Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.07.2009, 07:41:55
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iustin32 Vezi mesajul
Unde scrie in Biblie ca Adam si Eva si urmasii lor pana la Moise au tinut sambata? Asta ar trebui sa spui mai intai!
Probabil ar trebui sa spun... Dar si mai intai ar trebui sa explici cum de Adam si Eva si-au permis sa tina duminica (Nevrednicul prezenta prima zi a creatiei ca argument pentru tinerea duminicii), cand Dumnezeu a sfintit si binecuvantat sambata. Mai ales in conditiile in care ei nu cazusera inca in pacat! Institutia sabatului este data omului inca din Eden.

Daca poti raspunde la aceasta intrebare, promit ca o voi face si eu.
Vechi 19.07.2009, 14:12:56
Nevrednicul
Guest

Implicit

"Și a sfârșit Dumnezeu în ziua a șasea lucrarea Sa, pe care a făcut-o; iar în ziua a șaptea S-a odihnit de toate lucrurile Sale, pe care le-a făcut. Și a binecuvântat Dumnezeu ziua a șaptea și a sfințit-o, pentru că într-însa S-a odihnit de toate lucrurile Sale, pe care le-a făcut și le-a pus în rânduială."
Eu cred ca nu specifica nici ca e sambata nici ca e duminica! S-a ales sambata abia dupa ce Moise i-a scos pe evrei din Egipt in semn de recunostinta pentru scaparea din robie.
Pana la Moise NU au tinut sambata. Insa nu a afirmat nimeni cum ca ar fi tinut duminica,sau mai mult,cum ca pana atunci ar fi avut vreo zi de odihna.
Asa ca acum e randul tau sa raspunzi. Asteptam.
Vechi 19.07.2009, 14:55:47
Litanu Litanu is offline
Banned

Data înregistrării: 10.07.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Nevrednicul Vezi mesajul
"Și a sfârșit Dumnezeu în ziua a șasea lucrarea Sa, pe care a făcut-o; iar în ziua a șaptea S-a odihnit de toate lucrurile Sale, pe care le-a făcut. Și a binecuvântat Dumnezeu ziua a șaptea și a sfințit-o, pentru că într-însa S-a odihnit de toate lucrurile Sale, pe care le-a făcut și le-a pus în rânduială."
Eu cred ca nu specifica nici ca e sambata nici ca e duminica! .
Daca asa crezi, atunci nu pazi nici sambata nici duminica. Pazeste ziua a saptea (singura zi a saptamanii pe care Dumnezeu a binecuvantat-o si a sfintit-o). Mai ramane doar sa "identifici" care este ziua a saptea (te poate ajuta un preot).

.
Citat:
"
Pana la Moise NU au tinut sambata.
Faci o afirmatie categorica (cu NU mare). Pe ce te bazezi?
Vechi 19.07.2009, 14:59:34
Nevrednicul
Guest

Implicit

Intrebarea asta nu ti-am pus-o eu,ci altcineva te-a invitat sa raspunzi. E politicos sa-i ignori pe altii? Eu nu vreau sa intru in polemici cu tine. Daca vrei sa intram in istorie atunci spune-mi si ai sa vezi tu ce stiu sa raspund si ce nu!
Vechi 19.07.2009, 15:14:14
Litanu Litanu is offline
Banned

Implicit

Citat:
Intrebarea asta nu ti-am pus-o eu,ci altcineva te-a invitat sa raspunzi. E politicos sa-i ignori pe altii? Eu nu vreau sa intru in polemici cu tine.!
Scuze. Am inteles. Am crezut doar ca se discuta, in grup, despre probleme religioase, si nu am vrut sa ignor pe nimeni. Nu am stiut ca vrei o dicutie in doi. Gata. Ma fac mic.

Citat:
Daca vrei sa intram in istorie atunci spune-mi si ai sa vezi tu ce stiu sa raspund si ce nu!
Daca-ti face placere si ai vre-un motiv, "putem intra in istorie".
Vechi 19.07.2009, 15:24:13
Nevrednicul
Guest

Implicit

Istorie zici? Tu carui cult neo-protestant apartii? Ia zi-mi,ca tot ii criticati atat pe preotii nostri,voi cu ce va laudati la anull 300? Sau 900? Ori la 1054 etc.?
Tu ce varsta ai?
Vechi 19.07.2009, 15:38:43
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
Dar si mai intai ar trebui sa explici cum de Adam si Eva si-au permis sa tina duminica (Nevrednicul prezenta prima zi a creatiei ca argument pentru tinerea duminicii), cand Dumnezeu a sfintit si binecuvantat sambata. Mai ales in conditiile in care ei nu cazusera inca in pacat! Institutia sabatului este data omului inca din Eden.
Aici sectanții adventiști fac o confuzie voită și premeditată. Crestinii nu cinstesc nici o zi a creatiei. Crestinii SĂRBĂTORESC duminica pentru că în această zi a înviat Hristos, (asezând creatia pe alte temelii decât cele de până atunci), si a avut loc coborârea Duhului Sfânt- tot duminica.

Iar in privinta [COLOR=red]cinstirii[/COLOR] vreunei zile apostolul Pavel o spune clar:

[COLOR=#ff0000]Rom.14.6 "Cel ce ține ziua, o ține pentru Domnul; și cel ce nu ține ziua, nu o ține pentru Domnul. Și cel ce mănâncă pentru Domnul mănâncă, căci mulțumește lui Dumnezeu; și cel ce nu mănâncă pentru Domnul nu mănâncă, și mulțumește lui Dumnezeu." [/COLOR]

Col 2.16-17 "Nimeni deci să nu vă judece pentru mâncare sau băutură, sau cu privire la vreo sărbătoare, sau lună nouă, [COLOR=#ff0000]sau la sâmbete[/COLOR], care sunt umbră celor viitoare iar trupul (este) al lui Hristos."

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
Institutia sabatului este data omului inca din Eden
Fiți atenți la vocabularul folosit. Adică Adam si Eva respectau "instituția Sabatului" in Paradis. Acest gen de vocabular nu il folosesc decât sectele milenariste (adventistii de ziua a saptea si Martorii lui Iehova) in publicatiile lor pentru copii de clasa a treia-patra.
Vechi 19.07.2009, 16:02:43
Litanu Litanu is offline
Banned

Implicit

Citat:
Istorie zici? Tu carui cult neo-protestant apartii? Ia zi-mi,ca tot ii criticati atat pe preotii nostri,voi cu ce va laudati la anull 300? Sau 900? Ori la 1054 etc.?
Tu ce varsta ai?
Ce-ar fi sa ne laudam asa cum spune Sfanta Scriptura?
"Daca este vorba sa ma laud, ma voi lauda numai cu lucrurile privitoare la slabiciunea mea." (2 Corinteni 11:30)

"In ce ma priveste, departe de mine gandul sa ma laud cu altceva decat cu crucea Domnului Iisus Hristos, prin care lumea este rastignita fata de mine si eu fata de lume." (Galateni 6:14)

Ce vrei sa demonstrezi cu acea insiruire de ani? Ce rol au in mantuirea ta? Pentru mine conteaza doar timpul pe care l-am petrecut cu Hristos.

Daca vrei sa "faci apel" la o istorie cosmetizata, care sa-ti alimenteze mandria... te priveste.
Vechi 19.07.2009, 17:08:50
Nevrednicul
Guest

Implicit

Ai raspuns total pe langa subiect! Si daca tu spui ca nu are legatura cu mantuirea mea,afla ca macar are legatura cu religia mea si Biserica ortodoxa,de care apartin! Biserica mea a fost intemeiata de Hristos,a voastra a derivat din cultul protestant,care la randu-i s-a despartit din Biserica Catolica,aceasta la randu-i rupandu-se de catre noi! Ca sa nu mai zic ca biserica voastra e intemeiata de niste oameni. Oameni simpli,fara har,fara vreo legatura directa cu Hristos! si cu asta cred ca am spus tot! Eu ascult invataturile si dogmele date de catre Hristos si oamenii Bisericii intemeiate de el! Nu de niste rataciti care apartin unor grupari minoritare,divizate din alte confesiuni!
Vechi 19.07.2009, 18:31:02
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Alte 4 întrebări retorice:

1. De ce Iisus n-a pomenit de porunca întâia când a fost întrebat de acel tânăr?
2. De ce Iisus n-a pomenit de porunca a II-a când a fost întrebat de acel tânăr?
3. De ce Iisus n-a pomenit de porunca a III-a când a fost întrebat de acel tânăr?
4. De ce Iisus n-a pomenit de porunca a X-a când a fost întrebat de acel tânăr?
L-am mai intrebat mai demult si pe Litanu si n-a stiut sa raspunda nici el. Nici eu nu stiu de ce, de asta intreb: de ce pune Hristos accentul pe poruncile relative la aproapele nostru cand este intrebat expres de un tanar credincios?

As dori un raspuns din partea oricui stie sa ne spuna si noua.

Nota: am observat ca de la un timp incoace chiar si (neo)protestantii care posteaza pe aici scriu Iisus Hristos, renuntand la numele Isus Cristos. Sau mi se pare mie?...

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Convertirea unui adventist la ortodoxie kesarion_breb Secte si culte 12 02.08.2010 16:33:30