![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu nu stiu prea multe despre alte religii, dar incerc din rasputeri sa nu-i judec pe ceilalti si sa-i accept si sa-i iubesc pe oameni asa cum sunt.
In ceea ce ma priveste, Evreule-cel-ales, eu chiar iti doresc din toata inima mea neincapatoare tot ceea ce-mi doresc si mie si familiei mele, numai si numai lucruri bune. In rest, Dumnezeu stie inima si cugetul fiecaruia. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Hag=Sarbatoare
Urim= Lumina- se refera la lumina lumanarilor care se aprind in fiecare seara timp de 8 zile in onoarea acelor evrei care s-au revoltat si au alungat romanii din tara Iudea cu mare eroism si ajutorul Lui. Sarbatoarea se numeste Hanuca. Sameah= vesela Sarbatoare vesela de Hanuca. De Hanuca se aprinde in fiecare zi din cele 8 zile o lumanare in plus. Prima zi- una, adoua-doua ,a treia -trei samd. Se canta cantece traditionale si se mananca gogosi fierti in untdelemn. Asta in amintirea minunii care s-a facut cand a fost gasit numai o mica cantitate de untdelemn de masline pentru a lumina Marele Templu si Dumnezeu a facut ca mica cantitate sa ajuga pentru 8 zile ca lumina se facea prin aprinderea unui fitil imbibat de untdelemn.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Mii de multumiri!Toate cele bune tie si intregului popor evreu atat de minunat.Sekinah sa fie cu noi!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In acord cu acea Porunca din cele Zece Porunci ca sa nu iei numele lui Dumnezeu (Elohim) in desert,care se explica sa nu se faca uz de numele Lui pentru fiecare fleac,evreii au rezolvat problema dand alte nume la care El nu face restrictii. Iahveh,hashem si simplu litera "H" sunt deosebite nume care toate se refera la acelas Dumnezeu ,Elohim in ebraica. Nimeni nu m-a imputernicit sa raspund in numele poporului evreu dar de data asta sunt sigur ca toti evreii i-ti multumesc pentru ce ai scris. Sa dea Dumnezeu ca toti crestinii sa creada ca dumneata.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Numele copilului | casiana | Botezul | 184 | 23.11.2013 02:04:06 |
Numele de botez | anisoara | Generalitati | 18 | 03.08.2012 11:04:28 |
NUMELE LUI | maria55 | Exorcismul | 47 | 29.01.2011 20:26:25 |
Numele Domnului | Mikhael | Biserica Ortodoxa Romana | 31 | 25.06.2010 14:08:02 |
Crestini cu numele | bmd | Generalitati | 9 | 22.07.2009 13:18:58 |
|