Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.01.2013, 20:06:43
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de celestial_pottery Vezi mesajul
Frate, ai dreptate. Dar, vei fi, cred, de acord ca acestia sunt sfinti politici. Ca sa nu fiu, taman eu, acuzat de subiectivism, precizez foarte clar ca si daca as fi fost ortodox, tot as fi considerat ca acesti doi domnitori sunt sanctificati abuziv si sunt sfinti politici, iar acatistele lor ar fi avut pentru mine (si pentru destui altii) valoarea "sfintitoare" a discursurilor lui Ponta. :D
De exemplu, si acum il consider pe Chiril de Alexandria un sfint politico-ideologic. Sau pe Fotie cel Mare...
Nu exista sfinti politici, dar cei ce au unele influente ecumeniste ii vad asa, pentru ca nu inteleg diferentele intre culte si cred ca toate sunt bune si adevarate. De aceea nu inteleg ce este erezia, de ce au fost sinoade, practic toata istoria crestinismului. Din aproape in aproape vedem ca majoritatea sfintilor sunt martiri sau marturisitori ai dreptei credinte.
Cum scriam si in mesajul precedent un sfant aparator al dreptei credinte e la fel de mare privit ca si un nevoitor care s-a nevoit si a facut fapte bune.
Pana la urma cine s-a mantuit, adica a ajuns in Rai e si sfant, dar sa ne gandim de ce Sfantul Stefan cel Mare nu doar ca s-a mantuit, dar a fost si mare, cum ii spune numele. Gandeste-te si tu, un credincios care face fapte bune, are viata curata, se poate mantui el si poate si cativa din jur.
Turcii doreau sa cucereasca tara. Ce s-a intamplat in tarile crestine cucerite de turci? In Turcia, Orientul apropiat si nordul Africii majoritatea populatiei era crestina, acum marea majoritate este musulmana. Chiar si in Europa in Albania mai sunt doar 20% ortodocsi (majoritatea devenind musulmani), iar in Bosnia musulmanii de acolo sunt slavi convertiti.
Doar din acest punct de vedere a avut un merit Sfantul Stefan cel Mare?
Nu mai punem la socoteala ca insusi viitorul cardinal polonez spunea ca tinea post si rugaciune inainte si dupa batalii.
Despre Sfantul Ciril am arata ca sunt niste neadevaruri propovaduite de atei, daca puneti mai mult baza pe asta decat pe sursele istorice nu e prea bine (desi cred ca baza informatiilor e filmul Agora, facut de se stie ce regizor, nici eu nu auzisem de Hypatia pana la aparitia filmului).
Sfantul Fotie cel Mare a fost un mare sfant, cum i-a ramas si numele, a fost denigrat pe nedrept de catolici pana la descoperirile facute in perioada interbelica tot de un istoric catolic.
Reply With Quote
Vechi 08.01.2013, 20:20:36
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Creștinismul consider că are nevoie mai mult de trăire decât de vorbire. Prea ades ajungem la „certurile de cuvinte” pe care Apostolul ne spunea să le evităm.
Iar dacă noi suntem în Biserica cea una, înseamnă că numai noi Îl cunoaștem pe Hristos. Dacă așa este, atunci ceilalți trebuie să vadă asta la noi, să vadă lumina Lui, dragostea Lui, pacea Lui, într-un cuvânt, harul Lui în toate faptele și vorbele noastre. Asta e dreapta mărturisire.

Iar dacă nu putem face asta, poate ne lipsesec roadele Duhului Sfânt. Și fără ele nu ne putem socoti drept-măritori. Deci să lucrăm întâi, să le dobândim, ca să avem ce dărui, cu ce-i hrăni pe cei ce nu le au, pe cei flămânzi.
E adevarat si ce spui, dar e doar jumatate, sa ne amintim ca sfintii au fost marturisitori si cu vorba, nu doar cu fapta. la fel si Iisus, nu a facut doar minuni si a adus o viata sfanta, a si spus adevarul, unele foarte dureroase pentru evrei, dar spre binele lor.
Cum spuneam si intr-un mesaj de pe alt topic si gurusii par plini de iubire si bunatate, mai ales pentru discipolii lor. Iar oameni cumsecade sunt in toate religiile si pe tot globul. Noi avem exemple pe care le pot vedea ceilalti, inclusiv Lumina, sunt date de Domnul, minuni si sfinti facatori de minuni. Acestea sunt peste ceva normal, pe care le-ar putea vedea si la alte religii.
Problema e ca marturisirea trebuie facuta azi in special pentru ortodocsi, pentru ca multi au adoptat conceptii moderniste si seculare, nemaintelegand corect ce este ortodoxia si ce au spus sfintii. Iar accentul pe traire poate ajunge daca e inteles gresit in intelegerea prin prisma pietismului protestant (ajuns la noi prin ecumenism): http://www.crestinortodox.ro/diverse...oxa-69434.html
Reply With Quote
Vechi 08.01.2013, 20:23:07
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Stimate domn, neoprotestanții nu se consideră nici sfinți, nici ÎnaltPreaSfințiți, nici PreaFericiți, ori ExasperantDeÎnaltPreaSfințiți. În realitate, ori în aparență. Așa că preambulul postării dumneavoastră nu are nicio legătură cu topicul și nici măcar cu sfinții (Doamne iartă-mă!) adulterini, ucigași, ori de care or mai fi atânând pe pereții Bisericii Ortodoxe.
Nu stii tu, poate ca n-au vrut sa-ti spuna. :) Chiar si neoprotestanti care au ajuns pe forum au mai spus cate ceva, dupa ce te botezi, atata timp cat iti pastrezi credinta (protestanta, bineinteles), esti ca si mantuit, deci sfant. Nici faptele nu prea mai conteaza, sa fii practicant si e de ajuns. In schimb in ortodoxie pana in ultimul minut trebuie sa lupti.
Reply With Quote
Vechi 08.01.2013, 20:29:10
Senior Member

Implicit

Acum imi dau seama ca citisem un mesaj pe alt topic, am crezut ca e pe topicul asta, de aceea am raspuns aici.

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Si inca un popa grobian, asa de impatimit de otrava schismei, incat injura Sf Biserica a lui Cristos.
Reply With Quote
Vechi 08.01.2013, 20:33:20
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Nu stii tu, poate ca n-au vrut sa-ti spuna. :) Chiar si neoprotestanti care au ajuns pe forum au mai spus cate ceva, dupa ce te botezi, atata timp cat iti pastrezi credinta (protestanta, bineinteles), esti ca si mantuit, deci sfant. Nici faptele nu prea mai conteaza, sa fii practicant si e de ajuns. In schimb in ortodoxie pana in ultimul minut trebuie sa lupti.
Cătăline, niciodată nu te-am bănuit de rea credință (nu mă refer la confesiune) și refuz chiar și acum să cred așa ceva, trebuie că ești teribil de dezinformat! Nu e topicul adecvat ca să dau amănunte, dar lucrurile nu stau deloc așa, crede-mă! Și-ți poate confirma orice neoprotestant de aici, chiar ne-adventist dacă ar fi...
Reply With Quote
Vechi 08.01.2013, 20:36:55
MariaElena
Guest

Implicit Sa va ajut putin?

Citat:
În prealabil postat de Daniel_Ortodox Vezi mesajul
Doamne ajută.
Sfântul Ștefan cel Mare, în ultimii 10 ani de viață nu a mai avut o viață de păcat. Prin Sfântul Daniil Sihastrul, duhovnicul Sfântului Voievod, a renunțat la toate păcatele și și le-a plâns cu amar.

La fel ca Sfânta Maria Egipteanca. Înocmai asta este Sfințenia, lepădarea vieții în păcat. Ca și Sfântul Apostol Pavel. Dar spune asta eresului romano-catolic care încă mai vrea să ucidă oamenii prin "sfânta" inchiziție.

Oripilant.
Iertați.
In lupta pe care o duceti, cred ca pierdeti esentialul:
1. Fiecare dintre cele doua biserici in discutie are reguli proprii referitoare la trecerea in randul sfintilor a celor vrednici.
2. Ce mi se pare lipsit de sens este sa discutam: ca Stefan cel Mare a facut pacate, ca nu mai stiu care n-a avut o viata crestina etc. Ca , din aceste motive, n-ar trebui sa devina sfinti. Eu insami am spus pe un alt topic ca Stefan cel Mare a preacurvit, si ca, tot luptand prin razboaie a omorat multi oameni. Si ca exista canon pentru cei care lupta in razboaie: sunt opriti (se recomanda sa fie opriti de la impartasanie trei ani) etc. Dar am spus si ca astea nu sunt motive pentru a opri BOR sa faca procedurile (care se cer) pentru a deveni Sfantul Stefan cel Mare. [La Biserica la care mergeam (aproape 20 de ani) parintele nostru ne-a spus multe vorbe intelepte despre modul in care se iau aceste hotarari. Si ca nu trebuie sa ne repezim sa judecam cine a fost facut sfant si de ce, si ca nu merita... etc.] Acum este Sfantul Stefan cel Mare. Deocamdata nu ma pot ruga Sfantului Stefan cel Mare, dar ma rog de Dumnezeu sa ma ajute sa o pot face.
3. Dar oare, Saul a avut aripi de inger? Saul a dus o prigoana puternica impotriva Mantuitorului Iisus Hristos si impotriva crestinilor. Dumnezeu l-a iertat si Saul a devenit Apostolul Pavel, Apostolul iubirii.
4. Petru s-a lepadat de trei ori de Mantuitorul Hristos. Cand si-a dat seama ce-a facut a plans amarnic; si-l va urmari acest plans si aceasta durere toata viata. Si cand a fost crucificat a cerut sa fie crucificat cu capul in jos, din smerenie fata de Mantuitorul Iisus Hristos. <<Așadar, după ce au prânzit, i-a zis Iisus lui Simon Petru: „Simone, fiu al lui Iona, Mă iubești tu mai mult decât aceștia?“ El I-a zis: „Da, Doamne, Tu știi că Te iubesc“. Zisu-i-a lui: „Paște mielușeii Mei!“ Iisus i-a zis din nou, a doua oară: „Simone, fiu al lui Iona, Mă iubești?“ El i-a zis: „Da, Doamne, Tu știi că Te iubesc“. Zisu-i-a lui: „Păstorește oile Mele!“ Iisus i-a zis a treia oară: „Simone, fiu al lui Iona, Mă iubești?“ Petru s'a întristat că i-a zis a treia oară: „Mă iubești?“, și I-a zis: „Doamne, Tu pe toate le știi, Tu știi că Te iubesc“. Iisus i-a zis: „Paște oile Mele!>> Ioan 21, 15-17.
(Întreita întrebare și mărturisire semnifică reabilitarea lui Petru după întreita sa lepădare de Iisus. Comnetariu/explicatie, Parintele Bartolomeu Anania), Biblia – Sfanta Scriptura – Verisunea ANANIA, http://www.dervent.ro/biblia.php )
5. Sfantul Sfintit Mucenic Ciprian a fost mare vrajitor. Rugaciunile curatei fecioare Iustina l-au transformat pe vrajitorul Ciprian. Dumnezeu l-a iertat si acum, ne rugam Sfantului Sfintit Mucenic Ciprian, Sfintei Mucenite Iustina si Sfantului Mucenic Teoctist.
Deci, Dumnezeu vede altfel lucrurile.

Doamne ajuta!

Last edited by MariaElena; 08.01.2013 at 20:40:53.
Reply With Quote
Vechi 08.01.2013, 21:34:39
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MariaElena Vezi mesajul
In lupta pe care o duceti, cred ca pierdeti esentialul:
1. Fiecare dintre cele doua biserici in discutie are reguli proprii referitoare la trecerea in randul sfintilor a celor vrednici.
2. Ce mi se pare lipsit de sens este sa discutam: ca Stefan cel Mare a facut pacate, ca nu mai stiu care n-a avut o viata crestina etc. Ca , din aceste motive, n-ar trebui sa devina sfinti. Eu insami am spus pe un alt topic ca Stefan cel Mare a preacurvit, si ca, tot luptand prin razboaie a omorat multi oameni. Si ca exista canon pentru cei care lupta in razboaie: sunt opriti (se recomanda sa fie opriti de la impartasanie trei ani) etc. Dar am spus si ca astea nu sunt motive pentru a opri BOR sa faca procedurile (care se cer) pentru a deveni Sfantul Stefan cel Mare. [La Biserica la care mergeam (aproape 20 de ani) parintele nostru ne-a spus multe vorbe intelepte despre modul in care se iau aceste hotarari. Si ca nu trebuie sa ne repezim sa judecam cine a fost facut sfant si de ce, si ca nu merita... etc.] Acum este Sfantul Stefan cel Mare. Deocamdata nu ma pot ruga Sfantului Stefan cel Mare, dar ma rog de Dumnezeu sa ma ajute sa o pot face.
3. Dar oare, Saul a avut aripi de inger? Saul a dus o prigoana puternica impotriva Mantuitorului Iisus Hristos si impotriva crestinilor. Dumnezeu l-a iertat si Saul a devenit Apostolul Pavel, Apostolul iubirii.
4. Petru s-a lepadat de trei ori de Mantuitorul Hristos. Cand si-a dat seama ce-a facut a plans amarnic; si-l va urmari acest plans si aceasta durere toata viata. Si cand a fost crucificat a cerut sa fie crucificat cu capul in jos, din smerenie fata de Mantuitorul Iisus Hristos. <<Așadar, după ce au prânzit, i-a zis Iisus lui Simon Petru: „Simone, fiu al lui Iona, Mă iubești tu mai mult decât aceștia?“ El I-a zis: „Da, Doamne, Tu știi că Te iubesc“. Zisu-i-a lui: „Paște mielușeii Mei!“ Iisus i-a zis din nou, a doua oară: „Simone, fiu al lui Iona, Mă iubești?“ El i-a zis: „Da, Doamne, Tu știi că Te iubesc“. Zisu-i-a lui: „Păstorește oile Mele!“ Iisus i-a zis a treia oară: „Simone, fiu al lui Iona, Mă iubești?“ Petru s'a întristat că i-a zis a treia oară: „Mă iubești?“, și I-a zis: „Doamne, Tu pe toate le știi, Tu știi că Te iubesc“. Iisus i-a zis: „Paște oile Mele!>> Ioan 21, 15-17.
(Întreita întrebare și mărturisire semnifică reabilitarea lui Petru după întreita sa lepădare de Iisus. Comnetariu/explicatie, Parintele Bartolomeu Anania), Biblia – Sfanta Scriptura – Verisunea ANANIA, http://www.dervent.ro/biblia.php )
5. Sfantul Sfintit Mucenic Ciprian a fost mare vrajitor. Rugaciunile curatei fecioare Iustina l-au transformat pe vrajitorul Ciprian. Dumnezeu l-a iertat si acum, ne rugam Sfantului Sfintit Mucenic Ciprian, Sfintei Mucenite Iustina si Sfantului Mucenic Teoctist.

Doamne ajuta!
sa nu uitam de regele David. Si el a ucis oameni in razboaie, a preacurvit cu Batseba, l-a ucis pe Urie sotul Batsebei, dar s-a pocait si Dumnezeu l-a iertat. L-a fel s-a intamplat si cu Stefan cel Mare
Reply With Quote
Vechi 08.01.2013, 23:09:41
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MariaElena Vezi mesajul
Singura problema este ca , in cazul Sfintilor Pavel (Saul, Paul), Petru ori Ciprian avem dovezi biblice sau patristice ca Dumnezeu a vazut altfel lucrurile. Avem dovezi ca ei au abjurat erorile, au renuntat la modul de viata pacatos de pana atunci, s-au transformat in Cristos si viata lor a luat un cu totul alt curs, lucru certificat de Dumnezeu prin miracole. Nimic din toate acestea la sfantul ortodocsilor Stefan cel Mare.

Nu poti sa iei orice curvar betiv care a spaguit mai marii Bisericii, pusi tot de el descaunand pe cei in drept, sa-l faci sfant zicand ca omul s-a indreptat spre sfarsitul vietii. Trebuie dovezi, nu gluma, ca oricine sa poata sti si vedea asta. Mai mult, simpla convertire nu e suficienta: multi oameni, dupa patimile tineretii, ajung la convertire mai dovedibila decat la Musatin. Trebuie fapte suprameritorii de credinta, care sa certifice, precum in cazul lui Paul, Petru, Ciprian ca "cealalta parte a vietii lor lui Cristos ei au dat-o".

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 08.01.2013 at 23:14:16.
Reply With Quote
Vechi 08.01.2013, 23:54:22
Daniel_Ortodox Daniel_Ortodox is offline
Banned

Data înregistrării: 02.01.2013
Locație: pămîntul omenirii căzute
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Daniel_Ortodox
Implicit

Doamne ajută.

Îmi cer iertare pentru greșirea numelui generalului pe care l-a trimis regina Tereza să treacă cu tunurile prin românii din ardeal, am scris din ce mi-am adus aminte. Îmi cer iertare pentru orice neplăcere și durere de cap ce o provoc. Nu sunt eu cel mai smerit, dar pentru că îmi apăr credința nu îmi cer iertare. Pentru că Îl mărturisesc pe Hristos nu am să-mi cer niciodată iertare, oricât de mult îi zgârâie în urechi și pe ochi, pe unii, cuvintele mele.
Sunt întristat pentru lipsa de încredere acordată preoților Bisericii și Sfinților lui Hristos, pe care fratele Priceputu o are. Nădăjduiesc să fie cât mai puțini ca el.

Mulțumesc tuturor celor care nu pe mine mă apărați, ci Adevărul, anume pe Hristos Unul. Pe El pururea să-L mărturisiți, căci toată erezia care va cădea pe piatra cea din capul unghiului, pe Hristos, se va sfărâma. Îndrăzniți.

Blestemata Inchiziție, la fel cu ereziile romano-catolice din care vine, este cel mai mare GENOCID al omenirii tuturor timpurilor, HOLOCAUSTUL omenirii, având crime mai multe decât ale lui stalin, hitler, lenin, mao și ceaușescu la un loc. Și vorbesc Adevărul.

Spune un stareț rus de la Mănăstirea Optina, că antihristul va veni din sânul romano-catolicismului, în cartea Filocalia de la Optina, Volumul 1.

Bucurii tuturor.

Last edited by Daniel_Ortodox; 09.01.2013 at 02:38:32.
Reply With Quote
Vechi 09.01.2013, 19:01:35
MariaElena
Guest

Implicit Stalin: cam 20 de milioane??

Citat:
În prealabil postat de Daniel_Ortodox Vezi mesajul
Doamne ajută.

Îmi cer iertare pentru greșirea numelui generalului pe care l-a trimis regina Tereza să treacă cu tunurile prin românii din ardeal, am scris din ce mi-am adus aminte. Îmi cer iertare pentru orice neplăcere și durere de cap ce o provoc. Nu sunt eu cel mai smerit, dar pentru că îmi apăr credința nu îmi cer iertare. Pentru că Îl mărturisesc pe Hristos nu am să-mi cer niciodată iertare, oricât de mult îi zgârâie în urechi și pe ochi, pe unii, cuvintele mele.
Sunt întristat pentru lipsa de încredere acordată preoților Bisericii și Sfinților lui Hristos, pe care fratele Priceputu o are. Nădăjduiesc să fie cât mai puțini ca el.

Mulțumesc tuturor celor care nu pe mine mă apărați, ci Adevărul, anume pe Hristos Unul. Pe El pururea să-L mărturisiți, căci toată erezia care va cădea pe piatra cea din capul unghiului, pe Hristos, se va sfărâma. Îndrăzniți.

Blestemata Inchiziție, la fel cu ereziile romano-catolice din care vine, este cel mai mare GENOCID al omenirii tuturor timpurilor, HOLOCAUSTUL omenirii, având crime mai multe decât ale lui stalin, hitler, lenin, mao și ceaușescu la un loc. Și vorbesc Adevărul.

Spune un stareț rus de la Mănăstirea Optina, că antihristul va veni din sânul romano-catolicismului, în cartea Filocalia de la Optina, Volumul 1.

Bucurii tuturor.

Domnule,
Dumneavoastra spuneti ca aparati Ortodoxia. Probabil ca asa este. Nu stiu daca ati ales calea cea mai buna care sa va duca si la implinirea misiunii pe care v-ati asumat-o.
Dumneavoastra ne spuneti ca: <<Blestemata Inchiziție, la fel cu ereziile romano-catolice din care vine, este cel mai mare GENOCID al omenirii tuturor timpurilor, HOLOCAUSTUL omenirii, având crime mai multe decât ale lui stalin, hitler, lenin, mao și ceaușescu la un loc. Și vorbesc Adevărul>>. Afirmatia pare si gratuita si puerila daca nu puteti s-o sustineti si cu date/cifre din surse cat de cat sigure.
Pot sa va dau, mai jos, niste cifre despre victimele Totalitarismului (Nazism, Comunism).

<<Deși nu s-a recunoscut o cifră oficială de către guvernele sovietic sau rus, cele mai multe estimări sunt între 8 și 20 de milioane de victime. Comparații ale rezultatelor recensămintelor din perioada 1926-1937 sugerează decesul a 5 – 10 milioane de oameni în plus față de ce ar fi fost normal în acea perioadă, cei mai mulți morți de foame în perioada 1931-1934. Recensământul din 1926 arată că populația Uniunii Sovietice era de 147 milioane, iar în 1937 recensământul da un total de 162-163 milioane. Aceste cifre sunt cu 14 milioane mai puțin decât valoarea estimată a populației și nu au fost dezvăluite, totul fiind considerat "sabotaj" iar cei care s-au ocupat de organizarea recensământului au fost aspru pedepsiți. Un alt recensământ s-a făcut în 1939, totuși cifra de 170 milioane este atribuită direct deciziei lui Stalin (vezi și Populația Uniunii Sovietice). Trebuie notat faptul ca cifra de 14 milioane nu trebuie să însemne, în mod automat, 14 milioane de morți suplimentari, atâta vreme cât 3 milioane s-ar putea să fie nașteri care nu au avut loc ca urmare a reducerii fertilității sau a controlului nașterilor. 50 de milioane reprezintă cifra cea mai mare care a fost estimată pentru perioada 1920 – 1953, dar, probabil, ea este exagerată.
Un citat atribuit lui Stalin este "Moartea unui om este o tragedie. Moartea a milioane este statistică" (răspuns dat lui Churchill în timpul Conferinței de la Ialta în 1945).>>
http://ro.wikipedia.org/wiki/Iosif_V...onovici_Stalin
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Inchizitia doctor_faustus Biserica Romano-Catolica 34 10.07.2017 18:38:55