![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Faptele sale ma fac sa cred ca nu a ajuns in Rai. "om dupa inima lui Dumnezeu"-inainte sau dupa ce i-a luat sotia acelui om? Daca era asa,de ce nu a fost lasat sa rezideasca Templul?
|
||||
|
||||
![]()
pardon,sa zideasca.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu nu cred ca Duhul Sfant se arata in nu stiu cate moduri, ci numai in unul si nu e ceva la ordinea zilei asa cum se speculeaza! Cate unul mai moare prin tarile musulmane??? Pai mor atatia, doar nu mor numai sectari, mor si ortodocsi, mor romani, mor atatea nationalitati care se intampla sa fie pe acolo, mor si jurnalisti, cetateni ai lor, americani, din armata..dar pana la urma e normal, asa e in orice razboi...dar nu e un razboi impotriva sectarilor sau a Crestinismului, Doamne fereste!!! Dar inainte de aparitia sectelor, stii cati crestini au murit si in ce moduri inca din primele secole, dar asta numai pentru faptul ca erau crestini...si nicidecum pentru ca se plimbau printre grenade, bombe si atacuri teroriste sau murind la intamplare? Pai asa probabil ca in atacul de pe 11 septembrie or fi murit din toate denominatiunile nu? Au murit si evrei in Holocaust, dar din alte motive decat cele religioase, au murit la Hiroshima si Nagasaki asiatici dar pentru un experiment, in Vietnam si in toate razboaiele au murit oameni, au murit oameni de pe urma cataclismelor naturale, la cutremurul din '77 au murit cu siguranta o multime de ortodocsi logic...dar acestia nu cred ca sunt considerati martiri pentru credinta!! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Galateni 5:22Iar roada Duhului este dragostea, bucuria, pacea, îndelungă-răbdarea, bunătatea, facerea de bine, credința, 23 Blândețea, înfrânarea, curăția; împotriva unora ca acestea nu este lege. Acestea sunt semnele unui crestin adevarat, in care locuieste Duhul Sfant. Cine nu le are nu se numeste crestin, ci are doar o forma de crestinism. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce avantaj crezi tu ca poate avea cineva incat sa moara pentru a aduce oameni la cultul lui? Tu ai muri pentru asta? Numai daca exista o credinta mai mare poti muri pentru ca ai facut binele. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ba mai mult imi permit sa spun ca aceasta Gemeainde pentru ei e un fel de adunare duminicala, ceva din programul lor saptamanal, la fel cum probabil merg la plimbare in parc, la clubul de tenis, la cumparaturi, cum joaca tinerii poker saptamanal, sau cum se aduna in centru la un pahar de vorba. Asta e parerea mea, eu nu ii vad foarte atasati de credinta in mod real si nesilit de nimeni, e practic un aspect din viata lor normal...dar nu asa cum ii vad pe ortodocsi de atasati de Biserica, mergand zilnic la Mitropolie, la Vecernii, Praznice Imaparatesti... Acum nu stiu ce sa zic, cunosc un campus adventist din Germania care era foarte izolat, copiii mergeau la gradinita adventista, la scoala mai departe...toate activitatile aveau loc in Gemeinde, desi foarte neprofesioniste (multe dar degeaba si cu scopul de a-l antrena pe adept in cat mai multe pentru a avea impresia ca nu mai are nevoie de altceva din afara)...si nu am vazut nicio libertate lasata individului de a participa si prin alte cercuri sociale sau de a interactiona cu oameni care poate nu traiau ca ei. Foarte ciudat, insa am auzit lucruri ingrozitoare care nu erau spuse in fata interlocutorului dar discutate in cadrul cultului; de exemplu se interpretau vizitele sau dezaprobarea prietenilor care incepeau sa fie eliminati din viata sociala practic...ca facand vizite si avand duh de drac!!! ori eu asa ceva nu am auzit niciodata, nici scarba cu care sunt etichetati oamenii care consuma porc, copii care nu consuma produse lactate ca sa nu mai vorbesc de carne...deci e ceva aproape caracteristic tarilor musulmane care inhiba liberul arbitru practic!!! ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu cred ca aceasta atitudine inseamna misionarism, Cuvantul lui Dumnezeu nu se predica cu insistenta, se predica celui care urechi de auzit si inima deschisa...in rest crestinii au murit chiar daca se ascundeau, dar cu precadere pentru ca atunci cand erau intrebati daca sunt crestini, alegeau sa nu se lepede de Hristos...deci asta e cu totul altceva! Ti-am mai spus opinia mea, misionarismul nu inseamna sa insisti si sa provoci oameni prin erezia pe care vrei sa o propovaduiesti, si acestea pot fi semnale de alarma...cati din cei care dau nas in nas cu aceasta erezie sunt deschisi sa auda mai multe despre ea...si cati o catalogheaza de la inceputul ei drept erezie si secta!! Deja nu mai este propovaduit Cuvantul lui Dumnezeu, este doar ceva ce intra in contradictie cu Adevarul cunoscut de crestinii in fata carora pretinzi ca ei traiesc de fapt o minciuna de 2000 de ani! E altceva, e o jignire imbracata in blana de oaie...si nu misionarism! Sunt multe secte ucigase si culte pentru care oamenii au fost dispusi sa moara, sa se sinucida chiar...sa inteleg ca au fost credinciosi si Dumnezeu s-a bucurat pentru gestul si credinta lor? Astfel eu cred ca noile religii care au tot aparut, dar care au si diparut de-a lungul timpului nu inseamna decat un fenomen care poate reliefa dezvoltarea sau declinul civilizatiei umane.. |
|
|||
|
|||
![]()
Oamenii care stau ore in sir la coada la sfantul X nu o fac din dragoste pentru Dumnezeu, ci ca sa li se rezolve lor problemele, cat se poate de rapid si fara pocainta, prea multa. Cei care merg la slujba o pot face pentru Domnul. Insa cel ce moare pentru Dumnezeu o face fie ca i se cere sa se lepede de credinta si sa pacatuiasca, si el nu vrea, fie ca se lupta pentru mantuirea altora.
Vezi tu, una din principalele atributii ale unei biserici e misionarismul , sau prozelitismul, cum spui tu. Hristos a poruncit "Duceti-va si faceti ucenici din toate neamurile". BO si-a cam pierdut latura misionara. Construiesc catedrale si biserici frumoase, traiesc intr-o autosatisfactie, preotul are doar o functie in speta ceremoniala , nu mai lupta pentru enoriasi ca un pastor pentru oile sale. In golul care s-a creat a trebuit sa vina sectantii sa lupte si pentru tarile in care crestinismul nu a ajuns sau se pedepseste cu moartea. Iisus Hristos ne-a poruncit sa grabim venirea Lui ducand Evanghelia la orice popor si orice limba. Matei 24:14 Și se va propovădui această Evanghelie a împărăției în toată lumea spre mărturie la toate neamurile; și atunci va veni sfârșitul. Ca sunt si cazuri patologice de fanatism...nu discutam. Au fost intotdeauna. Ce vreau sa scot in evidenta e ca crestinii adevarati nu sunt in tabere separate. Unii fac ceva pentru Dumnezeu, altii altceva. Insa e o greseala daca ne mancam intre noi. Iar cei ce mor pentru jihad mor pentru ca li se promit 70 de fecioare pe 70 de paturi, fiecare cu cate 70 de cearsafuri... ![]() Last edited by Doriana; 08.12.2009 at 20:18:17. |
|
|||
|
|||
![]()
Am intrebat de doua ori pe acest forum, nu mi s-a raspuns. M-am dus pe alt forum si mi-au raspuns un ortodox si un adventist; era vorba de influenta slavona asupra limbii si nu de magari. Asa ca stiu.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Vorbirea in limbi la penticostali... | lacrimi | Secte si culte | 2217 | 03.04.2012 13:35:20 |
Ce ziceti de calugarul care a trecut la penticostali? | Raul Ortodox | Secte si culte | 120 | 28.05.2011 01:21:11 |
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti | danyel | Secte si culte | 741 | 11.08.2010 21:37:50 |
|