![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
[SIZE=2]"Diavolii nu cunosc inimile noastre, cum socot unii dintre oameni. Caci singurul cunoscator al inimii este Cel ce stie mintea oamenilor si a zidit inimile lor pe fiecare deosebit. Dar ei cunosc multe din miscarile inimii, pe baza cuvantului rostit si a miscarilor vazute[/SIZE][SIZE=2] ale trupului". Evagrie Ponticul.
[/SIZE] |
|
|||
|
|||
![]()
Ne stiti gandurile,stati linistiti. Voi nu simtiti?
|
|
||||
|
||||
![]()
Diavolul acționează la nivelul minții, îndemnându-te pe o pistă greșită. O minte slabă, cu o credință superficială, este terenul preferat de diavol. Acolo el lucrează cel mai bine. Convingător, îmbietor, apoi îți râde în nas, făcându-te de râs, batjocorindu-te în fel și chip.
|
||||
|
||||
![]()
Nu inteleg. Te rog sa fii mai explicit. Nu pot vorbi despre atotstiinta in cazul diavolului care este o creatura. Atotstiinta este un atribut al lui Dumnezeu.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Exact Dorina ! La o spovedanie mi s-a atras atenția astfel. "Aveți grijă că diavolul va veni cu mult mai multe cete . . ."
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Uite să-ți dau un exemplu:Ieri am fost la cumpărături (am de ceva timp o mare jenă financiară) drămuind fiecare bănuț mi-am făcut cumpărăturile de la un magazin mai mare.La casă când să-mi dea restul îmi dă mai mulți bani decât am avut în portofel înainte de a face cumpărăturile.Pe moment nu mi-am dat seama dar,când am numărat banii și am văzut am mers și am înapoiat ce nu era al meu. Ajunsă acasă merg la magazinul din capătul străzii să mai cumpăr ce mai trebuia și mi se întâmplă același lucru.Mi se dă rest mai mult decât am avut eu bani. Întrebarea mea este (căci în mod sigur a fost o ispită fiind post și la noi în casă se ține) a știut diavolul că eu nu am bani? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Stati linistiti,cu totii avem ispite. Important e ca daca avem credinta,nadejde in Dumnezeu,suntem spovediti etc. atunci putem vedea actiunile sale si modul in care lucreaza. Cel mai rau e ca de multe ori noi cadem in ispita chiar cu voia noastra. Ce vreti,diavolul e viclean! Important e sa vrei si sa stii sa lupti cu el,pt ca il poti invinge. El are o putere limitata asupra noastra!
|
|
||||
|
||||
![]()
Daca insotirea cu pacatul este pe zi ce trece mai mare, atunci si puterea diavolului asupra noastra va fi zilnic mai mare. Nu stiu daca din aceasta impreuna petrecere diavolul poate ajunge sa puna stapanire deplina pe om, incat gandurile si faptele acestuia sa fie lucrarea demonului, caci in acest caz - diavolul ar ajunge sa ne cunoasca si gandurile, de vreme ce omul ajunge doar un executant al dorintelor acestuia.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ne cunoaste Dumnezeu gandurile? | moldoveanu | Din Vechiul Testament | 85 | 11.08.2012 21:22:12 |
Cunoaste-te pe tine insuti | florin.oltean75 | Generalitati | 12 | 10.01.2012 16:39:59 |
Cineva cunoaste vreun preot cu mult har....? | mehiel | Vrajitoria | 10 | 22.11.2011 13:26:00 |
Pentru a ne cunoaste mai bine | chefdejoaca | Generalitati | 5 | 02.12.2010 11:04:09 |
cunoaste cineva? | Ioana-Andreea | Preotul | 2 | 21.03.2010 21:36:18 |
|