evident ca orice familie isi doreste sa aibe copii, insa a spune ca este usor a creste in conditiile de astazi din Romania 3 copii mi se pare cu totul exagerat!

Mai ales la oras , pentru o familie care locuieste la bloc, unde trebuie sa plateasca sute de lei numai pe utilitati (gaz metan, curent electric, apa, caldura, etc), a asigura cresterea si educarea a 3 copii nu este deloc usor!

Apoi ce sanse ofera astazi statul roman tinerei generatii ?! Aproape nici una, incepand de la asistenta medicala din spitalele de stat precara, la spaga generalizata din sistemul sanitar si de educatie, pana la lipsa locurilor de munca (sa comparam cu situatia de dinainte de 1989, cand orice tanar care termina o scoala profesionala sau liceu industrial, in absolut orice meserie dorita, primea in secunda doi repartitie si locul de munca ?!)

In fine, doi tineri care vor sa aiba locuinta lor si au un salariu minim pe economie, ce "sanse" au sa-si cumpere o astfel de locuinta, chiar prin "prima casa" ?!
Dar exista si solutia sa lase "blocul"de tip comunist,sa-si cumpere casa cu pamant la tara si sa mestereasca ceva.
Sa traiasca din mestesug si agricultura;cand copiii sunt mai maricei ii pot ajuta in gospodarie,in limitele bunui simt desigur.

Vin straini la noi si se apuca de agricultura si vandut gem facut in casa iar noi ,romani din tata-n fiu fie plecam care pe unde*,fie stam toata viata intr-o cutie de chibrituri,la bloc.

*nu am nimic cu cei care emigreaza,aici ma refeream la mine(de o vreme nu mai sunt fericita departe de cei asemeni mie).
Reply With Quote
Vechi 01.08.2015, 12:09:09
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Implicit

Intradevar, in unele situatii ar fi si asta o solutie, sa se duca la tara si sa-si intemeieze acolo o gospodarie! Si multi asa au facut, in special cei care lucrau in fostele fabrici si uzine din mediul urban, o data cu desfiintarea acestora (numai aici in Husi dupa 1990 s-au pierdut cca 10.000 de locuri de munca sigure si bine platite- 2500 la "Metalul/SUC", cca 1500 la filatura, inca 2000 la Moldotext, tot atatea la Husana, cca 1000 la conserve, etc)

Insa pentru aceia care totusi mai au un loc de munca in mediul urban (in gospodarire comunala si locativa, in transporturi si telecomunicati, in cadrul unor companii nationale gen Hidroelectrica, Transelectrica, Romgaz, Transgaz, CNADNR, CFR, Posta Romana, TAROM, Navrom, etc), aceasta optiune de a se muta la tara si implicit de a renunta la servici nu se poate aplica!
Reply With Quote
Vechi 01.08.2015, 23:33:37
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Nu in acelas loc dini iad cu pacatosii.
Vechi 01.08.2015, 23:35:17
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Dar cine spune ca stau in iad? Sau unde se spune ca sunt chinuiti si speriati de duhuri pe nedrept?
Se spune ca stau intr-un loc neutru(probabil ca si ce drepti inainte de rascumparare)si asteapta judecata/a doua venire a Domnului.
Este o stare de standby temporara,fara a implica nedreptati si tratamente injuste catre aceste suflete.
Nu il vad pe Dumnezeu pe moment,dar nu pt o vesnicie!
Sau mai degraba nefiind dezvoltati psihic/sufletesc starea lor de fericire este discutabila.