Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.01.2011, 18:58:51
George.m George.m is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.12.2010
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Daca in timpul convorbirii mele cu cineva ma uit la ceas, dau de inteles ca as dori sa scurtez discutia. Din acest motiv cred ca prezenta ceasului in Biserica - locul in care vorbim cu Dumnezeu - e semn de impolitete fata de Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 06.01.2011, 20:23:07
ioan_strainul
Guest

Arrow ceasul din biserica

Citat:
În prealabil postat de Daniel777 Vezi mesajul
Cand am abordat subiectul cu internetul,cum ca nu este atat de folositor pe cat credem,multi au sous ca este doar un instrument,depinde cum il folosesti.
Cred ca si ceasul este instrument ,trebuie sa-l folosesti,dar cum trebuie,chiar si in Biserica.
Si la mana port ceas,si ma uit la el cand doresc.
+++ +++ +++ +++

Oare dorinta asta subtila care ne Indeamna sa ridicam ochi din adIncul Rugaciuni si a comuniuni cu Dumnezeu cautInd mereu la ceas si plecati cu G A N D U R I L E In lume departe de unde este corpul , Acesta este gIndu subjugat de urgie sau de placerile lumesti , care ne desparte de Dulceata SFINTEI LITURGHII, oare vrajmasul nostru nu este la sfIrsitul luptei lui si cauta sa adune ce mai poate In turma lui, oare suntem atIt de slabi si nu Intelegem ca el lucreaza acum si In Biserica si aduce sminteala prin or ce lucru care poate sa cIstige ceva de partea lui , nu pentru toti este ceasul de pe peretele BISERICI sminteala , Insa pentru multi si este .
Reply With Quote
Vechi 06.01.2011, 20:44:17
ioan_strainul
Guest

Arrow

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Ce te faci frate ca dupa Liturghie, unde intradevar te simti bine si impacat cu totii, mergi acasa la familie si realizezi ca nu ai cu ce plati ratele la casa, nu ai servici, parintii sunt bolnavi, copii isi cer si ei dreptul si cite si mai cite care NU SE DUC in mod miraculos, DOAR DORIND ACEST LUCRU
+++ +++ +++ +++

Andrei , nu te supara Insa Bblia spune cereti si vise-va da, Bateti si vise va deschide,
Daca ar avea omul credinta cIt un bob de mustar ar muta muntii cu ea ,carei diferenta dintre credinta noastre si bobul de mustar mare, noi suntem poporul acestui veac de care spune prorocul , acet popor numai cu vorba ma iubeste. insa cu fapta este departe, ,
Nu crede ca eu sunt alt fel de cIt oamenii acestui veac nu sunt cu nimic mai bun pentru ca daca as fi mai bun as ruga pe Dumnezeul Meu neIncetat Ziua si Noaptea pentru binele fratilor mei cei sufletesti si cei trupestii si rugaciunea mea ar fi ascultata .
Ma rog sa stii Insa nu cum se rugau cei din vechime si sfinti parinti care prin a lor rugaciune coborau mila lui Dumnezeu asupra popoarelor si conducatorilor , vezi cIta dragoste aveu acei crestini ai acelor timpuri, Noi ne iubim pe noi mai mult decIt pe DUMNEZEU .
Iartama si roagate si tu si toti frati din acest forum si din intreaga lume sa nu fie fuga noastra iarna su in ziua sabatului si rugativa si pentru mine sarmanul si neputinciosul rob al Lui HRISTOS amin amin amin
Reply With Quote
Vechi 06.01.2011, 21:38:45
Daniel777 Daniel777 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.01.2010
Implicit

Daca exista ceas in Biserica inseamna ca asa trebuie.....
Reply With Quote
Vechi 06.01.2011, 22:14:27
George.m George.m is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.12.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Daca exista ceas in Biserica inseamna ca asa trebuie.....
E posibil sa fie efemera prezenta lui in Biserica.
Reply With Quote
Vechi 06.01.2011, 22:16:52
Banned

Implicit

E posibil,realitatea insa este ca exista in toate Bisericile.
Reply With Quote
Vechi 06.01.2011, 22:37:29
ioan_strainul
Guest

Arrow Intrebare far de ura sau jignire

Citat:
E posibil,realitatea insa este ca exista in toate Bisericile.

In SfInta si INDUMNEZEITA Biserica Primara Era ceas pe pererte ,au doara numai in aceste timpuri si in aceste vremuri se pun ceasuri pentru ca vrem sa stim cIt ne rugam sau cIt timp acordam slujiri lui DUMEZEU , Pentru ca sunt sigur ca El far de ceas si de timp ne iubeste si-i pare rau de pacatele noastre , si nu ne pedepseste dupa multimea faradelegilor noastre
Reply With Quote
Vechi 06.01.2011, 22:57:10
Banned

Implicit

E foarte bine ca este ceas in Biserica.
Reply With Quote
Vechi 07.01.2011, 01:33:58
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit ceasul

Eu cred ca se acorda ceasului in biserica,o atentie mult prea mare,nefiind vorba decat despre un obicei care-l au toate institutiile publice,pana la urma biserica este prin definitie o institutie publica...ceasul asadar,nu justifica zgarcenia timpului acordat rugaciunii sau Lui Dumnezeu,cati dintre noi stam pe ceas la slujba?Stam pana la sfarsit,ne miluim,aprindem lumanari pentru morti si plecam,suntem in programul bisericii,cat dureaza atata stam...
Cel mult ceasul ne poate da o idee asupra naturii noastre umane,efemere...a mai trecut un ceas din viata mea,bine ca am petrecut acest ceas aici cu Domnul si sa-mi ajute Bunul sa petrec cat mai multe ceasuri in rugaciune!
Nu ceasul nu ne lasa sa ne concentram la slujba,ci problemele noastre lumesti,legaturile stranse care le avem cu viata materiala si ancorarea noastra in viata de aici,probleme de familie,serviciu,scoala,sanatate care nu ne dau pace nici in biserica!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 07.01.2011, 13:23:56
Banned

Implicit

foarte bine Yasmina,vad ca mai sunt si minti lucide pe aici.
La mine la Biserica sunt doua ceasuri,unul in altar si altul la credinciosi,mai am si eu unul la mana,si mai e si ceasul de la telefon..:)
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Papa - Biserica Catolica - Singura Biserica legionar Biserica Romano-Catolica 133 16.07.2013 11:22:01
biserica catolica versus biserica ortodoxa sovidiu Biserica Romano-Catolica 36 08.06.2013 23:58:51
Biserica Sfantului Mormant - Biserica Invierii GabrielaV Intrebari utilizatori 0 06.04.2010 15:04:27
Acesta sa fie ceasul lor si stapanirea intunericului? patinina34 Generalitati 1 22.04.2009 11:00:54
Canonul de rugaciune catre Maica Domnului mai inainte de ceasul mortii podolski_2 Rugaciuni 3 04.12.2008 23:58:19