Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.06.2009, 17:56:12
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Religia: Ortodox
Implicit

[SIZE=2]"Diavolii nu cunosc inimile noastre, cum socot unii dintre oameni. Caci singurul cunoscator al inimii este Cel ce stie mintea oamenilor si a zidit inimile lor pe fiecare deosebit. Dar ei cunosc multe din miscarile inimii, pe baza cuvantului rostit si a miscarilor vazute[/SIZE][SIZE=2] ale trupului". Evagrie Ponticul.
[/SIZE]
Reply With Quote
Vechi 24.06.2009, 17:57:20
Nevrednicul
Guest

Implicit

Ne stiti gandurile,stati linistiti. Voi nu simtiti?
Reply With Quote
Vechi 24.06.2009, 18:03:15
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Nevrednicul Vezi mesajul
Diavolul acționează la nivelul minții, îndemnându-te pe o pistă greșită. O minte slabă, cu o credință superficială, este terenul preferat de diavol. Acolo el lucrează cel mai bine. Convingător, îmbietor, apoi îți râde în nas, făcându-te de râs, batjocorindu-te în fel și chip.
Vechi 24.06.2009, 18:06:41
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Implicit

Citat:
Nu inteleg. Te rog sa fii mai explicit. Nu pot vorbi despre atotstiinta in cazul diavolului care este o creatura. Atotstiinta este un atribut al lui Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 24.06.2009, 18:06:48
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Negroponte Vezi mesajul
Doar Dumnezeu cunoaste gandul omului.Diavolul observa si intueste.El poate sa trimita omului ganduri viclene si omul sa creada ca sunt ale lui.In orice caz la spovedanie diavolul nu numai ca nu stie gandul ,dar nici nu aude ce spune penitentul.Avantaj noi, prin mila Domnului.Doamne ajuta!
Părinte nu vă supărați de întrebare - dacă diavolul "nu aude ce spune penitentul" atunci de ce după spovedanie mai suntem ispitiți cu păcatul spovedit? Îmi veți spune poate că păcatul nu a fost spovedit complet.A fost spovedit complet și totuși...
Reply With Quote
Vechi 24.06.2009, 18:14:21
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14 Vezi mesajul
Părinte nu vă supărați de întrebare - dacă diavolul "nu aude ce spune penitentul" atunci de ce după spovedanie mai suntem ispitiți cu păcatul spovedit? Îmi veți spune poate că păcatul nu a fost spovedit complet.A fost spovedit complet și totuși...
Exact Dorina ! La o spovedanie mi s-a atras atenția astfel. "Aveți grijă că diavolul va veni cu mult mai multe cete . . ."
Vechi 24.06.2009, 18:18:27
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Diavolul acționează la nivelul minții, îndemnându-te pe o pistă greșită. O minte slabă, cu o credință superficială, este terenul preferat de diavol. Acolo el lucrează cel mai bine. Convingător, îmbietor, apoi îți râde în nas, făcându-te de râs, batjocorindu-te în fel și chip.
Tu Cristi mai ai ispite sau ai fost iertat? Eu încă mai am,diavolul încă se mai interesează de mine și pentru ispite mulțumesc lui Dumnezeu!
Uite să-ți dau un exemplu:Ieri am fost la cumpărături (am de ceva timp o mare jenă financiară) drămuind fiecare bănuț mi-am făcut cumpărăturile de la un magazin mai mare.La casă când să-mi dea restul îmi dă mai mulți bani decât am avut în portofel înainte de a face cumpărăturile.Pe moment nu mi-am dat seama dar,când am numărat banii și am văzut am mers și am înapoiat ce nu era al meu.
Ajunsă acasă merg la magazinul din capătul străzii să mai cumpăr ce mai trebuia și mi se întâmplă același lucru.Mi se dă rest mai mult decât am avut eu bani.
Întrebarea mea este (căci în mod sigur a fost o ispită fiind post și la noi în casă se ține) a știut diavolul că eu nu am bani?
Reply With Quote
Vechi 24.06.2009, 18:30:51
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit Evident ! ! !

Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14 Vezi mesajul
Tu Cristi mai ai ispite sau ai fost iertat? Eu încă mai am,diavolul încă se mai interesează de mine și pentru ispite mulțumesc lui Dumnezeu!
Uite să-ți dau un exemplu:Ieri am fost la cumpărături (am de ceva timp o mare jenă financiară) drămuind fiecare bănuț mi-am făcut cumpărăturile de la un magazin mai mare.La casă când să-mi dea restul îmi dă mai mulți bani decât am avut în portofel înainte de a face cumpărăturile.Pe moment nu mi-am dat seama dar,când am numărat banii și am văzut am mers și am înapoiat ce nu era al meu.
Ajunsă acasă merg la magazinul din capătul străzii să mai cumpăr ce mai trebuia și mi se întâmplă același lucru.Mi se dă rest mai mult decât am avut eu bani.
Întrebarea mea este (căci în mod sigur a fost o ispită fiind post și la noi în casă se ține) a știut diavolul că eu nu am bani?
Te "atinge"exact la punctul slab. De data asta ai învins ! Dar. . ., există un Dar mare, va încerca pe alte căi . Eu personal, am ispite de nu le pot număra. La unele fac față la altele cad în cursă ca un bou nevinovat. Astea ne întăresc până la urmă , dragă Dorina.
Vechi 25.06.2009, 00:33:35
Nevrednicul
Guest

Implicit

Stati linistiti,cu totii avem ispite. Important e ca daca avem credinta,nadejde in Dumnezeu,suntem spovediti etc. atunci putem vedea actiunile sale si modul in care lucreaza. Cel mai rau e ca de multe ori noi cadem in ispita chiar cu voia noastra. Ce vreti,diavolul e viclean! Important e sa vrei si sa stii sa lupti cu el,pt ca il poti invinge. El are o putere limitata asupra noastra!
Reply With Quote
Vechi 10.08.2009, 17:35:01
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Citat:
El are o putere limitata asupra noastra!
Daca insotirea cu pacatul este pe zi ce trece mai mare, atunci si puterea diavolului asupra noastra va fi zilnic mai mare. Nu stiu daca din aceasta impreuna petrecere diavolul poate ajunge sa puna stapanire deplina pe om, incat gandurile si faptele acestuia sa fie lucrarea demonului, caci in acest caz - diavolul ar ajunge sa ne cunoasca si gandurile, de vreme ce omul ajunge doar un executant al dorintelor acestuia.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ne cunoaste Dumnezeu gandurile? moldoveanu Din Vechiul Testament 85 11.08.2012 21:22:12
Cunoaste-te pe tine insuti florin.oltean75 Generalitati 12 10.01.2012 16:39:59
Cineva cunoaste vreun preot cu mult har....? mehiel Vrajitoria 10 22.11.2011 13:26:00
Pentru a ne cunoaste mai bine chefdejoaca Generalitati 5 02.12.2010 11:04:09
cunoaste cineva? Ioana-Andreea Preotul 2 21.03.2010 21:36:18