Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.07.2009, 16:58:50
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Frate cristiboss5...,senior member,nici nu a trecut cine stie cit de cind am scris mai sus despre cum sunt sanctionati cei ...laturalnici(chiar te rog,citeste mai sus !)si ai si primit ce cautai .Spune-mi te rog ... mai este ceva de zis????
Da, mai sunt multe de adăugat băiete junior, foarte multe, dar efectiv îmi irosesc timpul discutând cu tine și cu micuța . Toate bune vouă!
Vechi 11.07.2009, 17:08:22
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Implicit

Este culmea frate cristibossss...te invirti la propriu sau la figurat exact tot pe unde nu trebuie.Sti ce a spus Hristos despre micuti(copii)! ,,Pina nu veti fi asemenea acestora nu veti intra in imparatia cerurilor" Pe semne ca nu ai asemenea dorinte ! Stiu insa clar despre mine ca mai am destul pina voi deveni mic !Desi te rog sa ma ierti cred ca este mai bine sa ne evitam .Nu o doresc dar iti accept propunerea !
Reply With Quote
Vechi 11.07.2009, 17:19:27
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
Este culmea frate cristibossss...te invirti la propriu sau la figurat exact tot pe unde nu trebuie.Sti ce a spus Hristos despre micuti(copii)! ,,Pina nu veti fi asemenea acestora nu veti intra in imparatia cerurilor" Pe semne ca nu ai asemenea dorinte ! Stiu insa clar despre mine ca mai am destul pina voi deveni mic !Desi te rog sa ma ierti cred ca este mai bine sa ne evitam .Nu o doresc dar iti accept propunerea !
Este cea mai inteligentă idee , dar e bine în viață să taci când nu ai ce să spui și niciodată nu poți să-l cunoști pe cel de lângă tine, să-i cunoști idealurile, trăirile , atâta timp cât nu ai reușit să te cunoști pe tine Zaharia, trăind într o lume dublă și avân o personalitate dublată de lumile în care te sbați să-ți dobândești cât de cât o identitate. Refulările și urechelile tale ce s-au revărsat asupra prietenilor și colegilor mei de pe forum îmi sunt mărturie întru cele scrise mai sus. Eu sunt dintr -o bucată frate : să-ți fie rușine !
Vechi 11.07.2009, 19:04:37
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Zaharia, cred ca tu gresesti intr-o privinta: TACI.
Eu cred ca atunci cand lumea rataceste, a spune adevarul devine o datorie (cu smerenie, desigur, dar cred ca tacand il tradam pe Hristos. Parerea mea)
Reply With Quote
Vechi 11.07.2009, 19:19:16
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Implicit

Anna21,In cazul in care si doresti te rog fi un pic mai precisa.
Reply With Quote
Vechi 11.07.2009, 19:35:40
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
Am primit o serie de apostrofari si de puneri la punct de la mai marii si mai vechii forumului,pt.faptul de a-mi spune parerea si de a arata modul defectuos in care multi dintre voi pe sine se binecuvinteaza si se indreptateste ca fiind ,,mester" in socializare .Uneori va asociati in pareri desarte aparindu-va si prezentindu-le ca pe ,,mormintele varuite" desi cred ca voi ,in sinea voastra,in constiinta voastra(adica acolo unde D.zeu ii vorbeste omului)stiti ca sustineti altceva decit ortodoxia. Am ajuns chiar,din nebunie in nebunie,sa aflu de la Fani ca chiar si dragostea pacatoasa te poate inalta ?! Pina unde crezi ca te inalta ,doamna doctor?Sa sti Fani ca in ortodoxie nu este ca in dragostea lumeasca,adica acolo unde asa,strengareste ,se spune ca mai bine este sa iubesti si sa pierzi decit sa nu iubesti nici o data.Spunea parintele Cleopa ca daca te dai pe mina dioavolului te invata orice,te invata si teologie(dar teologia lui),te invata sa vorbesti si sa intelegi si in limbi(dar in felul in care vrea el)te face si calugar si si preot ,dar nu ai lui D.zeu ci ai lui.Orice ,daca i te inchini.Iar dupa multa carte si socializare care o aveti in spate, unii dintre voi, nu mai insist si pe modurile semiconstiente de inchinare pt. ca fara fatarnicie... le stiti .Au fost inselati calugari virtuosi,mireni simpli,sinceri si cu multa curatie,darmi-te... De cele mai multe ori in cuvinte simple ,putine si nesofisticate ,,avangardistii" si-au primit mustrarea de la cei ce nu sunt asemeni lor .Fratilor,putem gindi , judeca,combate,jubila,fraterniza orice pt. ca nimeni nu ne opreste dar stiti si voi f. bine ca nu orice este ortodoxie.A, ca vorbim oricum ,sub masca virtutiilor stigate,da este...posibil dar suntem departe in acest fel si de mireasma ortodoxiei darmi-te de ,,trupul" ei .Mi-aduc aminte despre Mintuitor ca spunea despre bogat ca se mintuieste,dar greu,desi bogatia nu este rea in sine.Probabil ca la fel este si pt. cel invatat pt. ca il rasboieste ispititorul cel mai mult cu propria lui stiinta si cu propriile lui performante de ,,socializare".Dupa parerea mea lucrurile sunt simple in credinta ,nu mai avem ce sa descoperim, ce sa explicam,ce sa inventam sau interpretam ,mai avem doar sa traim cum ne-a fost aratat.Vorba aceea : cu ginditul este usor dar cu pututul este cel mai greu!Chiar daca m-am retras de pe topic il mai urmaresc totusi pt. a cunoaste cu ,,urechile"mele ce se intimpla si pt. a-l indica si altora care vor ori sa ,,socializeze" ori sa se mintuiasca.Eu mai adaug doar ca imi cer iertare si ca va doresc... ,,socializare" ... cum o credeti voi !
Domnule "doctor" (pina nu vad, nu cred,... in lume sunt Toma 100%)

Te superi daca incerci data viitoare sa spargi acest paragraf enorm in unele mai mici si mai usor de citit asa cum banuiesc ca te-ai perfectionat in cei 22 de ani de practica medicala si zeci de esee scrise din timpul facultatii de Teologie.

Banuiesc ca nu ar fi fost acceptate de profesori daca nu erau usor de corectat, nu?
Reply With Quote
Vechi 11.07.2009, 19:56:49
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Implicit

Se pare ca instinctul si realitatea spune totul; asa ne " distram " noi ! ...daca tot ne aflam pe un topic convingator.
Nu este nevoie de jicniri, dar nici de apostrofari interminabile a ceea ce concepem fiecare si transpunem in opinii.
Eu am incercat sa inteleg dincolo de aparenta afirmatia facuta de Fani, care este destul se semnificativa, bine-nteles, nu pentru cei care, intr-adevar dragostea pacatoasa i-a inaltat, (spre cunoastere si perspectiva ) dar nu recunosc si nici nu-si dau seama de acest lucru, tocmai pentru ca astazi se prezinta ca "persoane izbavite " , simt ca acea perioada le este intangibila ...acum.
Nu conteaza, fiecare ne limitam la cat ne dicteaza mintea, caci faptele le tot savarsim cu duiumul, bune si ne-bune...indiferent de desavarsirea presupusa , realitatea-si exemplifica trasaturile.
Ok !, acum nu inteleg de unde indignarea aceasta perseverenta, precum ca noi crestinii trebuie sa gandim numai intr-o directie, atata timp cat credinta inseamna de la sine un botez, botezul trecerii prin foc si para, a cunoasterii binelui si raului, a intelegerii semenului exact cum este acesta plasmuit, in nici un caz identic. ? ! Credinta este un traseu infinit de cunoastere si intelegerea cunoasterii, cunoastere de sine si cunoasterea de lumea de dincolo de sine.
Este o binecuvantare sa cunosti oameni diferiti, pentru ca, principiile ti se pot slefui si mai bine, numai cunoscand oamenii exact asa cum sunt, nu cum le impui sa fie, poti sa descoperi izvoare nesecate de fapte si simtiri, idei si cugetari, frumuseti si certitudini...tot ceea ce numai formidabila fiinta omeneasca este capabila sa daruiasca.
Se spune ca, cel mai greu lucru este a lucra cu oamenii, poate ca de aceia unii nu inteleg ca, a lucra cu acestia inseamna a incerca sa-i intelegi , a-i accepta, in maiestria relatiei cu ei consta si intelepciunea pe care o ai cu adevarat...sau lipsa acesteia si neputinta caracterului.
Nu trebuie sa ne schimbam aici, nu trebuie sa vorbim neaparat numai despre credinta, despre Doamne, Doamne ca de o marinimie tintuita in expresia neconturata a cuvantului, fiindca , doar cuvantul nu poate sa edifice nimic, daca nu exista acea constiinta a omeniei si dorinta de a o imprieteni intr-un mod minunat cu credinta in Dumnezeu.

Last edited by ory; 11.07.2009 at 20:04:27.
Reply With Quote
Vechi 11.07.2009, 20:09:47
cristinamaria cristinamaria is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.04.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Da' ce-i cu conflictul asta intre autorii diverselor texte? Nu putem face schimburi de idei intre noi fara sa ne certam? Ideile sunt idei, indiferent de autorii lor. N-ar trebui sa ajungem la atacuri personale! Faptul ca stiti unii despre altii cine sunteti si ce experiente aveti nu ar trebui folosit in atacuri de genul acesta. Cred ca avem mult mai multe de castigat daca invatam sa discutam fara sa sarim la gatul celui care e de alta parere, oricare ar fi ea. Smerenia nu se predica ci se practica! La ce bun chiar si sa o predicam daca nu ne putem tine cumpatul fiecare?

@Fanni71: cred ca ai dreptate, si cred ca Dumnezeu lucreaza si prin pacat. Ma gandesc aici in primul rand la faptul ca, asa cum diavolul nu poate face raul pur, exista o farama de bine si in raul facut de diavol, la fel si omul nu poate face pacatul pur, trebuie sa existe o farama de bine si in pacatul savarsit. Nu stiu daca aplicatia acestei teorii este cea mai potrivita asupra adulterului, dar stiu ca este foarte greu pentru cei care se situeaza in afara acestui pacat sa-i inteleaga mecanismul. Nu este suficient sa spui despre un lucru "este rau, este pacat, nu-l face!", ci trebuie sa mergi mai departe in adancul acelui lucru pentru a intelege cum poti sa il eviti. este foarte greu sa eviti adulterul atunci cand esti pus(a) in fata lui, dar te poti pazi de a ajunge in fata lui, evitand toate imprejurarile care ar putea duce indirect la acesta. pentru asta insa, trebuie sa cunosti lucrul de care te pazesti, pentru a sti cum sa te pazesti de el. Dumnezeu este iubire, si daca exista si cea mai mica farama de bine in pacatul omului, Dumnezeu va iubi acea farama.

Sunt de acord cu tine (din proprie experienta) ca un titlu academic nu te face neaparat mai invatat, ci iti da doar anumite deschideri, anumite posibilitati. Ce face fiecare cu ele si cum intelege sa le foloseasca ramane de vazut. Acela care considera ca titlul este garantia stiintei acumulate isi limiteaza singur orizontul.

@Zaharia: Un lucru este sigur adevarat din ce ai scris, bogatia nu e rea in sine, dar mult mai greu se mantuiesc bogatii decat cei saraci. La fel si stiinta nu e rea in sine, dar mult mai greu se mantuiesc cei invatati, pentru ca invatatura este o lama cu doua taisuri, te poate innalta si te poate pierde. Stiind acestea, si fiind tu insuti un om invatat, poate ti-ar fi de folos sa pui sub semnul indoielii si propria ta judecata asupra lucrurilor uneori, ca sa nu te piarda propria ta stiinta. Eu incerc sa fac asta tot timpul (desigur nu sunt neaparat cel mai bun exemplu). Convingerea ta ca ai dreptate este atat de mare, incat chiar daca acum ai avea dreptate, cu o alta ocazie vei fi la fel de convins si fara sa ai dreptate.
Vechi 11.07.2009, 20:22:30
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Domnule "doctor" (pina nu vad, nu cred,... in lume sunt Toma 100%)

Te superi daca incerci data viitoare sa spargi acest paragraf enorm in unele mai mici si mai usor de citit asa cum banuiesc ca te-ai perfectionat in cei 22 de ani de practica medicala si zeci de esee scrise din timpul facultatii de Teologie.

Banuiesc ca nu ar fi fost acceptate de profesori daca nu erau usor de corectat, nu?
Andrei, daca acoperi cu click stanga randul citit sau de citit, vei putea parcurge cu usurinta orice text, oricat de aglomerat.

In ceea ce priveste dubiul tau, si noi ti-am crezut tie o gramada, ca de exemplu studiul biblic de 30 ani! Asa ca sa credem pe cuvant.
Reply With Quote
Vechi 11.07.2009, 20:57:58
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristinamaria Vezi mesajul
Da' ce-i cu conflictul asta intre autorii diverselor texte? Nu putem face schimburi de idei intre noi fara sa ne certam? Ideile sunt idei, indiferent de autorii lor. N-ar trebui sa ajungem la atacuri personale! .
Sa dea Dumnezeu ca apelul tau, cristinamaria, sa fie auzit de toti userii!

Citat:
@Fanni71: cred ca ai dreptate, si cred ca Dumnezeu lucreaza si prin pacat. Ma gandesc aici in primul rand la faptul ca, asa cum diavolul nu poate face raul pur, exista o farama de bine si in raul facut de diavol, la fel si omul nu poate face pacatul pur, trebuie sa existe o farama de bine si in pacatul savarsit. Nu stiu daca aplicatia acestei teorii este cea mai potrivita asupra adulterului, dar stiu ca este foarte greu pentru cei care se situeaza in afara acestui pacat sa-i inteleaga mecanismul. Nu este suficient sa spui despre un lucru "este rau, este pacat, nu-l face!", ci trebuie sa mergi mai departe in adancul acelui lucru pentru a intelege cum poti sa il eviti. este foarte greu sa eviti adulterul atunci cand esti pus(a) in fata lui, dar te poti pazi de a ajunge in fata lui, evitand toate imprejurarile care ar putea duce indirect la acesta. pentru asta insa, trebuie sa cunosti lucrul de care te pazesti, pentru a sti cum sa te pazesti de el. Dumnezeu este iubire, si daca exista si cea mai mica farama de bine in pacatul omului, Dumnezeu va iubi acea farama.
Nu prea ma incanta ideea aceasta. Sigur ca in orice rau e si un bine, fara discutie, dar nu Dumnezeu ne pune sa pacatuim, ci diavolul, iar Dumnezeu incuviinteaza, pentru a ne pune la incercare. Dar lectia nu o invatam cat suntem in pacat, ci abia cand ne pocaim. Zic, sa nu luam slabiciunea noastra drept un indemn de la Dumnezeu; de la El avem liberul arbitru, de a spune da sau nu unei ispite.
acum ma gandesc cat de buna este educatia crestina in familie: daca copilul si adolescentul si apoi tanarul afla de existenta ispitei, exista sansa ca acesta sa-i reziste si s-o sesizeze de mai multe ori, invatand astfel "mecanismul " vietii.
Pacatul e pacat si nu trebuie sa-i cautam partea buna, caci nu este decat departare de Dumnezeu si in asta nimic bun nu poate fi.
Totusi, cristinamaria, gandeste-te ca poti invata aceasta lectie si fara sa pacatuiesti, caci ai legea inscrisa in subconstientul tau; deci nu-ti trebuie experienta pacatului pentru a sti ca acel lucru nu e bun. Singurul lucru care ne trebuie, si e si util, e suferinta. Lectia invatata prin suferinta nu se uita; avem memoria durerii ei si nu vrem sa o repetam.
Exista oameni care repeta de mai multe ori aceeasi greseala, fara a invata ceva, desi sufera. Oare de ce nu invata din propria greseala? Probabil ca nu doresc acest lucru. Tine tot de liberul arbitru.

Citat:
Convingerea ta ca ai dreptate este atat de mare, incat chiar daca acum ai avea dreptate, cu o alta ocazie vei fi la fel de convins si fara sa ai dreptate.
Oare poate convingerea de acum, bazata pe cunoastere, sa anuleze discernamantul de mai tarziu? Putin probabil...
Dealtel si mie imi plac ideile exprimate clar si fara jumatati de masura ale lui Zaharia. Asta poate crea probleme celor slabi. Nu ca eu as fi tare, dar cand se formuleaza o idee imi place sa fie precisa si sa nu creeze dubii sau brese. Acest stil da o anumita consecventa. Dealtfel, cel care scrie cu grija nu se va hazarda sa scrie ce nu stie sau nu crede. Ceea ce se vede f clar din postarile lui Zaharia.

Last edited by Anca-Miha; 11.07.2009 at 21:00:11.
Reply With Quote
Răspunde