![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Problema dvs. este ca nu ati inteles ce inseamna zecimea (sau zeciuiala). Trebuie sa-i fim recunoscatori lui Dumnezeu pentru tot ceea ce castigam. Sa-i multumim ca ne-a dat puterea sa ne castigam painea cea de toate zilele. Si cand dai, din recunostinta, a zecea parte pentru Dumnezeu, celelalte noua parti sunt binecuvantate. Atata eu cat si sotia mea (pe cand nu-mi era sotie si nici cu Dumnezeu nu prea aveam treaba niciunul) am dus-o destul de greu. Eram pe fundul sacului sau indatorati mai tot timpul. De cand ne-am apropiat de Dumnezeu si am inceput sa-i fim recunoscatori (in mica noastra masura), inclusiv prin darea zecimii, binecuvantarile se vad. Am avut probleme si cheltuieli destul de mari. Dar asta nu ne-a impiedicat sa ne pastram credinta. Problemele continua, dar Dumnezeu ne binecuvanteaza tot mai mult, inclusiv in cele materiale. "Aduceti insa la casa vistieriei toate zeciuielile, ca sa fie hrana In Casa Mea; puneti-Ma, astfel, la incercare, zice Domnul ostirilor, si veti vedea daca nu voi deschide zagazurile cerurilor, si daca nu voi turna peste voi belsug si binecuvantare"(Maleahi 3:10). Puneti-L pe Dumnezeu la incercare. Un alt aspect. Eu am fost mult timp membru in biserica adventista, fara sa dau zecimea. Nu esti obligat sa dai. Tot ce faci trebuie sa faci din credinta. In schimb beneficiezi in mod gratuit de toate serviciile: botez, cununie, inmormantare, etc. Mai mult, daca ai probleme, esti ajutat fara sa te intrebe cineva cum stai cu zecimea. Asta este o problema intre tine si Dumnezeu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
poi domnule vasiniec, dumneata ai talmacit literal dar n-ai talmacit bine ca litera zice altceva decat subliniezi dumneata ca facetzi voi dupa ea, ca daca atzi face dupa ea ar fi bine, dar voi nu facetzi asha, ca acolo este scris ca cele mari de la Dumnezeu sa le facetzi iar cele mici ca zeciuiala din marar shi din altele mici sa nu le lasatzi, deci era vorba o inversare a valorilor de la Dumnezeu greshit practicata, traita... pe cand dumneata vorbeshti de un belshug material in conformitate cu zeciuiala data, poi asta inseamna ca voi facetzi decat zeciuiala shi asta e un fel de impozit, de banca shi primitzi indarat cu dobanda... foarte bine, nimic rau in asta dar la sufletul vostru din ce primitzi de la Dumnezeu, din dreptate din mila din altele cand o sa datzi ca mie niciodata nu mi-ai dat dreptate deshi ti-am aratat de mi de ori cu se tzine sabatul cel Nou fara a-l impune altora, ca nu e voie dupa cum ne invatza sf Ap. Pavel, sa nu facem dupa cum ar vrea unii ca sa se laude apoi ei cu trupurile noastre... deci sa nu schimbam predaniile oricat ar vrea unii din ashtia... poi vezi ca in al doilea citat este vorba de un contract bilateral cu Dumnezeu, deci zice punetzi-Ma la incercare dar cum? pazind randuielile, deci avand credintza in Mine shi nu luindu-le asha ca pe un contract mort, caci va darui mila prin deschiderea zagazurilor Cerului.... deci daca atzi dat zeciuiala cum marturiseshti, de la satana atzi primit belshugul in cazul tau particular. Eu asha cred... banui shi cred shi sunt rau cu tine... sper sa ma iertzi, zic shi eu ca sunt rau dar shi acuma am citit citatul in locul tau ca sa nu zici ca ai shtiut ca nu shtitzi cum nici eu nu shtiu, dar ne spune Biserica shi mai ales m-ai suparat pentru ca niciodata nu mi-ai dat dreptate, deci n-ai ascultat dupa cum ai dat citatul deshi tzi-am scris special pentru tine, ca fost ortodox... cum e cu Sabatul cel nou shi cum se tzine el de la Dumnezeu, fara a le cere altora... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Despre porc, se spune: "Sa nu mancati porcul... sa-l priviti ca necurat"(Levitic 11:7). Credeti ca aceasta porunca era fara rost. Nu vi se pare ca are si o aplicatie medicala, valabila pentru toate timpurile si locurile. In Noul Testament: Apostolul Petru sta trei ani de zile la picioarele Mantuitorului. Stim ca Apostolul Petru nu a consumat niciodata din animalele "necurate". "Nicidecum Doamne, a raspuns Petru, caci niciodata nu am mancat ceva spurcat sau necurat"(Faptele Apostolilor 10:14). Si nici dupa aceea nu a mancat ceva "spurcat sau necurat" (sa nu incercati iarasi sa demonstrati cu cateva versete care urmeaza, ca Dumnezeu a curatit animalele - cititi in context Fapte cap. 10-in intregime si 11-pana la vers.18). Dupa aceasta intamplare, din Fapte cap. 10, in care Apostolul Petru declara ca "niciodata nu a mancat ceva spurcat sau necurat", ce credeti? Domnul Iisus Hristos, care a fost Invatator si exemplu pentru apostoli, a mancat sau nu porc (considerat necurat)? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
ne arata Hristos ca unii oameni erau mai sus ca shi animalele caci dracii scoshi din om au voit sa intre in porci dar nu le-a convenit, deci ei mintzeau ca oamenii indracitzi erau mai jos ca shi porcii, dar au dorit sa demonstreze ca porcii erau necuratzi shi de aia s-au aruncat in mare, ma gandesc... spune tu daca nu e asha... dar Domnul ne asigura ca unii oameni erau shi sunt mai jost ca animalele caci ii arata sf Petru ca a curatzat nu oameni ci animale, deci oamenii aceia nu sunt animale spurcate ci mai jos ca shi animalele spurcate astfel ca daca le-a Curatzat Dumnezeu, orice om ar fi fost el sunt bune pentru jertfa, ca spune injunghie shi mananca, pentru Jertfa potrivita Vechiului Testement, deci lui Petru i-a dat Preotzie shi peste VT.... deci de aici rezulta foarte clar ca porcul daca il mananca pacatosul, nu are cum sa fie mai spurcat decat este, caci animalele spurcate erau pe acea fatza de masa care s-a aratat de trei ori.... astfel ca stimate Vasiniec degeba va feritzi de porci, ca doar cei sfintzitzi, cei curatzi, care sunt deasupra creatziei pot sa faca nazuri shi sa manance doar mancare curata.... ca doar pe aceia eventual i-ar spurca daca n-ar fi Harul cu ei care ar curatzi toate cate le ating.... Deci tzi-am demonstrat ca shi pacatoshii shi sfintzii daca manaca porc nu greshesc, ci noi greshim daca mancam porc in timp ce fratele nostru se opreshte de la porc.... caci suntem datori ca sa nu-l ranim in conshtiintza lui fatza de Dumnezeu, shi ca trebuie sa mancam unde mergem tot ce ne este pus inainte daca nu cumva cineva ne spune ca sunt jertfe idoleshti, adica lacomiilor shi necredintzelor shi atunci trebuie sa ne oprim ca sa nu ne ranim conshtiintza noastra dar shi pe a celui care ne-a informat... astfel ca Domnul Vasiniec.... nu mai umbla pe la noi cu vredniciile sfintzishorilor care doar se pretind ei ca ar fi.... doar ca sa se laude cu trupurile altora, ca atunci pentru ce ar trebui sa tzinem sambetele? e liber sa le tzina cine vor, dar de ce noi care tzine Sabatul cel Nou? de sambata seara pana luni Dimnineatza, a fost o seara shi a fost o dimineatza ziua intai, caci Binele Dumnezeu l-a lucrat shi sambata shi Duminica shi in fiecare zi shi s-a odihnit, dar in vechime a sfintzit ziua a 7-a, dar acum daca le-a facut noi pe toata shi le va face, itzi potzi inchipui shi dumneata ca ziua aia a 7-a noi creshtinii n-o mai tzinem, dar n-ar fi greshit s-o tzinem shi noi, shi n-ar fi greshit sa tzinem duminica shi n-ar fi greshit sa nu tzinem niciuna ci doar sarbatorile care ni le randuie biserica.... dar cine vrea sa tzina, sa tzina cum shtie el, dar noi tzinem dupa randuiala de sus, doar Sabatul cel nou, adica Sfanta Duminica din porunca sfintzilor Imparati Constantin shi maica sa Elena.... conform cu predaniile sf Ap Petru shi Pavel. deci acum sper ca ne dai pace.... dar poate ca nu... cine poate shti. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Dumnezeu a binecuvantat ziua a saptea si a sfintit-o, pentru ca in ziua aceasta S-a odihnit de toata lucrarea pe care o facuse"(Facerea 2:3) Zi binecuvantata si sfintita, de la facerea pamantului, cand toate erau bune si pacatul nu intrase in lume. "Adu-ti aminte de ziua de odihna, ca s-o sfintesti. Sa lucrezi sase zile, si sa-ti faci lucrul tau. [COLOR=royalblue]Dar ziua a saptea este ziua de odihna inchinata Domnului, Dumnezeului tau[/COLOR]: sa nu faci nici o lucrare in ea, nici tu, nici fiul tau, nici fiica ta, nici robul tau, nici roaba ta, nici vita ta, nici strainul care este in casa ta. [COLOR=royalblue]Caci in sase zile a facut Domnul cerurile, pamantul si marea si tot ce este in ele, iar in ziua a saptea S-a odihnit: de aceea a binecuvantat Domnul Ziua de odihna si a sfintit-o."[/COLOR](Iesirea 20:8-11). Porunca a patra, scrisa pe piatra, de doua ori (un rand de pietre le-a spart Moise), de Insusi Dumnezeu. "Sambata a fost facuta pentru om iar nu omul pentru sambata"(Marcu 2:27), spune Domnul Iisus. Pentru om, nu doar pentru evreu. "Dupa obiceiul Sau, in ziua sambetei a intrat in sinogoga"(Luca 4:16). Spune Sfanta Scriptura: "dupa obiceiul Sau", nu dupa obiceiul evreilor sau al locului. "Dezlega ziua sambetei"(Ioan 5:18). Domnul Iisus Hristos a dezlegat ziua a saptea de toate regulile fariseilor si i-a redat frumusetea de la inceput. Pentru ce aceasta preocupare? Nu avea altceva de facut? A "dezlegat" nu a "desfiintat". A "dezlegat" pentru ca El "este Domn chiar si al sambetei"(Marcu 2:28). Domnul Iisus Hristos nu este Domn a ceva ce se desfiinteaza. N-ar mai avea valoare sa spunem ca este Domn al nostru. Sfintii Apostoli si crestinii din primul secol au pazit ziua a saptea ( o spune istoria si Sfanta Scriptura). Este singura zi despre care se spune ca a fost "binecuvantata si sfintita de Dumnezeu". |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar banii din zecime, nu prea cred ca fac purici pe la vre-o banca. Nu suntem finantati de stat si avem destule "cheltuieli". De unele, poate ati beneficiat si dvs., dar nu stiti. |
|
|||
|
|||
![]()
oricat te-ai vaicari, fiecare tzine sabatul sau atunci cand vrea el shi nu gresheshte dupa cum spune sf Ap Petru shi Pavel, iar de sus, de la Dumnezeu prin CLD s-a dat Sabatul cel Nou de sambata seara pana luni dimineatza, a fost o seara shi a fost o dimineatza, ziua intai... dar dumneata eshti liber sa crezi shi sa tzi cum voieshti shi cum va invatza pe voi.... deci chiar daca avetzi impresia ca greshitzi iata ca sf Ap Pavel spune ca nu greshitzi... daca tzinetzi sambata pentru Dumnezeu shi nici sa va feritzi de a manca doar carne de porc... deci ce mai e de discutat?...
itzi doresc zeciuiala placuta.... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Draga Iustin, poi acea femeie n-a greshit in ce a primit de la nalucirile ei, de la ingeri, dar n-avea cum sa intzeleaga, ci doar aia e greshit cum au schimbat ei shi cum au hotarat ca oameni ca ingerul nu le-a spus cum trebuie sa tzie Sabatul ci a confirmat ca inceputul Sabatului e bine seara, dar nu le-a spus cand se tzine Sabatul cel Nou de la Dumnezeu dat, deci degeaba a vrut sa intzeleaga shi degeaba au hotarat ei fals fatza de viziunile ei caci era corect sa tzina cand vroiau ei pana cana a spus Hristos-Duhul cum se tzine sabatul cel nou, caci a doua venire este prin Hristos-Duhul cum scrie la Apocalipsa... deci nu sunt mincinoshi ci doar ca fac cum faceau fariseii ori evreii incercand sa impuna altora cercuirea in carne, ori tzinerea zilelor ori alte lucruri conforme cu VT ori cu Legea shi proorocii.... lucru care nu este necesar Neamurilor, ci ele ar trebui sa urmeze pe sfintzi shi predaniile acestora.... deci draga Iustin nu acuza pe Helen Wite de minciuna caci ea a avut viziuni ingereshti asha ca shi multzi sfintzi creshtini, shi tot asha ca shi romanul l-a care s-a dus Sf Petru... ca doar Dumnezeu daruieshte cui pofteshte shi nu cui am vrea noi musai numai la unii care-i credem noi drept buni.... deci n-are rost discutzia asta ca poate ca shi noi procedam la fel in loc sa urmam ce spune trambitza 3 pr prooroc Arsenie Boca : "nici abuzul, nici refuzul" "bobul lui se transforma in cenushe iar el se crede grau nedreptatzit" sau sa ascultam de trambitza a doua de moshul Dumnezeu shi sa pastram Taina vorbei celei mari... cum a pastrat-o Petrache Lupu.... ori sa pricepem ca oastea Domnului nu sunt legionarii ci aia care a fondat-o Iosif Trifa shi care deshi e cazuta s-ar putea reintegra la ortodoxie... pe ici pe colo, pe unde mai sunt ostashi... deci mie mi se pare ca fondatorii acelei secte, nu gresheau prin viziunile respective ci poate prin felul lor lipsit de lumina, dar pentru asta nimeni nu poate fi acuzat.... deci vina e comuna a noastra cu a lor, cel putzin a mea, ca doar cam abuzam shi refuzam mereu iar taina vorbei celei mari e pe toate gardurile, iar ostashi nu mai suntem niciunii.... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Invataturi incredibile, mai putin cunoscute ale adventistilor | Erethorn | Secte si culte | 400 | 28.03.2012 20:49:41 |
Limba ebraica a VT. Aplicatie pentru cuvantul Sabat. | AdrianAamz | Din Vechiul Testament | 9 | 08.02.2011 10:02:02 |
Despre Sabat | georgeval | Secte si culte | 1108 | 28.07.2010 18:45:00 |
Despre Duminica sau ziua Invierii! | alecsandru | Secte si culte | 25 | 06.11.2007 19:26:52 |
despre ziua aliturgica | NiCcoleta | Sfanta Liturghie | 1 | 02.03.2006 09:58:33 |
|