Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.11.2009, 01:13:11
Maranatha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de lacrimi Vezi mesajul
Noi nu inlocuim Sfintii cu Domnul Isus sau cu Dumnezeu. Pentru noi Sfintii sunt mijlocitori intre noi si Dumnezeu sau Domnul Isus pentru ca "Mare putere are rugaciunea fierbinte a celui neprihanit" (Iacov 5.16)
Intre tine si Domnul Isus nu este nevoie de mijlocire .Lui i-a fost data toata puterea pt a mintui pe oricine.
Ioan17 1 După ce a vorbit astfel, Isus a ridicat ochii spre cer, și a zis: ,,Tată, a sosit ceasul! Proslăvește pe Fiul Tău, ca și Fiul Tău să Te proslăvească pe Tine,
2 după cum I-ai dat putere peste orice făptură, ca să dea viața vecinică tuturor acelora, pe cari I i-ai dat Tu.
3 Și viața vecinică este aceasta: să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat și pe Isus Hristos, pe care L-ai trimes Tu.
4 Eu Te-am proslăvit pe pămînt, am sfîrșit lucrarea, pe care Mi-ai dat -o s'o fac.
5 Și acum, Tată, proslăvește-Mă la Tine însuți cu slava, pe care o aveam la Tine, înainte de a fi lumea.
6 Am făcut cunoscut Numele Tău oamenilor, pe cari Mi i-ai dat din lume. Ai Tăi erau, și Tu Mi i-ai dat; și ei au păzit Cuvîntul Tău.

Ioan14 5 ,,Doamne``, I -a zis Toma, ,,nu știm unde Te duci; cum putem să știm calea într'acolo?``
6 Isus i -a zis: ,,Eu sînt calea, adevărul și viața. Nimeni nu vine la Tatăl decît prin Mine.
7 Dacă m'ați fi cunoscut pe Mine, ați fi cunoscut și pe Tatăl Meu. Și deacum încolo Îl veți cunoaște; și L-ați și văzut.

Exista doar un singur mijlocitor intre noi si Dumnezeu. Isus s-a dezbracat de slava Lui tocmai ca noi sa ne putem apropia de Dumnezeu prin El,sa ne sfintim prin El, sa putem devenim fii de Dumnezeu.

Eu te inteleg bine , vin si eu de unde esti tu acum.
Vechi 12.11.2009, 09:35:14
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
Imi cer mii de scuze, nu aveam o Biblie la indemana...
Iti dau eu una:http://www.bibliaortodoxa.ro
Vechi 12.11.2009, 12:05:37
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusseptimus Vezi mesajul
Porunca a IV-a:

"Adu-ți aminte de ziua Sâmbetei ca să o sfințești pe ea" (Ieșirea 20,8 vers. ortodoxă 1914)

Ce relevanță are în acest context?

Nu mai veni cu abureli la oameni.Stii si tu , dar vad ca iti place sa te folosesti pana si de minciuni ca , cuvantul care e tradus sambata este "Sabat".Iar acest cuvant inseamna "incetare" "odihna".

Maranatha: Intradevar exista un singur mijlocitor intre oameni si Dumnezeu, Unul singur care a impacat lumea(pe oameni) cu Dumnezeu, Iisus Hristos.Dar cei care mijlocesc spre mantuire sunt multi.Apostolul Pavel in acelasi loc unde vorbeste ca e un singur Mijlocitor,ne indeamna pe fiecare sa facem mijlociri(rugaciuni) unii pentru altii.Apoi Scriptura ne spune ca si Sfantul Duh se roaga pentru noi.

2 Corinteni 5:19Pentru că Dumnezeu era în Hristos, împăcând lumea cu Sine însuși, nesocotindu-le greșelile lor și punând în noi cuvântul împăcării.

Romani 8:26 De asemenea și Duhul vine în ajutor slăbiciunii noastre, căci noi nu știm să ne rugăm cum trebuie, ci Însuși Duhul Se roagă pentru noi cu suspine negrăite.

lacrimi, ferestete de oamenii astia care sunt niste lupi imbracati in haine de oi;
Vechi 12.11.2009, 14:55:05
tricesimusseptimus tricesimusseptimus is offline
Banned

Data înregistrării: 15.10.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Nu mai veni cu abureli la oameni.Stii si tu , dar vad ca iti place sa te folosesti pana si de minciuni ca , cuvantul care e tradus sambata este "Sabat".Iar acest cuvant inseamna "incetare" "odihna".
Ceea ce tu numești "minciuni", se află în versiunile ortodoxe ale Bibliei (Ieșirea 20,8):

"Adu-ț aminte de ziua sâmbetei, să o sfințești pre ea." (Biblia de la București - 1688)

"Adu-ți aminte de zioa sâmbetii, să o sfințești pre ea."(Biblia de la Blaj - 1795)

"Adu-ți aminte de ziua Sâmbetei ca să o sfințești pe ea."(Biblia Sinodală - 1914)
Vechi 12.11.2009, 15:06:08
lacrimi's Avatar
lacrimi lacrimi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.02.2009
Locație: LONDON
Implicit

Citat:

Maranatha: Intradevar exista un singur mijlocitor intre oameni si Dumnezeu, Unul singur care a impacat lumea(pe oameni) cu Dumnezeu, Iisus Hristos.Dar cei care mijlocesc spre mantuire sunt multi.Apostolul Pavel in acelasi loc unde vorbeste ca e un singur Mijlocitor,ne indeamna pe fiecare sa facem mijlociri(rugaciuni) unii pentru altii.Apoi Scriptura ne spune ca si Sfantul Duh se roaga pentru noi.

2 Corinteni 5:19Pentru că Dumnezeu era în Hristos, împăcând lumea cu Sine însuși, nesocotindu-le greșelile lor și punând în noi cuvântul împăcării.

Romani 8:26 De asemenea și Duhul vine în ajutor slăbiciunii noastre, căci noi nu știm să ne rugăm cum trebuie, ci Însuși Duhul Se roagă pentru noi cu suspine negrăite.

lacrimi, ferestete de oamenii astia care sunt niste lupi imbracati in haine de oi;

Merci mult de sfat. Asa e, sunt intr-adevar "niste lupi imbracati in haine de oi".
"Dupa cum Iane si Iambre s-au impotrivit lui Moise, tot asa si oamenii acestia se impotrivesc adevarului, ca unii care sunt stricati la minte si condamnati in ceea ce priveste credinta" (II Tim 3.8)
"Dar oamenii rai si inselatori vor merge din rau in mai rau, ii vor amagi pe altii si se vor amagi si pe ei insisi." (II Tim 3.13)
Vechi 12.11.2009, 15:18:21
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

tricesimusseptimus : Voi de ce tineti sambata?
Vechi 12.11.2009, 18:47:46
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
Merci mult de sfat. Asa e, sunt intr-adevar "niste lupi imbracati in haine de oi".
"Lacrimi", te rog spune-mi ce e face sa crezi ca as fi un "lup in piele de oaie"?
Vechi 12.11.2009, 18:54:58
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
Voi de ce tineti sambata?
- Pentru ca asa a poruncit Dumnezeu;
- Pentru ca este singura zi din saptamana, binecuvantata si sfintita de Dumnezeu;
- Pentru ca sambata a fost pazita si de "Domnul sambetei", si vrem sa-I urmama exemplul;

Cred ca este suficient. Daca mai vrei motive, pot sa-ti mai dau. Daca vrei sa le argumentez cu Sfanta Scriptura, se va face si asta.

P.S. La inceput, si mie mi s-a parut o ciudatenie pazirea sambetei. Dar, cercetanad Cuvantul lui Dumnezeu, totul mi-a devenit foarte limpede. Ar fi o razvratire din partea mea sa nu pazesc ceea ce Dumnezeu a hotarat.
Vechi 12.11.2009, 19:35:29
lacrimi's Avatar
lacrimi lacrimi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.02.2009
Locație: LONDON
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasalie Vezi mesajul
"Lacrimi", te rog spune-mi ce e face sa crezi ca as fi un "lup in piele de oaie"?

Pentru ca dai "invataturi pervertite", posibil pentru a atrage si pe altii de partea ta...
Vechi 12.11.2009, 19:41:20
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
Pentru ca dai "invataturi pervertite", posibil pentru a atrage si pe altii de partea ta...
Arata-mi o invatatura pervertita pe care am dat-o eu.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez Savonarola Sfinti Parinti (Patrologie) 15 20.07.2013 13:28:48
Limba ebraica a VT. Aplicatie pentru cuvantul Sabat. AdrianAamz Din Vechiul Testament 9 08.02.2011 10:02:02
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei tigerAvalo9 Generalitati 34 02.12.2010 15:37:16
Despre ziua de sabat a adventistilor Iustin32 Secte si culte 747 04.06.2009 15:32:12