Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.12.2011, 13:35:52
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
gandire tipic adventista! Solomon a scris acesta carte in care a trecut cercetarile sale ca om.Cum poate un om sa scrie o carte inspirata de Dumnezeu in care sa apara cuvantele "CINE STIE DACA...!"? Nu cumva aceste cuvante definesc indoiala? Priveste versetul lui Solomon: "Cine știe dacă duhul omului se urcă în sus și duhul dobitocului se coboară în jos către pământ?" (Eclesiast 3:21). Dupa cum vezi nici Solomon nu era sigur unde se duc duhurile mortilor. Tocmai din acest motiv zice el: Cine stie daca...Nu contest ca Solomon a scris acesta carte la indemnul Duhului Sfant, dar a trecut in ea propriile sale cercetari ca OM. Un om sub inspiratie divina nu o sa zica NICIODATA "cine stie daca...".A zis cumva Petru sau Pavel in scrierile lor: "cine stie daca a inviat Domnul...?". Nu cred! Doamne ajuta!
Chiar dacă Solomon exprimă neștiința omenească punând această întrebare din perspectivă umană, el dă răspunsul corect din perspectiva lui Dumnezeu și anume: morții nu mai știu nimic (Ecl.9,5)!

Acum din perspectiva ta - care desigur ești mai înțelept decât Solomon, lucrurile stau altfel. Tu știi exact unde se duce duhul omului (direcția, locația) și unde se duce duhul animalului... Ba, încă știi mai bine și decât Dumnezeu, spunând că "sufletul omului este nemuritor"...
Vechi 29.12.2011, 13:39:09
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Tu le faci harcea-parcea,tu nu intelegi ca pentru Dumnezeu toti sant vii si El poate de exemplu sa-l trimita pe Moise sa stea de vorba cu Iisus.A fost Moise langa Iisus ? Da sau nu ? De unde stiau apostolii ca acela e Moise ? L-au vazut la TV sau ce ? Si de ce a vorbit Iisus cu Moise daca Moise era mort si nu stia nimic ?
Simplu: pentru că-l înviase! Ori trebuia să-ți ceară voie? Asta-i culmea! Trebuia să se mai certe și cu Iuliu pentru trupul lui Moise... nu-I ajungea cearta cu diavolul...
Vechi 29.12.2011, 13:43:49
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Acum din perspectiva ta - care desigur ești mai înțelept decât Solomon, lucrurile stau altfel. Tu știi exact unde se duce duhul omului (direcția, locația) și unde se duce duhul animalului... Ba, încă știi mai bine și decât Dumnezeu, spunând că "sufletul omului este nemuritor"...
Nu Stefan Florin este mai înțelept decât Solomon, ci Biserica lui Isus Cristos.
Vechi 29.12.2011, 13:44:20
Banned

Implicit

Citat:
Eu cred in nemurirea sufletului
Pe bază biblică, ori pe bază aiuristică? Dacă pe bază biblică se fondează această credință, dă textul biblic ce folosește expresia "nemurirea sufletului". Am cerut deja de zeci de ori acest lucru... nu a reușit încă nimeni. Hai să te vedem!

Citat:
Auzi cica Domnul putea oricand sa-l reinvie pe Moise dar mai devreme nu a spus fratele tau : "Ori vrei să mă convingi că Avraam, Isac și Iacov au înviat deja, sau mai grav: că au înviat încă de pe vremea lui Moise? Folosind acest argument aiuristic, faci harcea-parcea întreaga doctrină despre înviere!" ?
Am spus asta despre Avraam, Isac și Iacov (cei amintiți în textul biblic), nu despre Moise. Citește mai bine!
Vechi 29.12.2011, 13:46:48
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Nu Stefan Florin este mai înțelept decât Solomon, ci Biserica lui Isus Cristos.
Trupul (Biserica) nu are gândire proprie (deci înțelepciune), ci o are prin intermediul Capului care e Christos! Dacă Biserica spune altceva decât Christos... e posibil să nu fie Biserica cea care vorbește, ci știi dumneata cine...
Vechi 29.12.2011, 13:52:43
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Din vasta ta experiență cu tinerii aceia, crezi că vreunul din ei ar putea produce peste 100.000 de pagini de să zicem bastonașe și liniuțe? Nu vorbesc de lucrări în domeniul religiei, sănătății, educației și vieții de familie...

Nu doar că ești pe dinafară, dar te informezi cu privire la "citatele din White" de pe saituri dubioase. De ce nu cauți direct la sursă?

prietene, tu esti TOTAL pe dinafara. Sunt oameni cu autism care fac lucrari savante, deci si cei cu probeleme mentale pot scrie carti despre diferite subiecte. Si ziceai sa ma documentez despre "profet" de la sursa. Am zis eu ca ne crezi pe noi f. naivi. Crezi tu ca voi adventistii o sa va criticati vreodata "profetul" si o sa ziceti adevarul despre ea? Doamne ajuta!
Vechi 29.12.2011, 13:54:51
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Trupul (Biserica) nu are gândire proprie (deci înțelepciune), ci o are prin intermediul Capului care e Christos! Dacă Biserica spune altceva decât Christos... e posibil să nu fie Biserica cea care vorbește, ci știi dumneata cine...
Vedeți, aici e problema dumneavoastră, că nu recunoașteți autoritatea Bisericii de a vorbi în numele lui Cristos, de a ierta păcate în numele Său etc., deși Cristos a lăsat explicit această autoritate.

Autoritatea la care faceți dumneavoastră recurs este Biblia, ceea ce este fundamental greșit, deoarece Biblia nu este în niciun caz autoritatea supremă în materie de credință. Biblia, în absența Bisericii, este ca dalta fără sculptor.

De aceea miile de culte protestante și-au dat cu ciocanul peste deget și s-au tăiat cu dalta, pentru că n-au mai vrut să asculte de cel căruia i se încredințase dalta și știința de a o folosi.

Last edited by Erethorn; 29.12.2011 at 13:57:35.
Vechi 29.12.2011, 13:54:56
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
prietene, tu esti TOTAL pe dinafara. Sunt oameni cu autism care fac lucrari savante, deci si cei cu probeleme mentale pot scrie carti despre diferite subiecte. Si ziceai sa ma documentez despre "profet" de la sursa. Am zis eu ca ne crezi pe noi f. naivi. Crezi tu ca voi adventistii o sa va criticati vreodata "profetul" si o sa ziceti adevarul despre ea? Doamne ajuta!
Vechi 29.12.2011, 13:55:49
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
Marturiseste omul ca a suferit un accident in copilarie si acum tu, atotstiitorule, il cataloghezi ca a avut probleme mentale.

Hai sa facem o comparatie intre felul cum scrii tu (facand afirmatii de pe pereti - avand doar o bruma de cunostinte, culese cine stie de unde) si felul armonios, clar, cursiv in care scrie Ellen White (cea despre care zici ca a avut probleme mentale). Deschide o carte, aici:
http://www.intercer.net/egw/ (iti recomand "Calea catre Hristos" - care este o lucrare mai scurta, ce poate fi citita de orice crestin - din cate stiu, nu are nimic specific adventismului).

Spune-ne la ce concluzie ai ajuns. Cine are cu adevarat probleme mentale? Ellen White sau tu?
sa inteleg ca dupa afirmatiile tale EU AM PROBLEME MENTALE? ASTA VREI SA ZICI?
Vechi 29.12.2011, 13:58:58
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Autoritatea la care faceți dumneavoastră recurs este Biblia, ceea ce este fundamental greșit, deoarece Biblia nu este în niciun caz autoritatea supremă în materie de credință.
Biblia este Cuvântul lui Dumnezeu și este Cuvântul Lui inspirat. Este "fundamental greșit" să asculți de Cuvântul Lui? Haideți domnule Erethorn, gândiți-vă puțin la poziția periculoasă pe care vă situați...
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre moarte si pomenirea mortilor AnnaEnache Intrebari utilizatori 42 13.06.2012 09:43:28
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. bitza Generalitati 28 20.03.2011 02:05:27
Despre viata de dupa moarte georgian_osa Din Noul Testament 30 14.03.2010 18:49:29
Marturii despre moarte Iustin44 Generalitati 14 31.03.2009 23:59:56
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase mara2008 Generalitati 1 20.05.2008 15:07:31