![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Inainte de a fi trup uman avea un Nume? Acel Nume era Adevar? Oare acest Adevar depinde de un trup si o identitate stabilita prin conceptualul omenesc? Sau trupul omenesc este doar un suport, un punct de plecare necesar intelegerii limitate umane?
|
|||
|
|||
![]()
Ceea ce vrei matalutza oltene, e sa spui ca intruparea si rastignirea lui Hristos sunt inutile, redundante.
Pai frate, care e rostul la tot circul asta, nu-i asa, cand altcineva le-a zis cel putin la fel de bine facad pe filosoful si murind de lacomie, bine ghiftuit sub un copac? Daca asta nu e apostazie in raport cu pretinsul matale crestinism, nu stiu ce o mai fi.
|
||||
|
||||
![]()
"Ceea ce vrei matalutza sa spui..." este ceea ce vrei tu sa spui, functie de capacitatea ta de intelegere.
|
|||
|
|||
![]()
Mai nasol e cand nici tu nu-ti dai seama de consecintele logice/teologice ale propriilor afirmatii.
|
|||
|
|||
![]()
Pot sa zambesc un pic, maestre?
|
|
||||
|
||||
![]()
Bineinteles, cu Duhul in suflet.
|
|||
|
|||
![]()
Vrei sa spui cu Budhasul in suflet..
|
|||
|
|||
![]()
kubera mudra
![]() prithvi mudra ![]() Hmm! Par cunoscute gesturile. Florin poti sa ne spui ceva detalii? Ce zici? ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In postul meu nu am afirmat ca tu ai fi lasat sa se inteleaga nimici din ce crezi. Eu doar am realizat (si am scris in cuvinte, trebuia sa tac) ca ceea ce crestinii cred dspre cruce e acelasi lucru cu ceea ce alte religii, in particular budismul, crede ca ar fi EU-ul. Eu-l este motiv de suferinta, a trai inseamna a suferi, a-ti duce crucea. De aceea scaparea de suferinta echivaleaza cu scaparea de eu (de egoism daca vrei, egocentrism), este mantuirea din Crestinism, sau poate Nirvana din budism, nu sunt foarte singur la momentul asta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Uite o definitie buna a crucii, desi cam abstracta pentru gustul meu. Uneori mai simplu e mai bine, si mai putin inseamna mai mult. Da, cand spunem "eu interior" implicam ca exista un "eu exterior" (universal) . In crestinism numim asta "intru Fiinta" |
|